Şimdi Ara

TTNet den Superonline'a Geçiş (Taahhüd Meselesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben 1 yıldan fazla süredir TTNet kullanıyorum. Artık bu internet bana yetmiyor önceden online oyunlar için yetiyordu fakat artık twitch de yayın yapmaya başlayacağım için upload hızı fazla bir internete geçmem gerekiyor. Bunun için superonline'a geçiceğim fakat TTNet den ayrılırsam 360 TL ye yakın bir bedel ödemem gerekiyormuş superonline ı aradım önceden şöyle duymuştum, superonline a geçince ayrıldığımız netin taahhüdünü superonline ödüyormuş bu hala geçerlimi ve doğrumu diye sordum ve bana şöyle birşey söylediler 3 ay fatura ödemiyorsunuz taahhüdünüzü ödüyebilmeniz için dediler acaba şu hala geçerlimi superonline a geçince ayrıldığımız netin taahhüdünü superonline ödüyormu ? yakın zamanda yapan birisi bilgili birisi varsa cevaplarsa sevinirim.

• ama bana ödememin zorunlu olduğunu söylediler diğer konu hakkında bilginiz varmı superonline ödüyormu ?
  • astor3506 A kullanıcısına yanıt
    hocam okuyun !!! ‘Ceza bedeli yasak’
    Tüketicilerin 12 ayın üzerindeki taahhütlerde istediği an ceza bedeli ödemeden vazgeçebileceğinin altını çizen Ağaoğlu, son dönemde uzun vadeli taahhütler konusunda tüketici hakem heyetlerine gelen şikayetlerde artış olduğunu, ancak tüketicilerin çoğunun bu konudaki haklarının farkında olmadığını ifade etti.
    Aydın Ağaoğlu, kullanıcıların adres değişikliklerinde de abonelikleriyle ilgili sorunlar yaşayabildiklerine de değinerek, “Abonenin taşındığı adreste o firmanın altyapısı bulunmayabiliyor. Ancak firmalar bu durumda bile sistemden çıkmak isteyenden ceza ücreti talep ediyor. Oysa bu yasal değil. Bunun da çok mağduru var. Bu konularda tüketici hakkını arayabilir. Ayrıca tüketiciler kendilerinden kaynaklı nedenlerle de aboneliklerini sona erdirmek isteyebilir. BTK’nın yönetmeliğine madde eklettik. Abonelerin taahhütten kendilerinden kaynaklanan nedenlerle caymaları halinde taahhüt sonuna kadar ödemeleri gereken fatura toplamı ile o ana kadar aldıkları indirim toplamından hangisi tüketici lehineyse o bedel talep edilebiliyor” diye konuştu.

• hocam o konu nakil olunca alt yapı bulunmazsa geçerli.
    sadece 120 tl ye kadar olan kısım onda üçret veriyo turkcell bu öyle bir şey yok her durumda geçerli :İstediği zaman fesih hakkı var
    6502 sayılı kanunun abonelik sözleşmeleriyle ilgili 52’inci maddesi ise şöyle:
    “..... Tüketici, belirsiz süreli veya süresiz bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 10 Kasım 2015; 21:14:21 >

• superonline 120 tl ye kadar olan ücreti veriyor demişsiniz ya benim taahhütüm 360 tl 360 tl nin 120 tl sinimi veriyor yoksa en fazla 120 tl olan taahhüdümü ödüyorlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TTNET FİBERNET / TTNET Yalın FİBERNET hattınızı iptal ettirmek isterseniz bulunduğunuz ildeki size en yakın TTNET Bayilerine ve Türk Telekom Ofisi'ne giderek yazılı iptal başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Modemin dahil olduğu kampanya versiyonundan faydalanan abonenin taahhüt süresi dolmadan fiber internet hattını iptal ettirmesi durumunda;
    Kampanya İndirim Ücreti: Kampanyadan yararlanan müşterilerimizden yararlandıkları indirim tutarları geri alınacaktır.
    Modem Ücreti: Modem bedeli 200 TL (KDV dahil) alınacaktır.
    Bağlantı Ücreti: Bağlantı ücreti tahsil edilecektir.
    Kullanım Ücreti: Geriye dönük TTNET FİBERNET / TTNET Yalın FİBERNET hizmeti kullanım ücretleri varsa tahsil edilecektir.

Modemin dahil olmadığı kampanya versiyonundan faydalanan abonenin taahhüt süresi dolmadan internet hattını iptal ettirmesi durumunda;
    Kampanya İndirim Ücreti: Kampanyadan yararlanan müşterilerimizden yararlandıkları indirim tutarları geri alınacaktır.
    Bağlantı Ücreti: Ödenmemiş bağlantı ücreti veya taksitleri varsa tahsil edilecektir.
    Kullanım Ücreti: Geriye dönük TTNET FİBERNET / TTNET Yalın FİBERNET hizmeti kullanım ücretleri varsa tahsil edilecektir. böyle yazıyor ttnetin sitesinde benden taahhüt alıcaklar bunlar.

• 5 aydır doping kullanıyorum 12. ayda tahüt cezası ödemeden bunu kapatabilirim doğrumudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkin58 Y kullanıcısına yanıt
    24 ve 36 ay vadelerdeki taahhütlü satışlarda geçerlidir.kaynak:http://www.milliyet.com.tr/tuketiciye-taahhut-oyunu-/ekonomi/detay/2105735/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 10 Kasım 2015; 22:15:51 >
  • 24 ay tahüt sözleşmem var 5 aydır kullanıyorum karşı bina 16 bana 8 mbps bana uzak santral vermişler bu yasayla cezasız kapattıran varmı acaba ben 12. ayda dopinge söylicem inşallah kapatırlar

doğru 120 tl i veriyo gerisi sizde 240 tl ödersiniz dediğim yaparsanız ödemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 10 Kasım 2015; 22:47:51 >
    hocam siz şimdi kesin olarak 12 aymı? 24 aymı karar verin ? 24 ay ise iptal etire bilirsiniz 12 ay ise olmaz bu ara da 16mbit diye internet satmıyolar 16 mbit ye kadar,yanı 1 mbit ile 16 mbit arası paket kullanıyorsunuz.
  • 24 aylık sözleşmem var sizin dediğinize göre 12 ay dolmadan kapattıramıyoruz şuan 5 ay oldu geçeli karşı bina 16 kullanıyor

hocam kısaca durum bu: İstediği zaman fesih hakkı var
    6502 sayılı kanunun abonelik sözleşmeleriyle ilgili 52’inci maddesi ise şöyle:
    “..... Tüketici, belirsiz süreli veya süresiz bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez....
  • Aanladım kardeşim saol 12.ayda dopinge elvada ozaman inşallah

önemli değil.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    müşteri hizmetlerine tüketiciyi koruma yasası ve yazdığınız yasa maddelerini aynı şekilde söylediğimde bizim için geçerli değil bizde böyle bir işlem yok TTnet aş olarak özel şirketiz gibisinden cevap verdi. Ayak üstü insanı kandırmaya çalışıyorlar. Biraz önce btk ya şikayette bulundum yasayı ve taahüdün ilk bir yılının dolduğunu yazdım bakalım ne olacak gerçi btk sadece firmaya iletiyor. Bakalım ne olacak gelişmeleri yazacağım.
  • Sonucu burda paylaşırmısınız bu konuyu bende merak ediyorum yasaya dayanarak bende kapatmayı düşünüyorum

CAYMA İHTARNAMESİ*

İHTAR EDENİN:

ADI - SOYADI : ………………………………………………

ADRESİ : ………………………………………………
    ………………………………………………

MUHATAP : (SÖZLEŞMEYİ YAPAN, MALI SATAN ŞİRKET VEYA KİŞİ)

ADI / UNVANI : ………………………………………………

ADRESİ : ………………………………………………
    ………………………………………………

KONU : … /… /20… Tarihli adıma düzenlenen Satış Sözleşmesi uyarınca satın alınan malın geri alınması ve tarafımdan imzalanan sözleşmenin, (varsa) senetlerin iadesi hakkındadır.

4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 8.maddesi uyarınca sözleşmede kayıtlı malın 20 gün içinde geri alınması ve söz konusu sözleşme ile imzalamış bulunduğum tüm evrakların (varsa senetlerin, peşinatın) 20 gün içinde iadesini talep ediyorum.

Bu Cayma İhtarnamesinin tarafınıza tebliğinden itibaren 20 gün içinde imzalı evrakı iade etmenizi ve malı geri almanızı, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

.…/…. /20...

İHTAR EDENİN;
    Adı Soyadı ve İmzası
    ……………………………..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.