Bildirim
gecekondulara ne zaman fiber internet gelir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: magrofon
istanbul anadolu yakasında oturuyorum bizim bina 2 katlı çift daire bizim sokakta 6 katlı binada var 3 katlı binada 4 katlıda var şimdi benim merak ettiğim bu telekom fiber interneti sadece siteleremi çekecek yoksa türkyenin her yerine her eve gelecek mi fiber internet?
daha ortada fol yok yumurta yok. arkadaşlar tamam fiber internet elbet gelicek. ama bu öyle şakk diye olan bişey değil tabi öncelik sitelere verilir ama her kesime yayılması uzun zaman alır.. -
5 yıl önce açmışsın konuyu -
Tek kelime söylüyorum. HİÇ BİR ZAMAN gelmez...Sıralamada öncelik sitelere veriliyor ki buradaki esas amaç yüksek fiyatlı alet ve techizata olacak zararı önlemek, ikincisi sitelerden gelen toplu talepler ki bu da işin olmazsa olmaz can damarı. Hiçbir gecekondu bölgesinde bu şekilde toplu alımların ve cihazları korumaya yönelik bir güvencenin olacağını sanmıyorum. Maalesef gecekondu bölgeleri için böyle bir ön yargı durumu söz konusu. Sitelerden sonraki öncelik site tipi yapılaşmaya sahip apartmanlara gelir. Hızlı internetim olsun diyorsan ya siteye taşınacaksın ya da santralin dibinde bir ev tutacaksın ya da bulunulan gecekondu yerleşmesi santrale 2 km nin altında bir mesafede olması gerekiyor. -
Bu gidişle zor görünüyor. -
Bu telekom ile olacak iş değil bunlar. Tek telekom değil altyapı şirketlerine izinler veren kurumlar da önemli. Mesela Japonya'da fiber kablolar bile normal elektrik telleri gibi havada direklerde asılı. Böyle olunca altyapıyı oluşturmak daha az masraflı oluyor. Ama bizde yer altının iznini alacaksın, kazısını yapacak, borusunu döşeyecek, kirasını ödeyeceksin vs. daha pahalıya geliyor işler. Mecburen VDSL çözüm olacak insanların dertlerine, ya da site ve apartmanlara taşınmaları gelecek... -
zor hocam çok zor -
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Bu telekom ile olacak iş değil bunlar. Tek telekom değil altyapı şirketlerine izinler veren kurumlar da önemli. Mesela Japonya'da fiber kablolar bile normal elektrik telleri gibi havada direklerde asılı. Böyle olunca altyapıyı oluşturmak daha az masraflı oluyor. Ama bizde yer altının iznini alacaksın, kazısını yapacak, borusunu döşeyecek, kirasını ödeyeceksin vs. daha pahalıya geliyor işler. Mecburen VDSL çözüm olacak insanların dertlerine, ya da site ve apartmanlara taşınmaları gelecek...
Doğru yorum -
Türk Telekom saha dolaplarını değiştirip saha dolaplarına kadar fiberi 1 sene içinde her yere vermesine verir ancak oda yine eve kadar bakır kablo olduğu için en fazla 20mbit hız alırsın. Önemli olan binanın girişinde fiber internet kutusu olması, buda siteler dışında hiçbiryere verilmiyor sanırım. -
Forum da superonline çalışan arkadaşımız bu seneden sonra bulunduğunuz bölgeye fiber gelcek dedi benim oturduğum yerde tek katlı evler mevcut sitelere verildiğini bildigim için tekrar sordum ilk önce siteler yoğun olan bölgeler ondan sonra evler dedi kendisi -
gelmez boşuna bekleme. bu kadar dağınık yerleşime ancak wimax ile erişilebilir. -
Hım....80 ve 90 kuşağının göreceğini sanmam.. -
3-5 Kişi fiber alacak diye o kadar para harcayıp sistem kurmazlar. -
anlaşıldı biz gene adsl e kaldık 8 megabit hızımı gene 4 e düşürmüşler telefona da ayrı para veriyoruz. tonla para götürüyorlar bu milletten her eve fiber internetin gelmesi lazım bence haksızlık bu resmen.. -
Bulunduğunuz bölgede saha dolabı değişirse bina içindeki kablolardada sorun yoksa herkez 8mbit 16mbit sağlıklı bir şekilde alabilir. Saha dolaplarıda hızla değiştine göre bu hızlar normal olucak.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X