Şimdi Ara

DH Tren Rehberi (Ss'li) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
104
Favori
38.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Çoğu yere tren gitmiyor ve giden yerlere de yavaş gidiyor. Yüksek hızlı trenin tüm illere gitmesi gerekiyor. Demiryolu ağı yeterince geliştirilmiyor. Belki otobüs firmaları çeteleşip engel oluyorlardır.

Bir zamanlar Dershanelerin uzaktan eğitim programlarına engel olduğu gibi, okul müfredatlarına müdahale ettikleri gibi, hocalarla anlaştıkları gibi boşverin üstünde durmayın dedikleri gibi...

Bunlar hepsi RANT, sistem bu rantçıların üstüne kurulu çünkü...

Demiryolu gelişseydi ülke kat ve kat daha hızlı ilerlerdi...

Tır, Kamyon, Otobüs, Otomobil bunlar ithal ürünler, yedek parçaları ithal, yakıtları ithal, yollar sürekli bozuluyor, yeniden asfalt bile ithal, iş makineleri ithal... Bir de halkın cebinden çıkan ÖTV, MTV, KDV, TRT, Zorunlu Sigorta vs var...

Bunlar da yetmezmiş yılda binlerce insan ölüyor, yüz binlercesi yaralanıyor bunların hastanede kullandıkları ithal!

Milyarlarca dolar ülkeden kaçırılıyor... MİLYARLARCA dolar...

Milyar bile az aslında düşününce TRİLYONLARCA dolar eminim....

Belki devlet de bu durumdan memnundur. Öncelikleri farklı olabilir.

Cumhuriyet'in ilk yıllarından sonra çok az ilgilenilmiş. Demiryolu taşımacılığı dediğiniz gibi her yönden otobüsten iyidir.

Devlet dershanelerden de memnundu, halk uyanacaktı kaldırttılar...

Bu konuda da halkın uyanması gerek...

Yoksa devlet halkını sömürmekten memnun olmaya devam edecek... Tamam dışarı çok para gidiyor da kendi cebine de vergilerden dünya kadar para giriyor...

Yine Konya yine Otobüs kazası.. Konya Tren istasyonu var

Az önce meydana gelen Yolcu Otobüsü kazası 1 ÖLÜ 19 Yaralı!

Daha az önce meydana gelen kaza 1 Ölü 19 Yaralı (Çoğu felç yatalak kalacak)... Yer Tren istasyonu olan KONYA!

www.trthaber.com
    Konya'da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 19 yaralı
    http://www.trthaber.com/haber/turkiye/konyada-zincirleme-trafik-kazasi-1-olu-19-yarali-347618.html

Dün Kayseri Malatya arası kaza, ikisi arası TREN var!

DH Tren Rehberi (Ss'li)

Yine Otobüs kazası! Yaralı dolu (Çoğu felç yatalak kalacak)

http://www.milliyet.com.tr/kayseri-malatya-karayolunda-3-otobus-kayseri-yerelhaber-2550522/

İki gün önce Muğla ve yine OTOBÜS yine kaza 24 YARALI (Çoğu felç yatalak kalacak)

Ensonhaber
    Muğla’da otobüs kazası: 24 yaralı
    http://www.ensonhaber.com/muglada-otobus-kazasi-17-yarali.html

DH Tren Rehberi (Ss'li)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    İnsanlarda anlamsız bir şekilde otobüslere rağbet var. Uzun yolculuklarda adeta işkence haline geliyor. Kamyon kasasında taşınan hayvanlar daha rahat gidiyordur.
  • Türkiyenin her noktasına tren gelmeli. Otobüsden daha keyiflii olduğu aşikar.

Mesela önceden istanbul içide tren vardı.

Söğütlüçeşmede çok güzel bir tren garıda mevcuttu sanırım 2013 yada 2014de kapatıldı ve hala aktif edilemedi. O güzelim var ve garın bulunduğu yer kapatıldı tinerci yatağına döndü.

Mesela olsa anadolu yakasında önemli bir trafik yükü alacak.
    Kısaca banliyö hattınıda 4 gözle bekliyorum
  • quote:

İnsanlarda anlamsız bir şekilde otobüslere rağbet var. Uzun yolculuklarda adeta işkence haline geliyor. Kamyon kasasında taşınan hayvanlar daha rahat gidiyordur.

Kesinlikle öyle, bizim insanımızda garip bir şekilde hırpalanmaktan, tepilmekten, hor görülmekten, eziyet ve işkence çekmekten duyulan bir zevk var...

İşte 25 yıl önce bu çok güzel özetlenmiş.

YIL 1995

• Hızlı treni deneme şansım olmuştu çok memnun kaldım. Bence ülkenin her yerine gitmesi gerekiyor, tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Biraz önce ankara kars arasına baktım. Pulman bile doluydu. 24 saatten fazla süren bir yolculukta pulmanda gidilir mi ki?

Evet, güzel anlatmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

Biraz önce ankara kars arasına baktım. Pulman bile doluydu. 24 saatten fazla süren bir yolculukta pulmanda gidilir mi ki?

Kesinlikle hayır...

Bence siz bu konuya bir göz atın, biz gidiyoruz....

Ankara-Kars ful dolu çünkü o hat popüler oldu... Son zamanlarda...

https://forum.donanimhaber.com/16-17-subat-dh-yatakli-tren-seruveni-99-tl-ss-li--131029532#131029532

• Çok yararlı paylaşım, sağol dayı

• Söylediğini kanıtlamalıydın bunun kırolukla havayla alakası yok. Neyse artık sana inanayım bari yalan söylemek için nedenim yok demen yeterli olurdu.

• Yazin trene binecegim bakalim uzun yol hic gitmedim bu konu beni daha da tesvik etti :)

• İsteğinize Uygun Sefer Bulunmamaktadır.
    Hergün İzmir/Denizli arası sefer yok mu ? (İstasyon-Tren Bilgilerinde Tren seferleri gözüküyor)
    Yoksa klasik Devlet sitesi mi ?
  • reDsbLacKSK R kullanıcısına yanıt
    İnternet üzerinden alamazsınız hocam İzmir Denizli gidip gişeden alirisiniz numarasız oturma düzeni var çünkü

• Anladım hocam ben istasyondan bakayım bir teşekkürler ilginize

• Nazilli-Adana arası otobüsle gidip geliyorum trenle gelmek istiyorum mesela ama iki şehirde de demiryolu olmasına rağmen sefer yok?

• Bir arkadaşım Şubat'ın ikinci haftası için ısrarla Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk yapmaya ikna etmeye çalıştı. Bende 23 saat yolculuk olduğundan sıkılacağımı belirttim. Yapan arkadaşlardan bir yorum alabilir miyim? Sonuçta İstanbul'dan bir de 5 saat Ankara'ya gitmek zorundayım. Toplamda 28 saat falan yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Bir arkadaşım Şubat'ın ikinci haftası için ısrarla Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk yapmaya ikna etmeye çalıştı. Bende 23 saat yolculuk olduğundan sıkılacağımı belirttim. Yapan arkadaşlardan bir yorum alabilir miyim? Sonuçta İstanbul'dan bir de 5 saat Ankara'ya gitmek zorundayım. Toplamda 28 saat falan yapıyor.

Şubatın ikinci haftası yani 16 Şubat-17 Şubat tarihlerinde biz DonanımHaber üyeleri olarak Ankara-Batman yapıyoruz... İstersen arkadaşınla beraber katılabilirsin... Ben de İstanbul'dan katılacağım, bir arkadaş Bodrum'dan geliyor uçakla sırf katılmak için...

Emin ol fazlası ile değecektir, otelden tek farkı aslında penceredeki manzaranın sürekli değişmesi :)

İlgili konumuz burada.

https://forum.donanimhaber.com/16-17-subat-dh-yatakli-tren-seruveni-99-tl-ss-li--131029532#131029532

• 1 kere trene bindim, sonra binmeyeceğim diye tövbe ettim. 1 saatlik yol 3 saat gidilir mi hiç. Böyle zevk mi olur. En büyük kötülük zamanının çalınmasıdır.
  • Otobüsle kıyaslamayın abi. En azından tren ile herşehirden her şehire gidebilir olana kadar.
    1- Süreler aynı değil benzer bile değil.
    2- Kalite aynı değil. Otobüste bazı firmalarda üzerinize attırırlar.
    3- Tren garinda buyrun abi nereye diyen simsarımsı tipler yoktur.
    4- Hipster abi ablaları zevk için otobüse binerken göremezsin.
    5- Otobüste kalkıp yürüyemezsin. Wc yoktur.
    6 Otobüste X - Y arası hattımız şu tarihte açılcak diyip 5 yıllarca acılmadığı olmaz. Bknz pendik haydarpaşa arası hızlı tren ve bknz ankara sivas arası hızlı tren (2008 den beri ankara sivas arası hızlı tren olacak diye her yıl tarih verilir)

Tren bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Ocak 2018; 9:28:49 >
  • Tren yollarının bilişim tarafında sıkıntıları var. Çağa ayak uyduramıyorlar henüz tam olarak.
    İsterim ki bir ItaliaRail gibi web sitesinden her türlü detaya erişebilip rezervasyonumuzu aylar sonrası için bile yapabilelim.

Zamanla o da olacaktır. Hatta iyi bir mobil uygulamaya da kavuşursa otobüs yerine daha çok tercih edilecektir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.