Şimdi Ara

DH Tren Rehberi (Ss'li) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
104
Favori
38.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sefer + yı bastım. Faydalı bir konu, çoğu kişinin aklına demiryolu denince halen eski kara trenler geliyor. Eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu teşekkürler
    İstanbul dan kalkan ve gelen trenler çok az ve sınırlı.
    YHT var teeee İstanbulun diğer ucunde gar, Avrupa yakasında olupta sabah saatlerine treni olanlar için çok zor oluyor.

Doğu ekspresi vs gibi trenleri İstanbul dan gitmek isteriz.
  • Bir kaç sorum var.

Pulman ne demek?
    Trende tek kişilik koltuk seçebiliyor muyuz?
    Ayrıca tek kişilik oda gibi bir seçenek var mı trenlerde?Varsa ücreti ne kadar pahalı mı?

Tanımadığım adamlarda aynı odada seyahat edip uyumak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 25 Ocak 2018; 10:1:9 >
  • http://m.milliyet.com.tr/kars-a-yer-bulamayanlarin-rotasi-gundem-2597465/

Bunlarda arkadaşların heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grayscale

http://m.milliyet.com.tr/kars-a-yer-bulamayanlarin-rotasi-gundem-2597465/

Bu konuyu 2014 yılından bu yana gündeme getirmeye çalışıyorum, ne mutlu onlara :) işe yaradıysa bundan mutluluk duyarım sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Grayscale

http://m.milliyet.com.tr/kars-a-yer-bulamayanlarin-rotasi-gundem-2597465/

Bu konuyu 2014 yılından bu yana gündeme getirmeye çalışıyorum, ne mutlu onlara :) işe yaradıysa bundan mutluluk duyarım sadece

:D konu faydalı.Ben kullanırım.Ozellikle hizli tren

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Bir kaç sorum var.

Pulman ne demek?
    Trende tek kişilik koltuk seçebiliyor muyuz?
    Ayrıca tek kişilik oda gibi bir seçenek var mı trenlerde?Varsa ücreti ne kadar pahalı mı?

Tanımadığım adamlarda aynı odada seyahat edip uyumak istemiyorum.

Tabi ki

Pulman biri tekli ikisi çiftli olmak üzere rahat hat otobüs düzeninde ama çok daha geniş, ve ferah vagonlara verilen isim.

Evet tek kişilik koltuk seçebiliyorsunuz aynı fiyata.

Tek kişilik odalarda kalabilirsiniz mesela 24 saatlik yolculuğu 100 liraya gidebilirsiniz tek kişilik odada. Yatak buzdolabı klima priz lavabo dolap masa abur cubur içecekler buz dolabı odaya dahil.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hazırladığın bu başlık için sana çok teşekkür ederim hocam beni yıllar yıllar öncesine götürdün babamın demiryollarından emekli olmasıyla trenlere hasret kaldık çocukluğum geçti o eski kırmızı vagonlar ray sesleri demir kokusu fırın gibi vagonlar buz tutmuş camlar ve daha neler neler eskiden açarsın camı yarıya kadar çıkar kafanı dışarı bağır çağır şarkı söyle memlekete giderken annem hazırlık yapardı yolda ne olur ne olmaz diye bazen abartırdı neredeyse 20 kişilik malzeme olurdu 😊 bir keresinde çok fazla yiyecek yaptın dedik yolda kışın giderken Erzurum Aşkale den sonra yol kapandı tam 8 saat yolun açılmasını bekledik ama hiç sıkılmadık çünkü tren Di bu ve bizde çocuk sıkılma şansın yoktu güle eğlene giderdik bu arada trenler için kolay kolay yol kapanmaz çığ düştüğü içindi beklememiz Velhasıl 2000lerin başında burada fotoğrafı paylaşılan yeni vagonlar çıktı klimalı sessiz konforlu prizli lavabosunda sıcak su akan vs. Eğer vaktiniz varsa treni tercih edin çünkü en güvenli en rahat en ekonomik ulaşım kaynağıdır. Bu arada seyahat edeceklere tavsiyem izin alabilirseniz en arkada ki vagona geçin ve en arkadaki camdan kayıp giden rayları izleyin geçen ömür gibi yaşanmışlıklar gibi.....

• Çok güzel bir konu olmuş.Ellerinize sağlık. İnternette cevabını bulamadığım bir konu var belki siz bilirsiniz. Ankaradan Sivas tarafına hızlı trenin haricinde bir de durak sayısı hızlı trene göre daha çok olan ve şehir dışındaki hızlı tren istasyonları yanısıra şehir içindeki eski istasyonlarda da duracak işe veya okula gitgel için banliyo tarzı elektirikli ring servisler gibi seferler olacaktı. Elektirik direkleri ve kablolar çelilmiş görünüyor birçok yerde. Faliyete geçeceği tarih hakkında ve işleyiş hakkında bir bilginiz var mı?
  •  DH Tren Rehberi (Ss'li)

DH Tren Rehberi (Ss'li)

• quote:

Orijinalden alıntı: Virgin Destroyer

Doğu ekspresine bindik kız arkadaşımla yaklaşık 2 hafta önce. Yataklı vagonda yer bulamadığımız için 4 kişilik kuşetliyi komple aldık. Soru sormak isteyen olursa elimden geldiğince yardım etmek isterim

Virgin destroyer.

Cat cat cat Sabaha kadar

• İtalya'da tren raydan çıktı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

m.milliyet.com.tr/son-dakika-italya-da-tren-dunya-2597579/

Ulan Theo, nasıl göz var sende

• quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

İtalya'da tren raydan çıktı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Trenin freni çalışmamış aşırı hız yapmış... benzeri kaza oluyor mu? Üç-dört yılda bir ki Avrupa en çok tren kullanır...

Oysa bizde ölümlü otobüs kazasının olmadığı gün yok.

• Hocam tren tur karti hakkinda bilginiz var mi?Yazin trenle turkiye gezisi yapmak istiyorum, bu iş icin de gezgin paketi diye bi sey varmis 15 gunluk sinirsiz kullanim hakki veren.Internette aradim cok bilgi bulamadim,cikis tarihi de fiyati da belli degil sanirim.

• Çok güzel bir konu olmuş eline sağlık
  • Öncelikle bu konuyu yazan arkadaşımızın emeğine kalemine sağlık demek istiyorum.Bu tarz konularımızın artması dileğiyle..
    Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Öncelikle bu konuyu yazan arkadaşımızın emeğine kalemine sağlık demek istiyorum.Bu tarz konularımızın artması dileğiyle..
    Selamlar.

Güzel ve motive edici mesajınız için teşekkür ederim sevgili moderatör.

• Gezmek icin cok mantikli.

Ozelllikle tatile gidecekler icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Joe.Joe

İtalya'da tren raydan çıktı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Trenin freni çalışmamış aşırı hız yapmış... benzeri kaza oluyor mu? Üç-dört yılda bir ki Avrupa en çok tren kullanır...

Oysa bizde ölümlü otobüs kazasının olmadığı gün yok.

Mesele o değil.

-Tren yolunda gider yol sadece onundur, kayma, yoldan çıkma ihtimali yoktur.

-Trende raylardan çıkma ihtimali çok düşüktür.

-Trenlerde teknik arıza ihtimali çok çok düşüktür.

Gibi maddeleri yazalı daha 2 gün olmuşken bunun olması senin etkin olabilir

Bu arada kaza az oluyor trende evet ama şöyle de bir şey var 100 tane yaralıdan bahsediliyor. Ciddi bir sayı

• Van Gölü Ekspresi için bilet almaya çalışıyorum, hiç sefer çıkmıyor sorgulatınca.

Doğu Ekspresinde zaten bilet yok.

Eskiden Istanbul'dan kalkan ekspresleri hızlı tren çalışsın diye kaldırdılar, illa Ankara'da aktarma yapılacak, saati denk gelirse.

Bursa gibi büyük bir şehirde hala tren yok.

Yazın, bayramlarda, vs güneye ciddi bir araç trafiği var, ben Bursa'dan veya yakın bir yerden binip gidebiliyor muyum Antalya'ya?

Gerçekten seviyorum trenleri, ama pratik olarak kullanımı çok sınırlı.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.