Şimdi Ara

Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Botaş doğalgaz dağıtım şirketi doğalgaz döşerken fiberkablolarıda aynı kanallardan döşemişti vakti zamanında
    bende diyodum ne bu turuncu kablolar meğer bunun içinmiş
    yani evinizin önünden doğalgaz geçiyorsa fiber kabloda geçiyor ve ordan hizmet alabileceksiniz

ve ihale ile bu fiber kabloların kullanım hakkı SUPERONLINE'a kiralandı ve superonline alt yapısını 2.5 kat arttırdı

bu kabloların olduğu yerler
    ETAP1: Malkoçlar’dan (Bulgaristan Sınırı) başlamak üzere Kırklareli – Edirne - Tekirdağ - İstanbul – Kocaeli - Adapazarı – Yalova - Bursa – Bilecik – Kütahya - Uşak – Eskişehir - Ankara – Kırıkkale – Aksaray – Konya – Niğde - Adana - Yozgat – Kırşehir – Nevşehir - Kayseri - Sivas – Erzincan - Ordu – Giresun - Gümüşhane – Bayburt - Erzurum – Trabzon – Rize – Ağrı – Van – Kars – Ardahan il sınırları içerisinden Türkgözü’ne (Gürcistan Sınırı) kadar,

ETAP 2: Yunanistan Sınırından başlamak üzere Edirne – Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir – Bursa – Manisa – İzmir – Aydın – Denizli – Burdur – Antalya- Isparta – Afyon – Konya – Aksaray – Karaman – Niğde - Ankara – Kırıkkale – Çankırı – Bolu – Kastamonu – Düzce - Zonguldak – Bartın - Karabük – Kocaeli – İstanbul (Pendik) – Çorum - Amasya - Samsun – Ordu - Tokat - Kırşehir - Nevşehir - Kayseri - Yozgat - Sivas – Malatya – Kahramanmaraş – Adana – Mersin - Osmaniye – Antakya – Gaziantep – Adıyaman – Şanlıurfa – Diyarbakır – Elazığ - Mardin – Şırnak il sınırları içerisinden Silopi’ye (Irak Sınırı) kadar

kaynak:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATlH -- 26 Aralık 2009; 22:22:41 >

• bu hizmet ne zaman başlayacak ve fiyatları hakkında bilginiz var mı?
  • Türkcell ihaleyi kazandı kullanım hakkı 15 yıl onların bakalım ilerleyen günlerde neler olacak...
  • Evet türkiye yavaş yavaş fiber optik'e geçiyor.

Botaş'tan sonra TCDD'nin demiryolları boyunca, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de otobanların etrafına döşediği fiberoptik kablolar ihaleye çıkacak... Ayrıca Superonline vb firmaların İBB ile de F/O kullanımı için görüşmeler yaptıkları söyleniyor...
  • mehter yürüyüşü ilede olsa ,mesafe alıyoruz yani
  • kaynak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qontak0

kaynak?

haberturk.com
    HABERTÜRK - TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNTERNET GAZETESİ
    http://haberturk.com/ekonomi/haber/195628-Turkcell-Botasin-kablosundan-da-konusturacak.aspx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk defa böyle birşey duydum, kim akıl ettiyse zamanıda bu kabloları döşediyse helal olsun. Umarım standardı yüksek kablolar döşemişlerdir, yoksa haftaya başlarlar "bu hatlardan ancak 2mbit hız gider" demeye :)

Ek: ilgili haberde, internetten bahsedilmiyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 23 Aralık 2009; 12:39:20 >
  • kaynakta 15 yıl için 21 milyon a ihale edildiği yazıyor...

kabaca bir hesap yaparsak (tabiki turkcell ek masrafta yapcaktır ama biz yinede yapalım hesabı)

15yıl x 12 ay x ayda 30 lira alsa en az x 100.000 kişiye verse hizmeti en az (ki daha fazla sayıya ulaşır )

=540.000.000 lira para eder

uzun vadede çok iyi bir yatırım yapmış bence turkcell

fiberinternetin bu kadar yere yayılacak olması beni mutlu ediyor...

• Binada doğalgaz var ama daha 5 gün önce fiber döşendi.Her yerde olacağını sanmam.(İzmir-Gaziemit)

Önceki evimizde(lojman) doğalgaz döşenirken ekstra hiçbirşey döşenmedi.(Ankara-Yenimahalle)

Böyle birşeyin heryerde olduğunu sanmıyorum.Şehirlerin belli kısmında vardır.İnşallah ben yanılıyorumdur.

Eğer ben yanılıyorsamda; neden bukadar zaman beklendi?İlla diğer ülkelerden geri kalmak yıllarca az hizmete çok para vermek için mi?

Yıllar önce kablo döşemeyi akıl ediyoruz ama bu güne kadar kullanmak nedense aklımımıza mı gelmiyor.Neyse buna şükür arada bir de olsa ülkesini düşünen birileri birşeyleri önceden hesaplıyor.
  • Her doğalgaz hattı için geçerli değildir muhtemelen çünkü bizim eski evimiz doğalgazın ilk geldiği yerlerden birindeydi ve doğalgaz kullanırken ADSL diye birşey yoktu ülkede.Ama şuan oturduğumuz semt 2 yıl önce merkezi sistemden doğalgaza geçiş yaptı.Yani burda var olduğunu zaten biliyorum ben (ben kullanmıyorum o ayrı mesele) ama eski oturduğumuz semtte doğalgaz olmasına rağmen fiber hattı olduğunu sanmam,ha sonradan döşedilerse bilmiyorum.
    Eski hatların olduğu semtlerde muhtemelen yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chimaerane

Her doğalgaz hattı için geçerli değildir muhtemelen çünkü bizim eski evimiz doğalgazın ilk geldiği yerlerden birindeydi ve doğalgaz kullanırken ADSL diye birşey yoktu ülkede.Ama şuan oturduğumuz semt 2 yıl önce merkezi sistemden doğalgaza geçiş yaptı.Yani burda var olduğunu zaten biliyorum ben (ben kullanmıyorum o ayrı mesele) ama eski oturduğumuz semtte doğalgaz olmasına rağmen fiber hattı olduğunu sanmam,ha sonradan döşedilerse bilmiyorum.
    Eski hatların olduğu semtlerde muhtemelen yoktur.

Fiber eski bir teknoloji zaten son 2-3 yılda gelişmiş değil ama eski doğalgaz hatlarında varmıdır bilemem.
  • Muhtemelen bu hatlar anahat gibi bir durumdadır. Son kullanıcıdan ziyade tüm trafik yükünün geçeceği hatlardır. Şehir içlerinde yeniden yapılanma gerekebilir ki, ben Niğde'de oturuyorum, buraya da doğalgaz son bir kaç sene de geldi ve mahalle aralarına döşedikleri yerlerde herhangi bir fiber çalışması görmedim.
  • Ben Kocaeli'de oturuyorum.Bizim buraya doğalgaz 2 sene önce geldi.Adamlar boruları döşediler ve evin önüne doğalgaz borusu için kazılan yerden kablo çıkarıp evin önüne direk diktiler.(Direk 1metre).Bu kablo nedir arkadaşlar?
  • Bence Turkcell bireysel olarak bunları evlere taşımayacak şöyle yapabilir,

Bu doğalgaz hatlarındaki döşenmiş fiber kabloları Kendi GSM yansıtıcılarına bağlayacaktır böylece hem 3G altyapısını fiberlerle birbirine bağlayacak vede gelecek sene filan 4G LTE nin yüksek hıza ihtiyacı var 150 MBps filan bütün GSM vericileri Fiber Kabloyla Ana çıkışa kadar birbirine bağlanırsa İnternet altyapısını çözmüş olacak 4G ile yüksek hızlı interneti herkese dağıtacak millet artık kablosuz heryerde süper hızlı internete kavuşacak.

Bence böyle, bu fiber kabloların uçlarını apartman apartman dağıtacağını evlere fiberle yüksek hızlı internet götüreceğini düşünmüyorum yapacağı yatırım 4G LTE teknolojisi içindir bence
  • Nasıl öğrenebiliriz fiber hattın evimizde olduğunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starforces

Bence Turkcell bireysel olarak bunları evlere taşımayacak şöyle yapabilir,

Bu doğalgaz hatlarındaki döşenmiş fiber kabloları Kendi GSM yansıtıcılarına bağlayacaktır böylece hem 3G altyapısını fiberlerle birbirine bağlayacak vede gelecek sene filan 4G LTE nin yüksek hıza ihtiyacı var 150 MBps filan bütün GSM vericileri Fiber Kabloyla Ana çıkışa kadar birbirine bağlanırsa İnternet altyapısını çözmüş olacak 4G ile yüksek hızlı interneti herkese dağıtacak millet artık kablosuz heryerde süper hızlı internete kavuşacak.

Bence böyle, bu fiber kabloların uçlarını apartman apartman dağıtacağını evlere fiberle yüksek hızlı internet götüreceğini düşünmüyorum yapacağı yatırım 4G LTE teknolojisi içindir bence

daha 3G ye verdikleri parayı çıkarmadan 4G biraz hayal gibi
    ama baz istasyonlarınıda besleyebilirler belki mobil interneti ucuzlatırlar

son kullanıcıya faydası olurmu olmazmı onu zaman gösterecek

• Evlere fiber hizmeti mecbur gidecek.Bu hizmeti vermeyen firma önümüzdeki 10 yıl içinde pek tutunamaz.

Iptv voip gibi hizmetlerin sağlıklı verilebilmesi için fiber internet hizmetinin sunulması gerekiyor.İşte bu yüzden eninde sonunda bu hizmet verilecek.

Bağlantıların gsm e bağlanmasıda olabilir anca ben önceliği fiberde görüyorum.Sonuçta fiber 3 ve 4.nesil iletişim den daha ucuz olcaktır buna bağlı olarakta halk fiberi tercih edecektir.
  • Polatlıdada var doğalgaz ama fiber varmıki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATlH

quote:

Orijinalden alıntı: Starforces

Bence Turkcell bireysel olarak bunları evlere taşımayacak şöyle yapabilir,

daha 3G ye verdikleri parayı çıkarmadan 4G biraz hayal gibi
    ama baz istasyonlarınıda besleyebilirler belki mobil interneti ucuzlatırlar

son kullanıcıya faydası olurmu olmazmı onu zaman gösterecek

bu sevindirici bir haber. Rekabet kızışıyor. TT nin tekelliği kalkıyor.
    Turkcell kazıklıyor diyen arkadaşlar bence çok yanlış düşünüyorlar. Türkiye'de turkcell tekel değil. İki alternatif oparatör daha var onları seçebilirler. Ama Türkiye'nin gerçeği 6 milyon müşteri TT alt yapısındaki interneti ne kadar istemese de kullanmak zorunda. Şu an sadece Turkcell Türk Telekom ile rekabet yapıyor. Rekabetin yanısıra işbirliği de yapmak zorunda olduğu çok yer var. Superonline ADSL kullanıcıları gibi. Bu yüzden Türk Telekom elinde ne kadar koz varsa onlları kullanarak Turkcell i karalamak için elinden geleni yapıyor.

Bir de Turkcell genel müdürü 3G bazlarının kurarken biz yeni gelecek teknolojiye uygun şekilde kuruyoruz gibi bir şey dememişmiydi. Yani 4G teknolojisi geldiğinde pek bir alt yapı sorunu çekmiyecekler gibi bir şey duymuştum sanki

Tabi o alt yapıyla en azından apartmanlara da Quiknet hizmeti getirirlerse tam süper olur bence

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.