Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 7. Sezon (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.812
Cevap
417
Favori
822.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada d3 sezon 19 bu cuma başlıyor ilgilenenlere duyrulur
  • d3 ün her sezonunu oynamışımdır 1 gün bile olsa fakat bu sefer hiç çekilecek gibi değil. En azından d2 remaster falan yapsalardı 4 çıkana kadar oyalardı.
  • Oyun Yöneticisinden Bir Mektup :Luis Garriga

"Diablo IV'e olan ilginiz ve geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz. Blizzcon'da demosunu bir kez daha oynayabilmek için yeniden sıraya giren onlarca insan gördük. Oyun ile ilgili buradan ve dışarıdan yapılan tüm yorumları takip ediyoruz. En çok yapılan yorumdan başlayarak her birini dikkatle inceleyeceğiz. Şubat 2020'de ise 3 ayda bir yayımlayacağımız ilerleme raporumuzun ilkinde gelişmeleri sizinle paylaşacağız. İlerleyen haftalarda Diablo IV sistem tasarımcısı David Kim de sizinle paylaşımlarda bulunacak. Bir kez daha BlizzCon 2019'da bize yaşattığınız unutulmaz anlar için kalbimizdeki en derin duygularla sizlere teşekkür ediyoruz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknorrec -- 18 Kasım 2019; 19:43:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khoradasein

Ara birim aynen duruyor, gem setupını kolaylaştırmışlar veya esasında konsol portu için zemini ayarlamışlar, gemleri ayarladıktan sonra silah ve armor değiştirsek bile artık yeni gelecek gem menüsünden ayarlama yapacağız.
    Gösterdikleri videolarda yalnızca grafikleri biraz cilalamışlar ve 7 act'lik yeni bir hikaye eklenecekmiş oyuna. İlk oyunun sonunda o kadar yardım ettikten sonra bizi infaz ediyor namıssızlar, Witch kaçıyor bi' şekilde falan.
    İdam kısmında işte kim hangi karakterle oynuyorsa o kaçıyor.İlkine göre gözüme baya iyi göründü.Sanki biraz daha fazla karanlık ortam olmuş.Diablo4 e baya benzettim.O kurta dönüşüm bildiğin diablo4 olmuş.
  • Aynen, Werewolf modası devam edecek gibi görünüyor ama tek shapeshift o değilmiş, Diablo 4'te Ayı formu vardı, PoE'de de olacaktır muhtemelen, belki sürpriz farklı şeylere de dönüşüm oluyordur.

Ortam daha "gerçekçi" olmuş, PoE grafikleri zaten karanlık ve kaotikti ancak belki animasyonlar ve kısmen mob modelleri nedeniyle tam anlamıyla bir akıcılık yoktu, ekrandaki görüntülere tam hakimiyet kurulamıyordu, aşırı kargacık burgacık ve cancanlı olabiliyordu grafikler...
    Gösterdikleri videoda grafikleri daha iyi ayarlamışlar ve yaratık modellerini epey geliştirmişler. Benim seyrettiğim bölümlerde Skill Tree gösterilmedi acaba biraz daha casual oyuncuların da gözünü korkutmayacak bir hale getirmişler midir? Umarım çok kırpmamışlardır.
    Witch kaçıyor derken senaryoda olanı söylemiştim zaten. Oyuna başlanacak class ile kaçılacaktır elbette, gerisi gg. :)

• Khoradasein kullanıcısına yanıt
    4-5 tane form olacak, biri kurt öteki de kedi şu an belli olan. Ranger ın ascendency si ile kedi olma geliyor ve aynı anda 2 şekilde değiştirme bonusunu kullanabiliyor. Aynı ascendency yanına kedide summon ediyor (ki ileride aslan, çita, vaşak olarak gelişecekmiş)

Pasif skill tree çok değişmeyecek dediklerine göre.
  • POE sağolsun alternatif sunmaktan öteye gidip. Bu türe ana oyun çıkardılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

POE sağolsun alternatif sunmaktan öteye gidip. Bu türe ana oyun çıkardılar.
    Bu oyun için eskiden Diablo Killer falan deniyordu. Bence oyun piyasaya çıktıktan sonra diablo için poe killer olabilirmi acaba diye tartışmak gerekiyor.

Gelelim asıl meseleye diablo her zaman daha popüler bir oyun olacaktır. diablo killer denmesindeki sebep, gerçek "hardcore" diablo oyuncusuna çekici gelmesidir. diablo 4'ün milyonlar satacağını adım gibi biliyorum, buna rağmen şuna da eminim, path of exile 2, diablo 4'ten çok çok daha önce çıkacak ve diablo 4'ün pabucunu dama atacaktır, adamlar gerçekten çok kaliteli bir oyun yapıyorlar ve her gün geliştiriyorlar. Oynadığım zaman içinde buna birçok kez şahit oldum.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Dayağa doymayan, güzel başlık olmuş, biz de bıkmadık ama. :D
    David Brevik, twitchte eşiyle yayın yapıyor, geliştirdiği oyunları ve geliştirme süreçlerini anlatıyor gösteriyor, devam oyunları adamların içinde uhde kalmış, elbette o ekip yaşlandı artık, hatta halihazırdaki Diablo 4 direktörü adamın oğlu yaşındadır.
    Diablo 4'te Diablo ve Diablo 2'den alınmış epey şey var, arabirim ve onun renk paleti bile oradan geliyor. Umarım geçmişten alınan derslerle ve activisonın da biraz geri çekilmesiyle güzel bir oyun olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 20 Kasım 2019; 9:58:2 >
  • eski bir diablo fanatiği olarak poe 2 diablo 4 ü ezer geçer diyorum
    hemde her açıdan ;)
    1- bedava
    2- oynaması daha zevkli (istediğin gibi geliştirme şansın var karakterlerini)
    3- skill ağacı ve gem olayı bariz olarak daha gelişmiş
    4- grafikler poe 2 de daha kaotik ve estetik olmuş
    5- diablo da yaşanan server problemleri daha fazla (4 kişilik partilerde sık sık lag yüzünden oyundan soğutan grift turları)
    vs vs vs
  • bulent35220 kullanıcısına yanıt
    İkisini de oynasanıza yahu, insanlar ne güzel oyunlar yapıyorlar, derdiniz ne? :D Her şeyi Fener Cimbom ikilemine indirgeyen gassaraylı arkadaşlarım. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khoradasein

İkisini de oynasanıza yahu, insanlar ne güzel oyunlar yapıyorlar, derdiniz ne? :D Her şeyi Fener Cimbom ikilemine indirgeyen gassaraylı arkadaşlarım. :D
    biri bedava diğeri 400 küsür olmasa dediğinde son derece haklıydın
    olaya gassarayı karıştırma :DDDD
    Khoradasein kullanıcısına yanıt
    bedava mıyersen bedava o da yersen , sorsam diabloyu alırken harcadığından daha fazlasını harcadım dersin çöpoe için

iddaa ediyorum oyundaki şu parayla ticaret işi kalksın oynayanların yarısı oynamaz oyunu , oyun resmen pay to win bana göre ki öyle casual oyuncuların % 80 i para harcamışlardır bu oyun için

DİP NOT:bu ikili dialog üzerinden cevap yazanlar olabilir bülo ile(bülent35220) arkadaşız aramızdaki tatlı bir muhabbetten ötürü yazdığını alıntılayarak bir cevap yazdım , isteyen istediğini oynar zevk meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 21 Kasım 2019; 12:17:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: captanico

bedava mıyersen bedava o da yersen , sorsam diabloyu alırken harcadığından daha fazlasını harcadım dersin çöpoe için

iddaa ediyorum oyundaki şu parayla ticaret işi kalksın oynayanların yarısı oynamaz oyunu , oyun resmen pay to win bana göre ki öyle casual oyuncuların % 80 i para harcamışlardır bu oyun için

DİP NOT:bu ikili dialog üzerinden cevap yazanlar olabilir bülo ile(bülent35220) arkadaşız aramızdaki tatlı bir muhabbetten ötürü yazdığını alıntılayarak bir cevap yazdım , isteyen istediğini oynar zevk meselesi
    aynen nico kardeşim ne ben sana ne de sen bana alınmazsın
    ama konumuza dönecek olursak harcanan para tamamen kozmetik ürünler içindir
    istemeyene zorla satmıyorlar oyuna zerre etkisi olmayan ürünlerdir
    ben çöpçü gibi her itemi saklamayı sevdiğim için ekstra sandık gözleri aldım 2-3 kere
    ama bu oyunu pay to win yapmaz ;)
    diablo gibi haşırt diye 400 tl ?!? (kura bağlı) bir bedel ödemek ayrı bir mesele
    ayrıca poe sürekli gelen yeniliklerine ek paket vs diye ekstra para almıyor
    kısaca POE çok daha iyi bir oyun oldu DIABLO activisionla birlikte öldü ...
    ama yine de oynanabilir eski günlerin hatırına
    sonuçta bir türe ismini vermiş ESKİ bir efsane ..
    POE alternatif çıktı ama şimdi ASIL oldu (bana göre)
    bu tartışmanın sonu yok o yüzden daha fazla uzatmayacağım
    yoksa pes mi fifa mı, intel mi AMD mi, Nvidia mı AMD mi gibi konu uzar gider
    herkes keyif aldığıyla yol alsın

sadece kozmetiğe para harcandığına eminmisin ?orb ne işe yarıyor acaba ya da exalted ?niye parayla satılıyor ki ???? insanlar bunu almak için niye para hacıyor ?pay to win için olmasın

sonuçta kozmetikte olsa oyun sana para harcatıyor yani beleş değil.seni bir şeyler satın almaya zorluyor e sende satın alma iç güdüne yenik düşüyorsun , bir bakmışsın para harcamışsın , kasayı tek gözlü yapıyor mecbur sandık gözü alıyorsun istersen alma malzemeleri nereye koyacaksın...

sözün özü oyun beleş değil aslına bakarsan daha masraflı

daha önce yazdığım gibi tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı yani çare diablo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 21 Kasım 2019; 13:34:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bulent35220

eski bir diablo fanatiği olarak poe 2 diablo 4 ü ezer geçer diyorum
    hemde her açıdan ;)
    1- bedava
    2- oynaması daha zevkli (istediğin gibi geliştirme şansın var karakterlerini)
    3- skill ağacı ve gem olayı bariz olarak daha gelişmiş
    4- grafikler poe 2 de daha kaotik ve estetik olmuş
    5- diablo da yaşanan server problemleri daha fazla (4 kişilik partilerde sık sık lag yüzünden oyundan soğutan grift turları)
    vs vs vs
    Eskisi yenisi hiç fark etmez her ikisini de oynamış hala oynayan birisi olarak diyorum ki bakın görün ikisi de çöp çıkacak:)İkisi de boş tenekecilik yapıyo bana göre. Neden? Tamam diablo 4'te güzel grafikler(eski karanlığına geri dönmüş, ışıkları kapamışlar) yapılmış fakat içerik maalesef tatmin etmedi beni boş gibi geldi ama erken tabiki şu anda bunu demem, ilerde ne olur bilemem. Sonrası Poe'nin keli d4 duyurusundan sonra "sakin sakin" deyip sanki anasını satayım öyle bir duyuru yapacaklar ki ohaa diyecekmişiz gibi rahat konuşması sonra exilecon'a baktığımızda boş gevezelik yapan chris ve müdavimleri + Poe2'de de öyle aman aman off bu ney lan diyebileceğim bi şey yine görememem ve açıkçası zerre heyecanlandırmadı beni.

1. Yersen bedava. Hadi kozmik ürünleri geçtim sırf stashler için dolar kurundan dolayı diyorum diablo kadar para rahat ödersin (hatta geçersin) ki stash'ler kesinlikle şart.
    2. İlk başlarda evet diablo3 çöpünden sonra güzel geliyor tamam doğru fakat yeni başlayan birisi için direk net söylüyorum işkence çünkü çok karışık gelecek .Şu poe'nin efsane lafı "acayip derecede özgürüm, oyunda istedigim gibi build yapıyorum çok iyi yeaa" deniliyor tamam doğruda o yapılan buildler çok mu oynanıyor? yahu açın poeninjayı o liğte meta neyse serverin yarısı o buildi oynuyo geriye bi kaç iş yapan build daha var onları oynuyolar. Gerisinin alayı traş.
    3. Skill ağacını detaylı göstermediler (ben mi göremedim bilemedim) gem olayında da soket ve linkleme olayı kalkmış öyle aman aman diyebileceğimiz bir yenilik bence gelmemiş.
    4. Poe 2 sene önce 3.0'a geçtiğinden beridir oyunda öyle bi motor getirdiği en düşük ayarlarda bile sistem can çekişiyor. 3.0 ile ışıkları öyle bi açtılar ki eski poe'nin kasvetli havası gitmiş yerinde diablo3.5 gelmişti(bana göre). şimdi bunlarda ışıkları kısmış biraz daha düzelmişler görselliği o kadar. benim gözler mi bozuldu bilmiyom ben yine öyle aman aman diyebileceğim grafiler göremedim.
    5. abi poe'nin server hatalarını burda yazsak sayfa yetmez:) allah aşkına komzetikten dünyanın parasını götürdü ggg (adamlar artık son zamanlarda o kadar b.kunu çıkardı ki mesela oyunda ilk doğdugumuz yere hideout mekanı açıp satacaklar o derece eheh). poe'nin partilerine hiç mi girmedin hocam. ben böyle kasma hayatımda hiç bir oyunda görmedim. Ha bu arada en son hatırladığım çöp ligi olan blight liginde milletin paso oyundan atılması nedir yahu? adamlar bi patch atıyo 78 gb:DDD path 1 sorunu çözüyor ardından 3 yeni sorun çıkartıyor. yazılımcılarına edilen küfürler havalarda uçuşuyor. En son olarakta şunu diyecem oyunda koreliler bi geldi millet tradeye girdiğinde g.tünde tencere kapağıyla geziyo eheheh(bizim bir arkadaşın meşhur lafıdır) üçkaatçılık hatsafhada+ tradebotlar yine havada uçuşuyo ama maşallah ggg kozmetik ürün yapıp kakalayacam derdinde olduğundan bu işleri temizlemekle ilgilenmiyor.

Dipnot: Diabloyu fazla gömemedim adamlar en azından hiç bir şey yapmadıklarının farkında olduklarından biz şunu yaptık ettik havasında değiller yoksa onlarda aynı b.k :D

• captanico kullanıcısına yanıt
    Geçen lig 1100 TL bu lide 300 TL olmak üzere her 2 ligin ilk 2 haftasında başarılı satışlarım oldu. Sen bu oyuna para ödedinmi kardeş dersen; 40$ gönlümden koptuğu için adamlara bağış barbında skin parası ateşledim canım istemeseydi onuda ödemezdim.

Oyunda exalted orb ve headhunter gibi itemler oyuncular tarafında gerçek parayla satılıyor ama bunu alıp almamak sana kalmış birşey illa alıcaksın yada ölümsüz olucan herşeye tek atacağım gibi takınltıların varsa gider 1 daire parası veya araba parasıda ödersin. Son 2 ligdir işlerim zayıf olduğu için oyuna çok zaman harcadım ve erken zamanda edindiğim şeyleri Facebook gruplarında gerçek para karşılığı insanlara sattım. İşlerim yoğun olsaydı az oynar birşey satın Almadan-Satmadan oynar geçerdim.
  • Rhego kullanıcısına yanıt
    tamam işte bu oyun casual oyuncu için değil.casual oyuncu yeterince farm yapamıyor ve bazı şeylere sahip olabilmek için hc oyunculardan bir şeyler almak zorunda hissediyor kendini ve belki de sende bu satışları yapabilmek için yeri geldiğin de çok fazla vakit ayırabiliyorsun oyun için yani oyunda para dönüyor.

peki bu kötü bir şey mi , hayır niye olsun ki sen sonuçta elde ettiğin başarımların hazzını bir şekilde satış yaparak karşılamış oluyor elinde malzeme olmayanların ihtiyacını karşılıyorsun.

işte tam da bu yazdıklarım yüzünden bu oyun beleş diyenlere inatla karşı çıkıyorum oyun asla ücretsiz değil , seni bir şekilde sürekli para harcatmaya zorlayan bir sisteme dayanıyor..
  • Şu piyasadaki "bedava" oyunlar, aylık ücrete yada satın almaya dayanan oyunlardan kat kat daha fazla para harcatıyor insanlara. Oyuna girmek bedava ama zevk almaya gelince öyle bedava olmadığını anlıyorsunuz. Hele ki oyunda p2w eşyalar varsa ve hırsınıza yenik düşen birisiyseniz hayatınızı karartır bu oyunlar. Bedava olduğu söylenen bir oyuna bir yılda 15.000 € para veren insan gördü bu gözler. Oyunu bedava yapıp sadece kozmetik satan firmalara bir lafım yok fakat parayla p2w eşya satan firmalarım yaptıkları insanların zaafları üzerinden para kazanmaktır. Yani şerefsizliktir. Böyle firmalardan uzak durun ki zamanla yitip gitsinler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.