Şimdi Ara

DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
19
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hortlatalım bakalım konuyu :)
    şu an anadolu üniversitesi' nde okuyorum kimya bölümünde, akademisyen olma amacıyla tek tercih yaparak girdim bu bölüme. yüksek lisans ve doktora eğitimlerimi yurt dışında almak istiyorum bu yüzden bölümümü ingilizce okuyorum. bu konu hakkında bilgi sahibi olan birileri var mı acaba? yüksek lisansa kabul edilmek için benden ne gibi şeyler isteyecekler? toefl ielts dışında tabi ki ;)
    bir de, öğretim üyesi olabilmek için neler aranıyor acaba? yükseği doktorayı bitirdim, bitirdiğim okulda direk öğretim üyesi olarak kalabiliyor muyum?
  • Aklima birsey takildi, yurtdisinda okuyanlarin askerlik tecili vs yapmasina gerek var mi? Bide, ikametgah degisikligi yapmak gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Aklima birsey takildi, yurtdisinda okuyanlarin askerlik tecili vs yapmasina gerek var mi? Bide, ikametgah degisikligi yapmak gerekiyor mu?

Yurt dışına gitmeden önce yapıyorsun, sonra oraya yerleşince Türk Konsolosluğuna gidip bir öğrenci dosyası açtırıyorsun...
    Zamanı gelince öğrenci belgeni Konsolosluğa postalarsan, onlar senin adına tecil işlemini yapıyorlar...
  • Metin hocam , Almanyada okumayı tavsiye eder misin ? Genel oldu ama birçok kişi Türk yoğunluğundan rahatsız olabileceğini söyledi.Türklere ve diğer göçmenlere ırkçılık fazlaymış..Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?
  • Kharkov National Aerospace University-Aircraft Engineering / Ukrayna
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Aklima birsey takildi, yurtdisinda okuyanlarin askerlik tecili vs yapmasina gerek var mi? Bide, ikametgah degisikligi yapmak gerekiyor mu?

Yurt dışına gitmeden önce yapıyorsun, sonra oraya yerleşince Türk Konsolosluğuna gidip bir öğrenci dosyası açtırıyorsun...
    Zamanı gelince öğrenci belgeni Konsolosluğa postalarsan, onlar senin adına tecil işlemini yapıyorlar...

gittikten sonra mumkun degil mi?
    Bide yakinda konsolosluk yoksa ne yapicam(en yakini 1300 km uzakta)

• lise 4 :D Missouri,US
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

Oooo çokta önemliydi senin inanıp inanmaman git konu aç buyur kaç tane adam çıkar benim MIT'de okuduğumuEvet kompleksliyim

Edit : Zaten Donanımhaber'de o kadar çok kıskanç o kadar çok başkalarının yaptıklarını kendilerine hazmedemeyen adam var ki bunlardan biride sen olmalısın.Siteye zaten şurda 30 dakika önce girdim onun haricinde 4-5 saat önce girmişliğim ben ne kadar yazsamda sen yine inanmazsın ondan dolayı işine bakmayı tavsiye ederim bu konu sana göre değil

Konu açsak orcscaptan nerde okuyor desek zaten herkes mit der görgüsüz gibi imzana rengarenk yazmışsın. Mit'i birşey sanardım ben de, demek sen bile girmişsin.

Ve senin mit'te okuduğuna inanmıyourm. Student ID'yi koy da görelim?

Neden inanmıyorsun dersen, hatırlarsan zamanında bir konu açmıştım desteğinizi bekliyorum diye, orada bir projeyi destekleyin en çok like alan kazanacak falan demiştin biz de projeyi destekledik sonra projeyi yapanın sen olmadığın çıktı, biz de o elemana mesaj atıp sorunca seni tanımadığını söylemişti sen ise o benim okuldan arkadaşım demiştin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannover 96 -- 3 Kasım 2011; 13:16:45 >

• quote:

quote:

quote:

sen hemen bir öğrenci dosyası açtırt. Sonra dediğim gibi öğrenci belgesi ile tecil edilir.
    telefonla halledebilirsin bu işleri. Oraya kadar gitme

• Almanya Darmstadt TU(technische universtat darmstat)-bolum: information system technik...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sen hemen bir öğrenci dosyası açtırt. Sonra dediğim gibi öğrenci belgesi ile tecil edilir.
    telefonla halledebilirsin bu işleri. Oraya kadar gitme

Metin sana ben özel mesaj gönderemiyorum yahu

• amerikadaki kolejler hakkında bilgisi olan var mı, orada eğitim görüp üniversiteye 3. sınıftan başlayan?
    nova(northern virginia comunity college) diye bir yer buldum, amerikanın en iyi kolejiymiş sıralamalara göre. ben şuan birinci sınıfım derslerimi de saydırıp 2. sınıfa ordan başlayabiliyorum ama ne kadar mantıklı olur karar veremedim, bilgisi olan kişiler bi el atsa :)
  • Odessa National Polytechnic University, Odessa, Ukraine

odessa da master yapıyorum. beni de dahil edin klübe ;)
  • aRKADAŞLAR yüksek lisans için ukraynaya naısl gidebilirim bilgi verebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

aRKADAŞLAR yüksek lisans için ukraynaya naısl gidebilirim bilgi verebilirmisiniz ?

çok basit yaz aylarında üniversitelere mail at. diplomanı, transkriptini, pasaportunu tarat ve üniversitelere ait olan başvuru formunu doldur gönder. bu kadar basit :)
  • Konuyu guncelleyelim, her yil DH ailesi olarak yurtdisina gonderdigimiz ogrenci sayisi artiyor. Bu konu uzerinden olmasa da, eskiden acmis oldugum konu uzerinden sorularinizi sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Léo

Konuyu guncelleyelim, her yil DH ailesi olarak yurtdisina gonderdigimiz ogrenci sayisi artiyor. Bu konu uzerinden olmasa da, eskiden acmis oldugum konu uzerinden sorularinizi sorabilirsiniz.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

Oooo çokta önemliydi senin inanıp inanmaman git konu aç buyur kaç tane adam çıkar benim MIT'de okuduğumuEvet kompleksliyim

Edit : Zaten Donanımhaber'de o kadar çok kıskanç o kadar çok başkalarının yaptıklarını kendilerine hazmedemeyen adam var ki bunlardan biride sen olmalısın.Siteye zaten şurda 30 dakika önce girdim onun haricinde 4-5 saat önce girmişliğim ben ne kadar yazsamda sen yine inanmazsın ondan dolayı işine bakmayı tavsiye ederim bu konu sana göre değil

Konu açsak orcscaptan nerde okuyor desek zaten herkes mit der görgüsüz gibi imzana rengarenk yazmışsın. Mit'i birşey sanardım ben de, demek sen bile girmişsin.

Ve senin mit'te okuduğuna inanmıyourm. Student ID'yi koy da görelim?

Neden inanmıyorsun dersen, hatırlarsan zamanında bir konu açmıştım desteğinizi bekliyorum diye, orada bir projeyi destekleyin en çok like alan kazanacak falan demiştin biz de projeyi destekledik sonra projeyi yapanın sen olmadığın çıktı, biz de o elemana mesaj atıp sorunca seni tanımadığını söylemişti sen ise o benim okuldan arkadaşım demiştin

13 Ülke 37 Öğrenci olduk.

Hannover 96 sana gelince senin bahsettiğin konu bu ben öyle bir konu açmadımhttp://forum.donanimhaber.com/m_52571529/tm.htm

Ayrıca iddaa etmeye çalışma sonun bu arkadaş gibi olur.http://forum.donanimhaber.com/m_55321136/mpage_3/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4DB94CDA0 -- 7 Aralık 2011; 21:39:21 >

• Amerika da eğitim alan arkadaşlara soruyorum, yıllık ne kadar ücret ödediğinizi genel bir toplam olarak söyleyebilir misiniz. sadece okul değil, her şeyiyle birlikte :) ve nasıl karşıladığınızı anlatabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.