100 Mbps fiber kullanıcısıyım. Geçenlerde 30. yıl için herkesin fiberi 1000 Mbps'ye yükseltilmişti ama ben o dönem boyunca bu hızdan faydalanamadım. Yaptığım ölçümlerde sürekli kendi paket hızımı aldım. Dün de hızımın 1 aylığına ücretsiz olarak 1000 Mbps'ye yükseltildiğine dair SMS ve e-posta aldım ama hızımda yine bir değişme yok. Modemi yeniden başlattım herhangi bir şey fark etmedi. Müşteri hizmetlerini arıyorum; abuk sabuk DNS adresleri veriyorlar. Yine onlar da bir işe yaramıyor. |
Turkcell Superonline 1000 Mbps hız göremiyorum
-
-
Wifi üzerinden mi görmeye çalışıyorsunuz? Router cihaz wifi6 destekliyor mu? Test yaptığınız cihaz wifi 6 destekliyor mu? Tüm bunların yanı sıra kablosuz kanal ve bant genişliği ayarları yaplı mı?
Bir de imkan var ise kablo ile test eder misiniz? Test ettiğiniz cihazın bin megabit desteklemesi lazım lan portunun.
https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269
-
Cihaz ZTE ZXHN H267Av2. Masaüstünde kablo ile kullanıyorum. Kablosuz bağlantı ölçümü de yine kabloluyla aynı değerde çıkıyor. Yani ben mevcut 100 Mbps paketimde sıkıntı yaşamıyorum ama 2 keredir tanımlanan 1000 Mbps'yi neden kullanamadım onu merak ediyorum. Müşteri hizmetleri kablo muhabbeti yapıyor yani kabloda sorun olsa bağlantıda kopma vs yaşarım ama öyle bir şey de yok. Altyapıdan başka bir şey de gelmiyor aklıma. -
Evinize kadar fiber kablo geliyor mu? Yoksa ethernet kablosu mu geliyor?
Evinize fiber geliyorsa binanın altındaki sonlandırma kutusunda switch kullanılıyor mu?
-
Fiber çekili daireye kadar. Kutuda ne var haberim yok maalesef. -
Sizin daire içerisinde ont cihazı var mı? Yoksa bahsettiğiniz router cihaza giriş yapan ethernet kablosu mu?
-
Fiber kablosu modeme giriyor, modeme takılı küçük bir kutu var. -
Hocam keşke bir görsel eklesen daha iyi anlarız
-
-
Tamam Ont cihazı bu. Sizin daire içerisinde de bu ont cihazından var ise bu durumda ftth kullanıyorsunuz demektir. Haliyle ftth ile bin megabit alabilmeniz lazım normal şartlar ile. Router da fena bir router değil gerçi wifi 6 değil wifi 5 bir cihaz ama olsun. Belki de size tanımlanmıyor o bahsettiğiniz bin megabit hediyesi. Ya da tanımlanıyor ama teknik bir sorundan ötürü siz hızı alamıyorsunuz. Bunu anlamanın en iyi yolu hediye tanımlandığında arıza kaydı bırakmak olurdu. Ya da şöyle yapın. Eğer taahhüt durumunuz etkilenmiyorsa olumsuz olarak hızınızı bin megabit yapın. Eğer sorunsuzca çalışırsa hatta değil tanımlanan hediyelerde sorun oluşuyor demektir. Taahhütünüz olumsuz etkilenmeyecekse sonradan yüz megabite dönüş yaparsınız. Çağrı merkezine sorarsınız eğer etkilenmeme olursa deneyin bakalım neler olacak.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam
Fiber çekili daireye kadar. Kutuda ne var haberim yok maalesef.Eve kadar fiber kablo geliyorsa ve bina altında fiber patchli bir elektrikle çalışan switch varsa patchleri 100 mbite limitlemiş olabilirler, eğer herhangi bir elektrikli switch fiber patch yoksa santralden size kadar direkt fiber geliyorsa o zaman sistem üzerinde sizin hattınız 100 mbite limitli kalmıştır, bunu normalde daha önce fibersiz ethernet kablo ile internet kullanan ve gigabit ethernet switchli yapıda switch kapasitesinin dolmaması için yapıyor süperonline, zamanında bu limit uygulandıysa fiber altyapıya geçseniz bile sistem güncellenmediği için bu limit öyle kalıyor üstüne çıkamıyorsunuz.
Bunu ancak paketinizi 100 mbit üstü paketlere yükseltirseniz öğrenebilirsiniz çünkü o noktada müşteri hizmetleri altyapı ve hız limit kontrolü yapıyor eğer limit varsa ama altyapınız daha yüksek hızlara destek veriyorsa sistemde güncelleme yaparlar ve daha üst hızları alabilirsiniz.
-
Hocam üstte ben de bu durumdan bahsettim. Taahhüt etkilenmiyorsa bin paketine geçilir. Testler yapılır geri yüze döner misal. Taahhüt etkilenmiyorsa tabi
-
Sizin mesajı görmeden atmıştım mesajı, dediğiniz gibi paket yükseltmeden bu işin çözümü zor gibi onların da işine gelmez. Paket yükseltip daha fazla ödeyeceksiniz ki azcık uğraşsınlar
-
Estağfurullah hocam sıkıntı yok hiç
Bakalım konu sahibi denesin nasıl olacak konuda da yazar gelişmeleri
-
-
Maşallah speedtest lere göre uçuyor kaçıyor yersen -
Upload düşük kalmış, şimdi de onu düzelttirin :D
-
Ellemeyeyim şimdi bozarlar sonra 😁 -
Benzer içerikler
- superonline altyapısını kullanan firmalar
- tp link ex530v
- 10 mbps internet hızı nasıl
- superonline yasaklı sitelere giremiyorum
- status: unable to connect error reason: failed dns lookup check error code: cf_dns_lookup_failure error description: could not connect because of dns lookup failure. learn more: https://cfl.re/cf_dns_lookup_failure
- mobil veri çekmiyor
- turkcell abone sayısı
- internetim çok yavaş
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- statik ip
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X