Arkadaşlar merhaba, Sahip olduğum Digiturk aboneliğimi iptal ettirip normal uyduya geçiş yapmak istiyorum. Digiturk'u merkezi sistemden alıyorum ve o merkezi sistemden gelen kabloyu kullanarak Digiturk yerine normal uydu kanallarını izlemek istiyorum. 10-15 gündür forumlarda geçiş ile ilgili konuları okuyorum ancak kafamda gri bölgede kalan bir kaç konu kaldı. Hatta hafta sonu bir uyducu çağırdım ve Digiturk'ü iptal ettirip uydu kullanmak istiyorum dedim. Kendisi bana yaparız ancak digiturk ile gelen kablolar Digiturk'e bağlı bir şifreleme kutusu gibi bir şeyden geçiyor, o yüzden yukarıdan yeni bir kablo hattı çekmemiz gerekiyor dedi. Hattı çektikten sonrası kolay dedi. 25 mt kablo için 25 TL ve işçilik için 50 TL toplam 75'e yaparım dedi. Açıkçası hat çekme konusunda adama pek güvenemedim. Şimdi elimde çatıda hangi uyduya bağlı olduğunu bilmediğim merkezi sistemden gelen ve digiturk uydusuna bağlı bir kablo var. Bende de dahili uydu alısıcı olan bir tv. Bu kabloyu digiturk'ten çıkartıp tv'de ki uydu alıcısına taktığım zaman forumlardan okuduğum kadarıyla bir ayarlar yaptığımda kanalları buldu ancak trt dışındakilerin hepsi şifreli. Bunun olmasının sebebi benim ayarlarda yapmış olduğum hatalar mı yoksa uyducunun dediği gibi Digiturk'e ait olan o şifreleme kutusu problemi mi? Gerçekten yeni bir hat mı çektirmem gerekiyor yoksa uydu alıcısında yapacağım ayarlar ile bu sorunu çözebilir miyim? Cevaplayan ve okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim..
hocam merkezi sistem türksat olduğuna göre sizin üyeliğiniz bittiyse uydu alınıcısını bayiye götürün servis normala açacak rahatca izlersiniz ...çağırdınız uyducu yenimi başlamış işe :)
Benzer bir durum da bende var.. cahilliğimi bağışlayın.. digitürkü iptal ettirdim. önceden kullandığım apartmanın merkezi uydu sistemine geçeceğim. digitürk elemanları apartman sistemini bloke ederken yanlarında değildim.. basit gibi geliyor ama sizlere danışmak istedim.. digitürk lnb aparatından çıkaracağım lnb kablo ucunu, direkt apartman sistemindeki daireme ait girişe takacağım... digitürk receivera gelen lnb kablosunu da tv ye takacağım.. doğru mu biliyorum acaba?
Evet doğru digitürk çanağındaki kabloyu çıkartıp merkezi sisteme takıcaksınız. Yada hiç merkezi sistemle uğraşmam diyosanoz çanağı türksata çevirebilirsiniz. Uyducu ucuz bir fiyata yapıcaktır. Tahminim 20 30 lira ben olsam direk çanağı türksata çevirirdim.
Tavsiyenizi değil de zor olanı yaptım. Çanaktaki kabloyu merkezi sisteme taktım oldu çok şükür.. İlginiz için çok teşekkür ederim
türksat varken digitürke para vermek çok saçma bence...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme