Şimdi Ara

digitürk hdmi üzerinden dolby ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

digitürk'ün herhangi bir kutusu sadece HDMI kablo üzerinden dolby digital ses iletebiliyor mu? Yoksa hepsinde optic mi kullanmamız lazım.

Çok teşekkürler, selamlar

• İletir optic ev sinema sistemlerinde kullanılıyor.
  • bende sagem var. ve gördüğüm kadarı ile 2.0 ses geliyor. 5.1 değil
  • bende ses sistemi kullanıyorum ancak digitürkten hdmi ile direkt ses sistemine yolladığımda sesi 2.0 olarak algılıyor. optic takıp yollarsam 3.2.1 olarak verdiğini söylüyor. bana sadece HDMI üzerinden 5.1 ses veren bir kutu lazım. Belli bir model var mı? çpk teşekkür ederim.
  • greenland G kullanıcısına yanıt
    5+1 destekleyen kanal bir nat geo hd var bildiğim bende bir ondan 5+1 geliyor.
  • Ses sisteminizin ve tv'nizin ARC HDMI ozelligi olmasi lazim. Son cikan tvlerin neredeyse hepsinde var. mesala hdmi1 cikisinin arc ozelligi varsa ses sisteminizi hdmi ile oraya bagliyorsunuz, daha sonra istediginiz hdmi'dan izlediginiz yayinlar ses kalitesine gore 5+1'e kadar dolby olarak destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki ses sistemi neredeyse 10 yıllık.Sagemcom'u optikkablo ile sony ses sistemine bağladım.Dizimax, Moviemax ve National Geo'larda 5+1 ses veriyor.Özellikle yeni çekim sinemalarda ses muhteşem dolby digital. Ancak, sagem'de ses ayarlarından çoklu ses'i seçmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santakunta -- 9 Ekim 2014; 9:09:09 >
  • bende soundbarı optik kabloyla baglıyorum tv ye . dediginiz gibi bazı kanallar 5+1 veriyor digerleri normal.
    ne yapabilirim hepsinin 5+1 olması için .?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digitürk servise sordum bu şekilde çalışan kutu yokmuş maalesef. yapçak bir şey yok. herkese çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.