Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ücretsiz PLC ve Otamasyon Kursu (Kursun içeriği : Siemens S-7 200-300 ,Logo, Telemechaniche,Twido, Delta ve Kontrol Paneli, Festo) M.e.b. Sertifikalı, yeri Bahçelievler Erkan Avcı E.M.L. de (Bahçelievler metro istasyonu yanı) İrtibat için arayınız 05057743848 Yüksel (yukselddd@hotmail.com)
  • Ücretsiz PLC ve Otamasyon Kursu (Kursun içeriği : Siemens S-7 200-300 ,Logo, Telemechaniche,Twido, Delta ve Kontrol Paneli, Festo) M.e.b. Sertifikalı, yeri Bahçelievler Erkan Avcı E.M.L. de (Bahçelievler metro istasyonu yanı) İrtibat için arayınız 05057743848 Yüksel (yukselddd@hotmail.com)
  • arkadaşlar ben elektrik-elektronik son sınıf öğrencisiyim ve plc konusuyla ilgilenmek istiyorum bitince.bu dönem çok az dersim var sizden şu konuda yardım istiycem. eğer bildiğiniz bi şirket varsa bu otomasyon işiyle ilgilenen ankara'da, böle fabrikalar için filan projeler yapan, boş zamanlarımda gidip orada çalışmak istiyorum(ücretsiz, staj gibi) deneyim kazanmak için. bana yardımcı olabilecek kimse varmı. kitaplardan çalışıyorum ama uygulama olmadan çok bi faydası olmaz. o yüzden istiyorum bu çalışma işini.
  • Arkadaşlar s7-200 plc için soruyorum.

bu plc ile yapılabilecek tüm otomasyon sistemlerini sadece ladder diagramı ile yapabilir miyim?
    yoksa lojik de öğrenmem gerekir mi?
  • tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugu

Arkadaşlar s7-200 plc için soruyorum.

bu plc ile yapılabilecek tüm otomasyon sistemlerini sadece ladder diagramı ile yapabilir miyim?
    yoksa lojik de öğrenmem gerekir mi?

gerekmez.
  • istediğin şekilde ister yarısına kadar ladder diğer yarısınıda kapılarla yap nasıl.genellikle elektrikçiler ladder ı elektronikçilerde lojik kapılarla yapar..
  • merhaba arkadaşlar ben plc öğrenmek istiyorum plc hakkında hiçbirşey bilmiyorum ne yapmalıyım nerden başlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar
    Benim size danışmak istediğim bir konu var. Hidroelektrik santral projesi için üretici firma PLC olarak Allen Bradley ve Modicon markalarını seçenek olarak bize sunuyor. Allen Bradleyi de Modicon'u da daha önceden duymuştum fakat kullanım kolaylığı, sorunsuzluğu, arıza durumunda servis kolaylığı olarak hengisini tavsiye edersiniz? şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alone61

arkadaşlar
    Benim size danışmak istediğim bir konu var. Hidroelektrik santral projesi için üretici firma PLC olarak Allen Bradley ve Modicon markalarını seçenek olarak bize sunuyor. Allen Bradleyi de Modicon'u da daha önceden duymuştum fakat kullanım kolaylığı, sorunsuzluğu, arıza durumunda servis kolaylığı olarak hengisini tavsiye edersiniz? şimdiden teşekkürler....

ikiside iş görür.Ama benim favorim her zaman SIEMENSdir.

gene ikisi arasında kararsız kaldıysan terazide modicon biraz ağır basar.arkasında schnedier var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 2 Mayıs 2008; 11:42:10 >
  • çok güzel bir konu olmuş. bende lisedeyken öğrenmiştim bu plc programlamasını. ama şuan unutmuş durumdayım. tekrardan bu konu ile ilgilenmeye karar verdim. bir tane plc edindim. ama programını bulamadım. bana yardımcı olursanız sevinirim.

THINGET

MODEL: XC1-32R-C

Xinje electronic Co.,Ltd.

nette baktım ama bulamadım.
  • Arkadaşlar scada tasarım ödevi gibi bir şey yapıyorum. Bir mixer kullanacağım. Tankın içindeki sıvı miktarı belli bir miktara ulaşınca mixerin ucunda ki pervane dönsün istiyorum. Bunu örnek uygulamalarda gördüm ama kendim yapamadım .(Yapamadığım kısım dönme efekti) Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Lookout kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

Arkadaşlar scada tasarım ödevi gibi bir şey yapıyorum. Bir mixer kullanacağım. Tankın içindeki sıvı miktarı belli bir miktara ulaşınca mixerin ucunda ki pervane dönsün istiyorum. Bunu örnek uygulamalarda gördüm ama kendim yapamadım .(Yapamadığım kısım dönme efekti) Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Lookout kullanıyorum.

Daha ayrıntılı yaz

• quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

Arkadaşlar scada tasarım ödevi gibi bir şey yapıyorum. Bir mixer kullanacağım. Tankın içindeki sıvı miktarı belli bir miktara ulaşınca mixerin ucunda ki pervane dönsün istiyorum. Bunu örnek uygulamalarda gördüm ama kendim yapamadım .(Yapamadığım kısım dönme efekti) Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Lookout kullanıyorum.

Daha ayrıntılı yaz

Hocam normalde çalıştığı zaman renk değiştiriyor ya , ben lookout ın içindeki hazır örnekleri incelerken benzer bir uygulamada mixer in ucundaki pervanenin döndüğünü gördüm , kendimde yaptığım uygulamaya eklemek istedim. Başka bir sitede de aynı sorunu paylaştım saolsun orda bir arkadaşbenzer bir proje hazırlayıp dosyasını paylaşmış . Ama onda da Lookout versiyon farkı var açamadım. Lookout v6.1 i yükledim onunda evulation sürümünden faydalanamadım. Süreniz doldu yazıoyr. Sitede yasak mı bilmiyorum ama (yasaksa özür dilerim ) elinde belirttiğim versiyonun serial ı olan varsa paylaşablir mi?

• güzel düşünce
  • arkadaşlar uzun süreden beri plc ile ilglileniyorum ve baya bi ilerleme kaydettim.Şimdi endüstriyel robotlarla ilglileniyorum.ama pek fazla bilgi bulamadım.bana bunların programlama mantığını ve yapısını anlatan yazı yada site linki yollarsanız çok sevinirim....Şimdiden teşekkürler..
  • güzel konu
  • Çalışanlar , öğrenciler veya işsizler için UCRETSIZ PLC OTOMASYON EGITIMI KURSLARI düzenlenecektir

ÜCRETSİZ MESLEK EĞİTİM KURSU'na katılmak için arayın.
    KURSUMUZA KATILANLARA
    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli
    * * * SERTİFİKA * * * VERİLECEKTİR

Kursumuz,
    • İlköğretim Mezunları,
    • Ortaöğretim Mezunları,
    • Lise Mezunları,
    • MYO Mezunları,
    • Fakülte Öğrencileri ve Mezunları içindir.

Ücretsiz kursumuza müracaat ederek, PLC OTOMKASYON S7 200 LOGO VE OTOMATIK KUMANDA KONUSUNDA meslek edinmek istiyorsanız yada mesleki bilginizi geliştirmek, yeni teknolojiler konusunda mesleki eğitim almak istiyorsanız bizi arayın.

Kursumuzda her seviyeye göre farklı eğitim verilecektir. Elektrik- Elektronik konusunda hiçbir bilginiz olmasa bile bu kurstan çok fazla şeyler öğreneceksiniz.

Bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız , mutlaka bizimle iletişime geçin.
    Geç kalmayın…

Detaylı Bilgi ve Müracat İçin:
    Hasan TALAS (Teknik Öğretmen )

( Cep Tel : 0 505 789 28 54 )
    Email : hoca34@yahoo.com

ADRES : BAHÇELİEVLER ERKAN AVCI ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
    KÜLTÜR SOK. NO:5 BAHÇELİEVLER – İSTANBUL
    KADİR HAS CENTER ARKASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HHOCA34 -- 22 Haziran 2008; 8:36:52 >

• Arkadaslar konuyla pekte alakası olmayabilir fakat şöyle bir sorum olcaktı
    Ben lise 3 e gectım de haydarpasa Anadolu teknık meslek te okuyorum ve bızım bu sene dal seçimlerimiz vardı.
    Bende dal seçimlerine ilk olarak OTOMASYON / HABERLEŞME / GÖRÜNTÜ VE SES yazdım ilk 3 sıralama böyle fakat kafama takılan şey ise otomasyon acaba ülkemizde gelişmiş kendine yer edinebilmiş bir meslek mi ? Yani otomasyonu bitirdikten sonra işsiz kalma ihtimalimiz varmı ? Eğerki liseyi bitirip üstüne bide üniv . ini okursak acıkta kalma ihtimalimiz varmı ? yada direk liseden sonra iş bulma imkanımız nedir ? Hangi firmalar daha cok alakalıdır bu otomasyon la ?
    Arkadaşlarım kusura bakmayın tam hayatı şekillendirdiğimiz bir dönem bu yüzden aklım cok karısık.
    Bunları bana güzelcene anlatırsanız size minnettar kalırım ...
    Hepinize şimdiden cok teşekkürler..ESEN KALIN
  • @derhce

Otomasyon ülkemizde yeni yeni gelişmekte olan bi meslek dalı.Türkiyede 3 lisenin otomasyon bölümü var düşün artık.Otomasyondan mezun oldun desek hem otomasyon dalında bir işe girebilirsin hemde elektrikçi veya elektronikçide çalışabilirsin.Otomasyonu seç.

Bende Konya Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi Otomasyon Bölümü 2. sınıf Öğrencisiyim.Bu sene meslek adına birşey görmedik.Hazırlık okuduk bu sene.Ama seneye Birçok Otomasyon , Torna , Freeze , Elektrik dersi göreceğiz.

Her alanda iş hazır.Önemli olan "Ben olmam" demeyip kendini geliştirmek

Ayriyetten benide ekleyin Klube
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.