Şimdi Ara

ttnet apartmana kadar kablo döşer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba yaşadığım bölgede fiber internet var fiber kutusu yaşadığım sitenin hemen dışında galiba (öyle tahmin ediyorum ) internet paketim 24mbps fiber internet fakat aldığın değerler 5 ile 8 arası büyük ihtimalle hatla apartman arasındaki kabloların eski olmasından kaynaklanıyor (bina 10 yıllık),arayıp konuşsam apartmana kadar fiber optik kablo döşerler mi?
    not:apartmanda 3 daire var

KONUYU DAHA SONRA OKUYUP BİLGİ ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN NOT:
    Ttnetle görüşmem üzerine sorunun hatta mı yoksa modemde mi olduğuna bakmak için eve ekip gönderdiler yaptıkları teste göre modemim fiber interneti kaldırmıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 9 Temmuz 2014; 23:22:13 >

• 35-30 kisi bul imza topla dilekce ver 6-13 ay arasi yaparlar. Birde kutuyla aran ne kadarsa kablo cekebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük ihtimal ama denemekten zarar gelmez. Sokağa kadar fiber geldiyse, orası öyle kalacaktır büyük ihtimal. Sonuçta bakır kablolar iyiyse vdsl ile de 100mbit alabiliyorsunuz. Bence siz Telekom'dan gelen bakır kabloya direk modemi bağlayıp deneyin. Böylece sıkıntı size ait olan kablolarda mı yoksa başka bir yerde mi belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay VARANGEL

quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

35-30 kisi bul imza topla dilekce ver 6-13 ay arasi yaparlar. Birde kutuyla aran ne kadarsa kablo cekebilirsin

Apartman ile saha dolabı arasındaki kablodan mı bahsediyorsunuz?

Evet oyle kablo cekenler oluyir hat zayiflamasi 0.0 olur

• ressi1 kullanıcısına yanıt
    fiber kutusu var galibahttp://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx şurdan baktığımda sokakta ultra hızlı internet olduğu söyleniyor ama apartmanı seçip sorgulattığımda bu bölgeye ait bilgi bulunamadı diyor benim merak ettiğim şu fiber kutusundan apartmana kadar kablo çekerler mi yoksa biz mi çekeceğiz ?

ek olarak: bir önceki mesajda ankastre kutusunu okudum merak edip baktım şimdi ana hattan ankastre kutusuna mı kablo çekilip sonra eve mi çekilmesi gerekiyor ?
    şu resimdeki kutu ankastre kutusu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 23 Haziran 2014; 17:31:03 >

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    bakır kablo derken şu prizi taktığım yeri söküp direk modeme mi bağlıyım anlamadım splitter'ı diyorsanız kullanmıyorum zaten ana kablo direk modeme bağlı
  • Yok kastettiğim şey; apartmanın girişinde telekomdan gelen orijinal kablo bir dağıtıcıya girip oradan sizin dairenize kadar geliyordur. Bu noktada size ait olan kabloyu sökün, telekomdan gelen kablonun ucuna kısacık bir ek yapıp ucuna jak takın (ya da ucunda jak olan standart bir telefon kablosunun bir ucunu kesin, çıplak kalsın yani bir uç) ve modeme bağlayın. Tabii modem için elektrik de olmalı o noktada. Yoksa uzatma kablosuyla falan test amaçlı bir yerden elektrik alırsınız. Bu noktada sorun yok ise, sizin duvarların içinden geçen telefon kablolarınızda sıkıntı var demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    teşekkür ederim dediğiniz kablo bu mu? elektrik kablosu çıkmasında, çarpılmayalım kablolar çok karışık görünüyor şu soldaki gri kalın kablonun ucuna bağlayacağım heralde
  • Evet bu telefon kablosu. Elektrik yok orda :) Şu siyah kalın kablo telekomun orijinal kablosu olmalı. Görebildiğim kadarıyla size ait olan gri kılıflı kabloda zaten paslanma var. Ordaki renkli çiftlerden biri size ait. Onu bulduğunuzda söküp direk modeme takın anlattıgım şekilde. Bakalım ne olacak.
    teşekkür ederim, deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Incredıble

fiber kutusu var galibahttp://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx şurdan baktığımda sokakta ultra hızlı internet olduğu söyleniyor ama apartmanı seçip sorgulattığımda bu bölgeye ait bilgi bulunamadı diyor benim merak ettiğim şu fiber kutusundan apartmana kadar kablo çekerler mi yoksa biz mi çekeceğiz ?

ek olarak: bir önceki mesajda ankastre kutusunu okudum merak edip baktım şimdi ana hattan ankastre kutusuna mı kablo çekilip sonra eve mi çekilmesi gerekiyor ?
    şu resimdeki kutu ankastre kutusu mu ?

Ultra hizli net ultranettir 16mbps kadar destekler. Arkadasin dedigi gibi olcumunuzu birde orda yapin eger sonuc farkli cikarsa tesisatinizi telefon kablosu degilde cat5 kabloyla degistirin

• Sokaktaki dolaba fiber gelmiş demek ki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay VARANGEL

quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Sokaktaki dolaba fiber gelmiş demek ki...

Evet zaten 2 senedir kabine kadar fiber uygulaması aktif mahallede fakat araya bakır girdiği için bir anlam ifade etmiyor.

Allah icin birsey sorucam yav bu ttnet ****si bugun babami aramis vdsl sinyali olmadan hattiniz 30 mbit destekler denis boyle bisey olurmu. Babam demis en fazla 16 mbir felan destekliyor ultranet var diye yok babami kekleyip gecirmis simdi ben napiyim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.