Şimdi Ara

Diablo 3 FPS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Diablo 3 oynarken FPS 50 yi geçmiyor. Bilgisayarımın özellikleri fazlasıyla yeterli aslında tam performans için. Birde buraya sorayım dedim belki aynı sorunu yaşayıp, çözmüş birisi vardır diye.

Bilgisayarımın özellikleri;

i7 3610QM 2.30GHZ (3.30GHZ Turbo Boost) işlemci
    8GB DDR3 1600MHZ Ram
    2GB Nvidia GeForce GTX 660M ekran kartı GDDR5 128 bit bus

İşin ilginç tarafı, tüm özellikleri fullediğimde 40-48 arası fps alıyorum. Bütün grafikleri kısarsam da (çözünürlük hariç) yine aynı fps alıyorum. Değişen birşey yok. Ekran kartımın driverı güncel. 310.90 sürümü.

• ultra ayarlarda ise 50 fps civarı normal

edit: alt paragrafı görmemişim, aynı sorunu yaşayanlar varhttp://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5149536740

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 10 Ocak 2013; 20:34:30 >
  • Yukarıdaki linkte bir arkadaş kendince çözüm bulmuş :
    quote:

I had the same problem, go edit C:\Users\CFXPowerPC\Documents\Diablo III\D3Prefs.ini

Change this line

LimitForegroundFPS "1" from 1 to 0 so it looks like this

LimitForegroundFPS "0"...

Fixed it for me. But just to be sure, change also LimitBackgroundFPS "1" to 0.

Türkçesini yazmaya gerek yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mercsteal -- 10 Ocak 2013; 21:09:28 >
  • Ben oyunun "made in china" olmasından şüpheleniyorum başka türlü optimizasyon bu kadar rezil olamaz.
  • oyuncu laptopu aldım diye gaza gelip d3 aldım ama oyun muhteşem olmasına rağmen frame düşmesi çok fazla oluyor çözüm nedir acaba boşunamı aldık oyunu hani grafiğindede değilim frame düşmesin yeter
  • Yukarda ingilizce olarak yazılan şeyi bir türlü yapamadım bende pc özelliklerimi paylaşıyorum;

CPU TYPE:
    Intel® Core™ i7-2600K CPU @ 3.40GHz

VIDEO CARD MODEL:
    NVIDIA GeForce GTX 670 AMP EDITION

VIDEO CARD MEMORY:
    4.24 GB

HARD DISK SIZE:
    119.93 GB (SSD)

RAM:
    24 GB 1600 MHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parlattim -- 27 Eylül 2013; 20:27:38 >
  • 128bit bir ekran kartı+notebook chipsetli bir kart ile 50 fps alman normal.bu sistem ile fps artmasını istiyorsan çözünürlüğü düşürmen gerekli.

ekran kartının kontrol panelinden 3d ayarlarına girip kalite derecelerini performans olarak ayarlarsan baya farkedecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbayaksoy

128bit bir ekran kartı+notebook chipsetli bir kart ile 50 fps alman normal.bu sistem ile fps artmasını istiyorsan çözünürlüğü düşürmen gerekli.

ekran kartının kontrol panelinden 3d ayarlarına girip kalite derecelerini performans olarak ayarlarsan baya farkedecektir

Kardeşim iyi demişsin ama Far Cry 3 oynuyorum bütün ayarlar Very High'da. Anti-Aliasing açık, 60 fps ile. Diablo 3'te düşüyor. Kaldı ki D3'ün sistem gereksinimleri Far Cry 3'ten düşük. Konuyu ocakta açmıştım, hala çözemedim.
  • Hocam bu tamamen oyunun dandik optimizasyonundan senlik bir durum yok. Bazı öneriler oyunun bazı dosyalarını flasha yükleyip oradan çalıştırmak ya da ssd kullanmak gibi şeyler. Yine de hiç biri tam çözüm değil. Eğer 20'nin altına düşmüyorsan sorun değil aslında. Fakat 4 kişilik oyunda tüm skiller karışınca 12-13 lere kadar düşebiliyor
  • silent knight kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğrudur ben sırf diablo için SSD aldım ve eski HDD sata 3 olmasına rağmen inanılmaz bir fark yarattı. Sadece giriş çıkış veya yüklemelerde kısalma olarak düşünmeyin özellikle anlık FPS düşüşlerini tamamen ortadan kaldırıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=PH1NvU9NIT0
  • Benim notebookumda 32GB SSD var. Bende oraya yükleyip deneyeceğim. Düzelme olursa yazarım buraya.
  • 6870 var, 13.9 kullanıyorum low da iken bile kasıyor çözüm bulan arkadşalar varmı ? yazılanları denedim ama sonuç alamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desikator

6870 var, 13.9 kullanıyorum low da iken bile kasıyor çözüm bulan arkadşalar varmı ? yazılanları denedim ama sonuç alamadım

Tek ve kesin bir çözüm var kardeşim.Oda Kendine 15 GB veya üstü güzel bir usb al ve oyunu o usb ye at o şekilde çalıştır farkı kendinde görceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloAddict

quote:

Orijinalden alıntı: Desikator

6870 var, 13.9 kullanıyorum low da iken bile kasıyor çözüm bulan arkadşalar varmı ? yazılanları denedim ama sonuç alamadım

Tek ve kesin bir çözüm var kardeşim.Oda Kendine 15 GB veya üstü güzel bir usb al ve oyunu o usb ye at o şekilde çalıştır farkı kendinde görceksin.

battle.net launcher kurulu, kaldırmam gerekir mi usb den çalıştırmak için ?
  • Biraz hortlatayım.Oyun çıktığından beri var bu sorun.Kalabalıkta fps 10 a bile düşüyor,herşey low.Varmıdır yeni bir çözüm ?
  • hazır hortlamışken bende atlayım mevzuya 8 yıllık tost makinesinde oynuyorum grafikler gölgeler vb. kapalı diğerleri highda anti aliasing kapalı 40 fps de oynuyorum publicde arada 20 lere düşüyor 2 tane wizard varsa siz o makinelerle cidden nasıl sorun yaşıyorsunuz anlamadım gitti,

nvidia lık bir durum olmasın sakın ?, enson ekran kartı güncellemerinde diablo 3 ile alakalı bi dalga görmüştüm okumamıştım ama
  • Sanırım amd işlemcilerle sorunu var oyunun
  • Tek kişilikte bir sıkıntı yaşamıyorum ama 4 kişilik public oyunda, toplu kesmeler de (20-30 yaratığı toplayıp birden tüm parti üyelerinin skillerini boşaltığı sahneler) ciddi fps düşüşleri yaşıyorum bende. Sistemimim kaldıramaması gibi bir şey olmayacağına göre sorun oyunda. Lighting Wizard'ım benim de etkim büyüktür gerçi bu düşüşlerde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.