Digitürk Plus'ı ilk aldığımda teknik servis mdu4 lnb kurmus ve ayarları ona göre yapmıştı,uzun süre sorunsuz kullandım.Geçen hafta çatıdaki mdu4 lnb'yi çıkartıp yerine turksat,eutelsat,hotbird ve astra seyretmemi sağlayacak yeni bir lnb taktırdım (Lnb'nin cinsini bilmiyorum) daha sonra yeni receiver taktığım için bir süre digitürk plus cihazı kullanmadım.
Bu akşam digitürk plus cihazımı tekrar açmak istediğimde doğal olarak sinyal yok uyarısı aldım,kurulumdan gelişmiş kurulumu seçerek geldiğim ekranda tuner1,tuner2 ve tuner3'de sinyal yoktu ve mdu4 seçiliydi,mdu seçeneklerinden mdu3'ü seçtiğimde tüm tuner'larda sinyal %98 seviyelerinde bulundu.
Ancak bu ayarları kaydet seçeneği yok ne yazık ki,back tuşuyla çıktığımda tekrar eski ayarlara dönüyor,ok tuşuna basarak kanal aramak istediğimde ağ bulunamadı uyarısı veriyor,seçeneklerde ağ numarası 126 bu arada.
Mdu3'ü nasıl seçili durumda bırakabilirim?Ya da yapmam gereken başka bir ayar var mı?
Teşekkür ederim şimdiden.
digitürk kolay kurulum yaparsanız digitürk cihazı lnb yi kendiliğinden otomatik tanıyıp kanalları kuracaktır