Ya Egeli dostum vurdurmanın avans ayarlarını mahvettiğini yazmışsın,ben kışın çok yaptım bu vurdurma işini,malum soğuklardan dolayı akü sabaha boşalıyodu bende vurduruyodum arabayı,şu an rölanti çok düşük(karbüratör ayarı yapılalı3 ay oldu),acaba vurdurduğum için mi böyle?
Ya Egeli dostum vurdurmanın avans ayarlarını mahvettiğini yazmışsın,ben kışın çok yaptım bu vurdurma işini,malum soğuklardan dolayı akü sabaha boşalıyodu bende vurduruyodum arabayı,şu an rölanti çok düşük(karbüratör ayarı yapılalı3 ay oldu),acaba vurdurduğum için mi böyle?
bişi diyemem ama bozuluyor bunu biliyorum subap ayarları felan bozuluyor ve arabanın yakıtı olmak üzzere birçok ekipmana zarar veriyor bilindiği gibi elektironik arabaları vurdurmak çok sakıncalıdır bizimkilerede zararı var bence vurdurmayın en azından akü takviyesi yaparak çalıştırın dedim
ben bir kaç defa vurdurdum bu kış hem babam kızdı neden vurduğuyosun diye hemde avans ayarı bozulduğu için araba çok yakmaya başladı
bu arada LPG li araçlarda vurdurmak normal benzinli bir araca göre daha zararlı bizim usta böyler der her seferinde isterseniz sizde sorun gaz ayarı hassas olduğu için galiba
Benim araba şehir içi normal kullanımda 160Ykr/km yakıyor. Ben memnunum küçük tank var Atiker'in dolduruyorum 40-45 YTL arasına bir hafta işe götürüp getiriyor + geziyorum :) Agresif kullanımda 190Ykr/km. Arabamın çekişinde falanda bir sorun yok.
Bu rakamlar LPG 1.580/lt ikendi. Şimdi 1.620/lt oldu henüz ölçmedim.
Sis olayınada bana teklif ettiler içine Xenon lamba verelim diye. İstemedim ben. Çünkü Allah nasip ederse Haziran-Temmuz gibi vedalaşıcaz bizim arabayla :) Değiştirmeyi düşünüyorum. Ama arabayada bakıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahbikan sis olayınada bana teklif ettiler içine Xenon lamba verelim diye. İstemedim ben. Çünkü Allah nasip ederse Haziran-Temmuz gibi vedalaşıcaz bizim arabayla :) Değiştirmeyi düşünüyorum. Ama arabayada bakıyorum.
@ahbikan sisler 12.5 demissin.bende almayı düşünüyorum malum tampon sissiz sisli bi tampon alıp sis takcam ama benim istedigim sisin beyaz yanması.yani sisler sarı yanıo ya beyaz yansın.illa xenon mu lazım beyaz icin beyaz farlıları yokmu bunların bilen varmı arkadaslar
bu panjuru bilen bulabilcek arkadas varmı.
KARLIKCI HALİL Demeyin 60 lira istio boyasız haline bana cok pahalı geldi de :D
Dostum sadece panjursa sıradan bi polyesterciye fotoları göstererek yaptırabilirsin..
xenon farların fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mı?
evet sendman hazırları varmıs öyle arıyorum ama istanbulda bulamadım bi türlü
quote:
Orjinalden alıntı: sendman
xenon farların fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mı?
BU FARLARIN FYATI 150 YTL CİVARLARINDAN BAŞLIYOR VE KALİTESİE GÖRE YÜKSELİYOR
XENON FAR HAKKINDA KISA BİLGİ
H4 FARLAR ÇİFT FARLIDIR UZUN KISA OLARAK XENON FARI TAKTIRMADAN ÖNCE HERHANGİ BİR ELEKTRİKCİ VEYA ARACINIZIN SERVİSİNE BAŞVURUP,HANGİ MODEL XENON GİDER DİYE DANIŞIN.
XENON FARINIZI KULLANMAYA BAŞLADIGINIZDAN İTİBAREN ARACINIZIN IŞIKLARI YANARKEN KESİNLİKLE MARŞA BASMAYIN FARLARINIZI SÖNDÜRDÜKTEN SONRA MARŞ YAPINIZ. . XENON FARLARIN KOLAY KOLAY BOZULMA RİSKİ YOKTUR,
BU TARZ ÜRÜNLERDE HİÇBİR TÜRLÜ BOZULMA GİBİ BİRŞEY SÖZ KONUSU DEGİLDİR.YANLIZ HATALI KULLANMADAN DOLAYI ÜRÜNÜN AMPULU PATLAYABİLİR.PATLAMAMASI İÇİN ARACINIZIN FARLARI AÇIKKEN MARŞ YAPMAYINIZ KARDA YAĞMURDA SİSDE IŞIK YOĞUNLUNU EN İYİ GÖRÜŞ MESAFESİNE OTOMATİK AYARLAR
Enerji Tasarrufu; Aracin elektroniginden sadece 45 watt guc alir,
Uzun Omurluluk; 5500 saatten daha fazla durmaksizin kullanilabilinir,
Yuksek Parlaklik; Far parlakligini %650 arttirir..
Ömrü normal farlara göre 5 kat daha fazladır.Enerjii tasarrufu sağlar.Hem de 2 kat daha fazla ışık vererek,oluşturduğu netlik sayesinde özellikle gece sürüşlerinden gündüz konforu ve performansı sağlar.
Asıl amacı her türlü hava koşullarında en üst seviyede görüş üstünlüğü sağlamak olan XENON HID sistemleri,yüksek voltajla oluşturulan elektrik arkının xenon gazı ortamında sağladığı üstün bir aydınlatma sistemidir.
Avrupa da 2000 yılında 2 milyondan fazla araçta kullanılmaya başlamış ve günümüze kadar hızla devam etmektedir.Özellikle XENON gazının yaydığı ışık kalitesi ile sürüş güvenliğini en üst seviyeye çıkarması,tüm dünyada bir çok üretici ve tüketici tarafından kabul görmesini sağlamıştır.
quote:
Orjinalden alıntı: moonwhite
quote:
Orjinalden alıntı: Ahbikan sis olayınada bana teklif ettiler içine Xenon lamba verelim diye. İstemedim ben. Çünkü Allah nasip ederse Haziran-Temmuz gibi vedalaşıcaz bizim arabayla :) Değiştirmeyi düşünüyorum. Ama arabayada bakıyorum.
@ahbikan sisler 12.5 demissin.bende almayı düşünüyorum malum tampon sissiz sisli bi tampon alıp sis takcam ama benim istedigim sisin beyaz yanması.yani sisler sarı yanıo ya beyaz yansın.illa xenon mu lazım beyaz icin beyaz farlıları yokmu bunların bilen varmı arkadaslar
beyaz farlı ampullar mevcur arkadaşım h4 ampullar var 40 ytl civarında ama bunlar baya ii mi marka ben normal farlara 15 ytl lik bir beyaz far taktım 3 ayda 1 tanesi patladı sonra keşke 40 ytl lik olandan alsaydım dedim
yani sisler için alacaksan biraz ii bişi olsun marksını hatırlamıyorum suan ama onlar baya ii bir markaydı
Arkadaşlar denk geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğim bu güzel eserleri bu arada gaz ayarı ile ilgili bir şey soracağım,gaz beyninin yanında gazı ayarlamak için monte edilmiş bir şey var,sağa sola çevirdikçe rölanti yükseliyor,bununla ilgili bir bilgisi olan varmı yararı veya zararı nedir bizim o ayarla oynamamızın.
Kardeş beyaz yanması için 20YTL istediler sislerin ampullerinin çiftine. Ben haziran-temmuz gibi satmayı düşündüğüm için almadım.
Ayrıca bahsettiğim yerde Xenon far kiti 180YTL idi.
quote:
Orjinalden alıntı: egeli__
quote:
quote:
beyaz farlı ampullar mevcur arkadaşım h4 ampullar var 40 ytl civarında ama bunlar baya ii mi marka ben normal farlara 15 ytl lik bir beyaz far taktım 3 ayda 1 tanesi patladı sonra keşke 40 ytl lik olandan alsaydım dedim
yani sisler için alacaksan biraz ii bişi olsun marksını hatırlamıyorum suan ama onlar baya ii bir markaydı
senin dedigin normal farlar icin sanırım.onları biliyorum da ben beyaz sis soruyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Ahbikan
Kardeş beyaz yanması için 20YTL istediler sislerin ampullerinin çiftine. Ben haziran-temmuz gibi satmayı düşündüğüm için almadım.
Ayrıca bahsettiğim yerde Xenon far kiti 180YTL idi.
ögrendigim ii oldu demek bulabilirim
Xenon farları araştırdım satan birine ulaştım... kalitesine göre 150 den 400 e kadar fiyat verdi.. Ama kullanışlılık açısından 200 YTL lik ürünün iyi olacağını söyledi..
quote:
bu panjuru bilen bulabilcek arkadas varmı.
KARLIKCI HALİL Demeyin 60 lira istio boyasız haline bana cok pahalı geldi de :D
arkadaş herkese merhaba siteye yeni üye oldum ancak bir türlü foto yükleyemiyorum, nasıl yapabilirim?