Şimdi Ara

Kablonet Fiber mi döşüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce kablonet çalışanları kaldırımın altına kablo döşediler galiba. Turuncu renk kabloları 2-3 kişi güç bela kaldırımın altından söktüler veya döşediler. Fotodaki kabloyu yerin altından dışarı doğru çekiyorlar. Ellerimi yıkamaya gittim geldiğimde gitmişlerdi. Fiber mi döşediler acaba? Böyle bir ihtimal var mı?

• Mahallenize fiber gelmiş hayırlı olsun artık Kablonet önümüzdeki seneye kadar da aktive eder anca kullanırsınız.

• Zaten fiber düşünmen gereken tek şey daire içine anten kablosumu fibermi gelecek o.

• Ben sorduğumda bu turuncu renkleri Telekom omurgasına çekiyoruz demişlerdi

Bunun yanında bir de siyah çekeceklerdir

• Kablonet evlere fiber getirmez. Zaten kullanılan koaksiyel anten kablosu aynı fiber gibi çok yüksek hızlara çıkabiliyor.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Çok yüksek hız derken 100 mbps yimi kasttetiniz?

• holden_ H kullanıcısına yanıt

960Mbps kadar çıkıyor. Bir kanal yaklaşık 40Mbps hız verebiliyor ve Türksat'ın verdiği Infinity 401 modemi 24 kanal destekliyor.

Hocam zaten şuan kablonet kullanıyorum ben. umarım alttaki arkadaşın dediği gibi olur da gbps hızlar gelir. aynı sitede üst sokaktaki binalarda superonline fiber var mesela. aynı site aynı binalar fakat benim binada sadece kablonet var ve 100mbps kullanıyorum gayet memnunum. ama superonline olmus olsa 999tl ye 1gbps satıyor sitesinde kesin ondan almıştım. umarım kablonet de böyle bir paket çıkarır.

• Kablonet in 100mb lik sınırsız İnterneti bile pahalı 160tl SOL bu fiyata 200mb veriyor, 1gb nin fiyatın en son bin TL idi türknet fiber ile karşılaştırırsanız ne kadar pahalı olduğunu anlarsınız ve bu ucuz paketlerinde akıllı sınırsız muhabbeti var akşam 7 den 12 ye 25 mb e düşüyor Upload hızları da düşük 5 mb veriyor SOL 10 TT 8 veriyor ki tt vdsl de veriyor kablonet ftth ve fttb de vermiyor. Alternatif varsa bulaşılmamsı gereken bir iss benim görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samcu -- 7 Mart 2021; 11:28:34 >
  • 1000 lirayı internete mi verceksin ?, o zaman starlinke başvur.

• holden_ H kullanıcısına yanıt

Koaksiyel kablo üzerinden 10gbit bile aktarılabilir. Yeter ki Docsis gelişsin ve ucuna takılan cihazlar güçlü olsun.

Hocam Starlinkte gecikme fiber kadar olsa basvururum. Starlink daha cok hicbir internet altyapisi olmayan bölgeler icin. Hatta ön siparis icin mail de atmisti starlink gecenlerde.Benim asıl istediğim oldukça düşük ping ve 500-1000mbps internet hızı. 1000₺ o kadar yüksek bir miktar değil benim icin. Hatta 10gbps de satiyor turkcell. Onu 2000 yapsa binada da altyapi olsa belki ona bile gecmistim. Binadaki tek altyapi da kablonetin malesef. +7-9 cihaz baslangic pingiyle giriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 7 Mart 2021; 15:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gpon sistemde hizmet verdiği yerler var ama yine de yeni altyapı çektiği yerlere (benim mahallemde ki gibi) domuzluğundan eski sistem kuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 7 Mart 2021; 15:48:20 >
  • Starlink uyduları arttığında amerika ile pingimiz düşecek. Aslında fiberden bile daha hızlı çalışabilir çünkü araya daha az cihaz girecek.

10 Gbit internet almak istiyorsunuz ama bu hızı kullanabileceğiniz bir cihaz var mı elinizde, yani teorik olarak bağlanabilir ama pratikte gözle görülür bir şey anlamazsınız. Çünkü steam gibi siteler 300mbit üzerinde indirmenize izin vermiyor. Spam olarak algılayıp hızı limitliyor. Website yüklenirken de 100mbit üzerinde gözler görülür bir fark yok. Yani bir eve gigibit internet almak hangi işe yarayacak :)

mac’in girisi 40mis zaten hocam Kablonet Fiber mi döşüyor? bootcamp partition’dan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Starlink uyduları arttığında amerika ile pingimiz düşecek. Aslında fiberden bile daha hızlı çalışabilir çünkü araya daha az cihaz girecek.

10 Gbit internet almak istiyorsunuz ama bu hızı kullanabileceğiniz bir cihaz var mı elinizde, yani teorik olarak bağlanabilir ama pratikte gözle görülür bir şey anlamazsınız. Çünkü steam gibi siteler 300mbit üzerinde indirmenize izin vermiyor. Spam olarak algılayıp hızı limitliyor. Website yüklenirken de 100mbit üzerinde gözler görülür bir fark yok. Yani bir eve gigibit internet almak hangi işe yarayacak :)

Uydu sinyali ile çalışan bir sistem nasıl oluryor da fiberden hızlı çalışıyor? Ping düşmesi felan çok hayal ürünü malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 29 Temmuz 2021; 13:14:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.