Şimdi Ara

DH Underground Türkçe Rap Forumu (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.185
Cevap
6
Favori
187.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Şeyh Şamil kaç yaşında bilen var mı çocuk olduğu belli Şehinşah benzeri söylüyor da,mavze rile düet falan d ayapmış albümde,bence albümdeki Sansar,Pit10 gibi önemli isimlerin şarkıalrı daha kaliteli olabilirdi tam dinlemedim daha hepsini ama ilk görüşüm böyle..

Bu arada Da Poet'in albümü hakkında bilgi var mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi On.E -- 23 Eylül 2009; 16:57:23 >
  • Albümde en beğendiğim parça Kayra'dan Mart oldu
  • Sahto iyi,DP-Hayki iyi,Frekans iyi,Makale iyi,Yunus Emre HARİKA,Pit10 HARİKA,Dramelodi iyi,Harekat iyi,Grejuva iyi,Karaçalı iyi.

Sansi beklediğim gibi değil.Şeyh Şamil bu albümde olmamalıydı daha çok küçük ve itici bir ses!Kayra'yı da çoğunluk beğenmiş ama ben bir türlü alışamadım.
    Sonuç olarak albüm serisi olacakmış.İlki hoştu ikinci daha hoş olur inşallah..
  • Şeyh Şamil 12 yaşındaymış
  • Pit10'nun battle kusursuz...

Frekans ve Yunus Emre çok çok iyi

Diğerleri bazıları iyi bazıları kötü normal çizgide.

Pit'den "dizlerimi kesip attım şimdi eşitmiyiz?" hahha yiaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arielortega77 -- 27 Eylül 2009; 15:32:57 >
  • Hiphoplife Mixtapes Vol.1 - Nafile
    Güzel albüm ama şarkılar çok iyi değil.Çok uğraşılmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkyaNuS.

quote:

Orijinalden alıntı: yersen135

Betanın Dokuz Adlı Albümü Çıkmıştır

Klipte Sagopayla, Şehinşahla ve başka isimlerle dalga gecmis.

Şimdi izledim.
    Galiba Mihenk Taşı Önder'le de dalga geçilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JurisHan

quote:

Orijinalden alıntı: OkyaNuS.

quote:

Orijinalden alıntı: yersen135

Betanın Dokuz Adlı Albümü Çıkmıştır

Klipte Sagopayla, Şehinşahla ve başka isimlerle dalga gecmis.

Şimdi izledim.
    Galiba Mihenk Taşı Önder'le de dalga geçilmiş.

betanın albümü çok başarılı

garip herşey çok ye ye yeeeeee
    kurtar müziği mayday mayday :D

-sen şekil yapsanda yuvarlak olur :)

-seni lavabodan alırım bokSir hot :D

bide şu cümle çok iyidi
    -hep sıçarken rap yazıyorum ,sen rap yaparken hep sıçıyosun beeeeee :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakata_nakmat -- 10 Ekim 2009; 1:40:10 >

• http://rapidshare.com/files/278239261/alb__m.rar.html bu benim kuzenim bi bakın daha yeni başladı
    www.myspace.com/isyanisi03 sizce iyimi bence gelişirse iyi yerlere gelir özellikle söyleyiş tarzını

• Benden marijuana senden tozzz
    Bana hap verrrr .
    Süper yazmış Yunus Emre..

•  DH Underground Türkçe Rap Forumu

İlker Uncuoğlu

Tek haneli yaşlarda piyano ile ilk tanıştığında, o dönemlerde hoşuna gitmeyen ama ileride hayatının anlamı olacak bir çok ses ve nota duyduğunu farkettiğinde lise çağına gelmişti. İstanbul gibi büyük ve bir o kadar dinamik olan bu şehirde, Hip-hop... kültürünü ve Rap Müziğini kendine bir amaç haline getirene kadar, iyi bir dinleyici olmasının yanı sıra, birçok Extreme sporları ve müzik türlerini denemiş yada takip etmiş olan İlker Uncuoğlu; hedeflediği yada hayal ettiği her şeye alternatif yaşam biçimlerinin kaynağı olan Kadıköy'de başlamıştır. Kadıköy’e müzik anlamında bir tarz ve farklı bir hava katmak isteyen sanatçı; Bir kaç arkadaşı ile birlikte bu rüyasını gerçeğe dönüştürmek için, Kadıköy Acil adı altında, sonradan bir yaşam stili, bir marka, bir fenomen haline dönüşecek olan Kadıköy acil stüdyolarını kurmuşlardır. Bu rüya kısa zamanda bir çılgınlığa dönüşmüş, bir hastalık gibi tüm Kadıköy’ü, ardından tüm Türkiye deki "Rap" dinleyicilerini sarmış aynı zamanda bütün büyük Mc'leri içinde barındıran bir topluluğa dönüşmüştür. Bu sırada bir çok albümde yer almış, karma bir albüm olan “Kadıköy Acil Mixtape” in hem prodüktör koltuğunda olup, hem de kendi grubu olan “Alaturka Mavzer” ile bu albümde yer almış; Ceza, Fuat gibi Türkçe Rapin en önemli isimlerinin tüm Avrupa ve Türkiye konserlerinde de vokal/back vokal ve Dj görevlerini üstlenmiştir. Hiçbir zaman yaptıklarıyla yetinemeyen müzisyen,2007 yılında prodüktörlüğünü ve kuruculuğunu üstlendiği bu markadan, farklı sebeblerden ve anlaşmazlıklardan dolayı ayrılmış, kendi solo kariyerine başlamaya karar vermişti. Kendi şirketi olan "Fabric Yapım" stüdyolarında bundan sonra yapmak istediklerinin temeli olacak olan “Dönem Ödevi” ve ardından “Normalize” adlı promo albümlerini internete sunarak herkesden ve bilinen tüm kalıplardan farklı bir yol çizeceğinin sinyallerini vermişti. Ve Yıl 2009 "Geleceğe Dönüş" albümü müzik marketlerde! Toplamda 12 parçadan oluşan bu albüm kaliteli, cesur, eğlenceli ve bütünüyle bir yaratıcılık örneği. Hayranlarının ve müzik çevrelerinin “kesinlikle kalitekokuyor” diye bahsettikleri albümün, bu söylemleri hak etmesi kolayolmamış. 1,5 yıl boyunca besteleri, sözleri, konsepti yani her şeyi enince detayına kadar sanatçı tarafından bizzat hazırlandı. Yine mix ve mastering, kapak tasarımı gibi diğer işler ise profesyonel sanatçılar tarafından yapılmıştır. Bunca yıl edinmiş olduğu sahne,müzik ve hayat tecrübelerininona yepyeni bir anlatım biçimi kattığınısöyleyen İlker Uncuoğlu kendi müzik tarzını anlatırken; "Bu müziğin belli bir tarzı yok, bu sadece ilker Uncuoglu tarzı! Öyle bir şey ki, kendi hayatımı,kendi kültürümü ve tabi ki batıya dönük popüler müzikkalıplarını da aynı anda içinde barındırabilen bir müzik" olarak yorumluyor. "Geleceğe Dönüş" ismi de içindebarındırdığı konsepte buradan geliyor. İlker Uncuoğlu’nun bu sonbandrollü albümünü dinlediğinizde, geçmişte dondurulmuş ve günümüzde yeniden buzları çözülen bir sesin sizi etkilemesine engel olamayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenci ilyas -- 27 Ekim 2009; 22:12:04 >

• Sago
    kolera
    sansar
    pit10
    ceza...
  • Pit10 beraat etmiş.Sevindim gerçekten

Ses Çıkarma” parçası ile Türkiye’de büyük gündem yaratan Pit10, kendisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan hakaret davası sonuçlandı. 3 sene süren davada Pit10'un beraatine karar verildi. Dava hakkında yapılan açıklamayı sizlere sunuyoruz.
    Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bir internet sitesinde yayınladığı rap şarkısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan öğrencinin hakaret suçunu işlediğine karar verdi. "www.youtube.com" internet sitesinde "Ses Çıkarma" adlı şarkıda "Tayyip uyan ülke elden gidiyor l.." sözleriyle Başbakan Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle şikayette bulunuldu.

Yapılan inceleme sonrasında şarkının İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik-Ses Teknolojileri Bölümü öğrencisi Server U.'ya ait olduğu tespit edildi. Server U. hakkında kamu davası açıldı. Server U., davada şarkıyı kendisinin hazırladığını, ancak internet sitesinde kendi bilgisi dışında yayınlandığını savunarak, "şarkının son zamanlarda terörle mücadelede şehit olan askerlerin verdiği üzüntü nedeniyle tepkisel bir davranış olduğunu" öne sürdü.

Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, "sanığın üzerine atılı suç sabit olmadığı" gerekçesiyle Server U.'nun beraatına karar verdi. Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararının Başbakan Erdoğan'ın avukatları tarafından temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi beraat kararını bozdu. Daire, şarkı sözlerinin eleştiri ve sitem sınırlarını aştığını, küçültücü değer yargıları içerdiğini ve bunun da hakaret suçunu oluşturduğunu kaydetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin kararına itiraz ederek, bozma kararının kaldırılmasını istedi.

Başsavcılığın itirazında, "Ses Çıkarma" adlı şarkının rap adı altında adlandırıldığı, rapin kökeninin 1970'lerin Amerika gettolarına dayandığı ve kelime anlamı olarak "ağır sözlü eleştiri" anlamına geldiği belirtildi. Rapin hızlı söylenen bir müzik türü olduğu, müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylendiği belirtilen itirazda, rap müziğinin bir alt kolu olan "Battle Rap"in isim vererek ya da üstü kapalı biri ya da birilerinin sözlerle iğnelenmesi anlamına geldiği, iğneleme yapıldığı için sert sözlerin kullanıldığı ifade edildi. İtirazda, Türkiye'de en çok örneğine rastlanan rap türünün bu olduğu, sanığın müziğinin de "Battle Rap" türü olduğu kaydedilerek, sanığın müziğinde kullandığı sözlerin belirtilen nedenlerle sert ve çarpıcı olduğu, kinaye, mecaz gibi söz sanatlarını kullandığı belirtildi.

Bu tür müziğin belli ölçülerde abartmayı, kışkırtmaya başvurmayı içerdiğinin kabul edilmesi gerektiği ifade edilen itirazda, "Bu müzik ile uğraşanların kullandıkları deyimler, polemik niteliğinde olsa da nesnel bir açıklamayla desteklendiğinde bu ifadelerin kişisel saldırı olarak görülemeyeceği, kamu görevinde bulunan veya talip olanların diğerlerine oranla daha sert bilhassa basın, müzik, karikatür ve benzeri sanat dallarında eleştirilere muhatap kalmasının da doğal karşılanması gerektiği kanaatine varılmıştır" denildi.

Sanığın nakaratta kullandığı "l.." kelimesini, yaptığı müziğin, sanatın icrası niteliğinde kullandığı, Başbakan'ı hedef almaya yönelik olmadığı belirtilen itirazda, "Sanığın nakaratta kullandığı lan kelimesini, katılanın (Başbakan'ın) aynı tarihlerde benzer kelimeyi kullanmasının güncelliğinden yararlanarak, hiciv yapma biçimindeki söz sanatını kullanma olarak değerlendirilmesi gerekeceği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Başsavcılığın itirazını görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndaki müzakere sırasında suça konu şarkının üyelerce dinlendiği de öğrenildi. Kurul, 3'e karşı 20 üyenin oyuyla itirazı reddetti.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

Hobaaaaaa!

Hiphoplife Mixtapes Vol.1 - Nafile

"Hiphoplife Mixtapes Vol.1 - Nafile" Tracklist:

01. Dj Mr.JDK - Intro
    02. Sahtiyan feat. Buura - LaLaLa
    03. Alaturka Mavzer feat. Şeyh Şamil - Sahte Evliya
    04. Da Poet feat. Hayki - Darmadağın
    05. Frekans - Adım Evliya
    06. Sybra Azazil - Oluk Oluk Soluk
    07. Makale - Dinlemek Yetmez
    08. Göçmen - Savaşa Hazır Asker
    09. Yunus Emre - Kervan Kaçtı
    10. Fuchs - Renk Verme
    11. Şeyh Şamil - Alecate Sevani
    12. Pit10 - Kaçamazsın
    13. Mafsal - Kolpa Jenerasyon
    14. Dikta Sahara - Seni Kim Takar
    15. Sansar Salvo - Oyun
    16. Doa - İrkil
    17. Beta - Paranoya
    18. Önder (of Mihenk Taşı) - Makamı Hiçti
    19. Raziel Nisroc - İndir Filikamı
    20. Karachali - Vortex
    21. Dramelodi - Kara Çelenk
    22. Neşet Kılıç - Cesaretlendirici
    23. Patron - Çatla
    24. Rapozof - Sus
    25. Şüphe - İçi Dışı Boş
    26. Emre Baransel - Yenildim Kendime (Michael Jackson Tribute)
    27. Harekat - Rap Yüksek İrtifada
    28. Spar (of Tehdit) - Gereksiz Hisler
    29. Geo (of Tales) - Yer Yarıldı
    30. Pusat - Dalga
    31. Sayedar - İlk Dersin
    32. Radu - Küllerinde Bir Surat
    33. Resepsiyon - Kalfa Kandıran
    34. Grejuva - Eskiden
    35. Kayra (of Gına) - Mart
    36. Başar - Hey Hov
    37. Sürveyan - Eksik Conta

http:/rap-id-share.com/files/282552883/Hiphoplife_-_Mixtapes_Vol1_-_Nafile_-_Hiphoplife.com.tr.zip

şifre : hiphoplife.com.tr

40 kişi biraraya gelince mi kendilerini sagoya denk sayıyorlar? bence kendilerine yazık etmişler. çekemiyorlar. albümle sagonun üstün olduğunu farkında olmadan kabul ettiler. artık ne yapsalar nafile. biliyolarki sagonun hepsinin toplamından fazla dinleyicisi var. şunu söyliyim ya geri adım atar sagonun yanında dururlar ya altında kalırlar.

• yazık
  • O albümdeki kişilerin dinleyicisi sago nun fanlarından daha fan ayrıca sagonun fanlarının nasıl olduklarını sago dinlerken ceza dinlediğini biliyoruz adam akıllı olun ona göre yazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: May Day

quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

Hobaaaaaa!

Hiphoplife Mixtapes Vol.1 - Nafile

"Hiphoplife Mixtapes Vol.1 - Nafile" Tracklist:

01. Dj Mr.JDK - Intro
    02. Sahtiyan feat. Buura - LaLaLa
    03. Alaturka Mavzer feat. Şeyh Şamil - Sahte Evliya
    04. Da Poet feat. Hayki - Darmadağın
    05. Frekans - Adım Evliya
    06. Sybra Azazil - Oluk Oluk Soluk
    07. Makale - Dinlemek Yetmez
    08. Göçmen - Savaşa Hazır Asker
    09. Yunus Emre - Kervan Kaçtı
    10. Fuchs - Renk Verme
    11. Şeyh Şamil - Alecate Sevani
    12. Pit10 - Kaçamazsın
    13. Mafsal - Kolpa Jenerasyon
    14. Dikta Sahara - Seni Kim Takar
    15. Sansar Salvo - Oyun
    16. Doa - İrkil
    17. Beta - Paranoya
    18. Önder (of Mihenk Taşı) - Makamı Hiçti
    19. Raziel Nisroc - İndir Filikamı
    20. Karachali - Vortex
    21. Dramelodi - Kara Çelenk
    22. Neşet Kılıç - Cesaretlendirici
    23. Patron - Çatla
    24. Rapozof - Sus
    25. Şüphe - İçi Dışı Boş
    26. Emre Baransel - Yenildim Kendime (Michael Jackson Tribute)
    27. Harekat - Rap Yüksek İrtifada
    28. Spar (of Tehdit) - Gereksiz Hisler
    29. Geo (of Tales) - Yer Yarıldı
    30. Pusat - Dalga
    31. Sayedar - İlk Dersin
    32. Radu - Küllerinde Bir Surat
    33. Resepsiyon - Kalfa Kandıran
    34. Grejuva - Eskiden
    35. Kayra (of Gına) - Mart
    36. Başar - Hey Hov
    37. Sürveyan - Eksik Conta

http:/rap-id-share.com/files/282552883/Hiphoplife_-_Mixtapes_Vol1_-_Nafile_-_Hiphoplife.com.tr.zip

şifre : hiphoplife.com.tr

40 kişi biraraya gelince mi kendilerini sagoya denk sayıyorlar? bence kendilerine yazık etmişler. çekemiyorlar. albümle sagonun üstün olduğunu farkında olmadan kabul ettiler. artık ne yapsalar nafile. biliyolarki sagonun hepsinin toplamından fazla dinleyicisi var. şunu söyliyim ya geri adım atar sagonun yanında dururlar ya altında kalırlar.

• Adam nafile mixtape'e laf atmış daha ne diyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umttkn

O albümdeki kişilerin dinleyicisi sago nun fanlarından daha fan ayrıca sagonun fanlarının nasıl olduklarını sago dinlerken ceza dinlediğini biliyoruz adam akıllı olun ona göre yazın

öyle olmasa bile bunu tartışmıycam, zaten öyle olsa da birşey değiştireceğini düşünmüyorum. ayrıca üslubun hoş değil. bunu da tartışmıycam.

albümü dinledim. aralarında gerçekten uzun süredir duymadığım kalitede dissler var. ama benim merak ettiğim 40 kişi birden diss atmak delikanlılık mı?

• O albümde 5-10 tane diss track vardır gerisi normal sansar diss yapsa öyle mi olur?
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.