Şimdi Ara

Diablo sizce nasil yeniliklerle çok sağlam bir oyun olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1: Trade sistemi oturtulmadı.
    2:pvp sistemi yok
    3: Build seceneği çok az ve yetersiz
    4: Oyunun en zor seviyesine gelince bir amaç kalmıyor, tek amac var oda en yüksek grifti yapabilmek..(buda tekrar oldugu icin sıkıcı oluyor)

Peki ne olmalı.

1:Kesinlikle Runeword sistemi gelmeli ve çok fazla item ceşitliliği ve bu ceşitlilikle kombinasyonlarıda barındırmalı,
    2:Oyuna sağlam bir trade sistemi gelmeli.
    3:Ve oyunun yeni bir zorluk seviyesi eklenip sadece 4 kişi ile oynana bilecek bir yer olmalı..
    4:Karakter aralarında sinerji puan'ı verdirip daha fazla karakter yapılması tesfik edilmeli.
    5:Oyuna enaz 2-3 harita daha eklenmeli.
    6:Oyunun rastgele bölgelerine gizli görevler verdirilmeli ödülüde çok sağlam olmalı. (oyuna d2'deki gibi diablo clone inmesi gibi çok nadir cıkan)
    7:Loot sistemi kesinlikle yenilenmeli.
    8:Oyuna sosyal alan eklenmeli, d2'deki gibi kanallar olmalı, (çok hoş olmasada insanlar sosyal alana bayılıyor malesef)
    9:skil sistemin geliştirilmeli. Belli kalıplar ile değil, brbirini kombine eden bir sistemle çoğaltılmalı..

Trade özellikle gercek paralı bir sistem oturulmak isteniyorsa, Serbest piyasadan ziyade iteme göre oyun otamatik bir fiyat belirleyerek satıs listesine konulmalı ve biraz borsa sistemine benzer bir sistem oturtulmalı.. ve itemler unidentify olacak sekilde satısa sunulmalı.

Benim kısa vade düşünerek oyunu oynanabilir çözümüne sunduğum fikirler, ya sizinkiler neler ?

• Başka oyunlar olunca bitiriyorsunuz, oh bee ne güzel hikaye yapmış adamlar deyip bırakıyorsunuz. Ben anlamıyorum diablo olunca konu istekleriniz bitmek bilmiyor. Abi oynadınız zaten hala oynuyorsunuz birkaç yıldır, oyun mmorpg değil adamlar istediğiniz gibi oyunu zaten yapmış wow demiş adına. Bu istedikleriniz için sağlam bi ek paket lazım ve onu da alacak insan pek yok. Patchlerle sıcak tutuluyor oyun güzel de olmuş ancak oyun tarzını değiştirecek bir şey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıkların içinde sadece pvp sistemi gelse bile yeterli olur oyuna bağlamak açısından...
  • Gelecek olan ek paket oyuncu kitlesini arttırır.
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    Bu söylediklerini yeni yetme diabloculara söyleyebilirsin ama ben 36 yaşındayım, ve diablo 1 çıktığından beri oynayan (online,offline) bir fan'yım... Senin mantığına göre söyliyimmi şu oyunun ömrünün,, Taş catlasa 3 hafta... hatta abarttım. 2 haftada oyunu bitirirsin, 2 haftadan sonra kendini tekrar etmeye başlar.. 1 haftada çok rahat set'i tamamlayabiliyorsun, diğer haftada diğer lazım itemleri topla, griftte 45'i oynamaya başlarsın.. Diablo gibi bir oyun yapıyorsanız 2 haftalık ömrü olmamalı.. enaz 2 ay olmalı.. Heleki siz 2 haftalık bir oyuna 6 aydabir patch cıkarırsanız bu oyunda sadece senede 1 ay oynanan bir oyun yapmış olursunuz..

Ben oyunun sıcak tutulması beğendiğimi zaten daha önce söyledim ama çok gec kalındığını ve oyunda zaten yeterli genişlik olmadığı icin rahabet görmediğini söyledim, bu oyun ek paketiyle birlikte bence hakkını veriyor, ona sözüm yok.. (tr'ye cevirdiğinizde hakkı değil tabiki)

Oyunun motoru olsun,grafikleri olsun benzeri oyunlarının çok üstünde ama oyun içeri açısından benzerlerinin çok altında kalıyor.. Bu yüzden Diğer benzleri enaz diablo kadar oynanıyor...

Bu oyunu yapan blizzard bu yüzden beklentiler yüksek.. Her sene cıkan futbol oyunlarını eleştirmekle bunu karıstırmayın lütfen.

Bu oyunun daha iyi olmasını istediğimiz icin yenilikler istiyoruz.. Oyunu beğenmesem Diablo forumunda yazmazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufoz31 -- 10 Temmuz 2015; 12:29:38 >

• benim oyundan en büyük beklentim UI resize yapabilmek.. başka bişey istemiyorum
  • trade sistemi olunca, drop oranları düşüyor. drop oranları artınca trade sistemi mantıksız oluyor. Bu ikiside oyunun süresini kısaltıyor. drop oranları çok olunca, hemen hedefe ulaşıyorsun. Marketten alıncada hemen ulaşıyorsun.

Bana göre bu oyunda eksik olan, kazandırma hissi vermiyor. uçuk bir furnace buluyorsun. "OOO ben dağıttım ortalığı" diyorsun. giriyorsun bir elite geliyor. en iyi ihtimalle elitede 2-3 saniye kazanıyorsun. Bunuda hissetmiyorsun.(tamam grift sonunda hissediyorsunda tatmin edici bir şey olmuyor.)

oyundaki cezalandırma yok. Öldüğün zaman bir miktar altın veriyorsun. Ama altın da sorun değil oyunda...(HC oyna diyeceksiniz. Evet hc zevklidir. Oynarken tatminlik olmasada ölmiyeyim diye bir çaba içerisindesin. Ve bence oynanılabilecek tek mod HC. ama ondada türkiye internetinden kaçıyor insanlar)

MEsela RMAH varken insanlar bir nebze tatmin oluyorlardı. güzel bir item bulduğunda bunu golda yada altına satıldığında "işte bu" diyebiliyorduk. Kondor bile aylarca oynadı o saçma oyunu(ros öncesi oyun harbi saçmaydı). Tek sebebi buydu bence. Şuanda oyun çok daha eğlenceli ve birsürü şey var ama tatmin etme olayı yok.

MEsela uber yapıyorsun. Ödül olarak hellfire amulet ödülü var. ama onun statlarıda tamamen şansa bağlı(ben 28 tane yaptım geçen sezonda. Bir tane mi ancient çıkmaz arkadaş). Ve çoğu zaman tatmin etmiyor.

Özetle; bu oyunda tatminlik duygusunu katmaları lazım. Onuda nasıl yaparlar bilemem. Oyun dizayn olarak çok farklı şeyler üzerine kuruldu. O şeyleri törpüleyerek değiştirmeye çalışıyorlar. bence başarısız olacaklar. Diablo4 çıkması lazım.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 10 Temmuz 2015; 14:42:48 >

• yusufoz31 Y kullanıcısına yanıt
    WaapS mahlaslı arkadaşa hak veriyorum.

Diablo gibi bir oyun sizin için 2 haftalık ömre sahip olabilir, kaç saat oynadığınıza, zekânıza ve seriliğinize göre değişir. Herkesi denk tutup herkesin en az 2 ay kendini tekrar etmeyen bir oyun oynaması mümkün değil. Bir kişi bir hevesle incelemeden oyunu alıp üstten görünüşlü kamerayı görünce bu ne yahu deyip 1 saatte oyunu bırakabilir de.

Ama bu yazdıklarınızda ve istediklerinizde de bir beis görmüyorum. Oyunu sevdiğiniz ama artık oynarken sıkıldığınız, kendini tekrar ettiği için sizi eskisi gibi eğlendirmediği için bir tık öteye oyunu nasıl taşıyabilirleri tartışmak istiyorsunuz. Şimdi Diablo 3'e destek vermeyi kesseler hiçbirimiz kazıklandık diyemeyiz. Oyun bu haliyle bile bize çok şey sundu, konu ne olursa olsun, bu çoğu aşkta bile böyledir, bir şeyle ne kadar zaman geçirirseniz o şey size ilk heyecanını, o amatör ruhunuzu o kadar kaybettirir.

Oyunda şu an yeterli genişlik mevcut. Sıfırdan başlayan bir arkadaşıma oyunu anlatayım dedim, asıl mesleğim öğretmenlik ve hukuk alanında çalışmaktayım, yani insana ve bilgi aktarımına yatkınlığım var ama nereden başlayacağımı bilemedim, arkadaşımı oyunda bir noktadan başlatıp bir noktaya getiremedim. Kendisi karışık diye 80 gündür oyuna girmiyor :)

Oyunu bıraktığım bir dönem olmuştu. Ben zaten çoğunuzdan sonra başlamıştım ama çok sık oynadığımdan 6-7 aydan sonra bir rift bile atamaz hale gelmiştim, ya uykum geliyordu ya da sıkılıyordum. Sonra greater rift'ler gelince 2-3 ay öncesine kadar yine yoğun oynuyordum. 2-3 aydır oynamıyorken bir iki gün önce yine başladım. Bunu sevgili günlük kisvesi altında anlatmıyorum, bir şeyin değerini öğrenmek için o şeyden biraz uzaklaşmak, bazen yitirmek, isteyip de oynayamamak gerekiyor, arzuları perçinliyor.

Hanımı iki haftalığına babasının evine göndermek gibi.

• dedehakan D kullanıcısına yanıt
    HF amulet konusunda 5 ay önce size katılabilirdim. Ama 70-80 tane basıp şansa çok iyi, üst seviye 6-7 tane HF amulet elde edince (Bunlardan ikisi de ancient) o kadar zamana, farm için o kadar sıkılmaya, farmdan sonra takım bulmak için o kadar taklaya, takımdan sonra über'leri kesmek için o kadar çileye değdiğini düşünüyorum. Belki de bir başkasında bu 10 HF amulet'ten 3'ü olacak şekilde, belki bir başka arkadaşta 100 HF amulet'ten 3'ü olacak şekilde zuhur edecektir. Aslında her slotun item'ı bu kadar sarih bir çizgiyle çizilmemiş olsa, her sınıf için birkaç build olmasa, bir şekilde idareten başka yapılanma da olsa ve item düşme oranını daha da azaltsalar daha iyi olacak. Şimdi bakıyorsun 30 saat DH oynayan adamda da UE set var, 300 saat oynayan adamda da. Item'larındaki fark aynı seviyede oyuncular arasında ancak 3-5 grift level'ı kadar oluyor. Yani birindeki özellikler daha iyiyse aynı item'lara sahip ama daha düşük özellikli diğerine yalnızca 3-5 seviye fark atabiliyor.

Setler zor elde edilmeli (Diablo 2'de kırk takla atardık) ve değerli olmalı. İyi bir Kridershot bulmak ne kadar zorsa iyi bir DH olmak da örneğin, o kadar zor olmalı. Daha çok oynayan daha çok item'a sahip olsun tabiî ama daha iyi item'a sahip olma oranını da sürekli artırsın. Yani 600 saat oynadım ama düzgün bir Kridershot bulamadım, SMK hâlâ düşmedi (Ben 100 bin shard harcamıştım SMK için) gibi şeyleri daha az duyalım. Hem oyun içi hem de gerçek şans önemli yine olsun. Ama tek bir karakter için konuşursak 300 paragonlu bir adam benim 850 paragonlu karakterim kadar -istisnalar hariç- işe yarayamasın.

Bu haliyle de güzel oyun, olmasa ne oynarız ne de hayıflanırız. Ama daha iyi yapılabilir. Farklılık bile iyidir, eskiden olmayıp şimdi olan şeyler oyunu daha iyi yaptıysa bu şeyler yerine başka dinamikler olsaydı da oyun daha iyi olacaktı. Sırf değişim, rutinden sıyrılabilmek bile cezbedici.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

WaapS mahlaslı arkadaşa hak veriyorum.

Diablo gibi bir oyun sizin için 2 haftalık ömre sahip olabilir, kaç saat oynadığınıza, zekânıza ve seriliğinize göre değişir. Herkesi denk tutup herkesin en az 2 ay kendini tekrar etmeyen bir oyun oynaması mümkün değil. Bir kişi bir hevesle incelemeden oyunu alıp üstten görünüşlü kamerayı görünce bu ne yahu deyip 1 saatte oyunu bırakabilir de.

Ama bu yazdıklarınızda ve istediklerinizde de bir beis görmüyorum. Oyunu sevdiğiniz ama artık oynarken sıkıldığınız, kendini tekrar ettiği için sizi eskisi gibi eğlendirmediği için bir tık öteye oyunu nasıl taşıyabilirleri tartışmak istiyorsunuz. Şimdi Diablo 3'e destek vermeyi kesseler hiçbirimiz kazıklandık diyemeyiz. Oyun bu haliyle bile bize çok şey sundu, konu ne olursa olsun, bu çoğu aşkta bile böyledir, bir şeyle ne kadar zaman geçirirseniz o şey size ilk heyecanını, o amatör ruhunuzu o kadar kaybettirir.

Oyunda şu an yeterli genişlik mevcut. Sıfırdan başlayan bir arkadaşıma oyunu anlatayım dedim, asıl mesleğim öğretmenlik ve hukuk alanında çalışmaktayım, yani insana ve bilgi aktarımına yatkınlığım var ama nereden başlayacağımı bilemedim, arkadaşımı oyunda bir noktadan başlatıp bir noktaya getiremedim. Kendisi karışık diye 80 gündür oyuna girmiyor :)

Oyunu bıraktığım bir dönem olmuştu. Ben zaten çoğunuzdan sonra başlamıştım ama çok sık oynadığımdan 6-7 aydan sonra bir rift bile atamaz hale gelmiştim, ya uykum geliyordu ya da sıkılıyordum. Sonra greater rift'ler gelince 2-3 ay öncesine kadar yine yoğun oynuyordum. 2-3 aydır oynamıyorken bir iki gün önce yine başladım. Bunu sevgili günlük kisvesi altında anlatmıyorum, bir şeyin değerini öğrenmek için o şeyden biraz uzaklaşmak, bazen yitirmek, isteyip de oynayamamak gerekiyor, arzuları perçinliyor.

Oyunu bilmeyenler icin oyun karışık gelebilir. Hatta okey oyunu bile insanlara karısık gelebilir. Bu oyunu bilmemek ve alısmamakla alakalı bir şey. Lakin oyunu çözüdkten sonra oyun sıkıcı hale gelmeye başlıyor.... Senelerce d2 oynadım, onun sihri nedir bilmiyorum ama d2'de çok güclü olsanızda belli amaçlarınız oluyordu.. item toplıyım, takas edeyim biraz pvp itemi kasayım, bir uber karakteri yapayım. gibi istekleriniz oluyordu. Lakin d3'de ne var bilmiyor ama bu sihir bu oyunda yok.. güçlenince kısa vadede amac kalmıyor.. Amacları artırmak lazım. Benim kastım buydu.

• Diablo 2 deki bütün özellikleri alıorsun 3-5 yeni bişiler ekliorsun ve dünyanın en iyi oyunu oluyor hepsi bu . Ama blizzort bunu çok yavaş şekilde yapıor
  • Valla çok şey yazdımda sildim geri. Bu oyun asla hayalinizdeki gibi bir oyun olmayacak. Çünkü temel çürük. Temeli sağlaştırmak içinde şuanki yapıyı yıkıp komple sıfırdan bir yapı getirmek lazım ki oda bu saatten sonra para getirmeyen bir oyun olan D3 için Blizortun işine gelmez. En başta runelar tamamen hatalı oldu.Bir tane rune 1milyar vururken başka bir rune 500milyon critic vuruyor diye kimse gidip seçmez. İşte burda blizort bi nane yiyemediği için olayı tamamen skiller üzerine odaklamış durumda. Zaten oda dönüp dolaşıp bir rune'a bağlı hale geldiği için aynı kapıya çıkıyor.
    Benim 3 tane beklentim var bu oyundan olurda dadından yiyemem diyeceğim.
    1cisi artık şu DPS char için DH şarttır egomonyasına son verip, yüksek grit için kırmızı kart görmüş futbolcu misali oyun dışında bırakılan Monk ve Barbarın o partiye dahil edilmesi. Yani 6 char var ama yüksek grift yapabilen 3.5 charın var. 3.5 diyorum o .5 olan char Viz. Yani olsada olur olmasada olur tadında bir char.Hadi diyelim ki şart diyelim ki 4 olsun yinede bu demektir ki " SEN GRİFT KONUSUNDA SINIFTA KALMIŞSIN BLİZORT" 1 yılı geçti hala buna biz çözüm bulamadılar. Zaten skill rune item oynanış bakımından iyice tek tipe bağlamışsın oyunları bırakta bari charlarda özgürlük olsun. Hadi lanet gitsin ki crusader ile wd tank char olarak şart oğlu şart bu oyunda bırakta kardeşim bari monkla barbar dps yapsın. Hadi dps yaptıramıyorsun arkadaş bari bi ayar çekte tank olsunlar ki oda yok.
    2ciside o Blizortun, Diablo 3 departmanında çalışıpta "lord of the barbarian hater" elemanı kimse onu bi zahmet kicklesinler o kısımdan. Gitsin wowda HoS' da falan iş yapsın o eleman kimse.
    3üncüsüde battlenet forumlardan dolanan " nerf team was here" cılar var. Bu parazitler genelde hemen hemen her class oyuncularının içinde görülebiliyor. Kendi oynadığı karakter dışında bir karaktere en ufak bir buff geldiğinde yada kendi karakteri dışında oynanan bir karakter güçlü olduğunda hemen " NERF" diye ortalığı aya kaldırıp geneldede başarılı oluyorlar. Bunları tespit edip gerekirse hesaplarını kapatıp al yavrum şu oyuna verdiğin para hadi git candy crash saga falan oyna sen diyecek bir olay bekliyorum.
    Bunlar olursa çokta iyi olur çokta güzel iyi olur. İsteyen şu şekil şu charla oynar isteyen o şekil bu charlar oynar. Kimse kimsenin charına karışamaz.
    Eyorlamam bu kadar.

• 1. İtem sirkülasyonunun gelmesini istiyorum.+ basmak gibi birşey olsun lakin başaramadığımızda o item elimizden gitsin.Zor olsunki başardığımızdada insanlara gösterip böbürlenebilelim.Yada 10 tane furnace basıp +1 furnace dönüştürelim.Bununda dönüşebilme şansı olsun dönüşürse +1 furnace dönüşmezse oyun elimizden 5 furnaceyi alsın vb.

2 .https://www.youtube.com/watch?v=l-QTdp5GAm4

4 sene önce paylaşılan videoya bak.Sadelik mükemmel.Şimdi olsa kim önce vurursa o kazanır heralde.+ olarak public gamede brawler seçildiğinde direk pvp haritasına atması lazım.Brawl yapacak adam bulamıyorsun.Public game brawl seçiyorum bi bakıyorum millet rift atıyor.

Edit: aslında burda eski oyuncular,eski clanlar var kendilerine saygı gösterilen.Bir kaçı öncü olsun bi pvp turnuvası düzenlensin.Güzel olur bence.İtemler belirli olsun misal sadece mavi itemlerle pvp yapılsın. TDM oluyormu şuan bilmiyorum ama takımlar olsun pvp konusu açılsın falan olsun filan olsun.Zaten sıktı artık rift grift.Daha önce denendi diye hatırlıyorumda tutmadı galiba neden tutmadı?Uğraş istiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitirimAbi -- 11 Temmuz 2015; 15:19:20 >

• Sadece oyuna eklenecek bir trade sistemi oyunu canlandırır chatte item istenir cevaplar gelir teklifler gelir oyuncular arası iletişim artar keyifli olur
  • Youtube'ta 2v2 pvp videoları filan var , onlar nasıl oynuyor ?
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    o taaaa diablo 3 gelecek diye heyecanlanan bizlerin ağızlarına sürülen baldır... 2012 mi ne o yil ki blizconda kullanıcılara açıldı pvp.. Sonra geliştircez geliştircez deyip sallandı.. Gerçi oyun o kadar bozuktu ki, pvpye vakit gelmedi(hala gelmedi).

bana göre adamlar beta oyundan dünya $ları kazandılar...o saçma salak oyuna AH/RMAH filan getirdiler iyice millet soğudu oyundan... ROS'a kadar oyun betaydı. ROS'tan sonra adama benzedi azıcık...

Bence RMAH/AH olan bir mod gelmeli(Hardcore gibi bir modda). Ben en çok karşı çıkanlardan biriydim o sisteme. ama bu oyun o mantığa göre dizayn yapıldı. madem ona göre yapıldı. O yapıyı düzeltip sunsalar...:D
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Yeni ek paket ile getirsinler bari PvP'yi , Eğer dediniz gibi Vanilla d3 beta RoS asıl oyunsa gelecek ek paket oyunu şahlandırır
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    aslında ilk başta çok iyiydi. İnferno diye bir zorluk vardı. Kimse bitiremiyordu oyunu.:D Hatta forumda diabloyu öldürdüm diye başlıklar açılıyordu. Ama o kadar. Sadece 4 act ve AH/RMAH vardı. Ne über ne rift ne grift ne de bounty vardı... Skiller saçma sapandı....filan... bir çok özellik bakımından eksikti. ama diabloyu öldürmeyi başarmak başarıydı..:D

hatta şöyle bir video vardı:https://www.youtube.com/watch?v=PEyk63UaBI4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 11 Temmuz 2015; 23:14:27 >

• Runeword sistemi çok saçma ve gereksiz bir sistem. Runeword demek extradan 15-20 demek bu kadar yani.

D3'e D2'deki rune drop rateleriyle birlikte bu sistem gelse kullanıcıların %95'i ağlamaya başlar rune düşmüyor diye. Sonuçta bunlar AH'yi kapattırdı.
  • Runeword saçma veya gereksiz değil muhteşem bir sistemdir. D2 oynayanlardan farklı bişey söyleyecek çıkmaz hiç sanmıyorum.. Ancak bu sistemin düzgün bir trade sistemiylede desteklenmesi lazım. D2 deki gibi bir drop rate e sahip olacaksa rune ler, o zaman tek bir item bile yapamayız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.