Şimdi Ara

Fiber geliyor ama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu ücreti ile yaptıramamıdığım fiberi yatırım kapmasında bulunduğumuz bölgeye Telekom çekmeye başladı.
    Direkler arası Havai olarak başladılar.
    Şu an ki durumda direkler arası kablo çekiyorlar.
    Bundan sonra süreç nasıl işliyor ve takribi ne kadar sürüyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim

• Kırsal kesimde kablolar çekildikten sonra 6-9 ay sürebiliyor kuruluma başlamaları. Bizim köyde kablolar 2022 Ekim'de çekildi, Fiber 2023 Ağustos'ta aktif oldu. Aylarca sürer yani

• Teşekkürler hocam
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Köye ftth mı çektiler yoksa vdsl mi?

• weeba. W kullanıcısına yanıt

FTTH

Hayırdır telekomun kafasına taş mı düştü sadece lüks rezidanslara çektikleri ftth köylere gelmiş  

hocam bu arada biraz bahseder misiniz nasıl bir sistem kuruluyor tüm köyde önceden ne vardı (vdsl/adsl veya hiç mi altyapı yoktu)

evler genel olarak müstakil mi

bende 2020 yılından beri uğraşıyorum 15 mbps zor görüyor değerler 1.5km uzaktakı dolaptan alıyoruz çünkü siz nasıl çektirdiniz biraz anlatır mısınız? (bende köydeyim)

Tamamen müstakil evlerin bulunduğu bir yer.

Eskiden 4 MBit ADSL vardı, 2021 yılında 16 Mbit ADSL geldi. VDSL hiç gelmedi, ama bakır kablolar hasarlı olduğu için ADSL'i bile bir çok ev alamıyordu. köydeki 60-70 evden sadece benim evimdeki internet düzgün çalışıyordu, herkesin evindeki kesilip duruyordu. Yeni evler yapıldıkça kimseye internet verilemiyordu, bu durumda Türk Telekom da sorunu çözmek için Fiber çekmeye karar verdi.

Merkezden bizim oraya kadar olan 4 km yola yer altı menholler ile Fiber döşendi, bizim köyün girişinde de eski 30 yıllık ahşap direkler üzerinden havai dağıtım yapıldı. 2 direkte bir gri kutu takıldı, sonra evlerimize havai kablolar ile direklerden dağıtım yapıldı. Var olan bakır şebeke de aynı direklerde halen duruyor, ama artık o kablolar paramparça ve kimse onlardna hizmet alamaz halde.

Bende aynı durumu yaşadım halen 13-14 mbps zor görüyor hat ancak fiber dönüşümü yapmaya yanaşmıyorlar umarım bu kadar beklemeden sonra vdsl getirmezler çünkü bakır kablom da ek dolu leş gibi durumda

bu arada bizim ev 3 katlı sizin köydeki 2 3 katlı binalara dağıtım için kutu konuldu mu?

Hayır 3 katlı binalara da kutu konmadı. Sadece ahşap direklerde dağıtım var, binanın her katına ayrı bir Fiber havai kablo ile internet veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Mayıs 2024; 13:19:52 >

Artık düzeni değiştirmeye karar kılmışlar, çoğu bölgeye belirli noktaya kadar dağıtıcı fiber kutu takıp 4-5 binaya birden 1 noktadan fiber hat çekiyorlar ince kablolar ile işim gereği sürekli geziyorum çoğu bölgede çalışma yapıyorlar ve yaptıkları işlerin %90ı fiber kabloyu bir noktaya getirip ordan o bölgenin tamamına dağıtmak, biraz geç oldu bu geçiş ama en azından akıllanmışlar diyelim.

• erkaninn59 kullanıcısına yanıt

Hiç iyi yapmıyorlar, incecik kablolar ne kadar dayanıklı olabilir ki? 4-5 seneye kalmaz kopukluk yapmaya başlayacaklar. Doğru düzgün kalın kablolar kullanmıyorlar.

kablonun dayanıklılığını kalınlığı belirlemiyor ama siz bilirsiniz

• erkaninn59 kullanıcısına yanıt

Gayet de belirliyor, 1990 larda çekilmiş bileğim kalınlığındaki Bakır şebeke bina duvarlarına paslanmaz çelik kancalar ile takıldığı için 30 sene geçmesine rağmen halen taş gibi sağlam.

Peki şimdi ne yapıyorlar, içinde taşıyıcı bile olmayan usb kablosu kadar ince fiber kabloları plastik kelepçeler ile takıyorlar balkonların demirlerine. O plastik kelepçenin ömrü 2-3 yıl, sonra kopacak ve kablo sallanacak, çoluk çocuk çekecek kabloyu koparacak. Şu an İstanbul Fatih'teyim, 2 saat içinde size bunların örneklerini göstereceğim. Eve giderken çekeyim buradaki Fiber kabloları nasıl döşediklerini.

bir şey çekmene gerek yok kasti bir şey yapılmadığı sürece ve sağlam oturtulduğu sürece o kablolar durduğu yerde kopmazlar, dış etken olduğu sürece kalın çekilen o turuncu kabloda kopar, türkiyede hiç bir iş düzgün yapılmadığı için bu işte düzgün yapılmıyor, ülkenin denetleyici sistemlerinin hiçbiri çalışmadığı için böyle durumların yaşanması normal kabloyu çektikleri için razı olup devam edicez hayatımıza normalde zaten kablonun hiç gözükmemesi lazım, bu çektiklerinin yarısını bile çekmeyebilirdiler maliyeti düşürmek için böyle bir şeye başvurulduğu çok belli kopacağını hiç sanmıyorum bana çekilen kabloda incelerden hiç sıkıntı çıkmadı 5-6 aydır ev içine çekilen ince fiberlerden değil zaten eğilip bükülmüyor kırılma olasılığıda yok siz o kabloyu fazla hafife alıyorsunuz kalın kablolardan tek farkı ince oluşu

• Proje genişse uzun sürebilir, bizim çok geniş bir alan değildi yaklaşık 3 ay'a aktif oldu.

Bu konuda kendi yaşadıklarımı paylaşmıştım TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 2529 (donanimhaber.com)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.