Şimdi Ara

Dh şifrenizle dh'ye bağlı mail'inizin şifrenizi aynı yapmayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
3
Favori
16.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en az 4 adminin hesabını ele geçirdi

gun'a dokunmaya çalıştı ama yapamadı
    benide durduk yere tehdit etti ve konumu sildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Nisan 2020; 20:57:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YouTube hesabı bambaşka bir olay. Forumla alakası bile yok olayın. Nasıl bağlantı kuruldu anlamıyorum.

Ayrıca bu arkadaş YouTube hesabını patlattıysa neden kanalın ismini yabancı dilde yapıp 3. Sınıf tv şovları yükledi anlamadım garip huyları var demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Phishing yemezseniz, buranın da şifreleri plain text olarak depolamadığını varsayarsak kimsenin kimseyi hackleyebileceğini sanmıyorum

Yöneticilerden birisine de girmişti galiba merak ettim nasıl.
    Plain text olarak depolamamız için bir sebep gerekli :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

en az 4 adminin hesabını ele geçirdi

gun'a dokunmaya çalıştı ama yapamadı
    benide durduk yere tehdit etti ve konumu sildi
    Yönetici üyelerin şifreleriyle normal üye şifrelerinin depolanması arasında bir fark yok. Herkesin güvenliğinden kendisi sorumludur. Daha önceki yazdığım maddelere uygun bir şifreniz varsa problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

YouTube hesabı bambaşka bir olay. Forumla alakası bile yok olayın. Nasıl bağlantı kuruldu anlamıyorum.

Ayrıca bu arkadaş YouTube hesabını patlattıysa neden kanalın ismini yabancı dilde yapıp 3. Sınıf tv şovları yükledi anlamadım garip huyları var demek.
    Hocam demek istediğim koskoca milyar dolarlık şirketin koruduğu milyonluk takipçileriniz olan hesaba sahip çıkamıyorsunuz bizim buradaki hesaplar o yüzden 2 kez düşündürüyor. Yoksa ikisi farklı kişi ona bir şey demiyorum.
  • powerstorm kullanıcısına yanıt
    Sizin için bu alarm teşkil etmiyorsa benim bir yorumum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10B574946

Hocam demek istediğim koskoca milyar dolarlık şirketin koruduğu milyonluk takipçileriniz olan hesaba sahip çıkamıyorsunuz bizim buradaki hesaplar o yüzden 2 kez düşündürüyor. Yoksa ikisi farklı kişi ona bir şey demiyorum.

Alıntıları Göster
    İşte görüyorsunuz milyar dolarlık şirketin koruduğu hesaplar bile çalınabiliyor demek ki :D. YouTube hesabı çalınınca biz YouTube hesabımızı çaldırdı demedik :D.

Olay basit aslında en büyük güvenlik insanın kendisinin aldığıdır. Başkasından medet umarsanız böyle olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bizler ve sizler elimizden gelen gayreti gösterdiğimiz sürece çözülmeyecek problem yoktur.

Burası dün açılmış bir yer değil. Yaklaşık 20 yıllık mazisi var. Şimdiki üyelerin çoğu daha doğmamışken varolan bir yer. O nedenle burada çalışan insanların işi savsaklamadan ellerinden geleni yaptıklarını aklınızdan çıkarmamanız yeterli.

• Arkamıza yaslanıp oturmuyoruz herhalde merak etmeyin.

• quote:

İşte görüyorsunuz milyar dolarlık şirketin koruduğu hesaplar bile çalınabiliyor demek ki :D. YouTube hesabı çalınınca biz YouTube hesabımızı çaldırdı demedik :D.

Olay basit aslında en büyük güvenlik insanın kendisinin aldığıdır. Başkasından medet umarsanız böyle olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bizler ve sizler elimizden gelen gayreti gösterdiğimiz sürece çözülmeyecek problem yoktur.

Burası dün açılmış bir yer değil. Yaklaşık 20 yıllık mazisi var. Şimdiki üyelerin çoğu daha doğmamışken varolan bir yer. O nedenle burada çalışan insanların işi savsaklamadan ellerinden geleni yaptıklarını aklınızdan çıkarmamanız yeterli.

Alıntıları Göster
    Hocam stajyer alıyor musunuz

• quote:

Yönetici üyelerin şifreleriyle normal üye şifrelerinin depolanması arasında bir fark yok. Herkesin güvenliğinden kendisi sorumludur. Daha önceki yazdığım maddelere uygun bir şifreniz varsa problem yok.

Alıntıları Göster
    "Herkesin güvenliğinden kendisi sorumludur. "

hmmm.. nope. kişi zaten üye olurken belirtilen kurallar dışında şifre oluştramıyor diye biliyorum. Kişi onu oluşturup onu başkasıyla paylaşmaması kendi sorumluluğunda.

ama "bence" (bundan sonraki yazacaklarım kendi fikrim):
    birisinin site verilerine erişip kimsenin izni ve bilgisi olmadan o bilgileri alması sizin sorumluluğunuzda. Yani bizim verilerin korunması ve çalınmaması sitedeki görevli kişilerin sorumluluğunda.

senin dediğin şeye benziyor: banka kredi kartınızı alıp, güvenli şifre oluşturup kimseyle paylaşmamanıza rağmen bankanın sitesinin hacklenip, verileriniz çalındıktan sonra banka sahibinin gelip "güvenliğinizden kendiniz sorumlusununz" diyip gitmesi gibi birşey.

kuruma kadar olan kısımda evet bireysel sorumluluk ama kurumun dahil olduğu alanda yani burada, hesap oluşturup, kişi kendince önlemini aldıktan sonra siteden o verilerin çalınması sitenin sorumluluğunda.

kestirip atmakla pek olmuyor bence herkeisn kendi sorumluluğu demek.

• quote:

Alıntıları Göster
    Modluk için başvurumu değerlendirmenizi rica ederim,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Alıntıları Göster
    Rica edemezsin hocam, modluk için başvuru yaptığına göre üst makam oluyor - DH Yönetimi Hiyerarşisi olarak - arz etmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

"Herkesin güvenliğinden kendisi sorumludur. "

hmmm.. nope. kişi zaten üye olurken belirtilen kurallar dışında şifre oluştramıyor diye biliyorum. Kişi onu oluşturup onu başkasıyla paylaşmaması kendi sorumluluğunda.

ama "bence" (bundan sonraki yazacaklarım kendi fikrim):
    birisinin site verilerine erişip kimsenin izni ve bilgisi olmadan o bilgileri alması sizin sorumluluğunuzda. Yani bizim verilerin korunması ve çalınmaması sitedeki görevli kişilerin sorumluluğunda.

senin dediğin şeye benziyor: banka kredi kartınızı alıp, güvenli şifre oluşturup kimseyle paylaşmamanıza rağmen bankanın sitesinin hacklenip, verileriniz çalındıktan sonra banka sahibinin gelip "güvenliğinizden kendiniz sorumlusununz" diyip gitmesi gibi birşey.

kuruma kadar olan kısımda evet bireysel sorumluluk ama kurumun dahil olduğu alanda yani burada, hesap oluşturup, kişi kendince önlemini aldıktan sonra siteden o verilerin çalınması sitenin sorumluluğunda.

kestirip atmakla pek olmuyor bence herkeisn kendi sorumluluğu demek.

Alıntıları Göster
    Kestirip atmıyorum zaten ben dikkat edilmesi gereken yerleri vurguluyorum.

Elbette bizimde sorumluluğumuz var ve bu konuda önlemlerimizi her zaman alıyoruz ancak sizin hatanız dışında oluşan bir durum olursa ( yazılım dünyasında bu her zaman oluyor) kullanıcılar kadar sizde mağdur oluyorsunuz değil mi?

Yoksa tabi ki beni ilgilendiren bir şey yok kullanıcı ayık olsun demek yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Alıntıları Göster
    Bu aralar yoğunluktan o işlere biraz ara verdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10B574946

Hocam stajyer alıyor musunuz

Alıntıları Göster
    O konuda tam bilgim yok sanırım 1 kişi alınıyor.

• quote:

Bu aralar yoğunluktan o işlere biraz ara verdik.

Alıntıları Göster
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Melanie C

• quote:

Kestirip atmıyorum zaten ben dikkat edilmesi gereken yerleri vurguluyorum.

Elbette bizimde sorumluluğumuz var ve bu konuda önlemlerimizi her zaman alıyoruz ancak sizin hatanız dışında oluşan bir durum olursa ( yazılım dünyasında bu her zaman oluyor) kullanıcılar kadar sizde mağdur oluyorsunuz değil mi?

Yoksa tabi ki beni ilgilendiren bir şey yok kullanıcı ayık olsun demek yanlış.

Alıntıları Göster
    okay hazır dikkatini çekmeyi başarmışken, bazı yöneticilerin LGBT karşıtlığı neden? yani direkt özel mesaj olarak LGBT tarzı konulara izin vermiyoruz şeklinde gelen kutumda mesaj var da...
    merak ettim...
    bir de yönetici vs admin hangisi daha üst?

• Norton Password Generator sitesinden kendinize 50 karakterin üzerinde şifre oluşturun ve o şifreyi kullandığınız parola yöneticisi uygulamasına/eklentisine kayıt edin. DH Forum şifreniz hatta bütün şifreleriniz bu şekilde farklı farklı olsun. Parola yöneticisinizin şifresi unutmayacağınız, güçlü bir şifre olsun. Sizin alabileceğiniz önlem bu kadar. Bu şekilde yıllardan beri herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece DH'de değil, hiçbir sitede.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.