Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.116.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13391340134113421343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sirigmus

Şahsi fikrim 13 janta para verilmez.Bence 14 ya da 15 düşünün.İlla 13 derseniz de taban 185/70R13.175 derseniz 175/75R13 olması gerek sapma olmaması için ama bu ölçüyü de bulabilirmisiniz bilmiyorum tutulmayan bi ölçü.185/70R13 daha kolay bulunur.

peki jantlar standart mı oluyor tabanı 165-210 arası lastiklerin hepsine uyuyoor mu?
  • cellman64 C kullanıcısına yanıt
    Jantların ET değerleri vardır.Bu ET değerine göre jantın genişliği belli olur.Genelde ofset diye de geçer.Ama piyasadaki çoğu düz jantta bu ölçü standarttır yani 165-215 ya da daha büyük taban ölçüsünde lastik takabilirsin.Tabi piyasada tutulan ölçüler vardır nesela 13 jant için 175-185 gibi bunun üstüne çıkınca hem uygun yanak-taban ölçüsünde lastik bulması zor olur hem de bulunsa bile baya pahalıdır.Piyasada bu ölçüler çok kullanılmadığı için lastik firmaları da az üretir.
  • quote:

Jantların ET değerleri vardır.Bu ET değerine göre jantın genişliği belli olur.Genelde ofset diye de geçer.Ama piyasadaki çoğu düz jantta bu ölçü standarttır yani 165-215 ya da daha büyük taban ölçüsünde lastik takabilirsin.Tabi piyasada tutulan ölçüler vardır nesela 13 jant için 175-185 gibi bunun üstüne çıkınca hem uygun yanak-taban ölçüsünde lastik bulması zor olur hem de bulunsa bile baya pahalıdır.Piyasada bu ölçüler çok kullanılmadığı için lastik firmaları da az üretir.

o zaman ben gene 13 jant 165 taban 80 yanaklı lastiklerimle devam ederken, dj 120 jant alıp muayeneye kadar kullanayım muayeneden sonra yeni lastik takımı alırım. tam da burada şu soru var kafamda jantı aldıktan sonra bir de kışlık lastik almam da gerrek halihazırdaki ölçülerle mi almalıyım yoksa dediğiniz gibi 185-70-13 alabilir miyim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman64 -- 8 Ocak 2015; 14:06:42 >

Kış lastiği için ince taban alırsan daha iyi olur.165-175 alabilirsin.Üstüne gerek yok.Yaz lastiği için 185 ve üstü derim.
  • quote:

Kış lastiği için ince taban alırsan daha iyi olur.165-175 alabilirsin.Üstüne gerek yok.Yaz lastiği için 185 ve üstü derim.

çok yazdım kusura bakma : bu nasıl ?http://www.kliksa.com/urun/nokian-17570-r13-82t-w-kis-lastigi-uretim-2014-/901915492
    Yok dostum her zaman yardımcı olurum.Kış lastiği marka konusunda hiç bir fikrim yok.İzmir'de olduğum için yaz-kış aynı lastiği kullanıyorum. Fiyat-performans olarak etraftan duyduğum Nokian, Petlas. Fakat ölçü 175/75 olmalı 70 yanak olursa göstergede sapma olur.
  • quote:

Fiyat-performans olarak etraftan duyduğum Nokian, Petlas.

arkadaşlar,
    lada forumda şöyle bir çizelge paylaşıldı, lastiklerin performans notları...Viking kullananlar çok memnun...

@Sirigmus@cellman64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 8 Ocak 2015; 19:46:55 >

• nokianın dişleri felan güzel duruyor ondan cazip gelmişti test değerleri de iyiymiş. teşekkürler
  • quote:

Yok dostum her zaman yardımcı olurum.Kış lastiği marka konusunda hiç bir fikrim yok.İzmir'de olduğum için yaz-kış aynı lastiği kullanıyorum. Fiyat-performans olarak etraftan duyduğum Nokian, Petlas. Fakat ölçü 175/75 olmalı 70 yanak olursa göstergede sapma olur.

175/75 i yok nokian nın 75 ile 70 arası 5 mm fark yani yarım cm anladığım kadarıyla çok farkeder mi? göstergede sapma dediğin ne ?
    Yanak kısmındaki sayı mm cinsinden değildir.Mesela 175/75 ölçüsündeki yanak 175in %75idir.Yani 131,25mm.175/70 de ise 122,5mmdir.Lastiklerde çap farkı olduğu için gittiğin hız göstergede doğru göstermeyecektir.Frenlemeye kadar birçok etkisi var doğru ölçüde lastik takmamanın.
  • kafayı yiyecem bir haftadır :) şimdi de LF 121 e bakınıyorum DJ 120 & LF 121 siz ne dersiniz?
  • merhaba arkadaşlar benim 1992 bej şahinim vardı çok temiz ve orjinaldi satmak zorunda kaldım ama çok pişmanım eski ve temiz arabaları hep sevmişimdir orjinal ve bakımlı olmasına özen gösteririm şimdi yine bir tofaş almak istiyorum temiz bir doğan slx 95 düşünüyorum tofaş grubunun en sevdiğiniz modeli ve sebebi nedir paylaşır mısınız şimdiden teşekkürler.
  • herkese merhabalar.Aracımda alarm ve merkezi kilit sistemi varhttps://store.donanimhaber.com/b4/3f/59/b43f59af5f566b4ddd40d426d2229f07.jpg resimde gördüğünüz kumandayı fiatın yeni çıkardığı sustalı kumandaya çevirmek istiyorum uyarlanabilirmi acaba?

• TayyibPnrck kullanıcısına yanıt
    Bazı anahtarcılarda sustalı çevirmeyi yapıyor ellerinde senin istediğin sustalı varsa yaparlar.Ben Audinin sustalısını kullanıyorum.

• ne kadara yaptırdınız peki
    Yurtdışından almıştım aliexpress sitesinden.O zaman için 15-18 liraya gelmişti.Bu aldığım kumandanın yüz yüze kopyalama özelliği olduğu için kendim evde sinyallerini kopyaladım.Sadece anahtarcıdan buna uygun anahtar ucu aldım taktım.Toplam 20 lira civarına mal oldu bana.Burada anahtarcılar bunu yapmak için 50 liradan aşağı almaz büyük ihtimal.
  • evet aliexpress e bende baktım fakat içinin devreleri yok kumandaların sadece kap olarak satılıyor sanırım
    Sadece kap olarak satılan da var devreli olanlar da var.Linteki devreli model.Fiat tipi olan var mıdır bilmiyorum en fazla gördüğüm VW ve Audi tip.

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-car-pair-433MHz-315MHz-frequency-remote-control-duplicator-A010-face-to-face-copy-remote/32259824374.html
  • tekrardan bi bakıyım teşekkür ederim ilginize
  • arkadaşlar soruma cevap veririseniz sevinirim. bende 96 slx var. sabahları termostat 90 a kadar kapalı kalıyor ve su sıcaklığı 90 a ulaşıp termostat açıyor ve sıcaklık 70 e düşüyor. 70 e düşünce termostat yine kapatıyor. hararet yine 90 oluyor ve termostat açıyor sıcaklık 80 e düşüyor. 90 altı olduğu için termostat yine kapatıyor. hararet bu sefer 90 a geldiğinde normal çalışmaya devam ediyor.
    normalde termostat böylemi çalışır. yani tam açar ve tam mı kapatır yoksa 70 te bitaz açar , 80 de biraz daha açar ve 90 da tam mı açar?sizinkilerde de böyle mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 13391340134113421343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.