Şimdi Ara

Diesel aracıma 1 litre benzin koydurlar yardım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
17.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • common rail sistemlerde zararı olabilr eski dizellere gazyağı koysan bile gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

common rail sistemlerde zararı olabilr eski dizellere gazyağı koysan bile gidiyor.

katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Bu durumda en kral dizel Renault 9 sanırım. Eski teknoloji olduğu için kaçak mazota bile dayanır.

Tam bir rezillik ti o RENAULT 9 DİZEL eski arabam.
    Bozoulmadık yeri kalmadı.
    Otobanda giderken hararet göstergesi 80 de iken Plastik radyatör suyu deposu patlamıştı en son.
    Suyunu iyi ayarlıyordum araba çalışmazken su seviyesi minimum un altında oluyor çalışınca maximum un biraz altına geliyordu.
    Hassas araba.
    En son satıp kurtulduk :) Ama çoz az yakıyordu oda ayrı konu.
  • Merak ettim şimdi benzinli arabaya motorin pompası girer mi? kurşunlu kurşunsuz bile ayrı değil mi?
  • dün akşam beni dizel aracıma pompacı benzin koyuyordu. hemen durdurdum. ama 3 tl lik benzini basmıştı bile. ortalama 1 litreye yakın. pompacı dizel fulleyelim bir şey olmaz dedi. üzerine 175 tl lik dizel yakıt aldım. araç çalıştı. pompacıya güvenerek yola çıktım. ortalama 9 km sonra araç selpelemeye ve titremeye başladı. daha sonra istop etti. ve bir daha asla çalışmadı. araç çekici ile şu an sanayiye gönderildi. tamirciler benzinin bir su bardağı bile motoru, enjektörleri öldürebilir, sökmeden bilemeyiz dediler. hasar karışan benzin miktarına ve araç markasına göre değişir dediler. benim aracım citroen c3. yani demek istediğim şudur ki kesinlikle ama kesinlikle riske atmayın. depoyu temizlettirin. aracı asla ama asla çalıştırmayın. araç su an sanayide ve depo ve yakıt sistemi boşaltılıyor. sonra enjektörler sökülecek. hasar nerelerde tespit edilecek. neden çalışmıyor, nerelerde hasar var tamirciler kontrol ediyor. konu hakkında gelişmeleri bu konu altına paylaşmak istedim ki, başkaları yanmasın. bir şey olmaz diyen arkadaşlar lütfen düşünerek desin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemliyolcu

dün akşam beni dizel aracıma pompacı benzin koyuyordu. hemen durdurdum. ama 3 tl lik benzini basmıştı bile. ortalama 1 litreye yakın. pompacı dizel fulleyelim bir şey olmaz dedi. üzerine 175 tl lik dizel yakıt aldım. araç çalıştı. pompacıya güvenerek yola çıktım. ortalama 9 km sonra araç selpelemeye ve titremeye başladı. daha sonra istop etti. ve bir daha asla çalışmadı. araç çekici ile şu an sanayiye gönderildi. tamirciler benzinin bir su bardağı bile motoru, enjektörleri öldürebilir, sökmeden bilemeyiz dediler. hasar karışan benzin miktarına ve araç markasına göre değişir dediler. benim aracım citroen c3. yani demek istediğim şudur ki kesinlikle ama kesinlikle riske atmayın. depoyu temizlettirin. aracı asla ama asla çalıştırmayın. araç su an sanayide ve depo ve yakıt sistemi boşaltılıyor. sonra enjektörler sökülecek. hasar nerelerde tespit edilecek. neden çalışmıyor, nerelerde hasar var tamirciler kontrol ediyor. konu hakkında gelişmeleri bu konu altına paylaşmak istedim ki, başkaları yanmasın. bir şey olmaz diyen arkadaşlar lütfen düşünerek desin.

Çok geçmiş olsun.

Bu gibi durumlar için istasyonların sigortası var kesinlikle masrafı benzinliğe yıkın. Pompacıya ödetirler diye çekinmeyin. Elinizde fişiniz var ise hasarı ödemek zorundalar.

• yeni aldığım c-max aracım dizel ve güvenlik önlemi olarak benzinli pompa uçları bizim depoya girmiyormuş.kılavuzunda öyle yazıyor ama bir gün deneyeceğim benzin istasyonunda.
  • saol valla. yandık bir kere.
    c max olayına gelince. keşke tüm arabaların bu tür bir güvenlik olsaydı. Gerçeği bizim pompacılar bir şekilde sokuyor o boruyu depoya. depo kapağında kocaman dizel yazıyor. ahh be pompacı abi, o kocaman dizel yazısınıdamı görmedin.
    şimdi tamirci ile görüştüm. enjektörlerin tanesi 900 tl imiş :( yakıt pompasıda gitmiş. 600 tl diye şimdi bilgisi geldi. 4 enjektör 4200 tl masraf şimdiden hazır. istasyon rasgele plaka no girmiş. zaten antalyada hep öyle yapıyorlar. şirketin avukatına sordum. onlar çoktan güvenlik kamerası kayıtlarınıda silmiştir dedi. yani ispatlayamazsın. gerçek plakanı girse ve fişi ısrarla isteseydin. kanıtlayabilirdik dediler. bakalım. tamirciler enjektörleri pompacıya yolladı şimdi. tamir olabiliyorsa tanesini 150 tl den tamir ederlermiş. ahh kafam. ben niye fransız arabasına biniyorum ki. şimdi iş yerimden izin alıp, bankaya gideceğim. sms krediye başvurdum. onaylandı. kredi çekeceğim artık. yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaskastr -- 30 Mayıs 2013; 10:57:03 >

• quote:

saol valla. yandık bir kere.
    c max olayına gelince. keşke tüm arabaların bu tür bir güvenlik olsaydı. Gerçeği bizim pompacılar bir şekilde sokuyor o boruyu depoya. depo kapağında kocaman dizel yazıyor. ahh be pompacı abi, o kocaman dizel yazısınıdamı görmedin.
    şimdi tamirci ile görüştüm. enjektörlerin tanesi 900 tl imiş :( yakıt pompasıda gitmiş. 600 tl diye şimdi bilgisi geldi. 4 enjektör 4200 tl masraf şimdiden hazır. istasyon rasgele plaka no girmiş. zaten antalyada hep öyle yapıyorlar. şirketin avukatına sordum. onlar çoktan güvenlik kamerası kayıtlarınıda silmiştir dedi. yani ispatlayamazsın. gerçek plakanı girse ve fişi ısrarla isteseydin. kanıtlayabilirdik dediler. bakalım. tamirciler enjektörleri pompacıya yolladı şimdi. tamir olabiliyorsa tanesini 150 tl den tamir ederlermiş. ahh kafam. ben niye fransız arabasına biniyorum ki. şimdi iş yerimden izin alıp, bankaya gideceğim. sms krediye başvurdum. onaylandı. kredi çekeceğim artık. yapacak bir şey yok.

Geçmiş olsun, sıkıntılı bir durum...

• quote:

offf çok kötü şeyler gelmiş başınıza hocam büyük geçmiş olsun

• hocam hakkını sonuna kadar ara sineye çekmek yerine
  • Öncelikle geçmiş olsun
    Başta hatayı yapmışsın o dakikada ben bu aracı çalıştırmam deyip geri çekilebilirdin!!!
    Ama sen başta pes demişsin "tamam agam" hesabı karıştır gitsin... Bu saatten sonra yapılacak iş depoyu fulleyip üstüne katkı malzemesi koymak en mantıklısı bu
  • Aracın başında durup pompacının hangi pompayı taktığına bakmak lazım. Sonuçta pompacıda insan o sıcağın altında ve eksi soğukta çalışıyor. Ben her zaman hangi ucu taktığına bakarım. (Depo akaryakıt başlıklı olmasına rağmen) Sonuçta Benzinlik veya pompacı sizin o yakıtı istedğinizi ileri sürüp mesuliyetten kaçabilir ve olay davalık aşamaya gelir. Pompacının başında 2 dakika bekleyip ne koyduğuna bakmak zor olmasa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Aracın başında durup pompacının hangi pompayı taktığına bakmak lazım. Sonuçta pompacıda insan o sıcağın altında ve eksi soğukta çalışıyor. Ben her zaman hangi ucu taktığına bakarım. (Depo akaryakıt başlıklı olmasına rağmen) Sonuçta Benzinlik veya pompacı sizin o yakıtı istedğinizi ileri sürüp mesuliyetten kaçabilir ve olay davalık aşamaya gelir. Pompacının başında 2 dakika bekleyip ne koyduğuna bakmak zor olmasa gerek.

Ne güzel konuya değinmişsin HERKES İŞİNİ BİLECEK hesabı! Adamın işi o, alır tabancayı eline dizel- benzin başka bir işi mi var bizde kolay çalışıp kazanıp almıyomuyuz bu arabaları, günah o araca benzin koyduranda mı??? Neticede kolundan tutup benzine yönlendirdiğini sanmıyorum gerçi bunu düşünmek bile saömalık olsada suç o pompacıdadır lami cimi yok abiciğim... saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: tetete37

quote:

Aracın başında durup pompacının hangi pompayı taktığına bakmak lazım. Sonuçta pompacıda insan o sıcağın altında ve eksi soğukta çalışıyor. Ben her zaman hangi ucu taktığına bakarım. (Depo akaryakıt başlıklı olmasına rağmen) Sonuçta Benzinlik veya pompacı sizin o yakıtı istedğinizi ileri sürüp mesuliyetten kaçabilir ve olay davalık aşamaya gelir. Pompacının başında 2 dakika bekleyip ne koyduğuna bakmak zor olmasa gerek.

Ne güzel konuya değinmişsin HERKES İŞİNİ BİLECEK hesabı! Adamın işi o, alır tabancayı eline dizel- benzin başka bir işi mi var bizde kolay çalışıp kazanıp almıyomuyuz bu arabaları, günah o araca benzin koyduranda mı??? Neticede kolundan tutup benzine yönlendirdiğini sanmıyorum gerçi bunu düşünmek bile saömalık olsada suç o pompacıdadır lami cimi yok abiciğim... saygılar

Suçun Pompacı da olması bu durumun önüne geçiyormu? Pompacı olarak çalışan adamın niteliği nedir? İnsan faktörü olan her işte hata olacaktır, Sen yaptığın hiç bir işte hata yapmıyormusun? hata olmaması için sende pompacının ne yaptığına göz ucuyla bakacaksın sonra ah vah eder dağ başında kalırsın, 2 sene mahkemeye gider gelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3t3rnal

[size=3]Arkadaşlar diesel olan hyundai accent era 2007 aracıma pompacı dalgınlıkla 1 litre benzin koydu üstüne 15 litre mazot aldım bişey olmaz dediler ama yardımcı olur musunuz gerçekten korktum birşey olur mu ?

geçmiş olsun
  • cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten zor bir durum. tamirciyi bir daha aradım. Telefonu açtı şu an aracın altındayım. ben sana dönüş yapacağım dedi, şu an zor bir alandayım deyince kolay gelsin dedim kapattım... bu arada karakola gidip şikayetçide oldum. avukata dava açalım dedim, fiş diye tutturdu. bende karakola gidip şikayetçi oldum.
    bakalım, herşey bitince tüm detayları yazarım. aracın nereleri bozulduğunu, ne kadar masraf olduğunu filan.
  • eski minibüs ve kamyonlarda performansı artırsın diye benzin koyarlar depo başına 1 litre, bence çok olmuş sizin araca
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tetete37

quote:

Suçun Pompacı da olması bu durumun önüne geçiyormu? Pompacı olarak çalışan adamın niteliği nedir? İnsan faktörü olan her işte hata olacaktır, Sen yaptığın hiç bir işte hata yapmıyormusun? hata olmaması için sende pompacının ne yaptığına göz ucuyla bakacaksın sonra ah vah eder dağ başında kalırsın, 2 sene mahkemeye gider gelirsin.

Tabiki herkes hata yapar lakin o hatayı kabul etmeleri gerekeni yapmaları gereken ordaki o benzinliği temsil eden pompacıdır. Neticede akaryakıt sektörleri bayağı bayağı DEV; yani dağda falan kalmadan işini çözerlerdi durum bu'dur.

• quote:

Fransızların ne suçu var bu konuda ? Suç tamamen pompacıda ve duruma itiraz etmeyip pompacının lafıyla yolunuza devam eden sizde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.