Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sear

1.9015

Hocam sizce bu noktadan sonra düşüşe geçer mi? TL ye geçsem mi?
  • 300 liram var ne yapabilirim?
  • Dövizciler, merhaba,

Yoğun iş temposu ve piyasadan biraz uzaklaşma isteğim nedeniyle birkaç gündür yazmıyordum. Ama dayanamadım. Son vaziyetimi sizlerle paylaşayım istedim.

Bugün mala giriş yaptım. Uzun süredir TL'de bekliyordum. Yaptığım hesaplar çerçevesinde hem altına hem borsaya belirli oranlarda yatırım yaptım.

Hayırlısı olsun. Uzun vadede zararlı çıkmayacağımı düşündüğüm şekilde portfoyü şekillendiriyorum.

Son durum : % 41 ALTIN, %37 BORSA, %22 TL. (%22 lik kısım 3 vakte kadar GBP, JPY ve USD arasında paylaştırılacak.)

Bir önceki durum için imzaya bakabilirsiniz.

Herkese hayırlı kazançlar... Ben bir süre daha yazmayacağım.

Sağlıcakla kalın.

• Dolara müdahale geldi ama fazla durmadı aşağılarda ve yukarı attı hocam kendini:-) yılın son işlem gününde enteresan anlar yaşadık:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Dolara müdahale geldi ama fazla durmadı aşağılarda ve yukarı attı hocam kendini:-) yılın son işlem gününde enteresan anlar yaşadık:-)

Evet hocam, yakından takip ediyorum. Bugün enterasan bir gün oldu. MB yılı 1.90 psikolojik sınırının üstünde kapatmak istemediği için sert müdahale etti. Ancak tepkisizim artık. 2012 portföyümü belirledim. Uzun vadeye döndüm.

• quote:

quote:

Dolara müdahale geldi ama fazla durmadı aşağılarda ve yukarı attı hocam kendini:-) yılın son işlem gününde enteresan anlar yaşadık:-)

Evet hocam, yakından takip ediyorum. Bugün enterasan bir gün oldu. MB yılı 1.90 psikolojik sınırının üstünde kapatmak istemediği için sert müdahale etti. Ancak tepkisizim artık. 2012 portföyümü belirledim. Uzun vadeye döndüm.

Hocam mb nin direk müdahalesiyle 1.8540 gören dolar bankalara yansıdımı onu takip edemedim gün içinde.

ama banka satışlarına yansımadan direk çıkmıştır die düşünüyorum.

Bunun 1 tek nedeni olur oda yurtiçindeki bankaların ortalama 1.8624 den yüksek miktarlarda alım yapması.

eger durum boyle ise bankalar yakın zamanda bir düşüş beklemiyor dolardan demekdir. buda yükselecek anlamına gelir.

Fakat
    biliyoruzki MB doların düşüş trendine girmeden satış yapmıyor oldugudur.buda dolar düşecek anlamına gelir.

Bu arada MB 750 milyon $ satmış...

durum böyle iken Soru şu olmalı !! kime göre hareket etmeli ?
    MB mi Piyasadaki bankalar ve büyük alıcılarmı...

Şunuda unutmamak lazım 1.88-1.90 larda açık olan Limit belirtlmiş pozisyonların 1.85 i gördügünde YÜKSEK alım yapmış olmasıda gayet normal bununda etkisi olabilir.
    Bu durumda MB ye inanıp Satış pozisyonunda durmak daha mantıklı gibi görünüyor...

Herkese Hayırlı Seneler bol kazançlar.....

• quote:

Orijinalden alıntı: ikonx

quote:

quote:

Hocam mb nin direk müdahalesiyle 1.8540 gören dolar bankalara yansıdımı onu takip edemedim gün içinde.

ama banka satışlarına yansımadan direk çıkmıştır die düşünüyorum.

Bunun 1 tek nedeni olur oda yurtiçindeki bankaların ortalama 1.8624 den yüksek miktarlarda alım yapması.

eger durum boyle ise bankalar yakın zamanda bir düşüş beklemiyor dolardan demekdir. buda yükselecek anlamına gelir.

Fakat
    biliyoruzki MB doların düşüş trendine girmeden satış yapmıyor oldugudur.buda dolar düşecek anlamına gelir.

Bu arada MB 750 milyon $ satmış...

durum böyle iken Soru şu olmalı !! kime göre hareket etmeli ?
    MB mi Piyasadaki bankalar ve büyük alıcılarmı...

Şunuda unutmamak lazım 1.88-1.90 larda açık olan Limit belirtlmiş pozisyonların 1.85 i gördügünde YÜKSEK alım yapmış olmasıda gayet normal bununda etkisi olabilir.
    Bu durumda MB ye inanıp Satış pozisyonunda durmak daha mantıklı gibi görünüyor...

Herkese Hayırlı Seneler bol kazançlar.....

@İkonix..Değerli hocam;
    Ben Bilgisayar başındaydım müdahale başladığı andan itibaren İşbankasıyla işlem yapıyorum İş bankasında dolar en düşük satışı 1.86,30 u gördü daha aşağısını görmedi..altın ise Gram bazında 94 .01 i gördü altında olması gereken yeri gördü zira ONS 1.575 idi.
    Şimdi teorinize gelirsek..1.durumda doğru bankalar yüksek pozisyondan alış yaptı zira İş banakası örneğini verdim demekki düşüş beklemiyorlar,yada Merkez bunları ve piyasaları acıktırdı acıktırdı acıktırdı doları verince bunlarda yamyam gibi saldırdı...Ama görünen O ki bankaların evdeki hesabı çarşıya uymamış olabilir zira doları aldıktan sonra dahi dolar 1.89.5 lara çıktıktan sonra geriledi ve 1.88,80 den haftalık kapanışını yaptı.bunda Ons'un gerilemeside etkili olmuştur yada parite yalnız kısa vadede 1.teoriniz gerçekleşecek gibi görünsede doların 1.85-1.86 bandını göreceğini düşünüyorum umarım ons güzel yerlerde olur zamanve şuan sepet 2.17 ve dolara 2 seferdir 2.20de müdahale geldiğini düşünürsek Ekimde 2.21 idi sanırım Merkez bir müddet müdahaleden uzak diyebiliriz umarım bizimkiler evhamlı davranıp dolara gerektiğinden daha fazla itibar göstermezler..bu rakam konusuda muamma sanırım zira ertesi gün gazeteler 3 milyar doalr diyen oldu 1.5 milyar dolar diyen oldu 750 milyon ise gayet iyi zira açıklaması 1 milyar 700 milyon olacak şeklindeydi ki 750 ise 500 milyon dolarına dokunmamış demektir.Merkez bankasının eleştirdiğim yönü buydu zaten agresif olmalı insiyatif almalı bizim piyasalar ancak sopadan anlar güzel sözden iyi niyetten,güzel temenniden anlamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KMLSNY -- 1 Ocak 2012; 14:12:39 >

• şimdi ögrendim piyasadan 920 m.$ teklif gelmiş ama MB 750 m $ satmış arada 170 m $ açık var .
    $ a Saldırının sebebi bundan olsan gerek.
    Hafta başından itibaren 100-150 m$ piyasaya salarsa 1.85 i 2-3 günde görür.
    yok eger satış yapmazssa 4-5 gün erteler düşüşü
  • pazartesi vob da dolar pozisyonu acacam.sizce dolar dusecek mi çıkacak mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

pazartesi vob da dolar pozisyonu acacam.sizce dolar dusecek mi çıkacak mı.

dolar alım için pahalı şuan

daha uygun fırsatlar olacaktır

1.80-1.90 aralıgında gider gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikonx -- 1 Ocak 2012; 17:06:21 >
  • 1.80 den aşağıya iner mi

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

1.80 den aşağıya iner mi

önümüzdeki 1 hafta için zor

1.85 den aşagıya dogru parçalı alım yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfys

dolar 1,90 taban yapmak istiyor gibime geldi. Bundan sonraki yolculuk 1,90- 1,95 gibi. onstada ona göre hareket olacak tabi (= 1475 iki hafta içinde). Tabiki gaybı kesin bilme şansımız tahmindir. Arkadaşlar gerçekleşme ihtimali varmıdır ?

Valla benim öngörüm uzun zamandan bu yana Dolar'ın 2.00 seviyesi üstüne çıkacağı yönünde, bakmayın Merkez Bankası müdahale ediyor ama su akar yolunu bulur, Avrupa'da ki ekonomik yangın sürdüğü sürece Dolar her zaman güvenli liman olmaya devam edecektir, ta ki ne zaman Euro toparlar o zaman Lira'da Dolar karşısında değer kazanır ama şu şu şartlarda bu olasılık çok zor,
  • YORUMSUZ

2011'de Dolar'a karsi en fazla deger kaybeden para birimi TL

2011'de Euro'ya karsi en fazla deger kaybeden para birimi TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bolivya -- 1 Ocak 2012; 21:31:17 >
  • Dolar 1,88.32:-)
  • merkez doları bir yay gibi geriyor ve yakın zamanda bırakacaktır... hani şu dünyanın sayılı büyüme gösteren ülke ekonomimiz var ya, hani ihracat rekorları kırdığımız, hani ithalat rekorlarımızın konuşulmadığı, hani ihracat yapabilmek için önce ham maddeyi ithal etmek zorunda olduğumuzun söylenmediği, hani yurt içinde montajı yapılan makina ve ekipmanların %90 parçasının ithalat edilme zorunluluğu olduğunu bilmediğimiz ekonomimiz, hani üretim pahalı olduğu için ithalat vergisini bir yerlerimize sokan ekonomimiz, hani diğer ülkelerin ekonomileri soğumak için sıcak paradan kaçarken bizim yatırım fasfatasıyla deli gömleği olarak giydirdiğimiz ekonomimiz...vs vs örnekler uzatılabilir... şunu demeye çalışıyorum ekonomiyi estek köstek ayakta tutmak istiyorlarsa DOLAR ı güçlendirmek zorundalar.. o yüzden de merkez şu anda yay gibi doları geriyor, diğer yatırım araçlarında sirkülasyon sağladığı, gerek borsayı gerek fon ve diğer argümanları hareketlendirip bankalara soluk aldırdıktan sonra dolar ı bir ok gibi bırakacaktır...

seviye olarak günlük grafiklerde;
    1,8691 üzeri tutunmalar da yukarı yönde kırılma yaşanabilir,
    1,8500 ilk sağlam destek gözükmekte aşağı yönde hareketlerinde sırasıyla 1,8272 ve 1,8000 seviyeleri dikkatle izlenmesi gerekmektedir. Çok çok uçuk tahminlerime göre hatta asla gerçekleşmeyeceğini öngörsem de belli olmaz para piyasalarına 1,7445 görünen en büyük dip seviyesidir. bu rakamlara ulaştığında ki umarım ulaşmaz (dolar fonum yok) bir çok kişi altın daki hezimeti yaşamak zorunda kalır.

herkese bol kazançlar..

• 2.87 den sterlin aldık ,240 dan EURO acaba yanlış mı yaptık aynı şekilde 188 den de dolar? sepetin yüzde 30 u döviz ,yüzdede 70 i altın(101-gümüş (188)karışımı oldu? Kısa sürede hangisi kar getirir.? Cuma kapanışa göre:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilto

2.87 den sterlin aldık ,240 dan EURO acaba yanlış mı yaptık aynı şekilde 188 den de dolar? sepetin yüzde 30 u döviz ,yüzdede 70 i altın(101-gümüş (188)karışımı oldu? Kısa sürede hangisi kar getirir.? Cuma kapanışa göre:)

Altın gümüş yaza kadar %20 prim yapabilir. Cumaya kadar bilmem. Diğerleri arasında en avantajlı sterlin gibi duruyor. Eurodan parça parça kurtulmaya bakın.
  • Para kazanmak için çalışmanın amacı: önce ülkeye ve millete, sonrada kendine faydalı olmaktır. Burada yaptığınız kumar oynamaktır.

Çalışmadan kazanılmış tüm gelirlere el konulmasını talep ediyoruz.

Arbeit Macht Frei.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Para kazanmak için çalışmanın amacı: önce ülkeye ve millete, sonrada kendine faydalı olmaktır. Burada yaptığınız kumar oynamaktır.

Çalışmadan kazanılmış tüm gelirlere el konulmasını talep ediyoruz.

Arbeit Macht Frei.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.