Şimdi Ara

DH YOZLAŞTIRILMIŞ TÜRKÇEDEN NEFRET EDENLER TOPLULUĞU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
2
Favori
24.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • qseLm trkchmisi bsanLrı sddetLe qnıors...
  • ekle lütfen...
  • al beni de, al beni de:D kolay gelsin, gururlandım... teşekkür ederim..
  • Listeye beni de ekleyebilirsin.
  • Beni de eklersen sevinirim.
  • ßenIdE eqlermiSiNiz ok!

ıyy gıcık oluyorum söyle yazanlara
    ekle kardeş :)
  • Bu topluluğa üye olup, yazmayı bilmeyenler var. İronik...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

Bu topluluğa üye olup, yazmayı bilmeyenler var. İronik...

Katılıyorum...
  • Bence sohbet programlarında, hızlı yazabilmek yada ihtiyaç anında karşındakini sallamadığını belli etmek için örneğin, selam yerine slm, ne haber yerine nbr, iyi tamam yerine ii, gibi kısaltmalar kullanmakta bir zarar yok. Düzgün yapılan kısaltmaların Türkçe'ye zarar vereceğini düşünmüyorum.

Teknolojik bir olguyu anlatırken İngilizce'nin kullanılmasını da doğal karşılıyorum. Çünkü bazı alanlarda öyle terimler var ki, tam Türkçe karşılığını bulamıyorsunuz. Hızlıca birisine anlatmak istediğinizde saçmalamamak için karşınızdaki de biliyorsa İngilizce kullanmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Ancak elbette, ilk mesajda da belirtildiği gibi, kelimeleri yarı İngilizce yarı Türkçe, lisanını çözemediğim "emo" diye tabir edilen garip bir dilce ve Türkçe'yi saçma sapan değiştirerek yazışmanın dilimize ve bu yazıları okuyan gençlerin lisanına zarar verebileceği noktasında hemfikirim.

Burasının bir forum olduğu ortadayken, çok hızlı yazmak zorunda kalınmayacağı için yukarıda belirttiğim istisna kısaltmaların ve İngilizce'nin kullanımının geçersiz kalacağı aşikar.

Yazım kuralları noktasında da, en çok hatanın bağlaç olan -de, -da ekinin yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıktığını görüyorum ki bu hataya bu başlık altında da sıkça rastlamak mümkün...

Bu hususlar altında üye olmam uygunsa ben de aranıza katılmak isterim.

• Benide ekleyin arkadaşlar
  • Beni de Eklermisin. Çok Tav Oluyorum " K " yerine q yazanlara
  • Benide ekleyin
  • Konu için teşekkürler.
    Beni de eklerseniz sevinirim.
  • Ben de varım!
  • ilk sayfayı okudum da "benide ekle" diyenleri gördükçe üyelerin herkesten önce türkçe öğrenmesi gerektiğine karar verdim. "beni de ekle" bu şekilde yazılır. birisinin iq seviyesini -de -da ları nerde ayrı nerde bitişik yazması gerektiğini bilip/bilmediğinden rahatça anlayabilirsiniz
  • Beni de ekle.
  • benide eklermisiniz..
    Bende bir Karamanlı olarak bu gurupta olmalıyım

Karaman(Türk Dilinin Başkenti)
  • Beni de ekle kardeşim. Görmemiştim daha önce bu konuyu, görseydim katılmak için daha önce cevap yazabilirdim.

Ayrıca Türkçe yozlaştırılmadıkça yazım yanlışları hoşgörüyle karşılanabilir. Yani;
    "Benide"gibi basit bir yazım yanlışını, "phenny dhee" saçmalığına tercih ederim.

---

quote:

Orjinalden alıntı: acheron

ilk sayfayı okudum da "benide ekle" diyenleri gördükçe üyelerin herkesten önce türkçe öğrenmesi gerektiğine karar verdim. "beni de ekle" bu şekilde yazılır. birisinin iq seviyesini -de -da ları nerde ayrı nerde bitişik yazması gerektiğini bilip/bilmediğinden rahatça anlayabilirsiniz

Ben de senin IQ seviyeni cümleye büyük harfle başlamayışından rahatça anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faber. -- 16 Nisan 2009; 19:03:02 >

• Sembolik bir katkı olarak ismimi ekleyebilirseniz sevinirim. İyi geceler herkese.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.