Şimdi Ara

DH Underground Türkçe Rap Forumu (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.185
Cevap
6
Favori
187.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SirMc - Bir Günüm Olsan

SirMc feat Rapizmcagla - Müzik Bizim İşimiz

http://rapidshare.com/files/100628820/Sirmc.rar **** ( r a p i d s h a r e )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 19 Mart 2008; 21:14:48 >
  • hmm... çok saol hocam...
  • Tanıtıma devam :)

KapLan-Yiğitsen UsLandır Beni

DH Underground Türkçe Rap Forumu

İhtilal grubundan tanıdığımız Kaplan, 2006 ile 2008 yılları arasında kaydetmiş olduğu parçaları derleyerek oluşturduğu ilk solo albümü "Yiğitsen Uslandır Beni" ile karşınızda. Kayıtları Sefalet Records ve İhtilal Records'da alınan albümün mix işlemleri Kaplan'a ait. Beatlerde Karaçalı, Ehlirap, Gaza, Rutin ve İtaat isimleri görülürken; düetlerde Rutin, Mic Neşter, Gaza, Kurşun, Rapizm Çağla, Fieber, Garez, Hayki, Ayça, Patron, Saian, Şehinşah, Radyasyon, Karaçalı, Singaf, Ertu ve İtaat isimleri yer alıyor. Şu anda ikinci solo albümü "E-Blok 20. Koğuş" adlı albümü için çalışan Kaplan, yeni albümünde sürpriz isimlerin yer alacağını belirtiyor. Şimdi sizleri Kaplan'ın ilk solo albümüyle baş başa bırakıyoruz. Keyifli dinlemeler...

"Kaplan - Yiğitsen Uslandır Beni" Tracklist:

01. Intro
    02. 12'ye 5 Kala
    03. Memleket Nire (Barış Manço Cover)
    04. Şehit Düştün (Şehit Kardeşime)
    05. İşine Gelirse feat. Rutin
    06. Adımızı Bilirsin feat. Mic Neşter
    07. Evlat feat. Gaza
    08. Ruhani Kabileler feat. Kurşun
    09. 6 Çeker feat. Rapizm Çağla, Fieber, Garez, Hayki, Ayça
    10. Sefalette İhtilal feat. Mic Neşter, Fieber, Garez, Patron, Saian, Şehinşah, Radyasyon, Karaçalı
    11. Höst Laan feat. Garez
    12. Sipa Sipa feat. Saian, Singaf, Ertu, Hayki
    13. Yeraltına İniyoruz feat. Garez
    14. Feryadın Boş Yere feat. İtaat, Garez, Hayki
    15. Outro

Henüz dinLemedim ama featLer çok sağLam gözüküyor..YapıLan yorumLarda aLbüm çok beğeniLmiş ...

İndir
    ****'lı yere r.apidshare ...

• Hocam ben bu albümü tanıtmıştım ama link verdiğin iyi oldu..!
  • Yeni Albümler :

MT - Kayıp Kuşlar Cenneti

Tracklist:
    01-EKSi ARTI DENGESi
    (GÖZLERiN OOO,YASA DÜNDEN KELİM)
    02-İSTANBUL'U ft G.
    03-ANLAMAM ft G.
    04-GÜNAHKAR GİBİ ft Özlem
    05-ÖPERDiN GÖZLERiMDEN
    06-ŞİİR DEDiN,KARALADIM
    07-BİR RÜYA ft Ufuk GURCAY & Rverb & G.
    08-BİR YUDUM SEVGi iCiN (SOUL YANIM,KARADENİZ'İMDE BATSIN GEMİLER)
    09-GECELER YALNIZ ft G.
    10-SARI GÜLLER PERİSİ ft Cem BOZOK & Sema
    11-SEN UYURKEN ft G.
    12-GET THE HELLE OUTRO
    (GET THE HELL OUT,DiSSKIROEDITiON,MADAM DÜNYA) ft Marloman & G.

Albüm Hakkında Açıklama:
    MT'nin uzun zamandır merakla beklenen albümü "Kayip Kuslar Cenneti", New york da bağımsız bir muzik şirketi olan, Pencilbrain Records'dan piyasaya çıkmıştır..Yeni sounduyla ve yeni tarziyla dinleyenlerine supriz yapan MT, dijital yayinlanan bu albümle dünya'ya sesini duyurma amacinda...

Albüm ilk olarak Amerika dan bandrollü olarak çikmiştir..albümün ilk satışları Amerika ve Kanada da olmustur..Dijital Release tarihinden 3 hafta sonra da Avrupa ve tüm dunya satışları başlamıştır.

• Underground Trackler :

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu trackler yapımcılarının bedava internet üzerinden dağıttığı tracklerdir...

Mecazi'den 2 yeni track

Mersin underground'un güçlü grup'larından Mecazi, yapmış oldukları iki güzel parça ile yine karşımıza çıkıyor. "Sonbahar" ve "Gemiler Battığında" adını taşıyan parçalar'ın Beat'leri ve kayıtları Mecazi 'Mi Recordz'da gerçekleştirilmiştir. Gemiler Battığında adlı parçada 24 Karat ile Ft gerçekleştirilmiştir...

Mecazi - Sonbahar
    http://www.sanalrap.net/modules.php?name=Downloads&op=getit&lid=828
    Mecazi - Gemiler Battığında (feat. 24 Karat)
    http://www.sanalrap.net/modules.php?name=Downloads&op=getit&lid=827

• MT dünyaya açıLmış :) vay bee..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4EveRaP

MT dünyaya açıLmış :) vay bee..

Hayret ettim bende ama adam üretiyor işte...
  • Ayben'den HiLaL Cebeci-Ceza dedikoduLarı üzerine açıkLama....

Insanlar inanmak istiyor,insanlar dogruluga oyle hasret ki her seye dogruymus gibi inanip oyle hissetmek istiyor.sanki dunyada hic yalan yokmus gibi davranmak istiyor.
    1 degil 2 degil,yalan yanlis bir suru haberimiz yayinlandi sustuk.yok efendim tutuklanmisiz :)) evde kahvalti ederken okuyup guldum:)
    cevap versek dallanip budaklanacak ve haber amacina ulasacak.susunca verecek cevaplari yok deniyor.

oyle kolay degil yaa bizim oyle sabahtan aksama kadar hakkimizda ne cikti hepsine cevap verelim diye dusunecek vaktimiz olmuyor.

bazen bakiyorum etrafa soyle,
    zaten bizi dinleyen bizi seven dostlarimiz oyle seviyeliler öyle saygililar ki herkese karsi,
    bizim hic birsey dememize gerek kalmiyor bile.en güzel cevabi veriyorlar saygilariyla.
    yalan yanlis haberlere inanip, bizlere her türlü küfürü sayan arkadaslar!
    ailenize soyluyor musunuz "anne baba biz bugun internette cok guzel kufurler ettik, emek veren insanlarin ailesine,olusune saygisizlik ediyoruz".ailenize diyor musunuz "anne baba birisi cikti boyle boyle dedi biz duymadik ama dogrudur, inandik Ceza Allah a kufretti".
    be guzelim sen bana kufur ederken dinden imandan cikmiyor musun?sen benim aileme kufur ederken Allah sevgin saygin inancin nereye gidiyor?

neyse konuyu fazla dagitmadan internet baslikli yalan güvercinlerine karsi gereken onlemleri simdiden almak gerekli dostlar:P

heeey uyanin artik!! hayat ruya degil,hayaller alemi degil,pastadan evler yok,hansel ve gretel yalan,uyuyan guzelde yok peri kizida,hani su upuzun kivircik saclari olan rapunzel var ya ona rapunzel denme sebebi bile saçlarinin bildigin marula benziyor olmasi.rapunzel bir marul cinsi,yani rapunzel dedigin kari salata kafali bir sey iste,kaldiki nasil bir hirs yaptiysa sacini metrelerce uzatmis odasina adam atmak icin,sonunda ne yapti etti aldi herifi.
    insanlar lakaplarini cogu kez ozellikleri ile alir "CEZA" cezalandirdigi icin "CEZA"dir mesela.vs.. vs...
    Allah birilerinin cezasini verecek az kaldi.ulan bu nasil bir dolandiriciliktir.milleti enayi yerine koymak ne demek ben bilmezdim.ogrettiler!!
    uygulamayi ogrenemedim, benden uzak olsun yalanlar.ama boyle dedikce yuzumuze yuzumuze vuruyor.

dun gazetede cikan haber ile ilgili telefonum susmadi ve ben hayatimda bu kadar guldugumu hatirlamiyorum.resmen karnim cenem agriyor gulmekten.yani akil var mantik var.icimden soyle dedim "bari oraya oyle bir isim koysaydi ki inandiriciligi olsun,ne bileyim isinde sanatinda saglam bir kariyer yapmis biri olsaydi bari"
    isin komigi ceza nin bunlardan haberi yok.kendisi aylardir Berlin istanbul gidip geliyor.yeni albumu,toplantilari,klip cekimleri(klip hakkinda yakinda bilgilendirilecegiz),konserleri derken spor yapmaya vakti yok ki.hangi spor salonuymus bende merak ediyorum orayi.ben bile yogunluklarimizdan dolayi zar zor gorusuyorum hergun anca telefonda konusuyorum ne sans varmis hatunda beeee.ne gibi bir reklamin pesinde bilmiyorum,tanimiyorum.bu haber dolayisi ile arastirdim isi ile ilgili pek fazla bilgi bulamadim .yani isi bu tür sacmaliklarla ugrasmak herhalde.guvenilir x kaynaklardan kulagimiza gelen haberler, bu konuyu bahsi gecen bayanin yaptirdigi yonunde.
    neyse ne diyimki iste komik sadece.

merak edenlere söyleyeyim,Roka ya haberi ben söyledim arayip.sanirim telefonda 1 saate yakin olayi cesitli sekillere sokusturup gulduk.hatta 10 dakika konustuk geri kalaninda gulduk desem daha dogru olur:)
    Ceza ya gelince,olaydan haberi yok,boyle sacmaliklari ona soylemeye gerek gormuyoruz,netle falanda isi yok o yuzden ogrenmedi hala.
    onu sizde cok iyi taniyorsunuz.simdi ben arayip boyle boyle desem sonra o cikip sahneden adli adinca kufur edecek ve her zamanki gibi hakliyken haksiz durumuna dusecek.hem zaten boyle bir seyle kafayi mesgul etmesine bile gerek yok.bizede eglence cikti guluyoruz ailecek.

dipnot: gelmisine gecmisine (anladin sen onu)

• Dehşet Crew'den yeni diss track:
    GCB'den Sindikat grub üyesi Mimar Sinan ile "Lübnan" ve "Kader olursa Keder" gibi sarkilarin cok tutulmasi nedeniyle ortak bir albüm cikarmaya karar veren Murat Korkmaz, GCB Youngsters albümünün yayinlanmasini bekledigi icin bu arayı bir Mixtape yapmak için değerlendireceğini bizlere bildirdi...

Mixtape icin kesin bir tarih yok. Simdi Mixtape de yer alan ve kendisine yapilan disslere karsilik verdigi T.R.O.S. parcasini yayinliyoruz. Keyifli dinlemeler.
    Download:
    http://www.sanalrap.net/modules.php?name=Downloads&op=getit&lid=821

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Aster -- 22 Mart 2008; 11:46:02 >

• Ceza'dan Underground "Hiç Yok Deme Hit Çok" parçasına kLip..

http://mtv.com.tr/mplay/detail.aspx?ClipId=4316
  • Rapozof'tan Hüzündioksit şarkısına klip...
    Çok yeni olmasada alın hoşuma gitti
    http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.showvids&friendID=89672865&n=89672865&MyToken=e9a5448a-a74e-48f0-9f3a-182a4a7ed3af
  • ReaLHipHop Şehinşah Röportajı...

RealHiphop: Selamlar Şehinşah.. Öncelikle röportajımızı kabul edip bizi kirmadigin icin tesekkurler...

Şehinşah: Rica ettiğim için bişey değil

RealHiphop: Sen underground piyasasinda bir yerlere gelmis yetenekli bir mc'sin.. Ama rap muzik'e yeni basliyanlar ve seni tanimayanlara kendinden ve biraz soz edermisin??

Şehinşah: Şehinşah Hasan Sabbah 21 yaşında. 1995'te rap müziğin farkına varan. 1996'da rap müzik olan. 2000 başlarında haremeyng3 olan obesyon isimli ilk demo kayıt olan. Sonra bi bilgisayarı alamut kalesi eyleyip haremeynalamut olan. Sonrasında nete parçalar veren beyenilen beyenilmeyen, kızılan, küsülen, sevilen, sayılan, nefret edilen, aşık olunan, alevli malevli bi meyva tabağı

RealHiphop: Sen kendini şuan rap hayatinin neresinde goruyorsun?

Şehinşah: Girişin sonunda solda ... Henüz ben bir şey olduğumu ve olduğum yerden kendimi görücek kadar helikoit bi egoya sahip olduğumu düşünmüyorum..

RealHiphop: Sehinsah internette senin hastaligin ile ilgili bin bir yurulu bilgiler var. Ama biz dogrusunu senin agazinden duymak istiyoruz.

Şehinşah: Evet geçti. Ama şimdi iyiyim. Yormayın kafanızı gerekli olduğu kadar istirahat hem mideme hem tahamülüme iyi geldi. Artık midem kaldırabilior. Yeterki istihdam yaratılsın Ve sevenlerim canımın içindeki atom parçacıkları meraketmesinler..

RealHiphop: Senin gercekten hic bir mc'de olmayan degisik bir stilin var. Eskiden anlasilmadigin yonunde tepkiler vardi peki sunan kendini nasil buluyorsun.?.

Şehinşah: Bir tane buluyorum Beni örnek alan benden sonrakiler yada almayan benden sonrakiler buna benzer bi iş yaparlarsa; dinleyenler duyup şehinşah stili dicekler. Velhasım kelam bu kıtayı ben keşfettim kayını yanaştırıcaksan kimliğinde Şehinşah cumhuriyeti yazıcak bu kaçınılmaz...

RealHiphop: Sirf tarzindan dolayi sana gelen bir cok diss var. Bu dissler hakkinda ne dusunuyorsun?

Şehinşah: Harbi iyi bir diss gelirse düşünce baloncuklarımı patlatırım. Çoluk çocuğa çene yoramam yani. Aduketlerimi topladım bekliorum. İcab ederse güzel bi oooryuketlede hepinizi aydınlatırım

RealHiphop: "Haremeynalamut" adinda bir albumun var.. Bize biraz haremeynalamut'un anlamindan ve ciktiktan sonra sana gelen tepkilerin ne yonde oldugundan behsedermisin?

Şehinşah: HAREMEYN : Yasak yerler. Eskiden mekke ve medine içinde kullanılırmış.
    ALAMUT: Hasan Sabbah'ın kalesi.
    HAREMEYNALAMUT: Yasakyerleralamut demek (: iki nokta üstüste demek.

İyi yönden konuşan oldu, kötü yönde konuşan oldu, orta yönde konuşan oldu. Konuştular bense dinledim saçmalıkları eledim. Hayalime en uygun olan eleştirileri top friends'im yaptım güzel bi dostluk çıktı ortaya

RealHiphop: "Haremeynalamut" cikali baya bir zaman oldu.. Ve "Yasak Yerler" adlı Ep ne durumda? Ayrıca biz senden artik yeni projeler bekliyoruz.. Bize yeni projelerden biraz bahsedermin?

Şehinşah: Geliyor. Beat'ler, kapak tasarım, isim, sözler ne varsa benim hayal gücümün ürünü olan bir albüm yapıyorum. 27 Aralık'ta yada ocak 1'de ikiside doğum günüm benim birini şeçip çıkarmayı düşünüyorum

RealHiphop: Sehinsah bilindigi gibi bir pop sarkicisiyla duet'in var.. Bu duet'e gelen tepkiler nasildi?

Şehinşah: Beni ilgilendirmezdi. Ben paraya bakarımdı. Çay şıngırtısına, kapı gıcırtısına bile rap söylerimdi, ameliyat olmam lazımdı...

RealHiphop: Sehinsah diger ismin olan "HasanSabbah" in ismi duyulunca olumsuz dusuncelerde geliyor insanin aklina olumluda. Fakat terorun bu kadar yayilmasina zemih hazirlayan kisi olarak goruldugunden olumsuz dusunceler biraz daha agir basiyor. Birde senden HasanSabbah'in hikayesini dinliyelim..

Şehinşah: Ya sanki Hasan Sabbah bulmasa terörü başkası bulamayacakdı. Nizam ül-mülk satmasaymış kankasını hepsi nizamettinin. Suçu hırs yapmış adam tabi. Ömer bu nizamettin crew kurmuşlar satmış gitmiş karşı oluşumla feat çakmış. Ben olayı zeka yönüne bakarım kardeşim. Şimdiki teröristler öldürmek için teröristler bu adam trip almış amacı nizamettin öldürmekmiş sadece. Sonra tabi haşhaşı vur vur kafanın verdiği etki bunlar ortamda giderci. Gazlamalar, yaparsın edersin büyüksün baba tarzı adamda yaparım heralde diyor Çok Komik

RealHiphop: Rap bir hayat tarzi.. Ve bu hayat tarzinin senden goturup getirdiklerini bizimle paylasirmisin?

Şehinşah: Ya Starbucks'a gidemiyorum. Akmerkez'de takılamıyorum. Marka muabbeti yapamıyorum. Alkolden zevk almıyorum bu kadar.

Getirileride; Starbucks'a gidemediğim için mutluyum. Akmerkez'de takılmadığım için gururluyum. Marka muhabbeti yapmadığım içinde onurluyum. Alkolden zevk almıyoruz. Baba kurukafayız biz çaktın mı ? Çok Komik

RealHiphop: Çaktım

RealHiphop: Sehinsah evde oturup kolonlarindan kimi dinler? Gercekten kaliteli buldugu mc'ler kimler?

Şehinşah: Hııııım.. Tr selfiiiii Çok Komik ya dinlerim o döneme bağlı bu aralar sage baba kral

RealHiphop: Simdide sitemizde actigimiz anket sonrasinda uyelerimizin sana sordugu sorulari yoneltelim..

Şehinşah: Yönelsin sorular bakiiiimm !!!

Üye: Rap'i hizli okuyor. Neden yani yavas bi tarzi da olabilir. O da mi rapi hizli okunan bi muzik turu olarak goruyor??

Şehinşah: Yok yeni tracklerde orta şekerli olcak ''rhyme'' romantik bi ortam hazırlamış evde beni beklerken ben ''punchline'' a ayrı ev açtım bu sıralar o genç kızı baba şevkatiyle tokatlama ağızdan salya aka aka üzüm yeme çürümüş dişin çukuruna rus dili değdirme oyunları oynuyoruz zaten herkez istediği gibi görür ona kimse karışamaz zaten twista rapi hızlı okumak olarakmı görüyo bu bana biraz düz mantık gibi geldi.

Üye: ilk kayitlarinda da mi sesini simdiki gibi kullanıyordu?

Şehinşah: İlk dediğin? Valla buldum kullandım. Bende ilk kaydını yapan çocuklar ses bile çıkarmıyo

Üye: Şu ana kadar yaptigi duetlerden en cok hangisini begeniyor? Super diyor?

Şehinşah: Kendi performanslarımı beyenmiyorum ben. Yenilerini beyenicem ama

Üye: Rap'e yeni basliyanlar sizin gibi bu isi ilerletmis mc'leri ornek mi almalilar.. Yoksa kendilerine bir hedef koyup o hedef dogrultusunda mi ilerlemeliler?

Şehinşah: Almasınlar niye alıyorlarki kafatasının içinde ceviz gibi bişey var ya, orda örnek alınıcak bi çok mc var zaten.

Üye: Genellikle Tr Self ve Sefalet den mc'lerle feat'i var. Artık onlardan kopup baska kisilerde calisacak mi?

Şehinşah: Albümümde bi feat düşünüorum bide crew olarak.

Üye: Free alaninda kimi kendisine rakip olarak goruyo yada kim iyi diyor?

Şehinşah: Valla o işler ters işler yani günümdeysem bu işin tillayım rakipler günah çıkartmaya gelirler

RealHiphop: Son olarak dusuncelerini alayım ŞEyho?

Şehinşah: Teşekkür ederim sorular güzeldi site gibi dinleyicilerimi öpüyorum inleyicilerimide öpüyorum

• Da Poet-Patron Röportajı

Kısa süre önce "Aksi İstikamet" adlı ortak albümünüzü yayınladınız. Albüm aslında 5 şarkı olacaktı fakat projeyi 10 şarkıya çıkardınız. Ne oldu da albümü genişletme kararı aldınız, albümün yapım süreci hakkında bilgi verir misiniz ?

Patron: İlk başta 'Sert Ünsüzler' tarzı küçük bi ortak çalışma vermeyi düşündük internete. Kafamızdakini bitirdik ben Mersin'e gitmiştim 1 ay orda kaldım. O sırada Poetle keşke şöyle birşeyde yapsaydık, bunu da ekleseydik derken acele etmeyelim 10 track olsun güsel olsun dedik. Döndüğümde zaten ikimizde "hey, bitirelim şu işi dostum" gibisinden gaza gelmiştik ve tamamladık : )

Da Poet: Bence biz albümü o haliyle çıkarsaydık dinleyenlerin büyük bir kısmı yine aynı tepkileri verecekti ama bizim için mühim olan bizim beğenmemizdi. Zaten öylede oldu, gayet eğlendik yaparken.

Türkiye'de müzik denildiğinde medyanın yoğunlaştığı türler belli. Rap müzik ise hala üvey evlat konumunda. Bunları göz önünde bulundurursak, albüm isminin bu duruma karşı aksi bir duruş olduğunu düşünebilir miyiz ? Ya da nedir sizin "Aksi İstikamet" başlığıyla vurgulamak istediğiniz ?
    Da Poet: Bu isme aslında gerek medyaya karşı gerek diğer rapçilere karşı bir aksilik diyebiliriz çünkü bu albüm farklı, duruşumuz, düşüncelerimiz farklı, sound farklı dolayısıyla bir aksilik söz konusu isim burdan geliyor. Medyaya gelecek olursak Türkiye'de medya denen şey gittikçe tekelleşen birşeydir. Bu denli (gerek bizim yaptığımız gerek diğer arkadaşlarımızın) underground bir kültürün medyanın hoşuna gideceğini düşünmüyorum. Onlar kaşlarını alan rapçilerin, gay popçuların, yarı çıplak rnb ablaların kliplerini döndürsünler o yüzden üvey evlat kalalım ŞİMDİLİK(!) biz boşverin : )

Patron: Evet dediğiniz gibi hala üvey evlat ama benim düşüncem medyayı bu konuda suçlamaktan yana değil. Eksiklerimiz rapçiler olarak bizden kaynaklanıyor. Rap ortamında büyük bi kesim rap müziği yanlış tanıtıyor. Bu yüzden yanlış yatırımlar oluyor medyada rap müziği karalıyor. Benim Aksi İstikamet'ten düşüncem rap ortamı içinde olsun, diğer müzik dallarına karşı olsun sadece farklılığımızı, bu işi gerçekten yürekten yaşadığımızı anlatıyor. Tabi yorumlanmaya açık bir isim. Birazda ondan sevdim.

Sizi albümden önce en son beraber olarak Hiphoplife Freestyle King'de finale kalma mücadelesinde karşı karşıyayken görmüştük (: Biraz o günden ve iki yakın dostun karşılaşmasından bahseder misiniz ?

Patron: Eheheh. Poet'le evde falan takılırdık freestyle falan eğlence amaçlı olarak. Yarışmada karşı karşıya geldik. Evdeki rahatlık yoktu tabi özel konular açmamalıydık arkadaşlığımızı yanlış tanıtıcak bir şeyler olmamalıydı o yüzden kelimeleri seçerken o da ben de zorlandık. Ama sonuçta hem orda bizi izleyen insanlar eğlendi hem de biz eğlendik. Poet'e yenildim yarı finalde kupayı alamasa üzülürdüm ama kupayı aldı zaten. Üzülmemi gerektirecek bir durum da olmadı. Güzel bir gündü : )

Da Poet: Ya Ege'nin dediği gibi aslında biz evde vesaire sürekli yapardık freestyle, eğlenirdik ki yarışmadan sonrada devam ediyoruz, edicezde hehe : ) Benim en çok zorlandığım rakip Patron'du tabiki çünkü ne diyeceğimi bilemedim. Kelime seçmek hayli itina istedi ama orada Patron beni eleseydi hiç de üzülmezdim, yabancıya gitmezdi : )

Patos Music Project, Hiphoplife Freestyle King gibi yarışmalardan 1. olarak ayrılarak kendini kanıtladın ve bir nevi 2007'ye adını yazdırdın. Bundan sonra Poet yolunu nasıl çizecek ?

Da Poet: Teşekkür ederim. 2006 ve 2007 yılları benim rap hayatım için oldukça güzel gelişmelerin olduğu yıllardı şükür. Lakin ben saman alevi şeklinde parlayıp sönmek istemiyorum. Bu yüzden ki planlarımı uzun vadeli yapmaya, adımlarımı ona göre atmaya çalışıyorum. Kimine göre sadece 1 yada 2 yıldır duyulan bir isimde olsam bununda bir geçmişi var, beni tanıyanlar az çok bilir. Her şey o kadar kolay değil. Çünkü bazen bakıyorumda insanlar kıskançlığı silah gibi doğrultuyor size. Hakkınızda daha çok konuşuluyor bilip bilmeden hatta düşünmeden bile bu yüzden mümkün olduğunca kendi yoluma kendi işime bakmak çabasındayım. İlk prensibim budur. Az laf öz iş (çok olursa da tadından yenmez tabi : )

Albüm kapağıda bir hayli dikkat çekici. Kapakta ve albüm genelinde anlatmak istediğiniz nedir ?

Patron: Kapak Ozan'ın fikriydi. Bana anlattı, ben de iyi çizilebilirse çok güzel olacaktır dedim. Sağolsun Mic. Kill Myers'da bize bu konuda yardımcı oldu : ) Kapakta diğer insanlardan daha farklı duruşu olan şaşırmış iki rapçiyi (bizi) anlatan bir resim var. Benim çok içime sindi açıkçası.

Da Poet: Ben bunu sokakta yürürken buldum. İnsanların bana bakış açılarını düşündüm ve insanların arasında görünüm ve görünümden çok düşünüş olarak ne kadar sırıttığımızı düşündüm. Albüm kapağı da bunun ironisiydi. Mic Kill Myers'a da teşekkür ederim tekrardan, iyi bir iş çıkardı.

Albümdeki en dikkat çekici unsurlardan biri de Intro'da ki çocuk sesi. Hikayesi nedir bu Intro'nun ?

Patron: Eheuhe (= o da bana Poet'in sürpriziydi benimde çok hoşuma gitti. Bize karşı sebepsiz düşmanlık besleyen, işlerimize hiç saygı duymayan, dinlemeden bi köşeye atan, saçma sapan yorumlar yapan insanları canlandırdı o ufaklık. Bizimde bunlara gülüp geçtiğimizi gösterdik Intro'da.

Da Poet: Aynen Patron'un dediği gibi o benim bir arkadaşımın küçük kardeşi. Böyle bir şey yapmak istiyordum çünkü aynen onun konuştuğu gibi sağda solda konuşan o kadar çok gereksiz var ki, forumda orda burada konuşacaklarına gelip bizim albümde konuşsunlar rahatlasınlar istedim : ) kaydederken ne gülmüştük ama ehhee : ) bazı forumları vesaireler okuyunca da bir bu kadar gülüyoruz açıkçası.

"Zaman beni Katlederken" şarkısında Dj Mahmut & Murat G'nin Nereye Baksam parçasından alıntılar yaptığınızı görüyoruz. Bir nevi dinleyiciyi eskiye de götürüyor bu alıntılar. Bu fikir nasıl çıktı ortaya ?

Da Poet: Benim zamanında çok dinlediğim ve çok sevdiğim bi albümdü. Zaten Dj Mahmut Türk rap'inin bana göre en saygı değer kişilerindendir. Uzun zaman sonra tekrar elime geçti, bu plağı kullanmak istedim. Bu albüme nasip oldu hem bir respect nidası yükseldi hemde parçaya güzel bir hava kattı kanımca : )

Patron: Dj Mahmut & Murat G elimize geçen ilk rap albümlerinden biriydi. Türkçe rap cutları da kimsenin yapmadığı bir şey. Bunu yaparsak hem o zamanları hatırlatmış, hem onlara karşı saygımızı göstermiş olacaktık. Aynı zamanda farklı bir şey ortaya çıkacaktı. Poet elinden geleni yaptı umarım beğenmişsinizdir.

En çok beğenilen şarkılardan bir tanesi de "Skor" oldu. Hatta genel bir yoruma göre albümün en hit şarkısı bile diyebiliriz. Karaçalı ve Saian'ın performansları da tabiki göz ardı edilemez. Bunun yanı sıra Tr Self Confusion yenilenen bir kadroya sahip ve genelde bu tür projelerde yer alıyor. Bundan sonra ne tür çalışmalarda olacak bu oluşum ?

Patron: Skor parçasını herkes çok beğendi evet bir de parçada 4 mc var, çeşitlilik var. Bu da insanlara daha cazip geldi kanımca. Tabi Saian ve Karaçalı'nın performanslarını ben çok beğendim albüme renk kattılar zaten feat istemiyordum aslında ama o ikisinin yapacağı işten şüphem olmadığı için bir parçayı bu şekilde yaptık. Tr. Self şu an karışık durumda ne olur ne biter bende sizin gibi dışardan izleyip görmeyi tercih ediyorum şimdilik.

"Aynı Yerdeyim" şarkısında geçen "2007 ye sakladı Da Poet kozunu" satırı bu seneki başarıların için yazılmış diyebilir miyiz ?
    Da Poet: Bir nevi öyle diyebiliriz ama bu koz 2007 sonrası içinde geçerlidir : )

"Diz Çöksün Fikrin" parçasında kapitalizmi, içinde bulunduğunuz durumu gözler önüne sererek eleştiriyorsunuz. Önceki albümlerinizde de bu tür bozuk düzeni eleştiren söylemleriniz yer alıyordu. Sanırım özelde sizlere, genelde Türkçe rap'e verilen destek arttıkça protest çığlıklar daha fazla yankı bulacaktır ?

Da Poet: Çok fazla siyasetle ilgilenen, oturup kafa patlatan bir insan değilim şahsen lakin sürekli günceli gazetelerden, dergilerden, tv'lerden takip etmeye çalışıyorum ki bunu herkesin yapması gerekiyor çünkü içinde bulunduğumuz sistem bizleri apolitik, düşünemeyen, kendine ait fikirleri olmayan, her sofraya talim insan haline getirmeye çalışıyor. Benim bu parçada anlatmak istediğim buydu. Bu tip konularda biraz kendimizi, fikirlerimizi belli etmek zorundayız. Bir şeyler bilmek, kendimizi geliştirmek zorundayız diye düşünüyorum. Rapçilerin büyük bir çoğunluğundada bu eksikliği görmekteyim ne yazıktır ki.

"Aksi İstikamet" solo albümlerinize göre daha deneysel altyapılar üzerine kurulmuş sanki ?

Da Poet: Kesinlikle ! Türk rapinde pek yapılmayan bir sound'u olduğunu söyleyebiliriz. Biz denemek istedik çünkü aynı şeyleri yaparak pek ilerleyebileceiğimizi düşünen bir insan deiğilim. Ufkumuzu ne kadar geniş tutarsak başarıya o kadar yakın oluruz bence. Ayrıca kimse megalomanlık olarak algılamasın, ben bu albümün altyapılarının soundunun underground diye tabir edilen güruhtan fazlaca ilerde olduğunu düşünüyorum, demek istediğim zamanla anlaşılacaktır.

Belkide en deneysel şarkılarınızdan biri "Para Yok Yine" olmuştur. Daha önce hiç raggae tarzda bir altyapıya okumuş muydunuz ?

Da Poet: Ben okumamıştım, hatta böyle bir ritme hiç okumamıştım ama bunuda denedim, benim içime sindi umarım dinleyenlerde beğenmiştir : ) Yaparken çok eğlendik bu parçayı, gimme the basss yeah : )

Patron: Evet o parça benim için çok önemli. Daha önce hep istemiştim yapmak fakat okumamıştım. Büyük bi reggae tutkunu oldum şu son iki senedir. Biraz da flex tarzında bi parça, resmen Ozan'ın bana bi kıyağı oldu o parça. Ozan için de çok farklı bir şeydi bunu yapmak. Ben çok beğendim açıkçası.

Albümdeki altyapılara gelecek olursak, altyapı seçimini neye göre yaptınız ?

Patron: Da Poet ve benim parçalarımızın soundları genelde farklıydı. Orta yolu bulmalıydık, şimdiye kadar yaptıklarımızdan biraz daha farklı beatlere ihtiyacımız vardı. Ozanda farklı şeyler deneyip buna yapalım dediğinde zaten ben çoktan yazmaya başlamış oluyordum : )

Da Poet: Genelde şöyle bakınız:

-bu beat nasıl olmuş kanka?
    -ooo güzelmiş heee
    -tamam yapıyoruz ozaman
    1dk sonra
    -peki bu?
    -oo buda güzel kankaa feat yaparız bunda
    -tamam bunada yapıyoruz.
    1dk sonra
    -bu beat nasıl bak senlik bu he?
    -kelimelerimiçalıpdilinedolbebe... harbi lan çok farklı, kıyak olmuş kanka
    - tamamdır bu da kanka ozaman.

şeklinde seçtik beatleri : ) yani kısacası keyfimize göre yaptık, tabi birazda Patron'un ve benim tarzım arasında köprüler bularak.

Sanırım önceki albümlerde de olduğu gibi mix konusunda bu albümde biraz yetersiz kalmış ?

Patron: Türkiye'de Rapçilere pek değer verilmiyor daha önce de dediğimiz gibi. Bu yüzden öyle süper imkânlara sahip değiliz. Hala home stüdyo kullanıyoruz ve mix konusunda eksiklerin olması çok doğal. İnsanların mix konusundaki bazı sorunları göz ardı ederek dinlemeleri gerek. Bizden yurtdışındaki rapçilerinki gibi mixler beklemesinler henüz çok gerideyiz Türkiye olarak bu konuda.

Da Poet: Patron'un dediğine katılıyorum ayrıca mix kısmı biraz aceleye geldi bu da albümde mixlerde adı geçen Karaçalı'nın değil benim kabahatimdir. Ayrıca tamamı amatör kaydedilmiş ve internete verilmiş bir albümün miksajından beklenti ne seviyededir onuda merak ediyorum.

"Melodiler Akmalı" parçasına klip çekeceğinizi biliyoruz. Klip için kafanızda tasarladığınız bir senaryo var mı ?

Bi senaryo var diyebiliriz fakat şimdilik sürpriz olsun. Acelesi yok güzel bir klip olacak inşallah.

İleriki günlerde Poet'i ve Patron'u hangi projelerde göreceğiz ?

Da Poet: Hız kesmek istemesemde hayat yine rüzgarı arkamdan çalıp duruyor fakat bir solo albüm düşüncesindeyim. Kafamda taslağı hazır, en erken 2008 başları olur. Ayrıca featler ve prodüksiyonlar sürecek tabi.

Patron: Açıkçası bende kendimi nasıl bir şeyin içinde göreceğimi merak ediyorum. Henüz kafamda bir proje yok.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

Herkese selam ve saygılar, bu güzel röportaj için teşekkürler.

• İkisini de okudum saol...Şeyho'ya iyice gıcık kaptım bu röportaj sonrası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puppeto

İkisini de okudum saol...Şeyho'ya iyice gıcık kaptım bu röportaj sonrası...

VaLLa burda biraz gıcık konuşmuş açık oLmak gerekirse ama adam gözümde 1 numara ..
    Şeyhooo
  • Koskoca röportajdan 1 cümle çıkarabildiysem adam değilim.
  • RAPOZOF A.K.A. VİRÜS

Rapozof, 1985 yilinda Edirne'de dogdu,1999 yilinda ilk demolarini üretti.
    Yaptigi bir çok underground çalismalari internet üzerinden dinleyicilerle paylasti.
    Rapozof, 10 adet underground albüme imza atti.(Çek Kilicini,Raphane,Sözlerin izleri,Cevap Anahtari,Sobelendin,Kontrol Kalemi,Dinleniyorum,3ün1i,Adima Saygi Duy) Bunlarin yani sira bir dönem Ultrasonic Recordz adi altinda bir çok albüme prodüktörlük yapti.
    Rap hayatini Kadiköy'de sürdüren Rapozof,Kadiköy Acil ve Merdiven Crew üyesi.Basta istanbul olmak üzere; izmir,Ankara,Bursa,Edirne,Tekirdag,Konya,Kirklareli,Gebze,Aydin gibi sehirlerde birçok organizasyonda sahne aldi.
    Türkçe Rap'in bir çok basarili Mc ve prodüktörüyle çalismalar yapti.
    Bu isimlerden bazilari;Alaturka Mavzer,Ceza,Da Poet,Emre Baransel,Karaçali,Merdiven Cru,Mihenk Tasi,Mt,Moralpartre,Patron,Pit10,Roka,Raziel,Sahtiyan,Saian,Sansar,U.l.a.s...
    Su siralar Yeni bir Underground albümün yani sira Bandrollü albüm hazirliklarina baslamis bulunmakta.

Rapozof made his first demos in 1999.
    He shared most of his underground works through the internet.
    Rapozof also made 10 underground albums. (Çek Kilicini,Raphane,Sözlerin izleri,Cevap Anahtari,Sobelendin,Kontrol Kalemi,Dinleniyorum,3ün1i,Adima Saygi Duy)
    He also made productions for underground MC's under Ultrasonic Records. He continues his career in Kadikoy and also he is a member of Merdiven Crew. Mainly Istanbul, he had live performances in izmir,Ankara,Bursa,Edirne,Tekirdag,Konya,Kirklareli,Gebze,Aydin vs.
    He made works with Turkish Rap's successful MC's and producers.
    Some of the names are : Alaturka Mavzer,Ceza,Da Poet,Emre Baransel,Karaçali,Merdiven Cru,Mihenk Tasi,Mt,Moralpartre,Patron,Pit10,Roka,Raziel,Sahtiyan,Saian,Sansar,U.l.a.s...
    He'll release his new albums.(coming soon)

• RAPOZOF'UN MYSPACE ÜZERİNDEN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

Gerekli aciklamalar.. (Myspace,Konser,Feat,Msn vs.)

Space'i actigimdan beri hic blog'a yazi yazmamistim.. Bu ilk oluyor ve ben bu ilk yazimda rahatsiz oldugum olaylari beni tam olarak tanimayan ve spaceimi ziyaret eden arkadaslara yaziyorum..

1.) Konser,parti ve organizasyonlar oldukca space'imin "Upcoming Shows" bölümüne vewww.rapozof.net takvimine ekleyecegim.Bunlar ve samimi olmayan web siteleri disindaki haberlere inanmayiniz. Eger bir organizatörseniz "Send message" secenegine tiklayip bana "nerde,nezaman ve ne sekil" bir organizasyon olacagini yazabilirsiniz.

2.) Artik kesinlikle MSN kullanmiyorum.O yüzden "MSN varmi? MSN'e eklermisin vs." gibi seyler yazmayin. Vaktiyle ayrimsiz konusabildigim kadar konustum ama artik msn'e ayiracak vaktim inanin yok. Sadece 1 tane gerektigi zaman actigim messenger'im var. (oda yüzyüze görüstügüm arkadaslarim ile cok acil dosya paylasmam gerektiginde kullandigim bir adres,o yüzden istemeyin). Bana yazmak istediginiz zaman myspace'in "Send Message" secenegini yadawww.rapozof.net iletisim bölümündeki formu doldurup yollamaniz yeterli. En kisa sürede imkanim dogrultusunda cevap yazacagim. ve belirttigim gibi MSN ile ilgili bir mesaj atarsaniz lütfen hemen ardindan neden cevap yok demeyin. Unutmadan Msn kullanmadigimi hatirlatarak sizlere ben Rapozof diye triplere giren fake denyolari iplemeyin silin.. ortalikta sahtekar dolu.. (Belirtmek isterim ki; vaktiyle kullandigim msn adreslerim : rapozof@rapozof.net - rapozof@hotmail.com / bunlar mail olarak yasamlarini sürdürmektedir.Dilediginiz zaman kafaniza takilani yazip en kisa sürede cevabini alabilirsiniz. Bunlar disinda sizlere ben rapozofum diyende rapozof degildir..)

3.) Yillarca yalniz basima kovaladim bu isi kimseden bi destek,yardim almadan.Canimi disime takarak imkanlari zorlayarak..Allahima cok sükür belli bi yerlere geldim.Hani konu burda benim konumum degil "Feat" mevzulari.. Ben belli birseyleri oturtmadan kimseyle dogru düzgün bir ortak calisma yapmadim. Inanin sizde bu heyecan,istek ve yetenek varsa bireysel olarak cok büyük adimlar atarsiniz,kimse sizi siz yapmaz siz disinda.."Abi lütfen destek olurmusun" Evet olmayi cok isterdim ama sizde biliyorsunuz vaktiyle ne kadar cok destek amacli tanidik-tanimadik bir cok kisiyle parcalar kaydettim,forum sitesi actim,imkani olmayana beatler yaptim,kücük ev stüdyomun kapilarini actim,albümler produce ettim..kimsenin sevkini kirmak istemedim cünkü bende underground rap yapiyorum sizde.. Bir cok sorumlulugum artti yasim ilerledikce ve üstüne bide egitim agir basinca artik kendi projelerime bile cok zor vakit ayirabildigimi farkettim. Yine bu isi gönülden yapan yetenekli kardeslerime rastladikca ben onlara ulasayim istiyorum ve hayatin araya girmedigi bir günü ayarlayip stüdyoda (kesinlikle internet üzerinden feat degil!) parca cekmeyi isterim. Bu belirttigim konuyu anladiginiza inaniyorum, o yüzden lütfen bana feat ile ilgili mesaj yazmayin. Anlayisiniz icin gercekten tesekkürederim. Belki beni anlamayip kizanlarinizda olacaktir ama bi süre kendinizi yerime koyun belki o zaman biraz da olsa anlarsiniz..

4.) Son olarak benim myspace'ime reklamvari commentler atmayin.Comment bir yorum seklidir.Seri ilan yada reklam alani degil.Ben size atiyormuyum hic ilginizden ötürü tesekkürüm disinda comment :) Yani reklamvari commentleri kabul etmiyorum haberiniz olsun..

Evet böyle iste sevgili arkadaslar.Belki bu yaziyi yazmakta gec kaldim ama hep yazmayi düsünüyordum kismet bugüneymis..rahatladim bee :) Anlayisiniz icin cok tesekkürederim.Lütfen kimse gücenmesin,darilmasin..

Saygi ve sevgilerim ile..

"Rapozof"

• PATRON BİYOGRAFİ
    'Patron' asıl adıyla Ege Erkurt 1988 ocak Mersindedoğdu.1995 te ilk olarak Cartel'leTürkçe rapi tanıdı ve 1999 a kadar iyi birdinleyici olarak takip etti.. 1999 yılındaEge&Rota ikilisi olarak rap söylemeye başladılar.1999 yılında tanıştığıMersinden Micgece,Ensar,Sonnefes gibi rapçilerle Necropoladlı oluşuma katıldı.2000 yılında Micgecenin home stüdyosunda ilk kayıtlarına girdi..ilk demosunu yayınladı.
    Mersinde Nefret, Ceza konserlerinde ön grup olarak çıktı. ErdenerYıldızın desteğiyle 2001 yılında kendi Homestüdyosunu kurdu ve kendi demolarını yapmaya başladı.2001 yılında 'Azrail' in kurduğu 4.boyut oluşumunda yer aldı.2003 yılında özabisi Saian la 'Kardinal' olarak beraber çalışmayabaşladılar.İlk albümlerini 'Arabesque e.p' yiinternet sitelerinde yayınladılar.2004 yılında İstanbul,İzmir gibi yerlerdepartilerde çıktıktan sonra1 sene ortalarda gözükmedi.2005 yılında Mersindenİstanbul'a yerleşmesiyle ilk solo albümü Kaldırımlar e.p ardından 'Patron&Saian' Yazgı ve Zafer e.p yi yayınladılar.2006 yılı _Aydınlık Sonrası e.p, Parlayan Madalyon e.p ve bir çok mcnin albümüne eşlik etti, bir çok organizasyonda yeraldı..Yakın zamanda çok daha ciddi işlere imza atıcağını söylüyor..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.