Şimdi Ara

Digital Klima ile Manuel Klima Farkı neler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
38.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu iki klima türü arasındaki farklar nelerdir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dijital Klima ile Manuel Klima Arasındaki Farklar

İster yeni bir araç satın almayı düşünüyor ister mevcut aracınızda klimayı yükseltmeyi düşünün, dijital klima ve manuel klima arasındaki farkları anlamak önemlidir.

Manuel Klima Nedir?

Manuel klima, aracındaki sıcaklık ayarını manuel olarak kontrol etmeni sağlayan bir klima sistemidir. Hava akışını, fan hızını ve sıcaklığı kontrol etmek için düğmeler veya kadranlar kullanırsın.

Dijital Klima ile Manuel Klima Arasındaki Fark

Dijital klima, manuel klimadan daha otomatikleştirilmiştir ve ek özellikler sunar:

• Otomatik Sıcaklık Kontrolü: Dijital klimalar, kabin sıcaklığını istediğin seviyede otomatik olarak korur. Manuel klimalarda ise sıcaklığı sürekli olarak ayarlaman gerekir.
    • Hava Akışı Kontrolü: Dijital klimalar, havanın nereye dağıtılacağını kontrol etmene olanak tanır ve optimum konfor seviyeleri sağlar. Manuel klimalarda ise hava akışını manuel olarak ayarlamak zor olabilir.
    • Zamanlama Özellikleri: Bazı dijital klimalar, klimanın belirli saatlerde açılıp kapanmasını zamanlamana olanak tanır. Bu, aracına binmeden önce kabini soğutmana veya ısıtmana olanak tanır.

Hangi Klima Tipi Sana Uygun?

Hangi klima tipinin sana uygun olduğu, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Manuel klimalar genellikle daha ucuzdur ve daha kolay onarılabilir. Dijital klimalar ise daha fazla konfor ve otomasyon sunar.

Önemli Not:

Dijital klimalar, manuel klimalara göre genellikle daha pahalıdır ve daha karmaşık onarımlara ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle, bir klima sistemi seçmeden önce tüm faktörleri dikkatle değerlendirmek gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • otomatik klimada klima ile sürekli oynamaz,ayar yapmakla uğraşmazsın.bir diğer ve güzel özelliği otomatik klimanın, ön camdaki buğuyu tek bir tuşa basarak 10 saniyede yok ediyor..ha bir de şık görüntü sözkonusu..
    tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: engintunbel

Selam arkadaşlar bu iki klima türü arasındaki farklar nelerdir acaba?
  • sistem olarak yani klima mekanizması olarak fark yok. sadece kullanım butonları olarak fark var. daha dengeli ve doğru istenilen sekle tam uygun ayar yapılabiliniyor. manuel ise malum duruma göre ayar tutturacaksın.
  • otomatik meziyet, manuel eziyet.
  • manuel klimada dereceyi istediğin gibi ayarlayamazsın klima soğuta bildiğikadar soğutur yada ısıtabildiği kadar ısıtır.havayı soğuturken sizi hasta etme riski fazladır ben bizzat bunu yaşadım.tam otm klimada ise klimayı istediğin dereceye ayarlarsın içerisini o dereceye getiririr daha sağlıklıdır doğru kullanımda kesinlikle hasta olmazsınız.yazın 22-23 derecede kullanmak en idealidir otomatik moda alırsanız fanın hızını kendisi ayarlar,içeriyi soğuttukça fanın hızı düşer.birde 2 bölgeli klimalar var onda da sürücü ve yolcu tarafını farklı yönlerdirme ve derecelendirme(ikisi arasındaki farkın yanılmıyorsam 6 dereceyi geçmemesi gerekiyo) yapabiliyorsun...........
  • Arkadaşlar temiz bir toyoya corolla 2005 terra buldukta bu araçta klima manuel.
    Dediklerinizi okudum da çok mu kötü gerçekten bu manuel klima... Araç gerçekten temiz beğenmiştik. Şimdi bir klima yüzünden vaz mı geçelim acaba ?
  • quote:

Arkadaşlar temiz bir toyoya corolla 2005 terra buldukta bu araçta klima manuel.
    Dediklerinizi okudum da çok mu kötü gerçekten bu manuel klima... Araç gerçekten temiz beğenmiştik. Şimdi bir klima yüzünden vaz mı geçelim acaba ?

klima yüzünden vaz geçilirmi arkadaşım,
    bizimkinde manuel bile yok

• quote:

Orjinalden alıntı: ronin67777

manuel klimada dereceyi istediğin gibi ayarlayamazsın klima soğuta bildiğikadar soğutur yada ısıtabildiği kadar ısıtır.havayı soğuturken sizi hasta etme riski fazladır ben bizzat bunu yaşadım.tam otm klimada ise klimayı istediğin dereceye ayarlarsın içerisini o dereceye getiririr daha sağlıklıdır doğru kullanımda kesinlikle hasta olmazsınız.yazın 22-23 derecede kullanmak en idealidir otomatik moda alırsanız fanın hızını kendisi ayarlar,içeriyi soğuttukça fanın hızı düşer.birde 2 bölgeli klimalar var onda da sürücü ve yolcu tarafını farklı yönlerdirme ve derecelendirme(ikisi arasındaki farkın yanılmıyorsam 6 dereceyi geçmemesi gerekiyo) yapabiliyorsun...........

yok öyle değil yanlış biliyorsun. manuelde de ayarlama yapılır niye çok sıcak yada tam soğuk olsun ki. sadece ayar düğmesinin mavi kısmında duruma göre yani hissettiğimize göra soğutma yapılıyor. soğutma fazla gelirse kırmızı bölgeye doğru hafif hafif çevirerek istediğimiz gibi yapabiliriz..

• quote:

Arkadaşlar temiz bir toyoya corolla 2005 terra buldukta bu araçta klima manuel.

Klima için temiz araçtan vaz geçilmez.bizdede 2006 terra var bi sorun yaşamadık.
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaş.. Bazı arkadaşlar o kadar kötülediki manuel klimayı dedim herhalde çok kötü falan..
    Neyseyi içim rahatladı..Manuel klima içerisi düzgün bir biçimde soğutabiliyorsa veya ısıtabiliyorsa hiçbir problem yokture benim için...
    O zaman 2005 model toyotayı alıyorum
    Herşey için teşekkürler...
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaş.. Bazı arkadaşlar o kadar kötülediki manuel klimayı dedim herhalde çok kötü falan..
    Neyseyi içim rahatladı..Manuel klima içerisi düzgün bir biçimde soğutabiliyorsa veya ısıtabiliyorsa hiçbir problem yokture benim için...

klima ısıtma yapmaz sadece soğutma yapar.ısıtma yapan kalorifer sistemedir.

Bu arada hayırlı olsun. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

quote:

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaş.. Bazı arkadaşlar o kadar kötülediki manuel klimayı dedim herhalde çok kötü falan..

Teşekkürler dostum....

• quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

quote:

Klima hem ısıtma hem soğutma yapar, eğer AC düğmesi açık olup derece sıcak ayarlanırsa ısıtma yapar. AC düğmesi kapalı olursa da havalandırma çalışmış olur.

• Araç klimaları ısıtma yapmaz. Isıtmayı yapan motorun kendi soğutma suyunun kalorifer radyatöründe dolaşmasıdır, zaten bu nedenle motor soğuk iken fanı açtığınızda soğuk üfler motor ısındıkçada üflediği havanın sıcaklığı artar. Klimayı açıp sıcaklık kumandasını da sıcağa getirirseniz kalorifer radyatöründe sıcak su dolaşacağı için sıcak hava üflemesi doğaldır tabi ama bu ıstmayı klimanın yaptığı anlamına gelmez. Isıtmayı motor soğutma suyu yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Araç klimaları ısıtma yapmaz. Isıtmayı yapan motorun kendi soğutma suyunun kalorifer radyatöründe dolaşmasıdır, zaten bu nedenle motor soğuk iken fanı açtığınızda soğuk üfler motor ısındıkçada üflediği havanın sıcaklığı artar. Klimayı açıp sıcaklık kumandasını da sıcağa getirirseniz kalorifer radyatöründe sıcak su dolaşacağı için sıcak hava üflemesi doğaldır tabi ama bu ıstmayı klimanın yaptığı anlamına gelmez. Isıtmayı motor soğutma suyu yapar.

Bu doğru

Peki size bir soru, kışın da klimayı otomatik moda getirdiğimde AC düğmesi kendiliğinden yanıyor. Dışarı sıcaklığına bakıp bunu kapatması gerekmez miydi?

• ısıtma yapıp yapmadığını bilmiyorum ama Toyota yariste sıcaktayken ac düğmesine bastığımızda klimanın çalıştığını hissediyorum rolantide, dereceyi 25den yukarı ayarlarsanız otomatik ayaklara 25 ten düşük sıcaklıklarda konsola veriyor, dış sıcaklık 5ten aşağıya düştüğündede hem ayaklara hem cama veriyor.

manuel klimadan farkı görüntü ve hareket halindeyken tek tuşla yoldan gözünüzü ayırmadan işlem yapabiliyorsunuz.
  • otomatik klimada mesela 22 dereceye ayarladığımızda yaz veya kış bu derecede sabit tutar değilmi, ısıtması gerekiyorsa ısıtır,soğutması gerekiyorsa soğutur, böylemidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

otomatik klimada mesela 22 dereceye ayarladığımızda yaz veya kış bu derecede sabit tutar değilmi, ısıtması gerekiyorsa ısıtır,soğutması gerekiyorsa soğutur, böylemidir?

aynen dediğiniz gibidir, kumandalar ile otomatik olarak oynayarak ayarladığınız sıcaklığa getirmeye çalışır, yani içerisi soğuksa kalorifer musluğunu açar ısınmasını sağlar, sıcak ise kalorifer musluğunu kapatır klima kompresörü vasıtası ile soğutulmuş havayı içeri verir.
  • Peki manual klimada nasıl işliyor bu dediğiniz sistem ?
  • İmzadaki her iki araç manuel klimalı. Isıtmak istediğinizde klima tuşu kapalı sıcak-soğuk kumandası tam sıcakta, yazın klimayı kullanmak istediğinizde sıcak-soğuk ayarı tam soğukta ve klima düğmesine basmanız yeterli, istediğiniz ısı ayarını sıcakık düğmesi ile kontrol edebilirsiniz ancak uğraştırıcı oluyor, zaten yazın sıcakta klimanın sürekli çalışması gerekiyor, kapattığınızda hemen içerisi ısınıveriyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.