fakat, benim ISP'den aldıgım statik ip, bilgisayarıma DHCP tarafından atanandan farklı oldugu için, bilgisyarıma uzaktan erişemiyorum.
DHCP'yi gecerek bilgisyarıma nasıl erişebilirim?
Saygılar.
USB MODEM KULLANIYORSAN GORDUGUN 192.168.1.3 IP ADRESI ETHERNETIN ADRESIDIR.YANI BIR ISINE YARAMAZ.YAPACAGIN SEY BİLGİSAYARIM ÖZELLİKLERİNDEN uzak sekmesinden uzak masaüstünü etkinleştir. ve denetim masasından güvenlik duvarı ayarlarında uzak masa üstüne izin ver.
usb modemlerde router olmayacak diye bir seçenek yok arkadaşlar. lan portu olan routerli modemlerin çoğunda usb portu da var. ikisini bir arada kullandığınız zaman routerin atadığı IP lerden alır pcleriniz.
kullandığın adsl modemin kontrol paneline girerek "port forward" bölümünde ya da benzer bir bölümde gelen 3389 tcp portunu 192.168.1.3'e yönlendirmen gerekiyor (bilgisayarının yerel IP si.) bu işlemi yapıp firewall'dan da gerkli izinleri verdiğin takdirde dışarıdan gelen 3389 numaralı remote desktop istemlerine bilgisayarın yanıt vereceğinden işlemini gerçekleştirebileceksin...
kolay gelsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme