Şimdi Ara

Hem Turkcell Superonline hemde TTNET Fiber Altyapısı olan eve öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturduğum sitede 2 yıldır taahhütlü olarak TTNET fiber kullanmaktayım. Taahhüttüm ağustos ayında dolmakta. 2 yıldır TTNET fiberden hiç memnun değilim. Özelikle youtube da çok fazla takılma donma yaşıyorum. 1-2 ay önce siteye turkcell superonline fiber altyapı döşendi. Hali hazırda kullanan hiç komşum yok o yüzden kimseden memnuniyet geri dönüşü alamadım ilk bağlatan ben olacağım büyük ihtimal.

Ama daha önceden turkcell superonline fiber kullanan birisi olarak kesin superonline'a geçmeyi düşünüyorum. (bir yanımda forumdaki son konuları okuduğumda dahada pişman olur muyum diye içimi yiyor)

Özetle;

1-Sizce hem GERÇEK fiber altyapısı olan bir sitede TTNET mi yoksa SUPERONLİNE mı seçilmeli?
    2-Hangisinde ne paketi tercih etmeliyim? 12-24 ay taahhüt verebilirim sürekli iss değiştiren biri değilim. (35GB limitsiz yeterli oluyor netflix youtube genel internet ara sıra torrent şeklinde) aynı zamanda Turkcell mobil platin müşterisiyim

Teşekkürler...

• TTNET fiber demişsiniz ama fiber derken vdsl mi, binaya kadar fiber mi, GPON mu, hangisi?
    Memnun olmadığınızı belirttiğiniz için Vdsl-FTTC sistem olduğunu varsayıyorum. TTNET'ten memnun değilseniz Superonline'a veya superonline altyapısında hizmet veren Vodafone Net, Millenicom vb. sağlayıcılara geçebilirsiniz. Superonline altyapısı kesinlikle Telekom'un FTTC sisteminden her bakımdan daha iyidir. Ayrıca Vodafone Net ve Millenicom'un fiyatları Superonline'a göre uygundur.

Ben de şu anda Superonline üzerinden VodafoneNet kullanıyorum tavsiye ederim. Kendi omurgası üzerinden yurtdışına çıkıyor, Superonline ile alakası yok. Eve gelen kablo ve binadaki sistem superonline'a ait sadece.

35 gb limitsiz derken 35 megabit demek istediniz sanırım. 35 mbps yeterli oluyorsa Vodafonenet'in 50 mbps'lik paketi f/p açısından superonline'a göre iyi. Ben de onu kullanıyorum halihazırda. Millenicom'a da bakın mutlaka.

• TT Fiber (FTTB/Eth) üzerinden Millenicom kullanmaktayım. 100Mbps paketini kullanıyorum. Yoğun zamanlar dahil (19-24 arası) 100Mbps tam hız alabiliyorum. Youtube-Twitch-Netflix tarzı sitelerde takılma-donma sorunu olmuyor. Ping değerlerim de gayet iyi. Memnunum ve tavsiye ederim. Taahhütsüz hizmet veriyorlar, o yüzden bağlatıp denemenizi tavsiye ederim. Memnun kalmazsanız eğer Superonline'a geçersiniz. Ancak fiyatlar çok pahalı. 100Mbps 85₺ çok iyi fiyat şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrownSquirrel

TTNET fiber demişsiniz ama fiber derken vdsl mi, binaya kadar fiber mi, GPON mu, hangisi?
    Memnun olmadığınızı belirttiğiniz için Vdsl-FTTC sistem olduğunu varsayıyorum. TTNET'ten memnun değilseniz Superonline'a veya superonline altyapısında hizmet veren Vodafone Net, Millenicom vb. sağlayıcılara geçebilirsiniz. Superonline altyapısı kesinlikle Telekom'un FTTC sisteminden her bakımdan daha iyidir. Ayrıca Vodafone Net ve Millenicom'un fiyatları Superonline'a göre uygundur.

Ben de şu anda Superonline üzerinden VodafoneNet kullanıyorum tavsiye ederim. Kendi omurgası üzerinden yurtdışına çıkıyor, Superonline ile alakası yok. Eve gelen kablo ve binadaki sistem superonline'a ait sadece.

35 gb limitsiz derken 35 megabit demek istediniz sanırım. 35 mbps yeterli oluyorsa Vodafonenet'in 50 mbps'lik paketi f/p açısından superonline'a göre iyi. Ben de onu kullanıyorum halihazırda. Millenicom'a da bakın mutlaka.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

Eksik ve hatalı bilgileri tamamlayayım;

Binanın zemin katına kadar fiber geliyor (hem ttnet hem sol) sonrasında dairelere cat kablo çıkıyor. TTNET in verdiği ve iki yıldır hergün söverek kullandığım modem tilgin hg2331. Bu sistemin adı ne oluyor bilmiyorum. Veya SOL nasıl bir modem verip hangi sistemi uygulayacak oda belli değil çünkü daha bağlatan yok.

Mevcut paket bilgilerim:

Paket Tipi Limitsiz Paket
    Paket Adı YALIN FİBERNET(H) (35Mbps'e kadar) 50GB _HEPSİ DA
    Kampanya Bilgisi HEPSİ DAHİL KAMP_YENİ
    Taahhüt Bilgisi 17/08/2019
    Aylık Kullanım Miktarı Limitsiz
    Paket Hızı 35 Mbps'ye kadar
    Paketinizde Sunulan Ücretsiz Ürün ve Servisler
    Türk Telekom Güvenlik McAfee VirusScan
    Aylık 2 GB WiFi Ücretsiz
    Yalın Fiber Aylık Erişim Ücreti
    YALIN FİBERNET (H) (35 Mbps'ye Kadar) 50GB
    Yalın İnternet Kampanya KKÜ

Hız testlerinde (speedtest.net)30-31Mbps gösterse de kesinlikle aldığım hız çok düşük youtube da 720p ve üstü takılmadan video izleyemiyorum. Torrent en fazla 1.5-2mb/s indiriyor. Fast.com da yaptığım testte 720kb çıktı dün akşam yoğun saatte

Bunlarda mevcut kullanımlarım:

Dönem Temmuz'19
    Kullanılan (Download) 56.26 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 4.67 GB

Dönem Haziran'19
    Kullanılan (Download) 108.42 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 2.64 GB

Dönem Mayıs'19
    Kullanılan (Download) 187.98 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 5.15 GB

Dönem Nisan'19
    Kullanılan (Download) 155.46 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 5.87 GB

Bende kesin olarak Superonline altyapısına geçmeyi düşünüyorum. Ama Superonline altyapısını kullanan vodafone ve millenicom un çıkışlarını superonline kısar diye korkuyorum. (2 yıl tahhahüt vereceğimi düşünerek)

Sizce bu bilgiler ve son 4 aylık kullanımlarımı değerlendirirsek hangi firma ve paketi tercih etmeliyim? Şu anda yukarıda paylaştığım pakete 66TL ödüyorum ve daha iyi bir hizmet ve hız için aylık 80-90 liralara razıyım. (aynı zamanda turkcell platin müşterisiyim bununla kombo bir paket var mı)

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

TT Fiber (FTTB/Eth) üzerinden Millenicom kullanmaktayım. 100Mbps paketini kullanıyorum. Yoğun zamanlar dahil (19-24 arası) 100Mbps tam hız alabiliyorum. Youtube-Twitch-Netflix tarzı sitelerde takılma-donma sorunu olmuyor. Ping değerlerim de gayet iyi. Memnunum ve tavsiye ederim. Taahhütsüz hizmet veriyorlar, o yüzden bağlatıp denemenizi tavsiye ederim. Memnun kalmazsanız eğer Superonline'a geçersiniz. Ancak fiyatlar çok pahalı. 100Mbps 85₺ çok iyi fiyat şu an.
    Ben tahahhütlü istiyorum zamlardan etkilenmemek ve kafam rahat olsun diye 24 ay boyunca taşınma vs gibi bir durumumda yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not: Bu arada hiç oyun oynamam oyunla pingle vs işim yok.

Şu kampanya iyi gibi geldi ama sizler ne düşünürsünüz?
    www.superonline.net
    Turkcell’lilere Özel Fiber Platin Paketler Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/turkcelllilere-ozel-fiber-platin-paketler-kampanyasi

12 ay sözünüze​
    Hız​​ AKK/Kota​​ ​Kampanya Fiyatı *
    ​35 Mbps Platin Paket ​Limitsiz ​İlk 6 ay 89,90TL, son 6 ay 99,90TL

35mps limitsiz fiber sol aylık 95 liraya geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

Not: Bu arada hiç oyun oynamam oyunla pingle vs işim yok.

Şu kampanya iyi gibi geldi ama sizler ne düşünürsünüz?
    www.superonline.net
    Turkcell’lilere Özel Fiber Platin Paketler Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/turkcelllilere-ozel-fiber-platin-paketler-kampanyasi

12 ay sözünüze​
    Hız​​ AKK/Kota​​ ​Kampanya Fiyatı *
    ​35 Mbps Platin Paket ​Limitsiz ​İlk 6 ay 89,90TL, son 6 ay 99,90TL

35mps limitsiz fiber sol aylık 95 liraya geliyor

25 mbit 89 tl sınırsız kullanıyorum. Memnunum.
    TTnet olabildiğince uzak duruyorum. Tekel firma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

25 mbit 89 tl sınırsız kullanıyorum. Memnunum.
    TTnet olabildiğince uzak duruyorum. Tekel firma.

Alıntıları Göster
    Selam SOL fiber kullanıyorsunuz sanırım, peki aylık 5 lira daha verip 35mbit almak daha mantıklı değil mi? Hemde upload hızıda artıyor sanırım 35e geçince? TTNET gerçekten çok berbat hız testlerinde yüksek çıkıyor müşteri hizmetleri de bir sorun yok diyor ama reelde durumlar hiç öyle değil. Telefonumda 4.5g den daha hızlı ve iyi bir görüntü ile video izleyebiliyorum wifi' a göre.

• Aslında bu kampanyada iyiymiş:

15 ay sözünüze
    ​Hız​ ​AKK/Kota​ Kampanya Fiyatı *​
    ​35 Mbps Platin Paket Limitsiz​ ​İlk 3 ay ücretsiz, 12 ay 99,90TL

Aylık 79 liraya geliyor sınırsız SOL fiber. Hemde eşimin turkcell hattı üzerine yaparsam turkcell platin oluyor 15 ay boyunca bu da güzel...
  • Yok mu arkadaşlar yol gösterecek fikri olan? Ayrıca bu ttnet'den nasıl kurtulucağım. 17 ağustosta doluyor taahhüt nasıl bir yol izlemem lazım? Otomatik olarak uzatmasınlar sözleşmeyi?
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

Eksik ve hatalı bilgileri tamamlayayım;

Binanın zemin katına kadar fiber geliyor (hem ttnet hem sol) sonrasında dairelere cat kablo çıkıyor. TTNET in verdiği ve iki yıldır hergün söverek kullandığım modem tilgin hg2331. Bu sistemin adı ne oluyor bilmiyorum. Veya SOL nasıl bir modem verip hangi sistemi uygulayacak oda belli değil çünkü daha bağlatan yok.

Mevcut paket bilgilerim:

Kampanya Bilgisi HEPSİ DAHİL KAMP_YENİ
    Taahhüt Bilgisi 17/08/2019
    Aylık Kullanım Miktarı Limitsiz
    Paket Hızı 35 Mbps'ye kadar
    Paketinizde Sunulan Ücretsiz Ürün ve Servisler
    Türk Telekom Güvenlik McAfee VirusScan
    Aylık 2 GB WiFi Ücretsiz
    Yalın Fiber Aylık Erişim Ücreti
    YALIN FİBERNET (H) (35 Mbps'ye Kadar) 50GB
    Yalın İnternet Kampanya KKÜ

Hız testlerinde (speedtest.net)30-31Mbps gösterse de kesinlikle aldığım hız çok düşük youtube da 720p ve üstü takılmadan video izleyemiyorum. Torrent en fazla 1.5-2mb/s indiriyor. Fast.com da yaptığım testte 720kb çıktı dün akşam yoğun saatte

Bunlarda mevcut kullanımlarım:

Dönem Temmuz'19
    Kullanılan (Download) 56.26 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 4.67 GB

Dönem Haziran'19
    Kullanılan (Download) 108.42 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 2.64 GB

Dönem Mayıs'19
    Kullanılan (Download) 187.98 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 5.15 GB

Dönem Nisan'19
    Kullanılan (Download) 155.46 GB
    Karşıya Yükleme (Upload) 5.87 GB

Bende kesin olarak Superonline altyapısına geçmeyi düşünüyorum. Ama Superonline altyapısını kullanan vodafone ve millenicom un çıkışlarını superonline kısar diye korkuyorum. (2 yıl tahhahüt vereceğimi düşünerek)

Sizce bu bilgiler ve son 4 aylık kullanımlarımı değerlendirirsek hangi firma ve paketi tercih etmeliyim? Şu anda yukarıda paylaştığım pakete 66TL ödüyorum ve daha iyi bir hizmet ve hız için aylık 80-90 liralara razıyım. (aynı zamanda turkcell platin müşterisiyim bununla kombo bir paket var mı)

Alıntıları Göster
    quote:

O konuda endişe etmeyin Millenicom'da durum nedir bilmiyorum ama ben Vodafone kullanıyorum, yurtdışı çıkışlarının ve internet trafiğinin Superonline ile alakası yok. Yurtiçinde birkaç siteye tracert attığımda reverse.superonline.net şeklinde sunucuları görüyorum bazen.

Superonline altyapısından hizmet veren diğer firmalar şu an için en mantıklısı bence.

• quote:

Selam SOL fiber kullanıyorsunuz sanırım, peki aylık 5 lira daha verip 35mbit almak daha mantıklı değil mi? Hemde upload hızıda artıyor sanırım 35e geçince? TTNET gerçekten çok berbat hız testlerinde yüksek çıkıyor müşteri hizmetleri de bir sorun yok diyor ama reelde durumlar hiç öyle değil. Telefonumda 4.5g den daha hızlı ve iyi bir görüntü ile video izleyebiliyorum wifi' a göre.

Alıntıları Göster
    Ben aldığımda yoktu bu kampanya. Arayıp sormak lazım geçiş yapılabilir mi?

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Daha üst paket olduğu için geçersiniz bence

• BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Vodafone da hangi paketi kullanıyorsunuz?

• AutoTestPilot kullanıcısına yanıt
    50 mbps 104,90 TL'lik paket hocam. Ekstra modem ücreti de aylık alıyorlar

Bu tarife içeriğinde mobil bir paket yok. Paketin kendisi platin kullanıcılarına.

Tüm hizmetlerin (GSM+FIBER) hepsinin tek faturada olduğu bir paket kalmadı bildiğim kadarıyla.
  • Bugün TTNET müşteri hizmetlerini aradım. Tahahhüt süremin bitişine 15-16 gün kaldığını ve yenilenmesini istemediğimi söyledim. Tahahhüt süresinin bitimine 1 hafta kala arayın dediler ön iptal başvurusu alacağız sizde bir hafta içinde cihazınızı ttnet ofisine teslim edeceksiniz dediler. Başkada bir işlem yapmadılar. İnşallah bir yamuk yoktur çünkü otomatik yenilediklerini falan duydum.

Bu arada hala SOL ve SOL altyapısını kullanan millenicom ve vodafone kampanyalarını araştırmaya devam. Ağustos ayının ilk haftası birine başvuracağım çünkü ilk bağlatan ben olacağım için sürecin uzun süreceğini düşünüyorum.
  • Şimdi çok fazla seçeneğe sahipsiniz

Netspeed Fiber kullabilirsiniz (TT Altyapısından)
    Vodafone Fiber kullanabilirsiniz (Superonline Altyapısından)
    Millenicom Fiber kullanabilirsiniz (Superonline Altyapısından)

Bunları araştırıp ideal paketlere bakabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Merhabalar, vodafone fibermax çalışanıyim.
    99 mbps sol altyapıli limitsiz fiber internetı modem dahil 105.80 tl ye
    35 mbps sol altyapı limitsiz fiber internetı ilk 6 ay 64.90 + 6.90 modem ucreti, kalan 18 ay 74.90 tl +6.90 modem ücreti ile yararlandirabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkosucu

Merhabalar, vodafone fibermax çalışanıyim.
    99 mbps sol altyapıli limitsiz fiber internetı modem dahil 105.80 tl ye
    35 mbps sol altyapı limitsiz fiber internetı ilk 6 ay 64.90 + 6.90 modem ucreti, kalan 18 ay 74.90 tl +6.90 modem ücreti ile yararlandirabilirim
    Merhaba, teklifiniz için teşekküler fakat 2. söylediğiniz SOL ile bire bir aynı rakama geliyor yani aylık 79 lira modem ücreti ile beraber.

SOL kampanya :

15 ay sözünüze
    ​Hız​ ​AKK/Kota​ Kampanya Fiyatı
    ​35 Mbps Platin Paket Limitsiz​ ​İlk 3 ay ücretsiz, 12 ay 99,90TL

Aylık 79 liraya geliyor sınırsız SOL fiber.

Artı platin de yapıyorlar bir turkcell hattı. Yani yanlış anlamazsanız bu durumda neden orjinal SOL varken vodafone tercih etmeliyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.