slm arkadaslar. gecenlerde 50 lik DIAMOND DVD paket aldım bilgisayarımı bosaltmak için. fakat 2x den fazla yazdıramıyorum hatta 2x ilede yazamıyor hata veriyor. ama daha önceden kullandıgım VERBATİM marka DVD leri takıorum onlarda bir sorun cıkmıyor. birde kardesimin laptop ında DİAMOND deniyorum ondada bir sorun cıkmıyor istedigin hızda yazdırabiliyorsun...sorun hakkında bir bilginiz varsa cok memnun olurum... buyrun screen shotlar... http://img207.imageshack.us/my.php?image=resim1lp0.jpg http://img355.imageshack.us/my.php?image=resim2rb9.jpg
Slimtype DVD A DS8A1H bu optik okuyucu için firmware live update yapılarak sorun çözülebilir, ama çözüm olmayabilir. Not: Firmware live update yapılacak Optik okuyucu master konumda olmalıdır (İDE ise). Diğer türlü driver yüklemesi başarısız olur. Windows'un imapi cd yazma hizmetini disable yapmak bazen sorunu çözebilir. Denetim masası'ndaki Administrative Tools'tan servisler girilir ve imapi cd-yazma com hizmeti bulunur, özelliklerine girilerek başlangıç türü devre dışı bırakılır. Restart edip tekrar deneyebilirsiniz.. Bazen DVD-RW bir CD taktığında alet CDyi yazmadan önce yazılacak yüzeyde bir ön tarama yapar ve CD yüzeyinin kalitesine göre referans bir değer alır, lazerin ideal şiddetini ayarlamak için. Bazen bu kalibrasyon (referans değeri) optik okuyucunun firmware (driver) sabit bir değer tanımlanmış da olabilir veya sınırlama konmuş olabilir. Bu sınrlama kayı defterinde bulunur ve VBScript Script File dosyasını indirip çalıştırarak bu sınırlama kaldırılabilir. Bu kayıt girdileri girildikten sonra restart edip tekrar deneyebilirsiniz. Sorun çıkarmayan sana önerebileceğim DVD markaları "Memorex,iOmega,Fly" bu modellerde sorun çıkarmıyor.
yardımın için saol nihat35 imapi cd yazmayı disable ettim ama işe yaramadı.VBscript script file olayını nasıl yapıcam bilemiyorum acıklarsan sevinirim..:) bide onu deniim.
buda işe yaramadı..firmware update leride yok arastırdım son care gidip aldıgımız yerde söyledigin markalarla degistiricez. yinede yardımların için saol nihat35 ..:)