Şimdi Ara

Dideral Hap [Beta-blokör] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abartmayın bir sınav için ilaç kullanmak saçma
  • quote:

Orijinalden alıntı: eroxonline

abartmayın bir sınav için ilaç kullanmak saçma

Sınav için kullanmıyoruz heyecan için kullanıyoruz.
  • sağlıksız bi yaşamın olduktan sonra sınavda derece yapmanın ne manası var ?
  • attj4d kullanıcısına yanıt
    Ne alaka?
  • hasta olursun ilaç kullanırsın bu normaldir , ama heyecan gibi olması doğal olan şeyleri ilaçla gidermeye çalışmak sağlıa zarardan başka bir şey vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attj4d -- 28 Aralık 2013; 23:20:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attj4d

hasta olursun ilaç kullanırsın bu normaldir , ama heyecan gibi olması doğal olan şeyleri ilaçla gidermeye çalışmak sağlıa zarardan başka bir şey vermez

Ben normal bir heyecandan bahsetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

quote:

Orijinalden alıntı: Nefronx3

Kullanan bir tıpçı büyüğüm vardı. O bana anlatmıştı sunum yapacakları zaman almış herkes telaş içerisindeyken ben çok rahattım diyodu

Kullananlar var.Ama dikkat etmek lazım , kalp ritmiylede ilgili bir etkisi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten doktor yazmadan alınamıyor heralde?

yoo gittim direk eczaneye aldım . hatta adam sunum mu var dedi güldü . ben de evet dedim güldüm . içtim rahat rahat çıktım sunum yaptım . çok güzel geçti . tavsiye edilir.ayrıca doktor yazmadan alınamıyor ne demek kardeş . bilmeden yazmayın allahınızı severseniz ya

sonuna heralde ekledim arkadaşım , şu an senin bunu söylemenle de heraldenin hükmü kalmadı.Bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz kötü bir niyetimiz yok .

• Koroner kalp damar hastaları kullanmıyomu o ilacı hocam ciddi yan etkileri olabilir sınavdaki heyecan iyidir temkinli yapar aşırısı zarardır.ben heyecanımı salona en az 50 dk girerek yndm geçen sene erken girince ortamı kitapcıgi telaşı felan ilk görenlerden oluyon heyecanın gidiyo
  • Bendede asiri heyecan sorunu var.Heyecan az olursa yararli oluyor ama ben asiri heyecanlniyorum ve sorular konsantre olamiyorum.15 gun once pskiyatriste gittim bana zedprex kullanmami onerdi herhangi bir yan etkisi yokmus
    Ama insandan insana farklilik gorulebilir bu yuzden doktora sormadan ilac icmek riskli.
  • Buradakilerin çoğu desteksiz atıyor.Buradan kimseye güvenme.Sağlıklıysan ve kan basıncın normalse bir şey olmaz.Bir kardiyoloğa da danış ve kalbinde bir problem olup olmadığına baktır.
    Bu ilaçla ilgili yapılmış çalışmalar var,onları oku.
  • Migren tedavisi için vermişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Buradakilerin çoğu desteksiz atıyor.Buradan kimseye güvenme.Sağlıklıysan ve kan basıncın normalse bir şey olmaz.Bir kardiyoloğa da danış ve kalbinde bir problem olup olmadığına baktır.
    Bu ilaçla ilgili yapılmış çalışmalar var,onları oku.

Kalbimde her hangi bir şey yok çok şükür.EKG ve EKO çekildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Buradakilerin çoğu desteksiz atıyor.Buradan kimseye güvenme.Sağlıklıysan ve kan basıncın normalse bir şey olmaz.Bir kardiyoloğa da danış ve kalbinde bir problem olup olmadığına baktır.
    Bu ilaçla ilgili yapılmış çalışmalar var, onları oku.

Kalbimde her hangi bir şey yok çok şükür.EKG ve EKO çekildi.

Eğer gerçekten heyecan sorunun varsa işe yarar ancak sorunun heyecan değilse hiçbir faydası olmaz.Eğer kullanacaksan sınava girmeden önce herhangi bir sınavda deneme yap, herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir ilaç.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1879101
    +

quote:

Neuroreport. 1999 Sep 9;10(13):2763-7. Links
    Noradrenergic modulation of cognitive flexibility in problem solving.Beversdorf DQ, Hughes JD, Steinberg BA, Lewis LD, Heilman KM.
    Department of Neurology, Ohio State University Medical Center, Columbus 43210, USA.

Stress causes impaired performance on tests of creativity. Drugs that block beta-adrenergic receptors improve test performance in patients with test anxiety. Furthermore, catecholamine precursors (L-DOPA) reduce the flexibility of semantic networks. Our study investigated the effect of noradrenergic system modulation on cognitive flexibility in problem solving. Eighteen normal subjects undertook three problem solving tasks (number series, shape manipulation and anagrams) 45 min after propranolol, placebo and ephedrine. On the task that appeared to rely most heavily on cognitive flexibility (anagrams), subjects who were most able to solve these problems demonstrated significantly shorter solution times (logarithmic scores) after propranolol than after ephedrine. This suggested that the noradrenergic system exerts a modulatory effect on cognitive flexibility in problem solving.

Cogn Behav Neurol. 2004 Jun;17(2):93-7. Links
    Effect of anxiolytics on cognitive flexibility in problem solving.Silver JA, Hughes JD, Bornstein RA, Beversdorf DQ.
    Ohio State University, Columbus, Ohio, USA.

OBJECTIVE: Our purpose is to examine the effect of different classes of anxiolytics on cognitive flexibility. BACKGROUND: Situational stressors and anxiety impede performance on "creativity" tests requiring cognitive flexibility. Noradrenergic agents have been shown to modulate cognitive flexibility as assessed by performance on anagrams. To determine whether these findings on noradrenergic modulation of cognitive flexibility are specific to the noradrenergic system or are a nonspecific anxiety effect, we compared the effects of propranolol, lorazepam, and placebo on the anagram task. METHODS: Subjects attended 3 test sessions. Prior to each session, subjects were given 1 of the 3 drugs. As in previous research, the natural log of the solution latency of each test item was summed for each test session and compared across drug conditions. RESULTS: For subjects able to solve the anagrams, solution times after propranolol, but not lorazepam, were significantly lower than after placebo. CONCLUSIONS: Therefore, this suggests that the phenomenon of noradrenergic modulation of cognitive flexibility does not result from a nonspecific anxiolytic effect, but rather is specific to the noradrenergic system.

Neuroreport. 2002 Dec 20;13(18):2505-7. Links
    Central beta-adrenergic modulation of cognitive flexibility.Beversdorf DQ, White DM, Chever DC, Hughes JD, Bornstein RA.
    Department of Psychiatry, University of Colorado Health Science Center, Denver, CO 80262, USA.

Situational stressors and anxiety impede performance on creativity tests requiring cognitive flexibility. Preliminary research revealed better performance on a task requiring cognitive flexibility, the anagram task, after propranolol (beta-adrenergic antagonist) than after ephedrine (beta-adrenergic agonist). However, propranolol and ephedrine have both peripheral and central beta-adrenergic effects. In order to determine whether noradrenergic modulation of cognitive flexibility is a centrally or peripherally mediated phenomenon, we compared the effects of propranolol (peripheral and central beta-blocker), nadolol (peripheral beta-blocker), and placebo on anagram task performance. Solution latency scores for each subject were compared across the drug conditions. Anagram solution latency scores after propranolol were significantly lower than after nadolol. This suggests a centrally mediated modulatory influence of the noradrenergic system on cognitive flexibility.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 29 Aralık 2013; 0:37:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

viski içerek gir sınava

girebilir mi sınava şüpheli biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

quote:

viski içerek gir sınava

girebilir ama tabiki çok az bir miktar içmesi ve de sert bir marka olması gerek, ki bence bunu yapmak piyasadaki gereksiz hapları içmekten daha faydalı olur.
    bir de viskinin seni ne kadar uyuşturacağını kendin önceden deneyerek görebilirsin,ama bir sakinleştirici hapı 5 parçaya ayırıp içemezsin.

• quote:

quote:

quote:

viski içerek gir sınava

girebilir ama tabiki çok az bir miktar içmesi ve de sert bir marka olması gerek, ki bence bunu yapmak piyasadaki gereksiz hapları içmekten daha faydalı olur.
    bir de viskinin seni ne kadar uyuşturacağını kendin önceden deneyerek görebilirsin,ama bir sakinleştirici hapı 5 parçaya ayırıp içemezsin.

sen bu dediklerini yaptın mı?

• Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    benim yapmama gerek yoktu çünkü sınav anında stresi kontrol edebiliyordum,ama konuyu açan arkadaş hap almak gibi yollara yönelecek gibi duruyor o yüzden ben de viski önerdim.biraz içerse heyecanını almış olur hem,ama hap gibi şeyler sürekli alındığında bence sinir sistemini aşırı bozar.

yani denedim,sonuçlarını biliyorum ama sınavdan önce içmeme gerek yoktu
  • quote:

benim yapmama gerek yoktu çünkü sınav anında stresi kontrol edebiliyordum,ama konuyu açan arkadaş hap almak gibi yollara yönelecek gibi duruyor o yüzden ben de viski önerdim.biraz içerse heyecanını almış olur hem,ama hap gibi şeyler sürekli alındığında bence sinir sistemini aşırı bozar.

gerçi bendede stres sıkıntı falan yok çok şükür. ama dursun bi köşede lazım olur belki

• quote:

quote:

gerçi bendede stres sıkıntı falan yok çok şükür. ama dursun bi köşede lazım olur belki

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.