Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 7. Sezon (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.783
Cevap
419
Favori
819.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aurosonic

D3 te demon hunter ve wd tam
    Bi çöptü. Hele her sezon dh haric cogu karakterlere ayar cektiler dh yi biraktilar oyle. Wizard ile 1700 paragonda 120 kapattim non season. Dh ile 113 u gecemiyorum 13 parcanin 10 u primal caldesanlarda 113 basili ama yok yemiyor iste
    son zamanlara dogru iyice sapıttılar. gecen seneki blizzcon faciasindan sonra gereginden fazla set bonuslarini yukselttiler. dh de hangi seti kullaniyordun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufoz31

Daha öncede yazdım okudun mu bilmiyorum. Oyunu yapanlar hazır build kullanılsın diye oyun yapmıyorlar. Tam tersi amaçı olsun kesfetsin kendi öğrensin diye yapıyorlar, adı üstünde rpg diyorlar bu yüzden herkes kendine istediği rp'yi yapar diye.. Oysa oyuncular işin kolayına kaçıp hazır buildlerden tut nasıl oynancağına, taktiğinden tut nerelerde oynacağına göre herseyi videosuyla öğreniyor.. Buda yine çeşitliliği indiriyor ve kısıra cekiyor oyunları. Yani bizler taklit üstüne bir rp yapıyoruz. Yani burada poe'ye bakıp orada da kısır demek çok yanlış.. Çünkü insanlar en güçlü buildleri seçip oynuyor.. Oysa hazır buildleri almasa kimse oyunun sundu çeşitlilik çok fazla. Diablo ile poe arasındaki fark bu, poe'de çeşitlilik sunuluyor oyuncular kısırlaştırıyor. Diabloda oyun kısır sunuluyor..

Ben 1000 saatten fazla poe oynadım ama zevkime göre oynadım uber filan kesmedim, canım hangi build'i yapmak istediysem onunla oynadım ve çok zevk aldım.. Oysa D3'te bu öyle değil bize verilen buildler ile yetinmek zorunda kaldık, Çünkü belirli skill'i buff odaklı bir sistem var buda oyunun sunduklarına sizi mahkum ediyor.. D2'de kısırdı ama all skill tarzı sistem olduğu için istediğiniz ana skill ile oynama özgürlüğü veriyordu bizlere..

Poe sundukları bakımınca inanılmaz çeşitli ama insanlar kısırlaştırıyor.. Benim gibi oynayanlar için tabi. oysa en güclü build'i ben kopyalarım diyorsan hiç bir oyun sana çeşitlilik zaten sunamaz.. Öncelikle bizler oyunun ruhuna göre oynamamız gerekiyor.. Lakin bizler ruh'una göre oyanamasak bile oyunun kısır yapılmasını gerektirmez.
    Poe dede aynı durum geçerli,dönem dönem belirli skiller bufflanıp oyuncuları yönlendirme durumu var, sebebini de az çok rpg oynamış, biraz kafası çalışan birisi kolaylıkla anlayabilir.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Aniki biliyorsun senin sözüne her zaman itimat ederim. O yüzden çıktığı gibi alacağım oyunu. Oyun cort çıkarsada parasını Nihat anikiden tahsis ederim.
    O değilde senin exler boş boş duruyorsa çekebilirim ben

• Kesin linç edileceğiz ama yazayım dedim :)

Şimdi kimdir bu lilith? Yahudi mitlerinde anlatıldığına göre:

Efsaneye göre, Tanrı insanı başlangıçta Adem ve Lilith olarak çift yaratır. Tanrının bir lütfu olarak Lilith ve Adem cennet bahçesinde birlikte yaşamaya başlarlar. Ancak bu birliktelik mutlu bir beraberlik değildir. Anlaşmazlık sebepleri ise boşanma davalarında ileri sürülen gerekçelerden pek farklı değildir: Adem, Lilith'in olaylara neden kendisinden farklı yaklaştığını anlayamaz onu kendisine hizmet etme, bahçeyi bakımlı ve düzenli tutma konusunda tembel ve isteksiz olmakla suçlar. En önemli ve üzerinde en çok durulan sorun ise Adem'in, cinsel ilişki sırasında kadının sürekli altta olmasını istemesidir ve bunu da kadına üstünlüğünün gereği olarak görür, Lilith ise bu pozisyonu aşağılayıcı bularak karşı çıkar.Kısacası anlaşmazlık sebebi Adem'in sürekli olarak kadına üstünlük taslaması, ona hükmetmeye çalışmasıdır. Lilith ise ikisi de aynı topraktan yaratıldığına göre eşit olmaları gerektiğini savunur ve erkeğin kendisinden üstün olmak istemesine bir anlam veremez. Sonunda birlikte yaşamalarının imkansız hale geldiğine karar verir ve Tanrı'nın söylenmemesi gereken adını anarak (ki bu isim cennetten çıkış için tek paroladır) uçup gider ve yeryüzünde Kızıl Deniz yakınlarındaki bir mağaraya sığınır. Lilith, Adem ile anlaşamayınca cenneti terk eder ve dünyaya gider.Kendisine sunulan sıcak yuvayı kapıyı çarparak terkettiği için artık yeri de cennetten dışlanmışlar arasında olacaktır. Çevresindeki cinlerle ve cinlerin kralı (ya da şeytanın ta kendisi) Samael ile ilişkiye girer ve onlardan cin çocuklar doğurur, hem de günde yüz çocuk gibi yüksek bir oranda. İnanışa göre dünyada kötülüklerin bu kadar yaygınlaşmasının sebebi budur.Cennette yalnız kalan Adem ise Lilith'i geri getirmesi için Tanrı'ya yalvarır. Tanrı da Senoy, Sansenoy ve Semangelof isimli üç meleği elçi olarak gönderip "evine dön" çağrısı yaptırır Lilith'e. O da kesinlikle dönmeyeceğini bildirir. Melekler kendisini, geri dönmemesi halinde her gün yüz çocuğunu öldüreceklerini söyleyerek tehdit ederler. Tehdit yerine getirilir. Lilith, duyduğu acıyla bundan sonra Adem soyundan gelen bütün insan yavrularının, hamile ve doğum yapmakta olan kadınlarla bebeklerin baş düşmanı olmaya yemin eder. Erkek çocuklarının doğduktan sonra ilk sekiz gün içinde, kız çocuklarının ise ilk yirmi gün içinde canını alacaktır. Sadece yakınında üç meleğin ismi veya sureti bulunan çocuklara dokunmayacaktır. Lilith'in dönmesinden ümidi kesen Tanrı, Adem uyurken bilinen kaburga kemiği yöntemiyle Havva'yı yaratır. Bu yeni kadının, vücudunun bir parçası olduğu erkeğe karşı çıkamayacağını düşünmektedir. Havva Lilith'e o kadar benzemektedir ki Adem uyanınca yanında bulduğu kadının başka biri olduğunu anlamaz. Onun kendisine Lilith gibi karşı çıkmayıp boyun eğmesini ise "nihayet hidayete erip yola geldi" diye yorumlar.Lilith ise artık kesinlikle kötülerin safındadır. Bütün insanoğullarının ve kızlarının başına gelen nice felaketin sebebidir. İnsanlara yaptığı kötülükler saymakla bitmez: Beşikteki bebeklerin bugünün tıbbınca bile sebebi açıklanamayan ani ölümlerinin baş sorumlusu olduğuna inanılır. Hamile ve doğum yapmakta olan kadınlara musallat olarak düşüklere, ölü doğumlara ve annelerin ölümüne sebep olur; yalnız yatan erkekleri uykularında baştan çıkararak gördürdüğü erotik düşlerin verimiyle hamile kalır ve cin nüfusunun artmasına katkıda bulunur. Aynaları yurt edinip özellikle aynaya fazla bakan kadınları kendi safına çeker...

Özetle lilith: Cennetten kovulan ve şeytan ile ilişkiye giren ilk kadın!

Ayrıca bkz. zeolot (starcraft), yahudi savaşçı.

Şimdi ne alaka diyeceksiniz,hiç! Aklıma geldi sadece...

• CSHBILAL kullanıcısına yanıt
    shadow ve multishot build. zaten captain crimson ile biraz adam oldu ms seti. onda gr 100 rahat çeviriyorum. shadow seti baya yoruyor adamı. vault kullanmadan ayakta zor duruyorsun zaten

maru natalya setim var full primal. statslarda doğru ama o hiç yemiyor zaten anlamadım.
  • son 6-7 sezondur ana karakter olarak wd yi kullanıyorum.wd ile bu sezon oynamak hayli zor olsada ben 121 yapabildim.geçen sezon 120 yapabilmiştim en fazla.bu sezon için daha eşyaların hepsine de caldesan basıl değil.önümğzdeki sezona bakacağız artık :D 122 yemiyor çünkü
  • Rhykker ve mrllamasc isimli youtuberların yayınlarını izledim geçen gece. Açıkçası Diablo 3'ten sonra kafam da hep acabalar vardı. Fakat bu arkadaşlar epey umut verici konuştular be. Valla şimdiden heyecan bastı beni. Açıkçası çok umutsuzdum.

Ne diyorsunuz en kötü 2021 Mart-Nisan gibi gelir mi sizce oyun ? Yoksa Blizzard zaten sabah akşam World of Warcraft ile meşgul olacağı için 2022'yi bulur mu ?
  • 2021 Mart-Nisan en erken bence çünkü daha yolun çok başındayız dediler her seferinde. WoW dan öte öncelikleri Diablo İmmortal bence(ki onun bile çıkış tarihi belli değil), Blizz artık çok bir büyük firma ve her oyunun takımları ayrı.
    Seneye Blizzcon da şekillerinir çıkış tarihi diye düşünüyorum.
  • Hazır BlizzCon'a gitmişken Diablo 4 ile ilgili bir röportaj yapmamak olmazdı. Bir yandan sevgili Serpil Ulutürk, diğer yanda Luis Barriga ve John Mueller. Biz sorduk, onlar cevapladı :)

Serpil: Merhabalar. Önce bir kendinizi tanıtır mısınız?

Luis Barriga: Tabii ki. Ben oyun direktörü Luis Barriga.

John Mueller: Ben de sanat yönetmeni John Mueller.

- Teşekkürler. Öyleyse hikâyeyle başlayalım. Spoiler vermek istemeyeceğinizi biliyorum ama sormam gerek. Bizi Lilith’le tanıştırdınız. Nedir kendisinin rolü?

- Elbette spoiler vermek istemiyoruz ancak kendisiyle ilgili geçmişte neler gördüğümüzden bahsedebilirim. Lore içerisinde son derece anormal bir iblis Lilith, Sanctuary mitosunda insanlığın annesi olduğundan dolayı kompleks motivasyonlara sahip. Hakkındaki en ilginç şeylerden bir tanesi, güçlü kökenlerine, Mephisto, Lord of Hatred’ın kızı olmasına rağmen bu sonsuz çatışmanın içinde olmayı reddetmesi. Bu da onu işlenmesi çok çok ilginç bir karakter kılıyor ama Diablo IV’te yaşanacakları şimdilik gizemli tutmayı tercih ediyoruz.

- Diablo IV’ün III’e nazaran daha fazla ara sahnesi var gibi duruyor. Bizi daha sinematik bir tecrübenin beklediğini söyleyebilir miyiz?

- Evet, kesinlikle. Karakterlerimizi derinleştirmeye büyük zaman ayırdık ve demoyu oynadıysanız görmüş olabileceğiniz gibi oyun motoruyla hazırlanmış yakın çekim sahnelerimiz var, hikâyemizi detaylıca işlemek istiyoruz.

- Oyun açık dünya olacak, bunun tam olarak nasıl işleyeceğini tarif edebilir misiniz?

- Kısaca özetlemek gerekirse private şekilde işleyen, sadece sizin ve toplam 4 kişilik ekibinizin olduğu zindanlarımız var. Dışarıdaysa diğer oyuncularla karşılaşabiliyorsunuz ancak bunun yalnızlık hissinin ve Sanctuary’nin acımasızlığının önüne geçmemesine özen gösteriyoruz. Yani bütün oyuncuların sürekli bir arada olduğu bir yapı yok, bu bir DVO değil. Dünya boss’ları gibi genel etkinliklerdeyse daha fazla oyuncuyu bir araya getireceğiz elbette. Hikâyenin bu çok oyunculu yapıyla bozulmasından da endişe etmeyin çünkü hikâye çok büyük oranda sadece sizin ve ekibinizin tecrübe edeceği bir şekilde işleyecek.

- Bu açık dünya yapısında bir bölgeden diğer bölgeye yükleme ekranlarıyla karşılaşmadan mı geçiş yapacağız.

Evet. Görsellik ve içerik anlamında birbirinden çok farklı 5 bölgemiz var. Çöller, dağlar, bataklıklar, ormanlar, stepler… Bunlar birbirlerine direkt olarak bağlı, aralarında geçiş yaparken yükleme ekranı görmeyeceksiniz.

- Herkesi şaşırtan şeylerden biri bineklerdi. Diablo’da at binebilmek çok güzel olacak. Bundan biraz bahseder misiniz?

Oyunu geliştirirken hep Diablo’nun karanlık, gotik bir orta çağ havası bulunması gerektiğini konuştuk ve binek kadar orta çağ havası yaşatacak bir şey yok. “Knight” kelimesi bile “at binicisi” anlamına gelir aslen. O yüzden binekler bu geniş dünyada hızlı yol alabilmek için tam olarak doğru seçim gibi hissettirdi. Yine ışınlanma noktalarımız olacak elbette ancak bunların çok fazla olmasını istemedik yoksa dünya kopuk hissettirecekti. O yüzden mantıklı olan binek koymaktı. Bineğinizi kişiselleştirebileceğinizi de not edelim.

- Peki uçan binekler vesaireler de görebilecek miyiz?

Henüz kesin konuşmayalım ama Diablo IV’ün ayaklarının yere basmasını istiyoruz. O yüzden uçan büyülü binekler gibi high fantasy elementlerine uzak durmayı tercih ediyoruz.

- Rün sistemi geri geliyor. Bundan biraz söz edebilir misiniz? Gem’lere veda mı ediyoruz?

Gem’ler hakkında henüz bir şey söylemeyeyim. Rün konusundaysa Diablo II’den ilham aldık ama oradakinden biraz farklı işliyorlar. Eskiden gizli tarifler vardı, birleştirirdiniz ve bir eşya elde ederdiniz. Yeni sistemde rünler ikiye ayrılıyor: Trigger Rune ve Effect Rune. Bunları, yetenekleri, diğer eşyaları göz önüne alarak çılgın bir bilim adamı gibi birleştirebileceksiniz. Diablo’nın tadı istediğiniz build’i elde etmeye çalışırken, oyunu kafanızda yaşamaya başladığınızda çıkıyor ve bu sistem onu olanaklı kılıyor diye düşünüyoruz.

- PvP sisteminde söz edelim istiyorum biraz da. Nasıl işliyor?

Çok detaya girmek istemiyoruz henüz ancak haritada PvP bölgeleri olacak ve oyuncular buralarda birbirlerine meydan okuyabilecekler. Bu bölgeler azınlıktalar ve PvP’ye girmek istemeyen oyuncular buralara istemezlerse hiç uğramayabilirler.

- Diablo IV’ün dünyasını III’ünkine kıyaslamanız mümkün mü büyüklük olarak?

İkisi aslında çok farklı oyunlar, öyle bir kıyaslama yapmak pek mümkün değil ancak bugün burada oyuncuların deneyimlediği bölge Scosglen'in çok ama çok küçük bir kısmı ki Scosglen oyundaki 5 bölgenin sadece biri.

- İzlediğimiz sinematik video çok güzeldi gerçekten.

Blizzard’ın sinematik ekibi gerçekten inanılmaz. Her zaman yapılabilecek en üst düzey videoyu yapmaya çabalıyorlar ve bu sinematik de şu an için tepe noktaları diyebilirim. Biz de en az izleyiciler kadar hayran kaldık videoya.

Oyunu bitirmenizin uzun zaman alacağını tahmin edebiliyorum ama sormak zorundayım, ne kadar sürecek?

Söylemesi zor, halen erken aşamalardayız. Ancak ne kadar süreceğinden çok bu ilk adımı oyunun sevenleriyle paylaşmanın ve geri bildirimler almanın bizim için ne kadar önemli olduğunu söylemek isteriz. İnsanların sevdiği şeyleri görüp “o zaman bunun üzerine daha çok eğilelim” demek, “burada hatalısınız” gibi geri bildirimleri görüp belki de o konuda yönümüzü değiştirmek… Bu bizim için gerçekten heyecan verici bir süreç.

- Pekâlâ, son sorum: Türkçe yerelleştirme yapma ihtimaliniz var mı?

Bu soruya yanıt verebilecek pozisyonda değiliz maalesef, o başka departmanların alabileceği bir karar. Şu an bu konuda bir duyurumuz yok demekle yetinmek durumundayız.

- Eklemek istediğiniz, benim atladığım bir şey var mı peki?

Oyunun aldığı olumlu tepki nedeniyle çok heyecanlı olduğumuzu söylemek isteriz. Serinin sevenleri çıldırdı, oyunun oynanabildiği stantta upuzun sıralar oluştu ve bu sıralar etkinlik boyunca hiç azalmadı. Diablo hayranlarının istediği oyunun bu olduğuna gerçekten inanıyoruz ve oyunu herkesle paylaşmak harika bir his.

- Teşekkür ediyorum o halde.

Biz teşekkür ederiz.

Oyungezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufoz31 -- 6 Kasım 2019; 13:50:29 >

• Maşeallah , Maşeallah ışığı pardon diabloyu gören gelmiş.

Valla ne yalan söyliyeyim biraz şaşkınlık içerisindeyim çünkü artık bu Diablo III beni gömer D4 de ömrüm vefa etmez diye düşünmüştüm. Ah seni kerata Blizz. yaptın yapacağını yine, patlattın bombayı her zamanki gibi ters köşe olduk. Bu arada 87 sene önce D3 aracılığı ile tanıştığım tüm dostlar burada merhaba ihtiyarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

2021 Mart-Nisan en erken bence çünkü daha yolun çok başındayız dediler her seferinde. WoW dan öte öncelikleri Diablo İmmortal bence(ki onun bile çıkış tarihi belli değil), Blizz artık çok bir büyük firma ve her oyunun takımları ayrı.
    Seneye Blizzcon da şekillerinir çıkış tarihi diye düşünüyorum.
    2021 kalacaksa oyunun PS5 çıkmayacak olması biraz kafa karıştırıcı değil mi çünkü PS5 2020 Kasım ayında çıkacak deniyor. PS5 geriye dönük yani PS4 oyunlarını da açacak ondandır diyenler olabilir ama ben ondan da çok emin değilim. Vakti zamanında PS4 çıkmadan önce onun içinde PS3 oyunlarını açacak denmiş ama çıkmasına yakın PS3 oyunlarını çalıştırmayacağı ortaya çıkmıştı.
  • PoE'nin 4.0'ı 2020'de çıkartacağını düşünürsek bana göre 2020 sonu gibi seneye bu zamanlarda çıkartırlar gibime geliyor. Yesin birbirlerini, işimize gelir. PoE bakalım 10 gün sonra nasıl bir gösteri yapacak merak içindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moz@

Maşeallah , Maşeallah ışığı pardon diabloyu gören gelmiş.

Valla ne yalan söyliyeyim biraz şaşkınlık içerisindeyim çünkü artık bu Diablo III beni gömer D4 de ömrüm vefa etmez diye düşünmüştüm. Ah seni kerata Blizz. yaptın yapacağını yine, patlattın bombayı her zamanki gibi ters köşe olduk. Bu arada 87 sene önce D3 aracılığı ile tanıştığım tüm dostlar burada merhaba ihtiyarlar.
    selam mehmet abi seni buralarda görmek güzel

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    2020 ye girdik bile zaten, çok zor PS5 e yetişmesi. En fazla hem 4 e hem 5 e çıkarırlar GTAV gibi, daha çok para kazanırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ir0n MaideN

PoE'nin 4.0'ı 2020'de çıkartacağını düşünürsek bana göre 2020 sonu gibi seneye bu zamanlarda çıkartırlar gibime geliyor. Yesin birbirlerini, işimize gelir. PoE bakalım 10 gün sonra nasıl bir gösteri yapacak merak içindeyim.
    Aslında yapılan açıklamada 2020 sonunda 4.0 çıkacak diye konuşuldu. Şimdi 3.9 3.10 3.11 falan diye sırayla gidecek sanırım. Bencede vursunlar birbirlerini biz tüketici olarak alacağımız oyunun kalitesine bakalım bir önceki mesajımda zaten bundan bahsetmiştim rekabet herzaman iyidir.

Şunuda eklemek istiyorum blizzin bu diablo 4 hamlesi bana göre POE sayesinde atılmış bir adım çünkü bir önceki blizzconda yapılan immortall duyurusu birçok eski diablo oyuncusunu ayar etti. Blizzcon sonrasında çok oyuncu topladı poe yer gök heryer adam kaynıyordu o kadar diyebilirim.

Poe 4/4 lük oyunmu derseniz kesinlikle değil bunlarında büyük salaklıkları var ;

1- Oyun anlaşılması idrak edilmesi kesinlikle çok zor öyle araştırmadan gireyim pata küte mob vurayım kafama göre talent vereyim item giyeyim falan hikaye, biryerden sonra motor oluyon yatalak oluyorsun yerden kalkamıyorsun. Ama kaynakları takip edip oyunu öğrendiğin zaman gerçekten yaptığın grindin harcadığın mesainin keyfini sürüp oyundan zevk alıyorsun. Çok teferruat var ve öğrenmesi zaman alıyor şahsen benim olduğum guilde 500 saat oyun süresi altında olan adamı almıyor. Çünkü çok kişi oyuna geliyor ama 30-40 saat sonra kitavayı öldüremeyince oyunu bırakıyorlar (kitava poe nin mephistosu durieli gibi senaryoda ara boss en son act de geliyor oynamayı bilmiyorsan motor ediyor)

2- Oyunda acayip şekilde optimize sorunları var yanına 2 3 ışıklı böcekli minionlu necro falan aldınmı papazı buluyorsun direk oyun cort. Her sezon illa saçma sapan crash oyundan atma oyunun donması gibi sorunlar var. Zaten bu yeni sezonda tower defance eventi geldi o tam tüy koydu oyunun üzerine 1 senedir oynuyorum daha bu kadar oyunun patlamasını performans sorununa hiç şahit olmadım.

Geçen yıldan bu yana poe iyi hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi buldu oyun zaten beleş oyundaki itemlerin görüntüleri görselleri leş. Adamlarda skin kanat pet bunlardan yolunu buluyor. Blizz de baktı kitle var para var hemen yarım yamalak bi diablo 4 piyasaya sürüverdi güzelde janjanlı bir sinematik çektiler ortamı hype etmek için. Şuan ki gameplay videoları çok traş sanki makyajlanmış diablo 3 gibi geliyor benim gözüme. Daha bide oyunda pvp olacak dediler pvp pve dengesi tam muamma?

Bu arada poe ye auction house gelicekmiş hadi gözümüz aydın bu çok güzel oldu.

• Barbarian Gameplay

• uysaloguz U kullanıcısına yanıt
    Şimdi ne alaka.
  • Çok umutluyum. Güzel bir oyun bizi bekliyor gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozkir

Şimdi ne alaka.
    Bazı karakter isimleri, olaylar eski ahitte anlatılanlara benziyor. Hani yalnızca alıntı yapılmışta olabilir ya da ciddi ciddi bir kutsal!kitapta yazılanları da oynuyor olabiliriz. Yalnız starcraft 2 de yer alan zeolot birimi de isyancı yahudi savaşçılarına verilen isimdir. Şimdi gel de komplo teorisi kurma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysaloguz -- 6 Kasım 2019; 21:12:37 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.