Şimdi Ara

Diesel aracıma 1 litre benzin koydurlar yardım? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
18.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • subap ayarları bozulur baskada birşey olmaz diye dusunuyorum he
    belki enjektörlerde biraz temizlenir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

subap ayarları bozulur baskada birşey olmaz diye dusunuyorum he
    belki enjektörlerde biraz temizlenir..
    Bir litre az miktar ama benim başıma gelse içim rahat etmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

quote:

Orijinalden alıntı: gizemliyolcu

saol valla. yandık bir kere.
    c max olayına gelince. keşke tüm arabaların bu tür bir güvenlik olsaydı. Gerçeği bizim pompacılar bir şekilde sokuyor o boruyu depoya. depo kapağında kocaman dizel yazıyor. ahh be pompacı abi, o kocaman dizel yazısınıdamı görmedin.
    şimdi tamirci ile görüştüm. enjektörlerin tanesi 900 tl imiş :( yakıt pompasıda gitmiş. 600 tl diye şimdi bilgisi geldi. 4 enjektör 4200 tl masraf şimdiden hazır. istasyon rasgele plaka no girmiş. zaten antalyada hep öyle yapıyorlar. şirketin avukatına sordum. onlar çoktan güvenlik kamerası kayıtlarınıda silmiştir dedi. yani ispatlayamazsın. gerçek plakanı girse ve fişi ısrarla isteseydin. kanıtlayabilirdik dediler. bakalım. tamirciler enjektörleri pompacıya yolladı şimdi. tamir olabiliyorsa tanesini 150 tl den tamir ederlermiş. ahh kafam. ben niye fransız arabasına biniyorum ki. şimdi iş yerimden izin alıp, bankaya gideceğim. sms krediye başvurdum. onaylandı. kredi çekeceğim artık. yapacak bir şey yok.

Fransızların ne suçu var bu konuda ? Suç tamamen pompacıda ve duruma itiraz etmeyip pompacının lafıyla yolunuza devam eden sizde.

Alıntıları Göster
    Bişey olmaz aracaın performansı atar ve yollar temizlenir üstelik ama korkunuz varsa ve Kaskonuz yoksa gidip firmaya fullettirin zaten kaybolacaktır o kadar şeyin içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mono Italiano

Bişey olmaz aracaın performansı atar ve yollar temizlenir üstelik ama korkunuz varsa ve Kaskonuz yoksa gidip firmaya fullettirin zaten kaybolacaktır o kadar şeyin içinde.

Alıntıları Göster
    Böyle bir şey başınıza gelirse depoyu temizletin. Enjektörleriniz gider, en az 1.5 milyar masraf, 5-6'ya kadar yolu var. Aileden tecrübeliyim. 0 Fiorino'muzu yediler.
  • quote:

quote:

c max olayına gelince. keşke tüm arabaların bu tür bir güvenlik olsaydı. Gerçeği bizim pompacılar bir şekilde sokuyor o boruyu depoya. depo kapağında kocaman dizel yazıyor. ahh be pompacı abi, o kocaman dizel yazısınıdamı görmedin.
    şimdi tamirci ile görüştüm. enjektörlerin tanesi 900 tl imiş :( yakıt pompasıda gitmiş. 600 tl diye şimdi bilgisi geldi. 4 enjektör 4200 tl masraf şimdiden hazır. istasyon rasgele plaka no girmiş. zaten antalyada hep öyle yapıyorlar. şirketin avukatına sordum. onlar çoktan güvenlik kamerası kayıtlarınıda silmiştir dedi. yani ispatlayamazsın. gerçek plakanı girse ve fişi ısrarla isteseydin. kanıtlayabilirdik dediler. bakalım. tamirciler enjektörleri pompacıya yolladı şimdi. tamir olabiliyorsa tanesini 150 tl den tamir ederlermiş. ahh kafam. ben niye fransız arabasına biniyorum ki. şimdi iş yerimden izin alıp, bankaya gideceğim. sms krediye başvurdum. onaylandı. kredi çekeceğim artık. yapacak bir şey yok.

Fransızların ne suçu var bu konuda ? Suç tamamen pompacıda ve duruma itiraz etmeyip pompacının lafıyla yolunuza devam eden sizde.

Alıntıları Göster
    Hocam çok büyük geçmiş olsun, ciddi ciddi sıkıntılı bir durum yaşamışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Hocam çok büyük geçmiş olsun, ciddi ciddi sıkıntılı bir durum yaşamışsınız.
    hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. bugün enerji kurumu piyasasından yakıt aldığım istasyona baskı yapmışlar. yakıt aldığım istasyon inceleme için numune aldı. sonuca göre zararımı ödeyip ödemeyecekleri konusunda bilgi verecekler.
    bu tür zarara uğrayanların şikayetçi olması gereken yer şu adresmiş.
    http://www.epdk.gov.tr/index.php/tuketici-kosesi?id=754
    aşağıda aracımdan çıkan yakıtın ve başka bir petrolden alınmış yakıtın karşılaştırılması var.
    ve ayrıca araca aldığım yakıt fişi ve çekici belgeside var. araç şu an yapıldı ve çalışır durumda. ama dediğim gibi, bankadan kredi çekmek zorunda kaldım. yaptırdığım işlemlerin faturasını aldım. şimdi paramı kurtarmaya çalışıyorum.
    onuda artık zaman gösterecek. son olarak paramı kurtarıp kurtaramadığım konusunda da size bu konu altında bilgi veririm.
     Diesel aracıma 1 litre benzin koydurlar yardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaskastr -- 3 Haziran 2013; 17:41:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaskastr

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. bugün enerji kurumu piyasasından yakıt aldığım istasyona baskı yapmışlar. yakıt aldığım istasyon inceleme için numune aldı. sonuca göre zararımı ödeyip ödemeyecekleri konusunda bilgi verecekler.
    bu tür zarara uğrayanların şikayetçi olması gereken yer şu adresmiş.
    http://www.epdk.gov.tr/index.php/tuketici-kosesi?id=754
    aşağıda aracımdan çıkan yakıtın ve başka bir petrolden alınmış yakıtın karşılaştırılması var.
    ve ayrıca araca aldığım yakıt fişi ve çekici belgeside var. araç şu an yapıldı ve çalışır durumda. ama dediğim gibi, bankadan kredi çekmek zorunda kaldım. yaptırdığım işlemlerin faturasını aldım. şimdi paramı kurtarmaya çalışıyorum.
    onuda artık zaman gösterecek. son olarak paramı kurtarıp kurtaramadığım konusunda da size bu konu altında bilgi veririm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar evet sonunda kanıtladım ve akaryakıt istasyonu aracımın masraflarını çekmeyi kabul etti.
    Önce akaryakıttın denetmenlerle birlikte numune aldık. Daha sonra güvenlik kamerası kayıtlarını izledik.
    Güvenlik kamerası kayıtlarında, akaryakıt istasyonu pompacısı mazot bastıktan sonra, ben fullenecek deyince, tekrar plaka giriyor ve benzin pompasını alıp basıyor.
    Denetmenlerin numune alma görüntüsü.

Güvenlik kamerasını izlediğimiz an.

Sonuç. Paramı ödemeyi kabul ettiler.

Kimsenin başına gelmemesi dileği ile, hepinize çok teşekkür ederim. Bu arada kayıtlarda araca sadece 1 lt re mazot bastığı çıktı. sadece 1 litre. 173 tl lik yakıtta 1 litre mazot aracı cortlattı yani. Aracına, otobüs kamyon, traktör vs vs olanlar hariç, aracına özellikle yuro dizel kullanan ve hassas enjektörlere sahip olan araçlara bir dost olarak, aman performansı artsın gibi bir düşünce ile sakın diyim benzin koydurmayın. bunu neden yazıyorum. bazı forumlarda ve bu sitedeki bazı farklı başlıklarda bunu denemek isteyenlerin yazılarını gördüm. umarım böyle bir hata yapmazlar. :)

• quote:

Yinede ucuz kurtulmuşsunuz çok geçmiş olsun. O değilde 3900 e hangi mazotu alıyorsunuz acaba?
  • quote:

Offf hocam o enjektörler altından mı,yapılıyor ? O fiyat nedir ? Büyük geçmiş olsun,tamirin pek sağlıklı olacağını zannetmiyorum.Yedek parçacılarda,hurdacılarda kazalı araçtan çıkma bulabilirsiniz.Aslında bu pompa hortumlarının uçlarına bir koku sensörü yerleştirilmeli.Benzin,mazot kokusuna göre pompa çalışmalı.Diğer husus ise pos cihazlarını pompaların yanına yapmaları lazım.İlla aracın başından ayrılıp,içeriye markete gitmemiz şart.

Bu arada babam hep derdi,oğlum öğrenci adamsan 2.el diesel arabadan uzak duracaksın.Sonra yoğurdu üfleyerek yersin,derdi...Yaşadıklarınızdan sonra onun ne demek istediğini daha iyi anladım Lpg li clio ile yola devam

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Offf hocam o enjektörler altından mı,yapılıyor ? O fiyat nedir ? Büyük geçmiş olsun,tamirin pek sağlıklı olacağını zannetmiyorum.Yedek parçacılarda,hurdacılarda kazalı araçtan çıkma bulabilirsiniz.Aslında bu pompa hortumlarının uçlarına bir koku sensörü yerleştirilmeli.Benzin,mazot kokusuna göre pompa çalışmalı.Diğer husus ise pos cihazlarını pompaların yanına yapmaları lazım.İlla aracın başından ayrılıp,içeriye markete gitmemiz şart.

Bu arada babam hep derdi,oğlum öğrenci adamsan 2.el diesel arabadan uzak duracaksın.Sonra yoğurdu üfleyerek yersin,derdi...Yaşadıklarınızdan sonra onun ne demek istediğini daha iyi anladım Lpg li clio ile yola devam

Alıntıları Göster
    Ben şimdi size burda tüm ayrintilariyla uzun uzadiya bişiy anlatsam inanmazsiniz..

Kisaca yazayim, Bir arkadaşimiz SİRF merak etti diye, ne olacak görmek istedi diye 1.5 dcia megane 2'e 1,5- 2 litre benzini depoya boca ettikten sonra Depoyu dizel olarak Fullemiş... Araç ilk 10 20 km sorunsuz gitmiş ardindan motor yavaş yavaş titremeye gürültülü çalişmaya başlamiş.. Depoya hemen Enjektör temizleyici bi sivi dökmüş ve yine 10 20 km gittikten sonra motor yine Normal düzende olmasi gerektiği gibi çalişmaya başlamiş.. Yine dediğine göre bu 30 40 km'lik dilimde araçta azda olsa farkedilir derecede bi atiklik serilik olmuş ve sonra normale dönmüş..

Yalandir doğrudur bilmem Onun anlattiği olayi paylaşmak istedim.. Bence bu olay araçtan araca değişiyor çünkü Bilen bilir kamyonet kullanicilarinin bi kismi Bilerek depoya bi parça benzini atar çekişi güçlensin diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Ben şimdi size burda tüm ayrintilariyla uzun uzadiya bişiy anlatsam inanmazsiniz..

Kisaca yazayim, Bir arkadaşimiz SİRF merak etti diye, ne olacak görmek istedi diye 1.5 dcia megane 2'e 1,5- 2 litre benzini depoya boca ettikten sonra Depoyu dizel olarak Fullemiş... Araç ilk 10 20 km sorunsuz gitmiş ardindan motor yavaş yavaş titremeye gürültülü çalişmaya başlamiş.. Depoya hemen Enjektör temizleyici bi sivi dökmüş ve yine 10 20 km gittikten sonra motor yine Normal düzende olmasi gerektiği gibi çalişmaya başlamiş.. Yine dediğine göre bu 30 40 km'lik dilimde araçta azda olsa farkedilir derecede bi atiklik serilik olmuş ve sonra normale dönmüş..

Yalandir doğrudur bilmem Onun anlattiği olayi paylaşmak istedim.. Bence bu olay araçtan araca değişiyor çünkü Bilen bilir kamyonet kullanicilarinin bi kismi Bilerek depoya bi parça benzini atar çekişi güçlensin diye..

Alıntıları Göster
    peugeot 206 aracı vardı kardeşimin. Levent BP den yanlışlıkla benzin koymuslar. hemde 98 oktan hem de full depo. kardeşim leventten çıkıp bahçeşehire o şekilde gitmiş. giderken beni aradı sen bu araca modifiye mi yaptırdın canavar gibi gidiyor diye. ben de hemen benzin fişine bakmasını soyledim. 98 oktan benzin vermişler. sonra çekici ile bp ye getirdik. benzini boşalttılar, full depo mazot koydular. ondan sonra da 2 sene daha kullandık. bir problem olmadı. bp çok özür diledi . bize birsürü oyuncak tır, kolonyalı mendil ve çeyiz düzecek kadar tabak ve bardak verdiler. konu kapandı. problem olmadı.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    direk servise çektircektin . zararı petrol ofisleri karşılardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes.E!

direk servise çektircektin . zararı petrol ofisleri karşılardı.

Alıntıları Göster
    Pompacılar bazen çok aceleci davranıyorlar. Piyasada dizeli çok satılan, benzinlisi az satılan (Fluence, Focus, vs.) bir araç yanaştığı zaman adam direk olarak eline mazot pompasını alıyor.

Pompacının hangi tabancayı taktığına muhakkak dikkat etmek gerekiyor. Adama "100TL'lik" deyip, hemen içeriye kredi kartı çektirmeye gitmemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

Yinede ucuz kurtulmuşsunuz çok geçmiş olsun. O değilde 3900 e hangi mazotu alıyorsunuz acaba?

ÖNEMLİ GELİŞME: adamlar masraflarımı ödemeyeceğini söyledi. neymiş efendim benzini aracıma ben koyun demişim. uçak yakıtı istesem onuda koyacakmıydınız dedim. bu karara nasıl vardınız dedim. tüm pompacılar senin aracımın enjektörlerinde problem var. tamircim az benzin koy dedi, biz uyardık sen ısrar etmişin, onlarda benzini koymuş, ödemeyeceğiz dedi. ohaaa demişim resmen. araca kaç pompacı yakıt basıyordu. kamerada ben o kadar kalabalık görmedim dedim. denetlemeye gelen kişiler kusura bakma git bildiğin yere şikayet et. dedi. demekki neymiş. asla ama asla o istasyonun yanından bile geçmeyecekmişim. şimdi istanbul müdürlüğüne durumu tekrar belirttim. işin sonunda mahkeme var görünüyor. avukatla görüştüm. elimde benzin koyulurken görüntüler, milletin benzin basıldığını gösteren görüntülü ses kayıtları filan var. eğer ki bunlar videonun içeriği suç teşkil etmiyorsa, çok sağlam bir dava ve tazminat davası açmayı planlıyorum. ayrıca bu konu şikayet var.com sitesine de yazılacak. hemde birazdan. reklamlardan sonra savaşı resmen onlar istedi. bakalım sonuç ne olacak. birde utanmadan bugün arayıp tehtidkar konuşmalarda yaptılar. neymiş efendim. yakıtı aldığım istasyon sahibi, firma beni yakar, canım acırsa bende başkalarını yakarım diyor. adama bak sen hele. benim bir dünya masrafım olmuş benim canım acımadı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaskastr -- 20 Temmuz 2013; 9:44:10 >

• quote:

quote:

quote:

ÖNEMLİ GELİŞME: turkuazmıdır nedir, söylemekten artık çekinmiyorum. adamlar masraflarımı ödemeyeceğini söyledi. neymiş efendim benzini aracıma ben koyun demişim. uçak yakıtı istesem onuda koyacakmıydınız dedim. bu karara nasıl vardınız dedim. tüm pompacılar senin aracımın enjektörlerinde problem var. tamircim az benzin koy dedi, biz uyardık sen ısrar etmişin, onlarda benzini koymuş, ödemeyeceğiz dedi. ohaaa demişim resmen. araca kaç pompacı yakıt basıyordu. kamerada ben o kadar kalabalık görmedim dedim. denetlemeye gelen kişiler kusura bakma git bildiğin yere şikayet et. dedi. demekki neymiş. asla ama asla turkuazın yanından bile geçmeyecekmişim. şimdi istanbul müdürlüğüne durumu tekrar belirttim. işin sonunda mahkeme var görünüyor. avukatla görüştüm. elimde benzin koyulurken görüntüler, milletin benzin basıldığını gösteren görüntülü ses kayıtları filan var. eğer ki bunlar videonun içeriği suç teşkil etmiyorsa, çok sağlam bir dava ve tazminat davası açmayı planlıyorum. ayrıca bu konu şikayet var.com sitesine de yazılacak. hemde birazdan. reklamlardan sonra savaşı resmen onlar istedi. bakalım sonuç ne olacak. birde utanmadan bugün arayıp tehtidkar konuşmalarda yaptılar. neymiş efendim. yakıtı aldığım istasyon sahibi, firma beni yakar, canım acırsa bende başkalarını yakarım diyor. adama bak sen hele. benim bir dünya masrafım olmuş benim canım acımadı sanki.

Yuh terbiyesizler olaya bak ya bu kadar pişkinlik görmedim ben!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ÖNEMLİ GELİŞME: turkuazmıdır nedir, söylemekten artık çekinmiyorum. adamlar masraflarımı ödemeyeceğini söyledi. neymiş efendim benzini aracıma ben koyun demişim. uçak yakıtı istesem onuda koyacakmıydınız dedim. bu karara nasıl vardınız dedim. tüm pompacılar senin aracımın enjektörlerinde problem var. tamircim az benzin koy dedi, biz uyardık sen ısrar etmişin, onlarda benzini koymuş, ödemeyeceğiz dedi. ohaaa demişim resmen. araca kaç pompacı yakıt basıyordu. kamerada ben o kadar kalabalık görmedim dedim. denetlemeye gelen kişiler kusura bakma git bildiğin yere şikayet et. dedi. demekki neymiş. asla ama asla turkuazın yanından bile geçmeyecekmişim. şimdi istanbul müdürlüğüne durumu tekrar belirttim. işin sonunda mahkeme var görünüyor. avukatla görüştüm. elimde benzin koyulurken görüntüler, milletin benzin basıldığını gösteren görüntülü ses kayıtları filan var. eğer ki bunlar videonun içeriği suç teşkil etmiyorsa, çok sağlam bir dava ve tazminat davası açmayı planlıyorum. ayrıca bu konu şikayet var.com sitesine de yazılacak. hemde birazdan. reklamlardan sonra savaşı resmen onlar istedi. bakalım sonuç ne olacak. birde utanmadan bugün arayıp tehtidkar konuşmalarda yaptılar. neymiş efendim. yakıtı aldığım istasyon sahibi, firma beni yakar, canım acırsa bende başkalarını yakarım diyor. adama bak sen hele. benim bir dünya masrafım olmuş benim canım acımadı sanki.

Dava edebildiğiniz Her mecrada dava açin, uğraşsin adıler... Emniyete gidin ve Tehdit edildiğinizi belirtinyin.. Size önerim telefonunuza ses kaydi yapan bi program yükleyin bi daha ararlarsa ve bi daha tehdit ederlerse mahkemede Kanit olarak sunarsiniz Davayi kazanmayida %90 garantilersiniz..

• Ben transporterime bazen bilerek 1 litre benzin koydurup depoyu fulluyorum çekişi çok artiyo dizelciler bunu zaten yapar arabanın çekişi artmistir dikkat ettiysen:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenus

Ben transporterime bazen bilerek 1 litre benzin koydurup depoyu fulluyorum çekişi çok artiyo dizelciler bunu zaten yapar arabanın çekişi artmistir dikkat ettiysen:)
    Aslında istasyonlar mazotla benzin pompalarını ayırsalar lpg de olduğu gibi, böyle şeyler yaşanmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenus

Ben transporterime bazen bilerek 1 litre benzin koydurup depoyu fulluyorum çekişi çok artiyo dizelciler bunu zaten yapar arabanın çekişi artmistir dikkat ettiysen:)

arttı, arttı artmasınada, ben benzini kendim koydurmadım ki, birde geçtim performanstan, aracın performansı çekişi 5 km bile artmadı. şimdi biz bunlar ile güvenlik kamerasını izliyorduk. ben çaktırmadan cep telefonu kameramı açtım. güvenlik kamerasını ve tüm odadakilerin ses kaydını videolu olarak tuttum. hepsi evet araca benzin konulmuş, ıvır zıvır tüm detayları belirttiler. ben dün avukata tekrar sordum. araştırıyorum dedi. benim sıkıntım şu, şimdi ben bu adamlara dava açar ve bu video ses kaydını ortaya çıkarırsam, özel hayatı bilmemneyi gizli kaydetti diye birde onlar bana dava açsın istemiyorum. yani videoyu avukat izledi. benim korkum video suç teşkil ediyor mu ? etmiyor mu? şu an bunun yanıtını arıyorum. bu arada durumu bimer vasıtasıyla başbakanlık iletişim merkezinede yazdım. bimer durumu enerji piyasası denetleme kurumuna sevk etmiş. epdk ya yani. bakalım gelişmeler sürdükçe buradan paylaşırım. ayrıca nette birkaç noktada şikayetlerim çıkmaya başladı. google arama motoruna -- turkuaz petrol benzin koydu -- diye yazıldımı yazılarım çıkmaya başladı. elimden geleni yapıyorum. en son olarak en son çare paramı alamaz ve sebep oldukları hasarımı ödemezler ise youtube den neler paylaşacağımı ben iyi biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3t3rnal

[size=3]Arkadaşlar diesel olan hyundai accent era 2007 aracıma pompacı dalgınlıkla 1 litre benzin koydu üstüne 15 litre mazot aldım bişey olmaz dediler ama yardımcı olur musunuz gerçekten korktum birşey olur mu ?

dizel araca benzin konuldugunda bitsin diye benzinle calıstırıp sürerseniz motoru elinize alırsınz...eger üzerine benzinin üzerine dizel koyup calıstırıp yol yaptıgınızda aracanız haddinden fazla yakmaya başlayacaktır...Sakın Dizel araca benzin konulduktan sonra calıstırmayın !
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.