Şimdi Ara

DH Programlama Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
82
Favori
27.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

Kesinlikle haklı. Çok yanlış yerden başladın bir de ideye takıldın sana tavsiyem notepadde yaz konsolda derle.

Yarım saat bile dayanamaz buna. Bu arkadaşa şöyle bişeyler lazım.http://appinventor.mit.edu/explore/content/hellopurr.html

benim problemim mi bilmiyorum ama, şuan böyle c öğreniyorum. ufak command line uygulamalar yapmaya çalışıyorum. nano ile yazıp konsoldan derliyorum programı. -debian'da window manager bile kullanmıyorum :D- nedense caf caflı ide'ler kullanmaktan daha zevkli geliyor :D ha tabi iyice öğrenince illaki kullanıcam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: IdeaBulb

quote:

Bir ide bulabilse harikalar yaratacak ama bulamıyor işte ne yapsın çocuk.

Bir düşünsen saygıyı öğreneceksin sende ama...

elektro_gadget haklı.Şuanda algoritmaya başlaman lazımken sen hangi ideyi seçsem diye oyalanıyorsunVisual Studio ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir düzeydeAyrıca Xamarin'de şuan için C# ile androide program yazmayı unut.Çünkü aynı öyle C#'taki gibi label1.Text="Hello World"; yeterli değil.Biraz daha farklı kodlar istiyor.Ki ben böyle dönüştürücü aracılığı ile farklı platformlara kod yazmanı tavsiye etmem.Önünde 2 seçenek var;

Bana göre C# daha oturaklı ve javaya göre daha avantajlı.Benim için avantajları Visual Studio gibi bir ide,netduino,asp.net'in javascript'e göre daha hoş gözükmesi vb. denilebilir.Bir dezavantajıda ipin microsoft'un elinde.Yani şimdi dese C#'ı geliştiridk fakat artık yetmiyor artık G# var dese C# biter

Ona göre Java yada C# seç birini başla ve o dili olabildiğince özgür bir şekilde kullanabilecek seviyeye kadar ilerle.Ben C#'ta bu dediklerimi yapabilecek seviyeye gelmek için uğraşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

Bir ide bulabilse harikalar yaratacak ama bulamıyor işte ne yapsın çocuk.

Bir düşünsen saygıyı öğreneceksin sende ama...

elektro_gadget haklı.Şuanda algoritmaya başlaman lazımken sen hangi ideyi seçsem diye oyalanıyorsunVisual Studio ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir düzeydeAyrıca Xamarin'de şuan için C# ile androide program yazmayı unut.Çünkü aynı öyle C#'taki gibi label1.Text="Hello World"; yeterli değil.Biraz daha farklı kodlar istiyor.Ki ben böyle dönüştürücü aracılığı ile farklı platformlara kod yazmanı tavsiye etmem.Önünde 2 seçenek var;

Bana göre C# daha oturaklı ve javaya göre daha avantajlı.Benim için avantajları Visual Studio gibi bir ide,netduino,asp.net'in javascript'e göre daha hoş gözükmesi vb. denilebilir.Bir dezavantajıda ipin microsoft'un elinde.Yani şimdi dese C#'ı geliştiridk fakat artık yetmiyor artık G# var dese C# biter

Ona göre Java yada C# seç birini başla ve o dili olabildiğince özgür bir şekilde kullanabilecek seviyeye kadar ilerle.Ben C#'ta bu dediklerimi yapabilecek seviyeye gelmek için uğraşıyorum.

Teşekkürler. elektro_gadget doğru şeyler söylüyor fakat doğru şekilde söylemiyor. C#'da ufacık bir temel attık, şimdi Java ile gidebilirim belki. Dediklerinize uyacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scotsman136

Amatörüm yazarsan sevinirim :D

Yeni başladığın için konunun başında, "Kaynak Dosyaları" bölümünde sana yol gösterecek dökümanlar bulabilirsin. Başarılar...
  • Dediğim gibi bugün bir karar ver java mı c# mı veya c'mi?Ki bence C ile başlamanı tavsiye etmem C#'ta da yeri geldiğinde sıkılacaksın C bu yüzden daha fazla sıkabilir.
  • quote:

Dediğim gibi bugün bir karar ver java mı c# mı veya c'mi?Ki bence C ile başlamanı tavsiye etmem C#'ta da yeri geldiğinde sıkılacaksın C bu yüzden daha fazla sıkabilir.

Java düşünüyorum. Senin fikrin hangi yönde?
  • quote:

quote:

Dediğim gibi bugün bir karar ver java mı c# mı veya c'mi?Ki bence C ile başlamanı tavsiye etmem C#'ta da yeri geldiğinde sıkılacaksın C bu yüzden daha fazla sıkabilir.

Bende sırf android için java'ya mı dönsem diye düşünmüştüm fakat gönlüm c#'tan yana oldu.İkisininde şartları benzer.Fakat bana göre Asp.Net javascript'e göre daha hoş.Ayrıca iyi ve başarılı olduktan sonra her platformda kazanırım düşüncesiyle c#'la devam etmek benim için daha mantıklı oldu.

• quote:

quote:

quote:

Bende sırf android için java'ya mı dönsem diye düşünmüştüm fakat gönlüm c#'tan yana oldu.İkisininde şartları benzer.Fakat bana göre Asp.Net javascript'e göre daha hoş.Ayrıca iyi ve başarılı olduktan sonra her platformda kazanırım düşüncesiyle c#'la devam etmek benim için daha mantıklı oldu.

Java'yı iyice öğrenince Android'e de geliştiririm (inş). ASP.NET ve JavaScript web tasarım dilleri değil mi? Aslında dediğin gibi bir dili öğrenince diğer dillere daha kolay hakim olursun. Programlamada başarılar...

• Android olmasa bence c#. Linq yeter. Gerçi java için de google bişeyler yapıyor ama java 8 gelmeden c# tokatlar valla hiç acımaz.
  • Javascript bir web programlama dili ama Asp.Net tam olarak öyle sayılmaz.Asp.Net'i web programlama teknolojisi diyebiliriz.Çünkü asp.net'te .net dillerini kullanıyorsunç(C#,Vb.Net)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 18 Ekim 2013; 6:35:52 >
  • arkadaşlar bendejavaya yeni başladım bir şey sormak istıyorum :D

ali SENİNLE eve kadar GELMEK istemıoyrum . derken seninle (start) gelmek (stop) nasıl yaparız

hani sadece 'eve kadar' gözüksün istıorum..

yada seninleden sonra olan kısımlar gözüksün.. bunu hangi yolla yapabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tota6

arkadaşlar bendejavaya yeni başladım bir şey sormak istıyorum :D

ali SENİNLE eve kadar GELMEK istemıoyrum . derken seninle (start) gelmek (stop) nasıl yaparız

hani sadece 'eve kadar' gözüksün istıorum..

yada seninleden sonra olan kısımlar gözüksün.. bunu hangi yolla yapabiliriz?

Merhaba,

Bunun için String veritipinde bulunan substring(int char) methodunu kullanabilirsiniz. Google'da "java substring kullanımı" şeklinde aratırsanız ilgili yazılara ulaşabilirsiniz ve substring'i kendi işinize yarayacak şekilde kullanmayı kendiniz öğrenebilirsiniz.

Kolay gelsin...
  • substring tamamdır araştırmaya başlıyorum hemen
    teşekkür ederim
  • Tarafımdan silinmiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 8 Kasım 2013; 17:34:35 >
  • Öncelikle merhaba,benide eklerseniz sevinirim.
    Visual Studio(C#,Vb.Net),T-SQL,Visual Source Safe,Tfs,MS SQL Server,MS Access,Java(Eclipse),Asp(iis),Php(Xampp),Adobe Dreamweaver(Html,Css,Psd to Html),Windows Server

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxfenerlixxx -- 21 Ekim 2013; 2:24:45 >
  • Benide ekle dostum
    Ayrıca C# ı iyi bilen arkadaşlar yardımlarınıza açığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

Benide ekle dostum

Merhaba,

C#'da iyi olduğumu düşünüyorum. Hangi konuda yardıma ihtiyacınız var? Yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Orijinalden alıntı: 24

Benide ekle dostum

Merhaba,

C#'da iyi olduğumu düşünüyorum. Hangi konuda yardıma ihtiyacınız var? Yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bir proje ödevim var.http://forum.donanimhaber.com/m_82858250/f_//tm.htm#82858250 konu linki bu. Yardım etmek istersen facebook adresimi verebilirim. Tabi bu daha projenin başı birçok konuda yardıma ihtiyacım olcaktır

• Benide ekleyebilir misin :D
    Bu yıl yazılım müğendisliğine başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebossyy

Benide ekleyebilir misin :D
    Bu yıl yazılım müğendisliğine başladım.

Hemen ekliyorum. Mühendislikte başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.