Şimdi Ara

Benzin filitresi ve buji nezaman değişir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar aracım yaris 13. sol düz ortalama 7 litre yakıyor karışık bu bana çok fazla geliyor ,arabanın hava ,yağ ve polen filitrelerini değiştirdim araba 12.000 km 2005 model yani 3 yıllık bir araba sizce benzin filitresi ve bujiler değişse yada başka tavsiye edeceğiniz nevarsa değiştirsek yakıt tüketimini düşürebilirmiyim.Tşk.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzin Filtresinin ve Bujilerin Değişim Zamanı

Motorlu taşıtların sağlıklı ve verimli çalışmaları için benzin filtresinin ve bujilerin düzenli olarak değiştirilmesi hayati önem taşır. Bu parçaların zamanında değiştirilmemesi performans düşüklüğüne, artan emisyonlara ve hatta motor hasarına yol açabilir.

Benzin Filtresinin Değişim Zamanı

Araç üreticileri tarafından önerilen genel kural, benzin filtresini her 20.000 ila 30.000 kilometrede veya her iki yılda bir değiştirmektir. Ancak, sürüş koşullarına ve kullanılan yakıtın türüne bağlı olarak bu süre değişebilir.

• Aşındırıcı veya kirli yakıt kullanan araçlarda benzin filtresinin daha sık değiştirilmesi gerekebilir.
    • Şehir içi yoğun trafik koşullarında veya tozlu yollarda sıklıkla araç kullanan kişiler, benzin filtresini daha kısa aralıklarla değiştirmelidir.
    • Yakıt enjeksiyonlu araçlarda, benzin filtresinin daha sık değiştirilmesi gerekebilir.

Bujilerin Değişim Zamanı

Bujilerin değişim aralığı, kullanılan buji tipine bağlıdır.

• Konvansiyonel Bujiler: Her 30.000 ila 50.000 kilometrede veya her üç yılda bir değiştirilmelidir.
    • İridyum Bujiler: Konvansiyonel bujilere göre daha uzun ömürlüdür ve her 80.000 ila 100.000 kilometrede veya her beş yılda bir değiştirilmelidir.
    • Platin Bujiler: En uzun ömürlü buji türüdür ve her 100.000 ila 150.000 kilometrede veya her altı yılda bir değiştirilmelidir.

Belirtileri Takip Etmek

Yukarıda belirtilen aralıklar genel önerilerdir. Aracın belirtilerini takip etmek de bu parçaların değiştirilme zamanını belirlemede yardımcı olabilir. Benzin filtresinin veya bujilerin değiştirilmesi gerektiğini gösteren işaretler şunlardır:

• Motor performansında düşüş
    • Artan yakıt tüketimi
    • Zorlu çalıştırma
    • Rölantide düzensizlik
    • Motor arıza lambasının yanması

Uzman Tavsiyesi

Benzin filtresinin ve bujilerin zamanında değiştirilmesi araç sağlığı ve performansı için çok önemlidir. Aracının üretici tarafından önerilen bakım programına uymak veya bu parçaların değiştirilmesi gerektiğinden şüphelendiğinde bir otomotiv uzmanına danışmak her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bujiler her 10.000 Km'de değişiyor bildiğim kadarıyla,
    Zamanı gelmiş ve de yenilenmeyen her parça yakıt tüketimini artırır.
  • benzin filtresi 80.000 de değişiyor buji 40.000 de
  • ya aslında bilmek istediğim benim arabanın bujisi ve benzin filitresi 3 yıldır hiç değişmemiş. Sizce değiştirsem yakıt tüketimini etkilermi.
    tşk.
  • ortalama tüketim eğer şehir içi-şehir dışı karışık ise normal zaten..herhangi bir müdahale yapmanıza gerek yok..
  • Toyota servise sordum filitre 3 yılda şişer dedi , ozaman bizim filitre şişti , yeni filitre ile şişmiş filitre yakıtı nekadar fark ettirebilirki ?
  • toyota araçların standart bakım prosedüründe benzin filtresi 20.000 km de bir veya 2 yılda bir değiştirilir..ama Türkiyedeki benzin kalitesi nedeniyle servisler gözle kontrol sonucu bir problem görürlerse değiştirebilirler..filtre şişmesi diye bir tabir yok..ama 3 yıl uzun bir süre..tıkalı filtre hem tüketimi arttırır hem de çekişi düşürür..filtreyi değiştirmeniz gerekebilir..ama 7 lt lik tüketimin çok aşağıya düşeceğini sanmayın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ortlama tüketim 7 lt yarise göre fazla bende 1998 1.6 corolla var bende ortalama kullanımda 7 lt yakıyorum..aslında km si düşük diye bakım yaptırmamanızı engellemsin..sonuçta araç 3 yıldır hayyatta..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.