Şimdi Ara

Diablo sizce nasil yeniliklerle çok sağlam bir oyun olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyun ilk zamanlarindaki gibi zorlastirimali , legendary dusurmek cok zor olmali , bi rifte giriyorsun 10 dkda 10 leg dusuyor , + drop sistemide bi garip set dizmek Cocuk oyuncagi olmus gecen riftte bir chest actim ayni setin iki parcasi dustu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte dediğim gibi d3 oyunu AH ve RMAH temelli geliştirildi. O yüzden Online olarak çalıştığını Zamanında forumlarında okumuştum. Şimdi AH ve RMAH sistemi, Drop oranları tamamen oyun ekonomisine bağlı bir sistemdi. Blizzard tepki gelince AH/RMAH kaldırdı. Ve mecburen dropları iyileştirmek zorunda kaldı. Ve yine mecburen trade sistemini kapattı(parti içindeki alışverişe trade demiyorum ben).

Açar mı? sanmıyorum. Çünkü oyun sistemi hem trade hem yüksek drop oranlı olursa yine anlamsızlaşır.(trade derken, chate "bende bu silah var furnace ile değişirim" diye yazarsın sonra oyunda buluşup alışverişi tamamlarsınız. Bunu diyorum.) Sonuç itibariyle zaten 1-2 haftada setleri düzüyorsun. daha niye trade ile uğraşayım? oyunun süresini 1 haftaya iner ki oda ayrı bir saçmalık olur.

Gerek solo gerekse toplu oynamalarda, ödül ve/veya ceza etkili olmalı. Bunlar oyunu oynamak için kamçılar. Ama D3 oyununu ilk başta AH/RMAH üzerine yapıldığı için, ödüller AH/RMAH üzerinden veriliyordu. MEsela ben zamanında deli bir eldiven craftlamıştım. STR-VİT-CHC-CHD-IAS ve statları da iyiydi. Bu eldiveni ben 180 eu'ya sattıydım. Şimdi bu bir ödüllendirme mi? Kocaman bir evet. Bu eldivenden bir tane daha çıkar diye deli gibi crafta gold harcayıp durdum.

Tabi birde şey var. Şuan ki oyunda, ödüllendirmeler %100 şansa bakıyor. Furnace düşmesi şans, statları şans... herşey şans.. Ee buda 1 oynatıyor, 2 oynatıyor. Sonra sıkıcı geliyor. ödüllendirmede biraz şanslıktan çıkarmaları lazım. Madem AH/RMAH gitti. ozaman ödüllerde azıcık şans faktörünü azalt. Mesela, bounty ödülünde, ilk 100 bountyde 10ar material ver(ptrdeki), 100. bountyden sonra 15 ver, 500 den sonra 20şer ver. Yani adam saatlerini harcadığında eheheh ben yeni yetmeden XX fazla kazanacağım desin.(Oyuncular arasında fark açılacak belki. Ama zaten sezondan sezona sıfırlıyorsun herşeyi.)

Bunların dışında rune vs.. gelmesi güzel şeyler. Çünkü ödül artıyor. ödül çeşitliliği artıyor. Silahına güzel bir rune kombosu ekleyebilirsin. build seçenekleri artar. güzel olur...

Özetle blizzard bu oyunda ödül/ceza olayına el atması lazım(daha cezadan bahsetmedim bile. Çünkü hiç yok:D)... Yoksa patch sonraları millet girer 3-5 turlar sonra başka oyuna geçer...

• vallahi eksiklikleri ne de güzel tespit etmişsin...
  • Merhabalar, Yusuf azmine hayranım vallahi! Oyunun başından beri bıkmadan usanmadan bunları yazmaya devam ediyorsun ve dediklerin yavaş yavaş da olsa gerçekleşiyor.
    AH ve Rmah kalktı, ek paket ve özelleştirmeler, kazanılan yetenek puanlarını manuel dağıtma falan gibi olumlu özellikler geldi. Oyunsa, Nicholai'nin dediği gibi parasını fazlasıyla hak etti, tek eksisi bize
    harcattığı yüzlerce saat...

Runeword ve PvP kaldı geriye ama bunların ikisinin birden gelmesi pek olası değil. Gerçi, yanlış hatırlıyor olabilirim ama Runewords de D2'ye sonradan yamayla eklenmişti...
    PvP belki, varolan Brawling saçmalığının takım bazlı da olanı ve sıralama listeleri tutulan hali gelebilir. Yine bir fakat; arkadaşlar da değinmiş, bu sistemle dengeli bir yapı kurmak çoook zor.
    Anca yeni ek paket sattırmak için uğraşılacak bir şey...
    Nisan'dan beri ara vermiştim, yeni yama ve sezon ile oyuna başlamayı düşünüyorum bakalım. En son GR52 mi ne yapabilmiştim, bu bahsedilen yeniliklerle bir 10 seviye daha yukarı çıkılacak gibi görünüyor.

İyi oyunlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.