Ben olsam gümüş almam. 5 yıllık usd grafik içler acısı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (4401. sayfa)

-
-
Hocam herkes gümüş gram 10 olur diyor. Daha fazla kar getirir diye düşünmüştüm. Ben sadece 12-13 gram altın alabilirim alabilirsem. Çok param yok yani. Ama biriktirdiğim parayı da zar zor biriktirdim değerini korusun istiyorum :/
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye
Hocam gümüş ne olur allah aşkına uzun vadeli alıp bir kenara atmak istiyorum biliyorsunuz bu aralar düştü. Uzun vade gram gümüş alınır mı ne diyorsunuz?gümüşü pek sevmem çok nankördür.
ucuz olduğu için herkes alır satır
altın al unut derim
-
Hocam bugun 6,17den gümüş aldım onu gün içinde 6,2 falan olursa satıp tüm paramla altın mı alsam yani öyle mi diyorsunuz
Up. Altın mı gümüş mü kar ettirir?
quote:
Hocam bugun 6,17den gümüş aldım onu gün içinde 6,2 falan olursa satıp tüm paramla altın mı alsam yani öyle mi diyorsunuzsen şimdi gümüş alırken %1 vergi ödedin
altın alırken bit %1 daha vergi ödeyeceksin totalde zararda olacaksın bunun farkındasın değilmi?
-
Altın bidaha tarihinde 535 i mi görecek sanki. Birgün mutlaka düşecek şuan düştüğü gibi daha faiz artırımı da olmadı 19 unda olursa eğer tepe taklakta olabilir. Ayrıca dünyada ONS fiyatida düşüyor. 480 den aldı arkadaşım o bile korkuyor zararı kurtaramaz diye.
Not yatırım tavsiyesi degil kişisel fikrimdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Stereo PalmaAltın bidaha tarihinde 535 i mi görecek sanki. Birgün mutlaka düşecek şuan düştüğü gibi daha faiz artırımı da olmadı 19 unda olursa eğer tepe taklakta olabilir. Ayrıca dünyada ONS fiyatida düşüyor. 480 den aldı arkadaşım o bile korkuyor zararı kurtaramaz diye.
Not yatırım tavsiyesi degil kişisel fikrimdir.
-
Bu grafiğe göre son 20 yılda sadece 2018 ortalarında ciddi bir düşüş yaşanmış. Bugünde yaşanan düşüş buna benzer şekilde. Ardından geri yükseliş başlamış. Ancak burda dövizin dalgalanması çok onemli. Türkiyenin uygulayacağı para ve faiz politikası altın kurunu belirleyecektir. Yani dünyada altın fiyatlarının yükselmesinden öte Türkiye nin dövize nasıl bir müdahale de bulunacağı önem taşıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%1 vergi derken hocam 1 günde hem altının ne kadar düştüğünün farkında mısınız? Daha da düşücek yani iyiki kademe yapıyorum dünyanın en zekice olayı. Keriz gibi tüm paramı koymam ben. Ayrıca miktara göre vergi alıyor.
Faiz arttırımı yapılcak diyorlar ve piyasada bunu fiyatladı. Bence faiz falan olmaz bu badem bıyıklılar faiz yaparsa ciddi oy kaybeder. Kendi kitlesi faiz karşıtı.
quote:
%1 vergi derken hocam 1 günde hem altının ne kadar düştüğünün farkında mısınız? Daha da düşücek yani iyiki kademe yapıyorum dünyanın en zekice olayı. Keriz gibi tüm paramı koymam ben. Ayrıca miktara göre vergi alıyor.ben de diyorum ki daha dün gümüş aldın 100 tl de 1 tl vergi verdin
onu satıp altın alacaksın yine 100 tl de 1 tl vergi vereceksin durduk yere 2 tl vergi vermiş olacaksın diyorum. 2 tl boşa gitti
istediğin fiyattan alıp satmak senin kendi kararın ama bana sorduğun ile yaptığın iş mantıklı mı güzel kardeşim?
benim demek istediğim ikide bir al-sat yapma. al gümüş altın neyse dur artık bir yerde.
beni dinlemek zorunda değilsin o zaman benim fikrimi sorma güzel kardeşim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stereo PalmaBu grafiğe göre son 20 yılda sadece 2018 ortalarında ciddi bir düşüş yaşanmış. Bugünde yaşanan düşüş buna benzer şekilde. Ardından geri yükseliş başlamış. Ancak burda dövizin dalgalanması çok onemli. Türkiyenin uygulayacağı para ve faiz politikası altın kurunu belirleyecektir. Yani dünyada altın fiyatlarının yükselmesinden öte Türkiye nin dövize nasıl bir müdahale de bulunacağı önem taşıyor.
Türkiye dövize müdahale edecek? öyle mi?
güzel espri kanka. biz tl'den 6 sıfır attık. yakın zamanda.bunu biliyorsun değil mi :)
-
Hee hocam öyle mi yazmışım ben zannettim ki kademeli al sat yapmama karşılık böyle yazdınız. Yazdığınız şey evet mantıklı zaten ben gümüşü satmamaya karar verdim köşede dursun. Diğer paramla kademeli altın alımı yapcam hocam altın 440 sonra da 395 e düşücek diyen var bence sallıyorlar sizce? Öyle bir şey olsa 520 den altın alanların hali ne olucak allah korusun küçük yatırımcıyı batırdılar
Hocam kesinlikle katılıyorum bu faiz artıcak diyen kesim bence unicorn dünyasında falan yaşıyor. Akp kendi adamını koydu millet de zannediyor ki berat albayrak faiz arttırmıyordu hayır beratın emir aldıgı adam belli.
Hocam altın gümüş dolar bunlar yine yükseliş yapar mı? Benim görüşüm 1 ay sonra, 1 ay önceki konumundan daha büyük bir yükseliş yapmış olucaklar. Sizce hocam?
Ama bu grafik ONS cinsinden değil TR fiyatı cinsinden yapılan bir çizim, normalde ONS değeri Dolar cinsinden birçok kez çok yüksek aralıklı fiyat dalgalanmaları yaşamış. Türkiye'deki döviz kuru destekli yükselişin grafiği diyebiliriz...quote:
Orijinalden alıntı: cosef
Alıntıları Göster
Özellikle Türkiye'de güvenli liman olarak insanlara sunuluyor ama son 10 yılda yurt dışındaki insanları gerçekten bezdirdi...
Bitcoin'e karşı duruyorlar ama hiçbir farkı yok, temel mantık aynı, bilmiyorsanız kara geçtiğiniz gün çıkacağınız ve beklerken sizi yoracak yatırım araçları, nedense bari altın alın döviz yerine diyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: tubytube
Ama bu grafik ONS cinsinden değil TR fiyatı cinsinden yapılan bir çizim, normalde ONS değeri Dolar cinsinden birçok kez çok yüksek aralıklı fiyat dalgalanmaları yaşamış. Türkiye'deki döviz kuru destekli yükselişin grafiği diyebiliriz...
Özellikle Türkiye'de güvenli liman olarak insanlara sunuluyor ama son 10 yılda yurt dışındaki insanları gerçekten bezdirdi...
Bitcoin'e karşı duruyorlar ama hiçbir farkı yok, temel mantık aynı, bilmiyorsanız kara geçtiğiniz gün çıkacağınız ve beklerken sizi yoracak yatırım araçları, nedense bari altın alın döviz yerine diyorlar
Alıntıları GösterTürkiyede yaşadığımız için TL bazlı grafik verdim.
USD kazanmadığımıza göre tabiki TL grafik vereceğiz
USd kazanan adamın parası değer kaybetmiyor ki gidip altın alıp yatırım yapsın.
İnsan neden altın alır? parasının değer kaybetmesini istemez yatırım yapar
USD / EURO kazanan parası değer kaybetme endişesi olmayan adamın yatırımı başka olabilir. ( bitcoin kendi ülkesinin borsası vs)
Şimdi siz adamlar ALTIN almıyor derseniz bu bize göre mantık dışı iken onlara mantıklı gelebilir çünkü ihtiyacı yok altına yatırım yapmaya
ben bu yüzden altın ülkemizde her zaman kazandırır diyorum. :)
-
Altın 328 iken bu fiyata altın alınır mı hocam diyenle altın 530 olduğunda bu fiyata altın alınır mı hocam diyen aynı adam
Alınır kardeşim. Altın her yerden alınır. Altın al sat ile para kazandırmaz üzebilir. Ama uzun vadede altın her zaman kazandırır. Varsa paran her türlü alınır yani.
-
Al sat için ne önerirsiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X