Şimdi Ara

DH Programlama Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
82
Favori
27.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vasvasi

quote:

Orijinalden alıntı: Canova*

Çok çeşit veritabanı var saymakla bitmez. Ama en çok kullanılanları arasında mysql, mssqlt ve oracle sayabiliriz gibi. En rahat ve en ucuz olarak bulabileceğin veritabanı mysql. Her yerde var diyebiliriz ve gayet ucuz oluyorlar.(Ben mssql kullanıyorum ve mysql e göre daha az alanı daha pahalıya satıyorlar.) Hosting üzerinde mysql veritabanını yönetmen için genelde PhpMyAdmin adlı veri yönetim aracı bulunuyor. Veritabanı üzerinde birçok işlemi buradan yapabilirsin. Mysql i google da yazdın mı zaten istemediğin kadar ders çıkacaktır karşına.

Ben php veri tabanı istemiyorum ki. İstediğim tıpkı metin2 oyununun aynısı. Acaba ne kullanıyorlar?

Tamam da veritabanı php değil ki sadece onun hostingdeki yönetim aracı php ile yazılmış açık kaynak kodlu bir araç. metin2 nin veritabanı ne ile yazıldı bilmiyorum ama herhangi bir oyun veritabanını mysql ile de oluşturabilirsin.

Not: Bir iki yere baktım da sanırım metin2'nin veritabanı da mysql zaten.

Not 2: Ben mysql kullanmıyorum ama en çok mysql dersleri var ve en ucuz olması bakımından o veritabanını söyleyeyim dedim. Yoksa bir .net'çi olarak mssql öneriyorum :)

• beni de ekleyin
  • Bir matrixin well defined veya poorly defined olduğu kararını nasıl verebiliriz ? Herhalde bir tek siz yanıt verebilirsiniz soruma
  • Bu işe Java ile başlanılabilir mi? Java'yı sağlam anlayıp Unity ile projeler yapmak istiyorum. Para kazanmayı çok dert etmiyorum. Ha elime bir kaç kuruş geçse fena olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 17 Aralık 2013; 20:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle Hocam :)
  • beni de ekleyin,adım samuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: samuel25

beni de ekleyin,adım samuel

samuel mt2 ile alakan var mı :D,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Bu işe Java ile başlanılabilir mi? Java'yı sağlam anlayıp Unity ile projeler yapmak istiyorum. Para kazanmayı çok dert etmiyorum. Ha elime bir kaç kuruş geçse fena olmaz

Unity3D Java KULLANMAZ. Javascript ve C# kullanır :) . Ben C#la başlamanı öneririm. Çünkü Javascripti herhangi bir programlama dili bilgin olmadan öğrenmek istediğinde dünyanın gereksiz şeyini öğretecekler.
  • ilk defa duydum,ben olayı komple yanlış anladım galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel25 -- 18 Aralık 2013; 16:36:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samuel25

ilk defa duydum,ben olayı komple yanlış anladım galiba

Yok ben farklı arayış içindeydim :D Bu aralar Samuelmt2 oynuyordum da direk aklıma geldi
  • quote:

quote:

Bu işe Java ile başlanılabilir mi? Java'yı sağlam anlayıp Unity ile projeler yapmak istiyorum. Para kazanmayı çok dert etmiyorum. Ha elime bir kaç kuruş geçse fena olmaz

Unity3D Java KULLANMAZ. Javascript ve C# kullanır :) . Ben C#la başlamanı öneririm. Çünkü Javascripti herhangi bir programlama dili bilgin olmadan öğrenmek istediğinde dünyanın gereksiz şeyini öğretecekler.

C#'a direk başlayabilirim yani hocam?

• quote:

quote:

quote:

C#'a direk başlayabilirim yani hocam?

Temeliniz 0sa asla başlamayın. Temeliniz 0 ise şu yolu izleyiniz:
    önce bilgisayarların çalışma ve kodlama mantığını kavrayın.
    algoritma kurmayı öğrenin.(algoritma dersleri)
    C dilini temel olarak bilin****
    sonra ise C#a rahatça başlayabilirsiniz.
    (****: Çok önemli)

• Anlatım hocam, kodlama olarak HTML5 ile ilgilendim 3.5 ay ama bunlar farklıdır tabi. Algoritma derslerine bakınayım ben, sonra C'ye geçerim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 18 Aralık 2013; 21:01:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anlatım hocam, kodlama olarak HTML5 ile ilgilendim 3.5 ay ama bunlar farklıdır tabi. Algoritma derslerine bakınayım ben, sonra C'ye geçerim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

İyi akşamlar.

Ne demek efenim :)
    İyi akşamlar
  • Mobil uygulama geliştirme alanım değil ama mobil platformlar ile ilgili teorik bir sorum olacak hadi hayırlısı Şuanda hali hazırda yayında olan bir websitesi var. Bu websitesi ara katman olarak birkaç webservisi ile entegre çalışıyor. Kısaca websitesi get ve post fonksiyonları ile webservisine talepte bulunuyor, ve taleplere göre geriye json sonuçlar dönüyor.

Şimdi bu websitesinin bazı modüllerini, mobil uygulama olarak da yayınlamak istiyorum. Örneğin android (veya ios) uygulaması geliştirmek istediğimde, get ve post fonksiyonları kullanarak native platform ile webservislerini konuşturmak mümkün müdür?
  • quote:

Mobil uygulama geliştirme alanım değil ama mobil platformlar ile ilgili teorik bir sorum olacak hadi hayırlısı Şuanda hali hazırda yayında olan bir websitesi var. Bu websitesi ara katman olarak birkaç webservisi ile entegre çalışıyor. Kısaca websitesi get ve post fonksiyonları ile webservisine talepte bulunuyor, ve taleplere göre geriye json sonuçlar dönüyor.

Şimdi bu websitesinin bazı modüllerini, mobil uygulama olarak da yayınlamak istiyorum. Örneğin android (veya ios) uygulaması geliştirmek istediğimde, get ve post fonksiyonları kullanarak native platform ile webservislerini konuşturmak mümkün müdür?

Not: Mobil geliştirme ile ilgili araştırma aşamasında olduğum için önce webservis entegrasyonu kısmını çözümlemek istiyorum. Sorumla ilgili bu konu üzerine odaklanarak cevap verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi contradiction -- 19 Aralık 2013; 16:50:13 >

• quote:

Hocam sadece UNİTY için kullanacaksınız, C# ta temeli öğrenmeniz yeterlidir.
    Kontrol yapıları,Döngüler,Değişkenler ve Fonksiyonların mantığını bilseniz yeter diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilkan

quote:

Hocam sadece UNİTY için kullanacaksınız, C# ta temeli öğrenmeniz yeterlidir.
    Kontrol yapıları,Döngüler,Değişkenler ve Fonksiyonların mantığını bilseniz yeter diye düşünüyorum.

Ben katılmıyorum..

javascript öğrenirse sadece Unity değil android uygulamada yazabilir kolayca..

• Kusura bakmayın bildirimleri kapatınca yeni yazılan yazıları görmemişim.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.