aracıma disk alıcamm üstünde alman menşei yaziyor gercekten kalitemi yoksa fason mu internette net bilgi bulamadım |
KRAFTVOLL ??
-
-
Fason olabilir uygun fiyatlı yan sanayi olduğunu hatırlıyorum. -
Uygun fiyatlı bir marka trw,bosch birde orjinalini arac markaniza gore sorup alınız hocam cok ekonomi yapilmamasi gereken bir parca bence -
Dünyanın en dandik markası olabilir. Hiçbir ürününün hayrini görmedim.
Almayın.
Külbürtor kapagı aldim yag sizdiriyir.
Yag sogutucu aldim patladı.
Fren diski aldım titriyor.
Kraftvolldan uzak durun.
Kraftvoll yorum
Kraftvoll nasıl -
bence disk işinde bilindik parçalardan git
aracın marka modeli ne ?
fason + nerede üretildiği ile ilgili kesin bir bilgi yok...
almaya adresliyiz diyor ama alman üretim mi ?
var mı gerçekleri yazacak birisi
-
Kraftvoll Dinamik otomotivin Çinde urettirdigi urun markasidir. Almanya ile uzaktan yakindan alakasi olmayip sadece isim patent hakkı Autoparts24 ortaklığından ve Almanyada ufak bir ofis kurduklarından dolayi buna dayanarak Alman menşei yazmaktalar. Zaten markanın kendi sitesindeki hakkımızda kısmını hem türkçe hem ingilizce olarak okursanız Dinamik Otomotivden başka müşterisi olmadığını görürsünüz.
Maalesef otomotiv yedek parça sektöründe çok fazla ahlaksızlık dönmekte. Özellikle son dönemde çok büyük toptancılar bile sahte ürünler satmakta. Ama buradaki yöntem biraz farklı, burada markanın tüketiciye Alman malı olduğuna ikna etmek için yapılmış bir PR çalışması var. Bir nevi dolandırıcılık olarak adlandırabiliriz.
Dinamik Otomotiv genel olarak sanayideki parçacılara, ithalatçı ve imalatçı firmalardan aftermarket parça tedariği yaparlar. ufak tefek disk balata filtre gibi ithalatları da var ama maalesef kendi ürün gruplarında kalite kontrol ekibi olmadıgı ve sadece belli bir ürün grubuna odaklı olmadıkları için tek bildikleri Çindeki en uygun fiyatlı ürünü getirtmek. Bu sebeptendir ki piyasada herkes şikayetçi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 7 Temmuz 2024; 14:50:26 >
-
Her türlü ürünü piyasaya sürmüşler. Sattıkları malları kendileri dahi bilmiyorlardırkı test edebilsinler. Almanyada bir ofis kirala , piyasaya çindeki dandik malları sür.
Arabanın kalorifer radyatörü tıkanmıştı. Kale markayı çok övduler aldim radyator yerine bile oturmuyor. Hollanda malı başka var dediler onunla değıştirdim. Oda kelepçe yerine oturmuyor.Su sızıyor iade ettim.
Gittim orjinal aldım cuk diye oturdu.
Yan sanayi ürün pişmanlık. Artık çıkma orjinal alıyorum. En azından hayrını görüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Temmuz 2024; 13:23:22 > -
Fren diski önemli bir parçadır. bu nedenle Ate gibi güvenilir ve bilinen markaları tercih etmelisin.
-
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Benim firmamda 2017 yılına kadar yan sanayiye hizmet eden bir firmaydı, hala da aftermarket olarak hizmet veriyoruz fakat 2017 yılında Honda ile başlayan OEM Lisansı maceramız çok şükür bu gün 17 adet otomotiv ve motor üreticisinin montaj hattında benim ürünlerimi kullanmaları ile devam ediyor.
Mesele Çin Malı olması değil, bu gün Bosch gibi firmalar da zaten Çin'de fason üretim yaptırıyorlar. Hatta Valeo şu anda üretimin büyük bir kısmını Hindistan'a kaydırmış durumda ve çok ciddi şekilde kalite kaybı var. Aslında şu an OEM olarak bildiğimiz firmaların kökenleri de yan sanayidir.
1993 yılından beri sadece bildiğimiz alan içerisinde, sağa sola taşmadan hizmet veren bir firmayız, yıllarca fiyatlarımızın pahalılığından yakındı müşterilerimiz. Evet biz pahalıydık ama bizim kalite kontrol departmanında her gelen ürünü tek tek kontrol eden 3 adet baş mühendisimiz vardı. Onun haricinde garanti departmanında olası bir sorunu çözmek ve üründeki hatayı bulmak adına 2 adet mühendis çalışmaktaydı. Yine bu gün 23 kişilik bir mühendis ekip ürünlerin başında, 14 kişilik ayrıca bir ekip sürekli olarak mal alımı yaptığımız firmaları çat kapı kalite kontrolü için ziyaret ediyorlar. Yine aftermarket ekibi olarak sanayi sanayi dolaşan 24 kişilik tüm Türkiye'yi dolaşan ve sanayideki ustalarımıza eğitim veren bir ekibimiz daha var. Tüm bunlar şirketim için ciddi bir maddi külfet getiriyor ama yapmak zorundayız.
Biz bu ülkenin markası olarak Alman ürünlerle yan yana konduğumuzda daha kaliteli olarak öne çıkmak istiyoruz ki çok şükür bu yolda çok ciddi istikrarlı bir şekilde yürüyoruz ama bizi yoran şeyler var. Aftermarket müşterilerimiz yani Dinamik gibi, Martaş gibi sanayiye mal dağıtan toptancılar fiyatlarımızın pahalılığından dem vuruyor sürekli. Piyasanın %15-20 üzerinde bir fiyatımız olduğu söyleniyor ama kıyasladıkları firmalarda çalışan mühendis sayısı 1 bile değil. Garanti olarak 3 yıl garanti veren benden başka bir firma yok, bunun haricinde kendi alanımızda Avrupadaki en az arızalı oranına sahip olan firma olarak ödüllerimiz var ama kimse bunu görmüyor varsa yoksa fiyattan dem vurdular. Çok şükür artık bu konulara giren tek bir müşterimiz bile kalmadı. Artık herkes bizden sadece ürünü değil kaliteyle birlikte yüksek hizmet oranını da aldıklarını biliyorlar.
Özellikle bu şekilde bu ülkenin ekmeğini yiyip de Alman malı algısı oluşturarak ülkemize değer katmayı bırakın aksine zarar veren bu ahmaklar yüzünden çok doldum artık o yüzden içimi boşalttım kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 8 Temmuz 2024; 13:43:59 >
-
Hangi firma hocam sizinki işini bu kadar takip eden insanın mali alınır -
Tahmin yürütüyorum arkadaş alt takım malzemeleri kauçuk ürünler üreten bir firma.
Du bakalım tutacak mı 😊
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kraftvoll Dinamik otomotivin Çinde urettirdigi urun markasidir. Almanya ile uzaktan yakindan alakasi olmayip sadece isim patent hakkı Autoparts24 ortaklığından ve Almanyada ufak bir ofis kurduklarından dolayi buna dayanarak Alman menşei yazmaktalar. Zaten markanın kendi sitesindeki hakkımızda kısmını hem türkçe hem ingilizce olarak okursanız Dinamik Otomotivden başka müşterisi olmadığını görürsünüz.
Maalesef otomotiv yedek parça sektöründe çok fazla ahlaksızlık dönmekte. Özellikle son dönemde çok büyük toptancılar bile sahte ürünler satmakta. Ama buradaki yöntem biraz farklı, burada markanın tüketiciye Alman malı olduğuna ikna etmek için yapılmış bir PR çalışması var. Bir nevi dolandırıcılık olarak adlandırabiliriz. Dinamik Otomotiv genel olarak sanayideki parçacılara, ithalatçı ve imalatçı firmalardan aftermarket parça tedariği yaparlar. ufak tefek disk balata filtre gibi ithalatları da var ama maalesef kendi ürün gruplarında kalite kontrol ekibi olmadıgı ve sadece belli bir ürün grubuna odaklı olmadıkları için tek bildikleri Çindeki en uygun fiyatlı ürünü getirtmek. Bu sebeptendir ki piyasada herkes şikayetçi. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X