Şimdi Ara

Fiesta polen filtresi nasıl değiştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiestalarda polen filtresinin yerini ve nasıl değiştirildiğini bilen var mı?

• yeri biraz zor.

pedalların üstünde kapak var. onu söküyorsun. filtre onun içinde.

ama usta bile değiştirirken bir hayli zorlanıyor.
  • servise sorsam söylemezler diye aramıyordum
    telefon açıp sordum
    torpidonun üstünde mi dedim evet dediler,
    ama az kalsın hava yastığını söküyordum:D
    ama dış taraftan üstte sanırım,
    servise götürdüm sonra başka bir yere
    polen filtresi değişmesi gerek değil dediler,
    servisleri tebrik ediyorum
  • Gaz pedalı sökülürse nispeten daha kolay değiştiriliyor...

Fiesta polen filtresi nasıl değiştirilir?

Konu ile ilgili bir link

• dün aracımın yıllık bakımını yaptırdım ve polen fltresinide değiştirdim ben değiştirince yandaki 120.000 küsür bakımına gelen arkadaşda değiştirmek istedi aracın polen filtresinin yerini sökünce polen fltresi çıkmadı. benimki 30.000 de leş gibi bir filtre çıkdı. ama arkadaşın arabasında filtre çıkmamışdı iki aracda yan yana idi. benimki 2006 modele diğeri 2005 model fiesta.
  • resimde de görüldüğü gibi önce gaz pedalını sabitlendiği yerde 3 adet onluk cıvata sökülüyor ama bunun için lokma takımı gerekecek.daha sonrada özel uçlu tornavida ile 4 adet vidayı söküyorsunuz.polen filtresini çıkartıp yenisini takıyorsunuz sonrada kapatıyorsunuz.daha kolay söküm için direksiyon ve pedallar arasında kalan plastik kısımda sökülebilir.
  • adamlar ulaşılmasın diye özel çaba harcamışlar, sanki uzay gemisinin filtresini değiştiriyoruz,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet malesef. ustalar bunu değiştirmek için 10 ytl istiyor haksızda değiller hani.polen filtresinin değeri zaten 10 ytl.ama tabiki yan sanayisi.orjinalini veya karbonlusunu isterseniz 20 ytl cıvarı.filtreyi sık değiştirmezseniz filtreye sinen ekzoz dumanlarından dolayı içeride nahoş bir koku oluşuyor.aksine sık değiştirmeye kalkarsanızda bu defa sökülüp takılan vidalar yalama olabiliyor.eğer çok özel bir sorununuz alerji v.b. gibi yoksa bu filreyi ilk bakımda söküp birdaha hiç takmamak daha mantıklı görünüyor.
  • bende 1 ay kadar önce almıştım polen filtresini bakım yaptırınca parçaları toptan alınca onu da aradan çıkardım orj. parça hepsi bakalım bugün veya yarın bende bir el atıcam ona foto ve yorumlarım ı eklerim buraya
  • Türkçe anlatımlı video bu linkte... (2008 modele kadar)

http://www.youtube.com/watch?v=KtFCQdgVjAE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer8888 -- 9 Ocak 2013; 10:20:55 >
  • 5 yıl evvel sorduğum soruya cevap yazılması ne güzel yaw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eeeeeeee bende Fiesta'yı alalı 2.5 yıl oldu. Polen filtresine anca sıra geldi. Sen soruyu erken sormuşsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer8888 -- 13 Ocak 2013; 9:31:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.