Şimdi Ara

Digital Klima ile Manuel Klima Farkı neler? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
38.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çift bölgeli klima var aracımda kışın sıcaklığı 25 derceye çıkartıyorum otomatiğe alıyorum motor ısındıkça fan hızı artıyor içerisi ısındıkça fan sabit hıza geçiyor havanın dış soğukluğa göre sanırım sadece ayağa veya hem baş hem ayak vb kendi seçiyor yazında güneşin şiddetine göre otomatik modda ise fanı nerden üfleyeceğini kendi seçiyor birde buhu çözme işi çok hızlı 10 sn almıyor hemen açılıyor ilginçtirki hava dolaşımını dışarıdan hava değilde iç hava sirkilasyonu yaptığım zaman kışın bizaman sonra camda buhar yapıyor dış havaya aldığım zaman cam tekrar açılıyor
  • camda buharlanma olmaması için zaten dış hava sirkülasyonunun kullanılması gerekiyor, iç hava sirküasyonu sadece kötü koku vb gibi durmlarda kısa süre kullanılmalı, sadece buharlanma değil aracın içine taze hava girmeyeceği için bir süre sonra içeride bu sefer kötü kokular oluşmaya başlar, sağlığınız için de iyi değildir.
  • Valla bende manuel klima var şimdiye kadar sorunsuz kullandım hatta uzun yolda çok sıcaklarda hep son ayar kullanıyorum o yüzden derece falan göstermese de olurdu....Ama şimdi arabada bir bebek var ve 2 saatlik yolu gelene kadar sıcak mı soğuk mu derken arabayı kullanmaktan çok kllimayla oynadım diyebilirim yani bir türlü ideal ısıda tutamadım.Merak ettiğim kaloriferi ısıtma için kullanırken de dijital klimayı açsak 22-23 vs istediğimiz dereceyi ayarladığımızda aynen soğutmada olduğu gibi iç ısıyı sabit tutar mı? Bu cevap evet ise bundan sonra alacağım araç kesinlikle manuel klimalı olmaz yani bunun için araç bile değiştiririm gerekirse.
  • Dijital klima otomatik modda aracın içini sizin ayarladığınız sıcaklığa getirmek için herşeyi otomatik yapar, sizin ısıtma veya soğtma diye ayrıca oynamanıza gerek kalmaz, yani tüm kumadalara hükmeder, gerekirse kalorifer radyatörü musluğunu açar ısıtır, gerekirse klima kompresörünü çalıştırıp soğutur, sonuçta ayarladığınız ısıya getirir sizede keyfini sürmek kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 9 Mart 2008; 19:59:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vakitsiz61

çift bölgeli klima var aracımda kışın sıcaklığı 25 derceye çıkartıyorum otomatiğe alıyorum motor ısındıkça fan hızı artıyor içerisi ısındıkça fan sabit hıza geçiyor havanın dış soğukluğa göre sanırım sadece ayağa veya hem baş hem ayak vb kendi seçiyor yazında güneşin şiddetine göre otomatik modda ise fanı nerden üfleyeceğini kendi seçiyor birde buhu çözme işi çok hızlı 10 sn almıyor hemen açılıyor ilginçtirki hava dolaşımını dışarıdan hava değilde iç hava sirkilasyonu yaptığım zaman kışın bizaman sonra camda buhar yapıyor dış havaya aldığım zaman cam tekrar açılıyor

Zaten havayı cama veren düğmeye bastığınızda otomatik olarak hem AC'yi açıyor hem de dış hava moduna geçiyor, yani bu da buğuyu çözmek için en iyi ayar olduğunun ispatı.

• toyota larda klimayı kullanmanın yakıt sarfiyatına etkisi yok diye okumuştum bir yerlerde... acaba doğruluk payı var mı?
  • klima klimadır boşver araba güzelse bakma boşver al
  • quote:

Orjinalden alıntı: turgay99

toyota larda klimayı kullanmanın yakıt sarfiyatına etkisi yok diye okumuştum bir yerlerde... acaba doğruluk payı var mı?

Yakıt tüketimini bilmiyorum ancak motora yük bindirmediğini sanıyorum. Önceki aracım Peugeot 306'da klimayı açınca motordaki güç kaybı bariz hissediliyordu.

Otomatik klima büyük rahatlık. Manuel de kullandım.
    Sıcak yaz günleri yada soğuk kış günleri eliniz durmadan havalandırma butonlarında. Tam tutturdum diyorsunuz. Aynı sıcaklıkta aynı fan hızı ile aynı bölgeye hava üflendiğinden bir süre sonra ortam gereğinden fazla sıcak/soğuk olabiliyor.
    Otomatik de ise istediğiniz sıcaklık derecesini (16-30 derece) seçiyorsunuz. Nereye, hangi hızla hava üfleyeceğine kendi karar veriyor. (tabi ideal olanı). Sıcaklık istenilen değere yaklaştıkça fan hızını düşürdüğü gibi hava üflenen bölümü de değiştiriyor.

Klima iyidir, otomatiği daha da iyidir.

• quote:

toyota larda klimayı kullanmanın yakıt sarfiyatına etkisi yok diye okumuştum bir yerlerde... acaba doğruluk payı var mı?

1000 motor yariste klimanın ayrı motoru var 1000 klima kaldırmaz denmişti. 1200km boyunca nerdeyse klimayı hiç kapatmadan gezdim dolaştım. sonra bakımda aklıma geldi sordum servise. klima bağımsız değil motordan güç alıyor denilince sok oldum. 1000 motor 3 silindir yariste klima kendini hiç belli etmez mi. ETMEDİ.. yakıt sarfiyatına etkisi muhakkak ki vardır ama diğer araçlara göre bence çok az..
  • quote:

şu şekilde araç rolantide çalışırken klimayı aç motor devri otomatikman bir miktar yükselecektir yani yakıt tüketimide yükselir
  • teknik olarak bi farkları yok ancak dijital daha kullanışlı ve pratik
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

quote:

1000 motor yariste klimanın ayrı motoru var 1000 klima kaldırmaz denmişti. 1200km boyunca nerdeyse klimayı hiç kapatmadan gezdim dolaştım. sonra bakımda aklıma geldi sordum servise. klima bağımsız değil motordan güç alıyor denilince sok oldum. 1000 motor 3 silindir yariste klima kendini hiç belli etmez mi. ETMEDİ.. yakıt sarfiyatına etkisi muhakkak ki vardır ama diğer araçlara göre bence çok az..

şirket arabasıda 3 silindirli 1000 motorluydu.günlük 100-150 km yol yapardım.ve klima sabahtan aksama kadar acık.hiç bir şekilde klima aracı etkilemedi.etkilemezde.

• arkadaşlar bi kere soru yanlış sorulmuş

manuel klima: ısı ayarı yokktur sadece kırmızı ve mavi renkler vardır mavi renge getirdiğinde soğuk sıcak renge getirdiğinde sıcak çalışır derece ayarı yoktur, ac düğmesine basıldığında klima soğuk hava verir sıcak vermesi için ac düğmesine basmak anlamsız ve gereksizdir.

otomatik klima: fan ayarı vardır 1,2,3,4,5 şeklindedir ısı ayarı vardır 18den 32ye kadardır. 25dereceye ayarlandığında sıcaklık içeriyi sürekli 25 derece yapar ve fanıda kendi ayarlar yani otomatik klima hem otomatik hem manul çalışabilir.

digital klima: otomatik klimadan farklı olarak lowdan başlar yani 18 derece den hı yani 32 ye kadar çıkar ve 0.5 aralıkları ile artırılabilir low konuma getirdiğinizde içeriye en soğuk havayı verir ve fanı çok üfler hı konumunda ise sıcak hava verir bu komda ac düğmesine basmamanız lazım çünkü zaten motor sıcaklığını verir fan. ayrıca digitak klimalarda dual düğmesine basarsanız sağ ve sol tarafa ayrı sıcaklıklarda ayar yapabilirsiniz.

not: yaz aylarında içerinin soğuması için ac ve araba işareti düğmesine basılır bu düğme arabanın içindeki havayı alır tekrar soğutur eğer o düşmeye basmazsanız motor daha çok zorlanır ve daha az soğutur yakıt tüketiminiz artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 11 Mart 2008; 16:27:56 >

• quote:

manuel klima: ısı ayarı yokktur sadece kırmızı ve mavi renkler vardır mavi renge getirdiğinde soğuk sıcak renge getirdiğinde sıcak çalışır derece ayarı yoktur, ac düğmesine basıldığında klima soğuk hava verir sıcak vermesi için ac düğmesine basmak anlamsız ve gereksizdir.

manuel klimada ısı ayarı yok olsaydı sıcaktan soğuğa o kadar düğmeyi çevirmemiz gerekmezdi. sıcak mı soğuk mu isteniyor şeklinde bi düğme konur lamba anahtarı gibi tek harekette tercihimizi yapardık. farkettiysen ki senin dijital anladığım kadarıyla mavi ve kırmızı bölgeler sona doğru artıyor. hissettiğine göre ayar yapabilirsin. 18-20 yapacağım diyemezsin ama yine de ayar mümkündür manuel klimada. kullanıp durduğum şey biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1drader -- 11 Mart 2008; 17:42:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

quote:

manuel klimada ısı ayarı yok olsaydı sıcaktan soğuğa o kadar düğmeyi çevirmemiz gerekmezdi. sıcak mı soğuk mu isteniyor şeklinde bi düğme konur lamba anahtarı gibi tek harekette tercihimizi yapardık. farkettiysen ki senin dijital anladığım kadarıyla mavi ve kırmızı bölgeler sona doğru artıyor. hissettiğine göre ayar yapabilirsin. 18-20 yapacağım diyemezsin ama yine de ayar mümkündür manuel klimada. kullanıp durduğum şey biliyorum..

ısı ayarı yoktur dediğim dediniz gib 18-20 gibi sayı ile ifade yoktur demek istedim.

• eskiden laguna vardi, otomatik klimali. klima unitesi bozulunca cok pahaliya mal oluyor tamiri ve kendisine gore calisabiliyor. manuel daha konforsuz belki ama (arizali otomatik klimaya gore) kontrol tamemn sizde ve bakim acisindan daha ucuz.

ama elbette otomatik klima cok daha kullanisli bircok acidan

bu arada, manuel klimasi olan arkadaslar, kisin oncam bugulaniyorsa havalandirma acik ve oncama ayarli olmasina ragmen, tek tusa basarak sizde bugudan kurtulabilirsiniz, klima tusu!! (tabiki otomatik klimada, havalandirma calismazken o tusa basinca tum ayarlari otomatik yapiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^Biotech^ -- 12 Mart 2008; 14:07:07 >

• arkadaşlar merhaba bende 98 gli special var.klimasında polen filresi varmı.klima bakımı için ne yapabilirim.şimdiden teşekkürler
  • klima yı açmadan motor sıcaklığıyla buğuyu çözemiyoruz mu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 98 special

arkadaşlar merhaba bende 98 gli special var.klimasında polen filresi varmı.klima bakımı için ne yapabilirim.şimdiden teşekkürler

bildiğim kadarıyla yok, en azından 96 gli'de olmadığını %100 biliyorum ama muhtemelen 98 model'de de yoktur aynı kasa çünkü.
  • quote:

klima yı açmadan motor sıcaklığıyla buğuyu çözemiyoruz mu.

Hava sirkülasyonu içerideyse çözülmüyor, dışarı aldığınızda klimaya gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.