Şimdi Ara

Uydunetin altyapısı gerçek fiber mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mrb.. bunu biçok yerde aradım ama tam kesin bilgiye ulaşamadım. uydunet altyapısını tamamen kendisi mi sağlıyor...? özellikle de yurtdışı çıkışları yine kendi altyapısıyla mı sağlıyor yoksa telekomdan mı alıyor...? bir de uydunetin altyapısı gerçek fiber mi yani ışıkla bilgi iletimi mi va yoksa bize gelen kablo da olduğu gibi basit uydu anteni kabloları ile mi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 13 Ağustos 2012; 20:59:05 >

• superonline uydunet vb hepsi yurt dışı çıkışlarında telekomun altyapınısı kullanır.
  • bi yerde şöyle bişey okudum: türksat uydular vasıtasıyla sağlıyormuş kendi yurtdışı çıkışını diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

bi yerde şöyle bişey okudum: türksat uydular vasıtasıyla sağlıyormuş kendi yurtdışı çıkışını diye..

yok daha neler
  • quote:

bi yerde şöyle bişey okudum: türksat uydular vasıtasıyla sağlıyormuş kendi yurtdışı çıkışını diye..

o güya kablolarla sağlanan internette kesintiler olursa devreye giriyor diye biliyorum bende, ama hiç alakası yok bence. öyle bişey mümkün olsa hicbizaman internetin kesilmemesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uydunetin omurgası tamamen farklı turktelekomla baglantıları yok

superonline adsl için porta kadar turktelekom bakır kabloyu ordan sonra kendi omurgasını kullanıyor
  • Uydunet gerçek fiber kablolar kullanır ve Telekom omurgasından ayrı kendi hatlarını kullanır... Ayrıca genel kullanımda Telekom' un yurtdışı çıkışları tercih edilmekle beraber herhangi bir arıza durumunda kendi uydu yurtdışı çıkışları vardır yedekte tutulur ve gerektiği zaman devreye sokulur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Uydunet gerçek fiber kablolar kullanır ve Telekom omurgasından ayrı kendi hatlarını kullanır... Ayrıca genel kullanımda Telekom' un yurtdışı çıkışları tercih edilmekle beraber herhangi bir arıza durumunda kendi uydu yurtdışı çıkışları vardır yedekte tutulur ve gerektiği zaman devreye sokulur...

peki bize gelen kablolar fiber kablo değil.. apartmanın alt katındaki kutuya kadar geliyor mu bu fiber? bu arada 5 6 ay önce türksat bu kabloları değiştirdi daha önce koruma içinde evdeki beyaz kablonun aynısı vardı. onların yerine daha kalın siyah kabloloar çektiler kutuya kadar. bağlantı yerine baktığım zaman da sanki su vanası gibi iki kalın vida ile bağlı.. bu fiber kablo mu ?
  • Evdeki kutuya kadar fiber kablo ile gelir o siyah kablo fiberdir...
  • Geçen ay anadolu yakasında bazı sokaklara kırmızı kablo döşediler, bizim caddeye de geldi apartmanın önüne kadar. Bunlar acaba bir hız artışının habercisi midir?
  • quote:

Evdeki kutuya kadar fiber kablo ile gelir o siyah kablo fiberdir...

evet kablolar yenilendiğinde türksat yeni dolap koymuştu bizim evin tam karşısında sokağa. demekki fibermiş:) ama daha önce diğildi çünkü normal çanak anteni kablosu geliyordu apartmana da bizim eve de gelen kablo aynıydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 14 Ağustos 2012; 16:23:31 >
  • quote:

quote:

Evdeki kutuya kadar fiber kablo ile gelir o siyah kablo fiberdir...

evet sokağa da kablolar yenilendiğinde türksat yeni dolap koymuştu demekki fibermiş:) ama daha önce diğildi çünkü normal çanak anteni kablosu geliyordu apartmana da bizim eve de gelen kablo aynıydı..

O çanak anteni kablosu kutudan sonra olan bağlantılar içindir... Büyük ihtimal kutu başka yerdeydi kutuya kadar yine fiberle geliyordur size uzatmışlardır....
  • işte bizim önce kutudan sonra beyaz kablo geliordu şimdi apartmandaki kutuya kadar siyah kablo çektiler hocam..
  • sokaklarda gördüğünüz kutulara kadar fiber ile gelir o kutudan binaya kadar kalın bakır kablo ile ewlerede bildiğimiz anten kablosu ile dağıtırlar
  • Bknz:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_fibre-coaxial
    http://goo.gl/BqGXT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 14 Ağustos 2012; 17:25:01 >
  • ikamet ettiğin binanın altındaki Türksat'a ait kutuya bakarsan buna benzer bir dönüştürücü görürsen modeme gelen kablolar hariç hattın tamamı fiber demektir.

http://www.voscom.com/optical-converter-1v1da1dd.asp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.