Herkese selamlar, ben Niğde’de ikamet etmekteyim. Aralık ayının ikinci haftasından itibaren şehrimizde fiber altyapı çalışmaları başladı. Şehir genelinde Türk Telekom dışında bir altyapı bulunmadığı için çalışmaların Türk Telekom tarafından yürütüldüğünü sanmıştım. Ancak, gerek yerel haber sitelerindeki haberler gerekse yerlere koyulan ek kutularının üstünde Superonline yazması sonrası çalışmaların Superonline için yapıldığını anladım.
Şehrimizde ne bir Superonline müdürlüğü ne de yetkili bir bayisi var; doğal olarak aktif bir hizmet de sunulmuyor. Çalışmalar esnasında, benim evimin yakınlarından da kablo çekildi ve yaklaşık 40 metre kadar ileriye, bir kaldırım köşesine ek kutusu yerleştirildi. Şehir genelinde konulan ek kutuları genelde kaldırım köşelerine denk geliyor zaten.
2 Ocak’ta çarşıda, taşeron firma çalışanlarından birini gördüm. Kutunun içine bir şey takıyorlardı. Çalışanın yanına giderek konuşma fırsatı buldum. Çalışmanın baz istasyonuna yönelik olduğunu düşündüğüm için, “Bunu sadece baz istasyonu için mi çekiyorsunuz?” diye sordum. Çalışan, “Hem evlere hem baz istasyonlarına çekilecek; ancak evlere gelmesi bir ayı bulur.” dedi. Ayrıca baz istasyonlarına çekilen fiberler için henüz sinyal verilmediğini ve sinyal verildikten sonra evlere bağlantı yapılacağını söyledi. Tam olarak ne dediğini şu an hatırlayamıyorum.
Twitter ve BTK üzerinden bilgi almaya çalıştığımda, herhangi bir planlamanın olmadığı, hatta şehirdeki altyapı çalışmasından bile haberdar olunmadığı söylendi.
Sizce bu kadar çalışma sonrası altyapı evlere gelir mi? Etrafta fazlasıyla ek kutusu var. Çarşıda 50-60 metre arayla, benim bulunduğum bölgede ise her sokak arasına denk gelecek şekilde birer kutu yerleştirilmiş.