Şimdi Ara

Diğer elle de yazmayı öğrenmek mümkün mü? -Mümkün görünüyor- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
61.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o cocukken solakmıs.ailesi sag elini kullanmaya alıştırmış ve su an sag ile yazıyor. ama bi ara denemişti hem sag hemde sol ile yazabiliyor. tabi solla yazarken biraz teklemiş ama toparlanabilir diyodu.
  • Bende solağımm..
    Yani sadece yazı yazarken solu kullanıyorum aslında..Bide yemek yerken..
    Diğer her şeyde sağ taraf..
    Son günlerde test çözerken falan da sağ elimi kullanmaya başladım.. 1 aydır falan öyle test çözerken otomatik olarak sağ elimle çözüyorum..Daha rahat kullanmaya başladım sağ elimi..Ama yazı yazamıyorum..Ona vakit harcamak gerekir..Gereksiz bi iş bence.
  • Benimki de ilginç biraz, sağ ile yazarım. Sol ile yerim,basket oynarım, birşeyi tutacaksam iteceksem yumruk atacaksan çekeceksem sol elimi kullanırım. Sağda çok güçsüzdür ama nasıl olmuşsa onla yazmışım ilk defa heralde...
  • normalde sağ el sağ ayak kullanırım ama nişan gözüm sol göz buda beni zor duruma sokuyo
    sol elimle yazı yazabiliyorum ama sağ elle olduğu kadar hızlı değil
  • Diğer eli kullanmak hafıza için yararlı olur diyorlar.Sabahları diğer el ile diş fırçalamak vs...
  • mrb kolay gelsn :D arkadasım ben sağ elle yazmayı öğrendim ve suan artık sol elle de yazabılıorm.. ufak bi alıştırma yapman yeterli.. hayatta bazı çerçeveler içinde herşeyi yapmak mümkündür..
  • Öncelikle sağlak değil sağak arkadaşlar.''l'' harfi orda ne iş yapıyor? Onun dışında uzun süre uğraşırsan olur.Biyoloji hocam, çok uğraşıp yaptığını söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Capone! -- 23 Aralık 2011; 0:50:47 >
  • leonardo da vinci sağ eliyle resim yaparken, fırçayı sol eline alır aynı güzellikte resim yapmaya devam ederdi,
    leonardo da vinci'ye göre iki elle yazı yazmak çok önemlidir, böylece beynin hem sağ hem sol kısmı kullanılır,
    aradan 500-600 yıl geçmiş, felç olursun vs diyenler var...
  • Sanırsam baya uğraşmak lazım bunun için,genç yaşta öğrenilebilir belki ama daha sonra dahada zorlaşır gibi
  • Bende normalde sağlağımdır. Yazı ve yemek dışında sol elimi ve ayağımı sağ ayağım kadar kullanırım. Hatta Futbol oynarken sol ayağım ile daha iyi şut çeker daha iyi pas atarım.

Bir ara sol elimle yazı yazmaya başlamıştım. ama sağ elim kadar ne hızlı ne de güzel yazabiliyordum. Tamamen Alışkanlık meselesi. 2 ay her gün boyunca yapılan pratikle sağ eliniz gibi yazmaya başlayabilirsiniz.

Hem çapraz olan sinir sisteminin sol elle sağ tarafınızı geliştirmiş olursunuz.
  • Bence mümkün hatta zor birşey değil kullandıkça işlevsellik kazandırırsınız mastürbasyon yaparken solak olan birisi sadece sol el kullanmıyordur sanırım.Yada her iki ayağı ile şut çekebilen futbolcular var geliştirebilirsiniz bunu yetenek gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 6 Aralık 2011; 15:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Bence mümkün hatta zor birşey değil kullandıkça işlevsellik kazandırırsınız mastürbasyon yaparken solak olan birisi sadece sol el kullanmıyordur sanırım.Yada her iki ayağı ile şut çekebilen futbolcular var geliştirebilirsiniz bunu yetenek gibidir.

Ne alaka kardeşim masturbasyonla. Özel masaj mı uyguluyorsun da kullandığın el olsun.
  • Ben de bugunden itibaren sol elimi kullanmaya basliyorum. Telefonumu dis fircami catali kasigi ne varsa sol elle kullanicam. Yazi calismalarinada basliyorum
  • Genel olarak bir tarafımız baskın olur, herhangi bir iş için kolayımıza gelen tarafa yöneliriz. Ancak insan doğuştan her şeyi öğrenerek gelmediğine göre hayatta pek çok şeyin acemisi olarak ilerler, zamanla ustalaşırız. İlkokula başlayıp da eline ilk kez kalemi alan biri hangi elini kullanırsa kullansın o işin acemisidir. Kalemi bazen çekiç gibi, bazen sopa gibi tutarak zamanla ince kas gruplarını çalıştırarak ustalaşır. Öğretmenleri tarafından baskın eli yanlış yorumlanıp ters elle yazdırılan nice insan görmüşsünüzdür çevrenizde.

Bilgisayar faresini, tenis raketini vb ilk kez kullanan herkes acemilik çekmiştir. Baskın eli olsun ya da olmasın mutlaka zorlanmıştır. Çünkü iki elde o işin o anda acemisidir. Siz o işi sürekli tekrar ederek yaptıkça kendinizi geliştirirsiniz. Bu durumda diğer el ister istemez bu alıştırmalardan hep mahrum bırakıldığı için zamanla iki el arasındaki incelik farkı da açılmaktadır.

• Bir ara ben de sol elim için hece defteri yapmıştım. 1.sınıfta yazmayı nasıl öğrendiysem aynısını sol elimle yapayım dedim ama 7 yaşında bir çocuk salak salak çizgiler çizmekten zevk alırken, 24 yaşında biri inanılmaz sıkılıyor.

Ambidexterity deniyor bu duruma ve şu ünlüler iki elini de kullanabiliyormuş:
    quote:

Royalty and nobility
    George II of Great Britain, George VI of the United Kingdom, Victoria of the United Kingdom, Prince Charles of Wales and Prince William of Wales

Political and governmental leaders
    Barrack Obama, George H.W. Bush, Bill Clinton, John Kerry, H. Ross Perot and Ronald Reagan
    Julius Caesar, Hugo Chávez, Mahatma Gandhi, Adolf Hitler and Pol Pot

Criminals
    Abu Musab al-Zarqawi, John Dillinger and Osama bin Laden

Artists
    Leonardo Da Vinci and Michelangelo

Authors
    J.K. Rowling, Mark Twain and H.G. Wells

Musicians and composers
    50 Cent, David Bowie, Charlie Chaplin, Kurt Cobain, Phil Collins, Bob Dylan, Eminem, Jimi Hendrix, Ricky Martin, George Michael, Osmonds, Johnny Rotten, Paul Mcartney and Ringo Starr

IT
    Bill Gates, steve jobs and steve wozniak

Actors
    Woody Allen,Dan Aykroyd, Matthew Broderick, Pierce Brosnan, George Burns, Drew Carey, Robert , Matt Dillon, Laurence Fishburne, Morgan Freeman, Greta Garbo, Jim Henson, Hugh Jackman, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Ray Liotta, Ryan O'Neal, Anthony Perkins, Dennis Quaid, Robert Redford, - Keanu Reeves, Kurt Russell, David Spade, Jodie Sweetin, Chris Tucker, Shannon Tweed, Mark Wahlberg and Oprah Winfrey

Film directors
    James Cameron, Spike Lee and Ridley Scott

Baseball Players
    Barry Bonds,Wade Boggs, Ty Cobb, Lou Gehrig, Jason Giambi, Jeremy Giambi, Ken Griffey, Jr., Tony Gwynn, Rickey Henderson, Joe Jackson, Reggie Jackson, Babe Ruth, Deion Sanders, Darryl Strawberry, Ted Williams and Dontrelle Willis

Basketball Players
    Kenny Anderson, Larry Bird, Emanuel Ginobili, LeBron James, Toni Kukoc, David Robinson, Bill Russell, Bill Walton and Lenny Wilkens

Boxing
    Marvin Hagler, Oscar de la Hoya and Mike Tyson

Football (soccer)
    John Barnes, Ryan Giggs, Diego Maradona and Roberto Carlos

American Football
    Sebastian Janikowski, Donovan McNabb, Deion Sanders, Gale Sayers, Michael Vick and Steve Young

Rugby Union
    Daniel Carter,Jonah Lomu, Percy Montgomery and Jonny Wilkinson

Other sports
    Gary Kasparov, Greg Louganis, Mark Spitz and Sir Clive Woodward

Miscellaneous
    Buzz Aldrin, Henry Ford, Alan Greenspan, Matt Groening, Ken Jennings, Helen Keller, John F. Kennedy, Jr., Jay Leno, Shigeru Miyamoto, David Rockefeller, John Romero and Norman Schwarzkopf, Jr.

Disputed left-handed people / Ambidextrous
    Alexander the Great, Lord Baden-Powell, Sylvester Stallone, Billy the Kid , Napoleon Bonaparte, Albert Einstein, Joan of Arc , Jack the Ripper and Pablo Picasso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 1 Ocak 2012; 14:46:35 >

• çok zaman alır+ bunun sana ne yararı olacak kaybettiğin zamanı daha verimlişeylerde kullanbilirsin
  • Ben de iki elimle yazı yazabiliyorum ama normalde solum. sağ ile diğeri kadar hızlı olmasa da gayet düz yazıyorum.taşı sağ elimle fırlatıyorum basketbolu da sağ elle oynuyorum fakat sol elimde top sürme vs sağ ile eşit düzeyde sayılabilir. bu bana + özellik katıyor bi yerde ayağa gelince futbolu solla oynarım
  • Üniversitede ögrenciyken el bilegimde bir hastalik ortaya cikti ve sürekli burkulmus gibi agriyordu, kesintisiz. Kalem tutamaz hale gelmistim ki doktor ameliyat olmam gerektigini söyledi. Tam final dönemine denk geliyordu bu ameliyat. Kurul bana ya mazeret sinavlarina girmem gerektigini ya da yanima yazmasi icin bir asistan verebileceklerini söyledi. Sinav esnasinda yandan gecen kontrolör bile beni rahatsiz ederdi ki asistana yazdiramazdim, bu yüzden yanimda asistan istemiyordum. Mazeret sinavlarina da girmek istemiyordum, adam akilli zamaninda gecmek istiyordum.

Operasyonu takiben sinavlara kadar 3 hafta boyunca, ilk haftasi sirf sol elle yazi yazma alistirmasi olmak üzere hazirlandim ve yanlis hatirlamiyorsam 9 sinava girmistim o dönem, tümünü gectim. Hatta girdigim derslerde eni konu not bile tutuyordum. :)

Hali hazirda ögrendigim kadar sol elimle yazabiliyorum.

Sonuc: Elbette ögrenilir, alistirma yaparak hersey ögrenilir. Yeter ki insan istesin...

Ekleme: Iki el kullanimi özellikle ameliyat etmede cok kolaylastirici bir faktör. Pozisyon itibariyle sag elin kesemeyecegi yeri sol eli kullanarak kesebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Ocak 2012; 17:07:13 >

• Bende solagim ama kumanda mouse gibi seyleri sag el ile tutuyorum.Futbolda iki ayagimida kullanabiliyorum.
  • peki aynı anda 2 elle birden yazı yazılırmı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.