Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.116.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ahbikan

quote:

Orjinalden alıntı: egeli__
    benim arabanın su devir daimin oralardan biyerden (contalarda olabilir) su kaçırıyo
    ama su motor soğukken kaçırıyo sıcakken bişiyok galiba buharlaşıyo ozman
    ne iştir ne hikmettir anlmadık hararetde bişi yok normal çaılıyo fan da normal
    bu gidişle hava bastırım nerden kaçırıyo öyle öğreneces

Anca öyle olur bir baktır arabaya.

Bazen arabayla 140 falan yapınca yavaşladığım zaman soruyorum kendime ben ne yapıyorum? diye. Arabanın keyfini çıkartmak varken basmak ve arabayı yormak + yakıt tasarrufunu artırmak + kaza riskini artırmak. Son zamanlarda bu huyumdanda vazgeçtim. Artık arabamla iyi anlaşıyoruz :) Araba sürmekten keyif alıyorum. Bak az önce yine çıktım turladım geldim :D

ARTIK BENDE HIZ OLAYLARINI BIRAKTIM ALTIMIZDAİ ARABA HIZ ARABASI DEİL GEZME ARABASI DEDİĞİN GİBNİ YAKIT VE KAZA RİSKİNİ ARTIRIYOR BEN UŞAKLIYIM BU ARADA UŞAKTAN İZMİRE GİTTİNİZ Mİ BİLMİYORUM AMA UŞAKTAN ÇIKNCA 10KM İLEDE UŞAK ÜNİVERSİTESİNİ GEÇİNCE BİR EĞİMLİ YOL VAR ORAYA HIZ YAPMAYA GİDERDİM 180 DEVİRMK İÇİN DEVİRİRDİM DE AMA UÇUYOMUYUM YOLDA MI GİDİYORUM HİÇ BELLİ DEİLDİ

ONUN İÇİN ARKADAŞLAR HIZ YAPMAYIN BİZİM ARABALAR HIZ İÇİN GÜVENLİ DEİL

• MALUM VİZE HAFTASI GELDİ BENİM VİZELERE ÇALIŞMAM GEREKİYO
    ALLTTAN 2 DERS VAR ZATEN ONLARIN SIKINTISI AYRI BİR DERT

BEN ÇIKIYORUM BEYLER HERKESE İİ AKŞAMLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendman

herkes baksın işine yaa ben mutluyum arabamla.
    Çok vergi ödeyecek kadar zengin değilim, dünya petrol darboğazındayken yakıta da fazla para ödeyemem,olası kaza durumunda fazla parça ücreti de ödeyemem sonuç olarak her yönden ekonomik olan doğana devam..
    Ayrıca bunları diyen arkadaşların acaba arabalarında CD çalar var mı bizim yaptıklarımıza laf söyleyeceklerine kendi arabalarına baksınlar..Uyuz oluyorum böylelerine..

Yeni gelen arkadaşlarımız da hoşgelmişler...

valla yaaa...adamların anlayışı kıt işte.

vergisi,yakıtı,parçası,kaskosu,2.el piyasası,servis bakım masrafı..... gibi..gibi...saymakla bitmez doğanımın avantajları.

dediğin gibi hala kasetçalarla dolaşıodur bunnar

yeni gelen arkadaşlar.... hoşgeldiniz

bu arada söylemek istiyorum.kartaldaki farları sormuşlar.o sanki biraz xenon gibim duruyor aba benim arabadakiler beyaz ampül.farlar ve sisler hepsi toplam 50 ytl ye almıştım 4-5 ay önce.sanırım hala aynıdır yada çok olsa 60 olmuştur.

bi soru da ben soram.o kartalın öntamponunda sis lambasının üzerinde metal yuvarlak şeklinde ne olduğunu çözemediğim bişey var.

o ne oluyor arkadaşlar? bileniniz varmı?

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

• sisler ve farlar derken sadece ampullerimi yoksa sisler komple mi dainesee
  • quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

arkadaşlar... yutub da tofaşla ilgili videoları seyrediyorum.altındaki yorumlara bakıyorum.birkaç tane dallama çıkıp,ileri geri konuşuolar.gözüme takılanlardan bazıları şunlar...

"bu teneke yığınına para veren aklınızı bilmem napayım...eşşeğe altın semer vursan yine eşşek...."

"şahini doğan yapana kadar verdiğiniz çabayı daha faydalı işlere harcasanız olmaz mı?"

"yurdum insanı böyledir işte.şahini doğan yapar,doğana turbo takar.daha ötesi yok a.q "

bu yorumları yapan kişiler anca sanal da karşıma çıkıyor zaten
    gerçek hayatta karşıma çıkmıyor Allah'tan.

Bunu söyleyenlerin altında ya bisiklet vardır yada benzini su gibi içen pahalı zengin arabaları vardır.TOFAŞI BİNEN BİLİR.

• o tampondaki Nal'a mı benziyor :D Belki uğur getirsin diye takmıştır.
  • yoğun istek üzerine bende geldim arkadaslar ö mesdaj atmiş
    hocam buyur sensşz olmuyor diye ee bende ısrarlara dayanamadım
    91 şahinimi kankamı can dostumu aldım geldim
  • hoşgeldin hasanmustafa06
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahbikan

o tampondaki Nal'a mı benziyor :D Belki uğur getirsin diye takmıştır.

Ahbikan hangi tampon
  • bence nal ı kopmus altı kalmışş
  • ben olaya fransız kaldım galiba
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: moonwhite

quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

arkadasım bende bunu yapmak istiyorum iste

sisler de farlar da bembeyaz.

bi kac soruma cevap verirmisin

1.xenon mu var yoksa beyaz ampul mü
    2.sisler xenonmu beyaz ampullümü :D

simdilik bu kadar eger xenon degilse nerden aldıgını da sorcam

galiba bunlar beyaz ampül xenon deil gece olduğu için daha beyaz çıkmış olabilir ama yinede sahibinden öğrenmekte fayda var

Arkadaşlar biraz şaşırabilirsiniz ama farlar xenon veya beyaz ampul değil normal far bu fotoğrafı n73le çekmiştim, ilk gördüğümde çok şaşırmıştım gerçekten xenon a benziyor.Tampondaki metal parçaya gelince evet o bir nal,bizim pederin mesleği dökümcülük altın sarısı görünümünde bir çeşit alaşım,tamponun o kısmında küçük bir çatlak vardı babam bi gün nalı o çatlağın üstüne tuttu sonra itirazlarıma rağmen onu oraya sabitledi bir zaman sonra benimde hoşuma gitti çıkartmadık öle duruyor.

Benimde sizlere bir sorum olucak..
    1. Bizim kartalda lpg yok bir depo benzinle ile İstanbul dan Kastamonu araç ilçesine kadar gitti. yaklaşık 500-550 km. olması lazım sizce bu araca göre bu veriler nasıl?

2. Babam araca lpg taktıralım diyor,bende de buna itiraz ettim lpg araca motora zarar verir diye çekiniyorum,ayrıca tehlikeli.LPG taktırsak bile masrafı bizim araç enjeksiyonlu olduğu için 2000 ytl yi buluyor. Bu para ile bu aracın 1 senelik benzin masrafı denk geliyor, aracı da 1 sene sonra satmayı düşünüyoruz bu yüzden lpg gereksiz şimdi dedim ama hala kafamda soru işaretleri var önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim..teşekkürler.

• quote:

sisler ve farlar derken sadece ampullerimi yoksa sisler komple mi dainesee

sadece ampuller dostum.dışı herşei orjinal.herhangibir oto elektrikçisi yada parçacı yardımcı olur.
    watı yüksek olan beyaz yanan ampüllerden (100lük) istiom de.onlar bilir.( sislerin ampülü H-3 diye geçio sanırım) yanlış hatırlamıyorsam markası narwa- philips olanlar baya bi kaliteli olması lazım.ama ona göre de fiyatı var.50-60 ytl civarında. ama ön farda ampülleri değiştirisen park ampüllerini de şeffaf beyaz yanan ledlerden takman lazım.eğer orjinal sarı park lambası,mavi led,kırmızı led felan varsa kısalarda yanan beyaz ampülün beyazını bozuyor görüntü olarak.çünkü kısaları yaktığınız aman park lambaları sönmez,kısalarla beraber yanmaya devam eder.

yalnız bi ucuz çin malları var bide kalitelileri var.ucuz çin malları tamamen şans meselesi.şansın varsa epey bi kullanırsın.genelde uzun ömürlü olmuyorlar.sadece sis lambasının beyaz yanan ampülün teki çin malı 3.5 ytl.ama dediğim gibi çok uzun ömürlü olmuyor.ama şansına bi denkgelirse. . . .çok uzun zaman kullanırsın.

bundan önceki arabama çin malı takmıştım.ayda bir patlardı ama en son taktığımı taaaki arabayı satana kadar kullandım 1 yıl boyunca

ama şu an ki doğanımda narwa aldım direk.

hea bide şu var arkadaşlar.ampül ne kadar kaliteli olursa olsun,farların içi kirli tozlu ise kalitede bi yerde fos kalır.yüksek verim alabilmek için farların içi tertemiz olmalı.kir,toz olmamalı.nikelajının atmış,küflü,paslı omamalı.eğer çok eskiyse,zaten yenisi çok bi para değil arkadaşlar.ben sislerin ikisinide değitirdim komple içlidışlı camıyla çerçevesiyle ayağıyla beraber ampül hariç takım 14 ytl.
    farlar da çifti 25 ytl .ama temiz olduğu için değiştimedim farları.

aklınızda olsun sislerin ampülünü değiştirmek içincamını sökerseniz,geri takarken camla çerçeve arasındaki lastik contayı düzgün bir şekilde üşenmeden yerleştiriseniz içine su almaz ve çok uzun süre içi kararmadan kullanabilirsiniz

ön farlarıda değiştirseniz.yeni farı kaportaya yerine takmadan önce camla çerçeve arasına kesinlikle silikon çekin ve en az 1 gün beklesin.iyice kuruduktan sonra ertesi gün takın.silikonu ihmal etmeyin.

tozun giremiyeceği yer yoktur beyler.o yüzden yaklaşık 5-6 ayda bir öm farların ampüllerini söküp,ampül yuvasının olduğu delikten farın içine tanzikli hava tutarak tozlarını iyice temizleyin.

arka lambaların camlarını söküp ampüllerin üzerindeki tozları ve nikelajlı yansıtıcıları temizleyin.

ve küçük bir ayrıntı daha...arka lambaların camını söktüğünüzde ampülün etrafındaki yansıtıcı yerlerin boyasının mat gri olduğunu göreceksiniz.o bölgeye reklamcıdan alacağınız tam nikelaj rengindeki folyo kaplaması uygularsanız aradaki farka siz kendiniz bile şaşıracaksınız.folyo bulamazsanız sigara paketlerinin içindeki jelatin de aynı işi görür.

ama dikkat edin.gerek sis lambalarında gerek arka stoplarda,camı söktükten sonra geri takarken lastik contayı üşenmeden çok muntazam ve olması gerektiği gibi yerleştirin yerine.yoksa çok çabuk su ve toz kapıyor .içerde çamurlaşıp,ışığın yansımasını azaltıyor

• quote:

beyler acil yardıma ihtiyacım var

benim arabanın su devir daimin oralardan biyerden (contalarda olabilir) su kaçırıyo
    ama su motor soğukken kaçırıyo sıcakken bişiyok galiba buharlaşıyo ozman
    ne iştir ne hikmettir anlmadık hararetde bişi yok normal çaılıyo fan da normal
    bu gidişle hava bastırım nerden kaçırıyo öyle öğreneces

ARKADASIM BUYUK IHTIMALLE SENIN DEVIRDAIMIN DE PROBLEM VAR ARABA CALISIRKEN NORMALDE UFAK TEFEK YERLERDEN SU KACIRMAZ SU SUREKLI GEZDIGI ICIN.MOTOR ISININCADA DEDIGIN GIBI AZ BI KACIRAN YER BUHARLASIYOR.ZATEN DEVIRDAIM PROBLEMLI ISE COK PAHALI BIRSEY DEGILDIR
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmzycl

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hmzycl

arkadasım kesınlıkle yanlıs dusunuyorsun senın o sordugun dogan slx dosemesı olmayabılır olsa bıle yan sanayı aldıgın zaman arabanın ustune takana kadar akla karayı secersın ve ufak tefek parcalarını bulamazsın ve derme catma olur ama cıkmada oyle bırsey yok adamlar bu durumların oldugunu bıldıgı ıcın soktuklerı zaman butun parcalarını bı araya koyup oyle satıyorlar.senın tavan olayına gelınce mercedes tavanı falanmı alıyorsun 135 140 ytl ye slx orj tavan dosemesı 40 ytl ben oto yedek parcacıyım bu arada bılgınız olsun

Valla tavan konusunda iddalıyım.keske 40 liraya sende oldugunu bilseydim.135 lira verdim.
    Aksarayda parcacılarda,alibeyköy de sanayide sordum aynı fiyat.sankoda aldım 135 e ve kendim taktım.
    parcacı olduguna göre ve bu kadar ucuz olduguna göre. oooo profiline baktım gaziosmanpasasın kesin sanko dur:Dkanıtlarım 135 i :D

ben asagıdakileri alıcam bi fiyat cıkarırmısın.
    1.slx tamponu sisli olandan.
    2.tamponun sisleri ama beyaz ısıklı olcak.

bunların fiyatlarını yazarsan sevinirim...

ARKADASIM YANLIS ANLASILDI HERALDE BEN OTO YEDEK PARCACIYIM AMA KAMYON PARCASI SATIYORUM TOFAS DEGIL AMA TOFAS HAKKINDA BIR COK SEYI BILIRIM CUNKU 12 SENEDIR ARABALARIN ICINDEYIM.ON TAMPON YENI ALMANA GEREK YOK SISLERI AYAKLARINI VE CERCEVELERINI YENI ALACAKSIN SIS YERLERINI KESTIRECEKSIN SISLI TAMPONLARDA FISKIYE DELIKLERI VAR BICIMSIZ DURUYOR.SIS AMPULLERINE GELINCE BEYAZ ISIK AMPUL ALACAKSIN BEN FAR ICIN OLANLARINI SATIYORUM MESELA ORJ.40 YTL YERLISI 10 YTL TAKIMI.EVET GAZIOSMANPASA AMA SANKO DEGIL SULTANCIFTLIGINDE BENIM YERIM.TAVAN KONUSUNDA BAYAGI BI YANILMISSIN BEN KENDI ARABAMA ALDIM 40 YTL

Slx tavanımıydı?
    ben hala iddaa ediyorum 135 ytl de.100 e bile bulamadım.ama düz tavan varmıs onlar olabilir.Ayrıca sen cıkma aldın sanıyordum ben sıfır ve kat kat olandan aldım.orjinali öyleydi cünkü.kartal s bu arada sahin degil ufak degil yani orda yanılmayalım :D simdi aklıma geldi sahin sanma benim arabayı...

• HIMM PARDON KARDES BAK SIMDI OLDU BEN SENIN ARABAYI SAHIN SANIYORDUM KARTALSA TAMAM DOGRU 135 YTL KUSURA BAKMA
  • arkadaşlar bu resimdeki arabanın farlarından hazır şekilde bulabileceğim yer varmı?varsa fiyatı ne kadardır.

antalyada bulamadım hazırını.anca şeffaf camlı bi far alıp içini açıyorsun zemini siyaha boyayıp angel halkaları takıyorsun.

ama dikkatli bakarsınız bunda mercek felan da var ve bayaa bi fabrikasyon işe benziyor.
    eğer istanbul, ankara, izmir ,bursa daki arkadaşlardan felan hazırının olup olmadığı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirlermi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 3 Nisan 2008; 11:15:19 >
  • BENIM TAHMINIME GORE O FARLARIN HAZIRI YOK ODA ELDE YAPMA BENCE O ICINDKIDE MERCEK OLAN LUX ARABALARDAKI GIBI XENON OLMASI GEREKIYOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

arkadaşlar bu resimdeki arabanın farlarından hazır şekilde bulabileceğim yer varmı?varsa fiyatı ne kadardır.

antalyada bulamadım hazırını.anca şeffaf camlı bi far alıp içini açıyorsun zemini siyaha boyayıp angel halkaları takıyorsun.

ama dikkatli bakarsınız bunda mercek felan da var ve bayaa bi fabrikasyon işe benziyor.
    eğer istanbul, ankara, izmir ,bursa daki arkadaşlardan felan hazırının olup olmadığı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirlermi acaba?

Arkadaşım elinde bu arabanın başka fotoları varmı?Çok beğendim.

• arkadaslar bunlarda cok yakın bı arkadasımın arabası 2000 model kartal 1.6ie eklemek ıstedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 3 Nisan 2008; 13:58:10 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.