Bildirim
Oto LPG İLE evde kullanılan D.Gazın FARKI?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
evdeki doğalgaz bildigim kadarıyla cng oluyor. cng ile çalışan araçlar mevcut. daha doğrusu cng sistemi de lpg sistemine benzer bişey. lpg sıvı halde . cng ise gaz halinde. araçlarda depolamak için lpg tankına göre cok daha büyük bir depoya ihtiyaç duyuluyor. litresi 90 kurus filan sanırım.. bildiklerim bu kadar yanlışım olduysa affola -
Doğalgaz 65 kuruş. ileride arabalarda yaygınlaşıp, ötv den nasibini alırsa o zaman evlerde mutfak ve banyo haricinde kullanmak yalan olur. -
lpg petrolden elde ediliyor.cng ucuz italyaya ithal edilen dobloların çoğunda bu sistem devletleri teşvik ediyor tr fazla yok maliyeti yüksek yakıtı da lpg ye göre yüzde 30 sanırım daha düşük -
Bazen arkadaslardan duyuyoruz normal LPG kitine adamlar normal piknik tüpünü diğer tüpler bagliyorlarmis arabalarını öyle kullaniyorlarmis dogrumu yalan MI bilmiyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: baweraltunkanat
evdeki doğalgaz bildigim kadarıyla cng oluyor. cng ile çalışan araçlar mevcut. daha doğrusu cng sistemi de lpg sistemine benzer bişey. lpg sıvı halde . cng ise gaz halinde. araçlarda depolamak için lpg tankına göre cok daha büyük bir depoya ihtiyaç duyuluyor. litresi 90 kurus filan sanırım.. bildiklerim bu kadar yanlışım olduysa affola
Aslında bu CNg sistemini arabalara yapacaksın LPG ye alternatif olarak sedan bir aracın bagajının yarısını yakıt tankı yapacaksın basacaksın doğalgazı öyle kullanacaksın arabayı yahu nedir bu zamlar araba artık herhalde evin önünde süs olarak kalacak bu gidişle bir taraftan maaşlara ufak bir zam bir taraftanda yakıta herseye zam maaşa verdigi zam ödeneğini yine herseye zam yaparak alıyorlar devlet niçin var HALK DEVLET İCİN MI DEVLET HALK İCİN MI?
-
Lpg(Likid Petrol Gazı) petrolden elde ediliyor.Cng ise doğal gazdır yerin altından çıkar.Cng ile çalışan otobüsler Türkiye'de var -
1-Doğal Gaz : Naturel Gas (Evlerde kullandığımız doğal gaz)
2-CNG : Compressed Naturel Gas (Sıkıştırılmış doğal gaz) - Ulaşımda sadece otobüslerde kullanılıyor şuan için
3-LNG : Liquefied Naturel Gas (Sıvılaştırılmış doğal gaz)
4-LPG : Liquefied Petroleum Gas (Sıvılaştırılmış petrol gazı)- Hem araçlarda kullanılan LPG hem de evlerde kullanılan tüpler
İlk 3 madde aynı türevdendir. CNG ve LNG, Doğalgazın çeşitli metodlarla (yüksek basınç ve düşük sıcaklık altında) sıkıştırılarak veya sıvılaştırılarak elde edilen ürünlerdir. Depolama ve kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla bu işlemlere başvurulmaktadır.
LPG ise doğalgazdan çok farklı bir yakıt türüdür. LPG, Ham petrolün rafinasyonundan elde edilir, ham petrolün en uçucu kısmı olarak ilk elde edilen petrol gazıdır. Doğal Gaz ise ham petrolle birlikte yeraltında oluşan doğal bir kaynaktır.
O duyduğun piknik tüpünü araca bağlamak tamamen şehir efsanesidir. Gerçi boş yangın tüpünü hurda niyetine kullanma maksatlı delmeye çalışıp yaptığı hatayı hayatıyla ödeyen cesur yüreğe sahip yurdum insanı bunu da ilerki zamanlarda deneyebilir.
-
Mutfak tüpü veya piknik tüpünü araca bağlamak efsane falan değildir. Birçok iş makinesi ve kartal şahin gibi araçlarda bizzat gördüm.
Hatta bundan 3-4 yıl önce mutfak tüpünü bizzat forklifte taktığımı biliyorum. Ayrıca bpnin tüpleri vardı sırf bu forkliftlere falan takılan..
Bununda haricinde (hala var mı bilmiyorum ama) eskiden evde kullanılan mutfak tüplerine benzinliklerde lpg pompasından gaz basılırdı, normal tüp almaktan çok daha ucuza gelirdi. Tabi hemen yasaklandı tehlikeli diye. -
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Mutfak tüpü veya piknik tüpünü araca bağlamak efsane falan değildir. Birçok iş makinesi ve kartal şahin gibi araçlarda bizzat gördüm.
Hatta bundan 3-4 yıl önce mutfak tüpünü bizzat forklifte taktığımı biliyorum. Ayrıca bpnin tüpleri vardı sırf bu forkliftlere falan takılan..
Bununda haricinde (hala var mı bilmiyorum ama) eskiden evde kullanılan mutfak tüplerine benzinliklerde lpg pompasından gaz basılırdı, normal tüp almaktan çok daha ucuza gelirdi. Tabi hemen yasaklandı tehlikeli diye.
Herşeyden önce tehlikeli bir işlem. Efsane değil doğru, aklı salim insanların yanında aklı kıt insanların da olduğu bir toplumda yaşadığımızı unuttum bir an kusura bakmayın. Bir de Tüpgaz, LPG'den pahalıya gelmiyor mu? Siz ne amaçla araca Tüp bağladınız acaba merak ettim
Piknik tüpüne aracın LPG tankından otogaz alabilmek için bağlamış bazı uyanık vatandaşlar. Haber aşağıda;
VATANDAŞ UCUZ YAKITIN FORMULÜNÜ BULDU
Denetimler, otogazın tüpgaz olarak kullanılmasını önleyemedi. Fiyat farkı, kaçak dolumu teşvik ediyor. Mutfak tüpüne LPG doldurmak için arabanın bagajına sistem kuruyorlar.
Faciaya davetiye çıkaran dolum, basit bir aparatla yapılıyor. Mutfak tüpüne otogaz doldurulabilmesi için yardımcı bir parça kullanılıyor. Tüpün başına detantör yerleştiriliyor, ona bağlanan hortumun diğer ucuna ise arabalara takılan dolum ağzı monte ediliyor.
Pahalı benzinden bıkan vatandaş, çareyi aracına gaz tankı taktırmakta bulurken, LPG'li sistemler, lüks arabalara bile yayılmaya başladı. Bu konuda ilginç ve tehlikeli bir gelişme daha yaşanıyor. Fiyatı 52 liraya kadar çıkan 12 kilogramlık mutfak tüpü, yaklaşık 32 lira daha ucuza geldiği için otogazla dolduruluyor. Yasağa ve tehlikesine rağmen uygulama giderek yayılıyor.
İyi geceler.
-
O tüpler nereden doluyordu sanıyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 22 Ocak 2011; 3:03:12 > -
'98 de Doğan'ımıza ilk LPG dönüşümü yapıldığı zaman,Isparta'da belki 15-20 araçta kit haline LPG dönüşümü yapılmıştı.Bunun dışında bir sürü gerçekten tüplü araba vardı,biz 1000 mark'a dönüşüm yaptırdığımızda sadece mikser ve bir-iki hortumdan oluşan tüp dönüşüm aletleri 25-30 milyon liraya oto pazarında satılıyordu.
Piknik tüpü-Mutfak tüpü olayı şehir efsanesi değildir.O yıllarda binlerce araç bunu kullandı,özellikle anadol-otosan p100 araçların bir çoğu.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X