Şimdi Ara

Kablonet fiber mi, Superonline fiber mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar binamda türk telekom fiber yok malesef bu iki iss arasında kaldım. Yalnız okuduklarım beni biraz korkuttu. özellikle superonlinedan kesinlikle uzak durun falan deniliyor. Kablonet ile ilgili yorumlar da hiç iç açıcı değil. Ya da bunların yerin türk telekom vdsl'den devam mı etsem. Açıkçası bir eksisini görmedim şu güne kadar. 35 mb kullanıyorum ve hızım hiç bunun altına düşmedi. Ama 35 mb tabiki yetersiz bir hız. Bir de birşeyi merak ediyorum. Superonline'ın kötü olmasının sebebi bilerek uyguladıkları sansürler vs. miş. Bunlar neden bilerek kendi sistemlerine böyle bir darbe vurup insanlar bizi kullanmasın, şikayet etsin diye uğraşıyorlar ki? bunu anlamadım

• gene güldürdü bu superonline savunucuları. 5 gün, yazıyla beş, yayın yapamaz hale gelmiş. superonline böyle işte. kullanılmaz hale gelse bile günlerce sorun yok der çıkarlar. şikayetvar'a yazmış sonunda. onun ertesi günü zahmet edip çözmüşler.

benim başıma gelen, kullandırmaz hale getiren, problem sırasında da günlerce kabul etmediler. yurtdışındaki farklı bir servis aynı rotayı kullandığı için onlarla iletişime geçtim. öyle bana günlerce bahane uydurmadılar, yarım saatte teyit, iki saatte seabone'a düzelttirdiler.

superonline'nin bu kotu gidisini elestirmemek en buyuk kotuluk olur. iyi taraflari da var tabi ama çok uzun süredir kötüye gidiyorlar. anlamıyorsanız, bilmiyorsaniz, size yetiyorsa eyvallah. ama bırakın imkanı olan yeni kullanıcı daha iyisini secebilsin...

• TT Altyapısı alternatif firmalar bence.

• osarkibt O kullanıcısına yanıt
    Hahahahaha

Hocam size değil bina da fiber varken vdsl, hatta onu da abidik firmalardan önerenlere gülüyorum.

Türksat ve Superonline işinde çok iyi firmalar.
    Eğer ikisi de fiber sunuyor ise kampanya ve teklifleri değerlendirip karar verebilirsiniz.
    İki firmada da sorun yaşamazsınız.
    Komşularınız ile de görüşebilirsiniz, fikir vermesi açısından.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brom asiri sikayet var superonlinela ilgili herkes uzak durun falan diyor o yuzden cekiniyorum biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline Abone almak isteyen varsa iyi düşünsün araştırmasını iyi yapsın.
    Eskidendi o kaliteli fiber şimdi eskisi gibi kaliteli değil.
    Sorunlar şikayetler giderek büyüyor ve en önemlisi şikayetçi kullanıcı sayısı giderek artıyor bu durum yeterince yeterli değil mi

20.2022 den beri aboneyim 100/20 kullanıyorum dediğim gibi tüplü ferrari den farkı yok vdsl deki konfor rahatlık yok

Normal bağlantıda sıkıntı sorunlar yaşatıyorken warp vpn ile zaten sorun olur düşük hız yüksek Ping olur bu bilinen normal oyun için hiç zaten mantıklı değil
    Ben vpn i telegram için kullanıyorum vpn açmadan telegram da canlı sesli sohbet yapılmıyor

Bazı arkadaşlar görüp okuduğunu gerçekten anlamıyor anlamak istemiyor üstüne üstlük atıp tutuyor vpn ile düşüp hız yüksek Ping ile dert ettiğimizi sanıyor :)))
    Vpn i ben şahsen telegram vb şeylerde kullanıyorum çözüm için bu gibi durumlarda hız Ping önemli değil zaten

Müşteri hizmetleri sansür engelleme vs yok diyor
    Eve gelen teknik ekipler ise evet var vpn kullanın diyor :)

Kablonet fiber mi, Superonline fiber mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 27 Temmuz 2023; 16:0:37 >

• Ne için kullanacaksınız hocam?

Oyun ve canlı yayın gibi izlemeler ise Kablonet.

Surf, dizi/film ve indirme ise Superonline.

Kablonet ping ve iletim başarısı olarak SOL'ü katlıyor. SOL full sansür, karmaşık rotalara sahip, anlık işlerde rezalet.

Beklemeli işlerde SOL kullanılabilir.

Halen iki İSS'ye de aboneyim. 50-20 SOL fiber, 100-20 Kablonet fiberden dönüşüm coax.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 27 Temmuz 2023; 17:40:45 >
  • Kerros kullanıcısına yanıt

kablonetten dizi film izlenmiyor mu hocam onun icin neden superonline? daha cok dizi film canli yayin gunluk isler icin kullanicam ama oyun falan da oynadigim oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osarkibt -- 27 Temmuz 2023; 18:35:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline VDSL mi Kablonet mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Kablonet Fiber sokak santrale geliyor, oradan Coax'a dönerek eve ulaşıyor. Haliyle fiber kadar etkin değil.

Aslında orada açıklama yaparken, SOL'ün hangi ihtiyacınıza cevap verebileceğini belirtmiştim. Dizi-surf-download için SOL'ü, oyun oynuyorsam KabloNet'i tercih ederim. Kablonette de izlersiniz tabi bir sorun yaşamıyorum.

• Kerros kullanıcısına yanıt

kablonet daha mantikli o zaman

• Fiyat performans istiyorsanız superonline.

• yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

cok sikayet var hocam superonlinedan o yuzden cekiniyorum acikcasi

Doğru bir çekince hocam.

En güzel sonuç ve değerlendirme şu şekilde olabilir.

SOL pazar payı %14 civarında, Turksat %6,5.

Forumda her iki İSS'nin bölümlerindeki sorun sayılarına bakın. SOL, Turksat bölümünü genel sorunlar bazında kaça katlamıştır Allah bilir. Bu farklılık pazar payı oranındaki farkı aşıyorsa, demek ki SOL sorunludur.

SOL'ün sansürünü falan konuşmadık daha tabi.

• Konu başlığı Türksat mı Sansüronline mı olarak değişmeli.
    Kesinlikle Türksat diyorum.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

bro birsey sorcam herkes bu sansur olayindan sikayetciyken bunlar enayi mi devam ediyorlar sansure o kadar musteri kaybediyorlar

Standart bir kullanıcı olduğunuz sürece hiç bir sıkıntı yok. Ben oyun da oynuyorum hiç lag problemi vs hiç yaşamadım. Valorant ıstanbul 12ms frankfurt 45ms csgo 45-60ms aliyorum normal değerler yani. Tabiki uçacak kaçacak kadar bir etkisi yok fiberin.

• kablonetin müşteri hizmetleri ve arıza takibi çok hızlı çalışıyor. ister online işlemlerden isterse telefonla yardımda gerekirse anında olmadı aynı gün eleman göndererek arıza üzerine çözüm buluyorlar. bunu da göz önüne almak gerekiyor

Süperonline kullananların çoğusu internetten anlamayan zenginler, sırf Turkcell havalı diye gidip alıyorlar. İnternet ile iç içe olan bilgisayar kurtları Superonline kullanmaz.

Torrent'ı kısıtlıyorlar, VPN açtırmıyorlar, DNS değiştirtmiyorlar, site trafiklerine müdahale edip hızını düşürüyorlar. Mesela sen gidip 20 Mbit uploadı olan paket alıyorsun ama akşamları yurtdışı çıkışların 5 Mbite limitleniyor, Twitch'te yayın açayım diyorsun 1 Mbit bile veremiyorsun, bunun gibi daha bir çok kısıt sansürü var süperonline'ın.

Ama Türksat öyle değil, hem de arkadaşın belirttiği gibi Türksat ekipleri çok hızlı, bizim televizyon bozulduğu zaman bildiriyorum 1 saat içinde geliyor adamlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.