Şimdi Ara

DH YOZLAŞTIRILMIŞ TÜRKÇEDEN NEFRET EDENLER TOPLULUĞU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
2
Favori
24.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de topluluğun adını imzama ekledim ve sizlere katılıyorum. Türkçe'nin yozlamaşına ve bu şekilde saçma sapan şekillerde ve yabancı karakterlerle yazılmasın on derece karşıyım. Yalnız topluluğa üye olur olmaz dikkatimi çeken şey topluluğun ismi yazılırken yapılan yanlış oldu. Zira, "DH YOZLAŞTIRILMIŞ TÜRKÇEDEN NEFRET EDENLER TOPLULUĞU" yazarken "TÜRÇEDEN" yazılmış, oysa ki arada üstten virgül olması gerekirdi, yani şöyle olmalıydı:
    "DH YOZLAŞTIRILMIŞ TÜRKÇE'DEN NEFRET EDENLER TOPLULUĞU"
  • b3n1 d3 3q13xD :(Beni de ekle)
  • Arkadaşım Bende Beni ekle

8. sınıf öğrencisiyim ve bir ingilizle iletişim kurmak o larla ileti kurmaktan :D daha zor böyle saçmalık varmı anlamıyorum konuşltuklarını
  • arkadaşım benide ekle. ayrıca şunu belirtmek istiyorum günümüz koşullarında ingilizce çok gereklidir, ingilizce konuşabilmek kesinlikle avantajdır. Fakat ana dilin ile ingilizce veya başka bir dili karıştırıp ortaya türev kelimeler çıkartmak tamamen diline ve toplumuna ihanettir. Her ülkenin dilinin kendi hazinesi olduğunu unutmayalım. Dilde bu yozlaştırmaları yapan insanların bunu bilinçli olarakyaptığını değil, sadece ne yaptıklarının farkında olmadan, sosyal olmak veya belli birşekilde kabul görme amacıyla yaptıklarına inanıyorum. Bu yüzden gerekli olan şey sadece yapılan şeyin kendi kültürümüze nekadar zarar verdiğini bilinçsiz arkadaşlara göstermektir. saygılar.
  • Tüm forum üyelerine merhaba.

Bütün yazılan mesajları okudum. İyi bir amaçla yola çıkılmış ama bence eksik olan birşeyler kalmış. Öncelikle şekle takılmış kalmışız. Burdan tespiti belki mümkün değil ama iyi niyetle ve aynı amaç uğruna yola çıkmış olmak başlangıç için yeterlidir. Nick denlen takma isimlere veya "beni de" yazlılış biçimine çok takılmamak lazım. Doğru değil ama o ikinci hatta üçüncü adım. Öncelikle herkes çevresinde w, q, $ bisi harf ve sembolleri yazışma dilinde kullanan, konuşurken hoşçakal yerine bye bye, tamam yerine ok diyerek konuşan kişilerle "mücadel etmek" gerekir diye düşünüyorum. Ben kim olursa olsun bu şekide davrananları uayarıyorum, 3 yaşındaki yeğenime bile bye bye dedirtmiyorum. İkincisi bu konudaki birikim ve bilgi donanımızı geliştirmek. Sonra o rahatsız olduğunuz şeyler kendiliğinden düzelecektir. Algınız seçici olduğunda takma adınızı seçerken, günlük yaşantınızda konuşurken, bilgisayarda yazışırken daha doğru ve dikkatli davranacaksınız. Hatta bir süre etrafınızdaki insanlar sizinle iletişim kurarken dikkat etmeye başlayacak.

Tabi bütün bunlar bireysel uygulamalar. Dilimize devletimizin ve hükümetlerimizin sahip çıkması gerekir. Bildiğim kadarıyla Almanya ve Fransa dillerinin ve kültürlerinin yabancı (özellikle İngiliz- Amerikan kültürü) etkisinden kurtarmak için yoğun çaba harcıyorlar. Bizimde bu tür bir hamle yapmamız gerekir.

Bir imla yada yazım hatası yaptıysam şimdiden özür dilerim. Hoşçakalın..

• quote:

Orjinalden alıntı: ocean_of_anka

arkadaşım benide ekle. ayrıca şunu belirtmek istiyorum günümüz koşullarında ingilizce çok gereklidir, ingilizce konuşabilmek kesinlikle avantajdır. Fakat ana dilin ile ingilizce veya başka bir dili karıştırıp ortaya türev kelimeler çıkartmak tamamen diline ve toplumuna ihanettir. Her ülkenin dilinin kendi hazinesi olduğunu unutmayalım. Dilde bu yozlaştırmaları yapan insanların bunu bilinçli olarakyaptığını değil, sadece ne yaptıklarının farkında olmadan, sosyal olmak veya belli birşekilde kabul görme amacıyla yaptıklarına inanıyorum. Bu yüzden gerekli olan şey sadece yapılan şeyin kendi kültürümüze nekadar zarar verdiğini bilinçsiz arkadaşlara göstermektir. saygılar.

Teşekkürler bende bu sözlere katılıyorum demek ki benim düşüncem de olan birçok insan varmış ne mutlu bize...

• Kandaşım benide ekle.
  • Beni de ekle.

Şimdi yok sen Türkçeyi yanlış kullanıyorsun , yok sen şöyle yapıyorsun diye detaya inecek olursak düzgün Türkçe kullanan kalmaz , kullanıcı isimleri filan yabancı dilde olabilir ama önemli olan iletişim sırasında öz Türkçe kullanmaktır.
  • "Benide ekle." değil "Beni de ekle." şeklinde yazılır. Oradaki -de bulunma halinde değil, bağlaç görevindedir.
  • beni de ekler misin hocam?
  • Yaz beni de.
  • Bnide Ekle Bilader...
  • benide ekleyin
  • Öyle Kara Murat'ın fedaileri gibi ben de ben de deyip mi duracağız ? Bari imla gibi yanlışlarımızı görüp düzelteceğimiz bişeyler paylaşalım.
  • HELAL OLSUN USTA SONUNA KADAR DH YOZLAŞTIRILMIŞ TÜRKÇEDEN NEFRET EDENLER TOPLULUĞU'NUN ARKASINDAYIM TÜRKÇEMİZ'İ DOĞRU DÜZGÜN KULLANALIM BENİ DE EKLE
  • Hocam beni de ekle lütfen.

Ben de dahi anlamındaki de'yi birleşik yazanlara kılım

Benide ekle değil, beni de ekle gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ebeth yhaa turqchemisi bosanları shiddetle qınıorm fln yhane

bozuyorsun bir de katılmak istiyorsun bu arada benide alırmısın
  • Millet bozuyorsunuz katılmak istiyorsunuz ne biçim iş bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: cev_ned

Tüm forum üyelerine merhaba.

Bütün yazılan mesajları okudum. İyi bir amaçla yola çıkılmış ama bence eksik olan birşeyler kalmış. Öncelikle şekle takılmış kalmışız. Burdan tespiti belki mümkün değil ama iyi niyetle ve aynı amaç uğruna yola çıkmış olmak başlangıç için yeterlidir. Nick denlen takma isimlere veya "beni de" yazlılış biçimine çok takılmamak lazım. Doğru değil ama o ikinci hatta üçüncü adım. Öncelikle herkes çevresinde w, q, $ bisi harf ve sembolleri yazışma dilinde kullanan, konuşurken hoşçakal yerine bye bye, tamam yerine ok diyerek konuşan kişilerle "mücadel etmek" gerekir diye düşünüyorum. Ben kim olursa olsun bu şekide davrananları uayarıyorum, 3 yaşındaki yeğenime bile bye bye dedirtmiyorum. İkincisi bu konudaki birikim ve bilgi donanımızı geliştirmek. Sonra o rahatsız olduğunuz şeyler kendiliğinden düzelecektir. Algınız seçici olduğunda takma adınızı seçerken, günlük yaşantınızda konuşurken, bilgisayarda yazışırken daha doğru ve dikkatli davranacaksınız. Hatta bir süre etrafınızdaki insanlar sizinle iletişim kurarken dikkat etmeye başlayacak.

Tabi bütün bunlar bireysel uygulamalar. Dilimize devletimizin ve hükümetlerimizin sahip çıkması gerekir. Bildiğim kadarıyla Almanya ve Fransa dillerinin ve kültürlerinin yabancı (özellikle İngiliz- Amerikan kültürü) etkisinden kurtarmak için yoğun çaba harcıyorlar. Bizimde bu tür bir hamle yapmamız gerekir.

Bir imla yada yazım hatası yaptıysam şimdiden özür dilerim. Hoşçakalın..

imza hatana pek bakmadım ama yazım hatan çok :D
    örneğin nick denilen diğeceğine denlen demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinci99 -- 27 Ocak 2009; 18:13:59 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.