Şimdi Ara

Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve de cevapla birlikte mutluluğum arttı =) bir kaç ay içerisinde apartmanlarada hizmet başlıyormuş =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunusolcay

Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve de cevapla birlikte mutluluğum arttı =) bir kaç ay içerisinde apartmanlarada hizmet başlıyormuş =)

Valla 20m alırım gibime geliyor.
  • 20 lik Kesinde belki ilerde 100 Mbps :)
  • güzel haberler ... fibernet olan bi semte taşınmayı düşünen biri olarak
  • şu şişli mecidiyeköy civarına bir gelse fiberoptik yakacam bu gezegeni.
  • Benim çıkardıgımda şu açıklamada 2.5 kat artırdı diyor yani şuan hemen hemen heryerde dogalgaz var dogalgaz olan yerlerin hepsinde fiber döşeli olsa 2.5 artı yerine tamamen bitti denilirdi diye düşünüyorum.
    birde illere diyiliyor sadece her dogalgaz olan yerde olsaydı 38 il ve ilçelerde denilirdi diye düşünüyorum altyapıyı almalarının sebebi daha uzaktaki yapılan toplu konutlara çekmek doguda mesela yani istanbul ankara daki ler sevinmesin bizim bi işimize yaramıyacak kanaatindeyim sadece götüremedekleri illere ulaşmış olucaklar ayrıca sarıgazide fiber çalışması vardı 1 hafta önce ordaki kazı sorumlusu kişiye sordum ben o dediki sadece toplu konutlara çekilicek yani normal ev lere şuanda yok öyle bir projede yok dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehlika -- 31 Aralık 2009; 19:31:00 >
  • Ben müşteri hizmetlerini aradğımda bir kaç ay içersinden apartmanlara hizmet vereceklerini söyledi.Birde şöyle bir şey var her doğalgaz olan yerde fiber olduğunu zannetmiyorum ancak şöyle bir şey var ki doğalgaz sanıldığı kadar Türkiye'nin her yerinde yok Kocaelide çalışmalar sanırım geçen sene bitti veya bir kaç yer kaldı İstanbul'un dibindeki gelişmekte olan bir şehirde bile durum buyken her yerde olduğuna inanmak biraz saçmalık olur =)
  • Evinizde yada sokağınızda doğalgaz olmasına çok sevinmeyin Doğalgaz ana hatları bu kiralanan hatlar..Son kullanıcılara doğrudan yönelik değil..Ha tabi eğer kiralamasaydı o hatlar içinde uğraşacaktı simdi uğraşmamış olacak süperonline..Yani bazı yerlere planlananlardan daha kısa sürede gelmesi için iyi bir adım oldu..
  • quote:

Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve de cevapla birlikte mutluluğum arttı =) bir kaç ay içerisinde apartmanlarada hizmet başlıyormuş =)

Cevaplari dogru yorumlamak gerekir. Turkiyede birkac ay demek birkac yil demek oluyor ne yazikki Anlayacaginiz en azindan 2010 dada sadece gene sosyete sitelerine calisacaklardir.En iyimser tarih bence 2011 dir.
  • haber güzel fakat hemen umutlanmamak gerek öncelikle turkcelde bizim gibi kendini türk telokomdan kurtarmaya uğraşıyor şöyleki bazlar arası iletişim hala tt altyapısı üzerinden sağlanıyor ee bunun içinde turkcel hatırı sayılır paralar ödüyor tt ilk amaçları bundan kurtulmak daha sonra belki bizleride düşünürler oda belki bu arada vodafone da borusan iletişimi alıyor rekabet kızışırda karlı biz çıkarız umarım
  • Superonline, BOTAŞ boru hatlarıyla fiber altyapısını 2,5 katına çıkaracak

BOTAŞ'ın ''Fiber Optik Altyapısı''nın kiraya verilmesi ihalesini kazanan Superonline, fiber optik ağ altyapısını 2,5 kat artırıp 26 bin kilometreye ulaştırmayı planlıyor.

Superonline'den yapılan yazılı açıklamada, Superonline'ın, BOTAŞ'ın fiber optik altyapısının kiraya verilmesi için açtığı ihaleyi 20 milyon 900 bin avroluk teklifiyle kazandığı hatırlatıldı. 2 ayrı etap şeklinde düzenlenen ihaleye katılan Superonline'ın, kapalı zarf açık artırma usulüyle verdiği teklif karşılığında BOTAŞ'ın güzergahını 15 yıl süreyle kiraladığı kaydedildi. Konuya ilişkin sözleşmenin dün Ankara'da BOTAŞ yetkilileri ile Superonline Genel Müdürü Murat Erkan arasında imzalandığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, imza töreninin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin coğrafi konumu gereği telekomünikasyonda stratejik öneme sahip bir bölgede bulunduğunu söyledi.

''Superonline olarak yurdun dört bir yanını fiber ağlarla örerek Türkiye'yi global iletişim ağının kavşak noktası yapmayı planladıklarını'' dile getiren Erkan, ''Bu yatırımımızla Türkiye'nin en büyük fiber optik altyapısına sahip alternatif telekom operatörü olarak yüzyıllardır üzerinde bulunduğumuz 'İpek Yolu'nu 'Fiber Yolu' haline getirmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz'' dedi.

-''YATIRIMLAR, SABİT GENİŞBANT ALTYAPISINI HIZLANDIRIYOR''-

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Turkcell grup olarak Superonline ile Türkiye'nin sabit genişbant internet altyapısına yatırım yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Grup şirketleri Superonline'ın kazandığı BOTAŞ ihalesini, Türkiye'nin sabit genişbant altyapısını geliştirmesi ve hızlandırması açısından önemli bir adım olarak gördüklerini kaydeden Ciliv, grup sinerjisini artırmak amacıyla Superonline'ın sabit genişbant internet altyapısına yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

-ŞIRNAK DAHİL 38 YENİ İLE FİBER GÖTÜRÜLECEK-

Açıklamaya göre, ihale ile BOTAŞ'ın SCADA (Supervisory, Control and Data Acquisiton) sistemi için kurduğu altyapının belli bir bölümü Superonline tarafından kullanılacak. SCADA için kurulacak ilave fiber hatların tesisi de Superonline tarafından yapılacak.

Söz konusu ihaleyle, BOTAŞ'ın 11 bin 280 kilometrelik güzergahını kullanacak olan Superonline'ın, bu yatırım planıyla yaklaşık 3 yıl sürecek altyapı kurulumu inşaatında binden fazla kişi için istihdam oluşturulacak.

Petrol ve doğalgaz hatları üzerinden 74 ilden geçen BOTAŞ güzergahları ile Superonline, Türkiye'deki tüm bölgelere ulaşmış olacak. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine ilk kez giriş yapacak olan Superonline, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Batman, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karaman, Kars, Karabük, Kastamonu, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat, Zonguldak olmak üzere 38 yeni İl'e fiber optik altyapıyı götürecek.

Superonline, bu proje ve yapacağı diğer yatırımlarla birlikte fiber optik altyapısını 26 bin kilometreye çıkaracak.

Superonline, ihale kapsamında Pendik-Ambarlı ve Darıca-İzmit güzergahlarında yaklaşık 70 kilometrelik bir mesafeyi denizin altından fiberle birbirine bağlayacak.

Açıklamada, Superonline'nin, karasal hatlara göre daha yüksek güvenlik sağlayan deniz fiberini 2008 yılında Darıca-İzmit arasında yaklaşık 6 kilometre mesafeye döşediği belirtildi.

Superonline'ın, ihalenin sağladığı güzergahla Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden yurtdışı çıkışlarını yedekleyerek, bunlara yeni yurt dışı çıkışları ekleyeceği kaydedilen açıklamada, mevcut omurga hatlarıyla BOTAŞ güzergahları birleştiğinde merkezler arasında ilave alternatifli güzergahlar oluşturulabileceği, böylece, olası arıza durumlarında hizmetlerin etkilenmeden devam etmesi sağlanarak, servis hizmet kalitesinin artırılacağı belirtildi.

• herkes TT'den kurtulmaya çalışıyor,yıllardır en nefret edilen kurum TT.
  • güzel haber inş. piyasaya cikarda sunulur ama sanmiyorum bizim eve dogalgazla fiber filan gelmedi belki yoldan gecen boru hattıyla birlikte geciyor olabilir. öyle degilse yandik
  • quote:

hangi müşteri hizmetlerini aradın
  • İstanbuk - Fatih - Kıztaşın 'da doğalgaz hattı belkide 15 senedir var. Bu doğalgaz hattından fiber geçmiyor. Tellcom , 2 sene önce bizim evin önündeki caddede dahil olmak üzere ara caddelerdeki kaldırımları kazarak kaldırım altlarına fiber döşetti. Her sokak girişinede yere gömülü vaziyette F/O İBB yazan beton dağıtıcı kutu 'lar koydular. Bunu yapan şirketin inşaat tabelasında "Tellcom İstanbul Avrupa yakası F/O kablo döşeme inşaatı " gibi birşey yazıyordu. Bizim bu bölgede ben site falan da görmedim. Evin önünden geçen fiber 2 senedir öyle boş boş duruyor. Ne zaman döşeyecekler çok merak ediyorum. Bizim eve döşemeleri için asfaltı delmeleri şart. Çünkü dağıtıcı yolun karşısında. Bir daire içinde kolay kolay yapmazlar.
  • Doğalgaz evimin önüne daha 5-6 ay önce döşendi.Umarım içinde fiberkablo vardır.Yer : İzmir/Karşıyaka.
  • e doğalgaz bizde 1997 den beri var ama hala fiber internet yok bu nasıl iş?
  • merhaba,

Arkadaşlar Superonline nın doğalgaz hatları ile ilgisi ne derece var bilmiyorum ancak doğalgaz hattı olmasa da oncelikli olarak siteler başta olmak üzere hat çalışması yapıyorlar.
    Ben Narlıdere / İzmir de oturuyorum. Şuan benim bölgeme hat döşemesi başladı.Bu arada şunu söyleyeyim benim bölgemde termal olduğu için doğalgaz kullanılmıyor ve doğalgaz hatları yok.Superonline temsilcisi apartmanımızı ziyaret ederek Superonline hizmetlerınden yararlanmak isteyip istemediğimizi sordu.( Ben apt. yoneticisiyim).
    Size bazı bilgiler vereyim:
    Apartmanda kimse kullanmasa bile yönetim isterse apartmanın içine kadar hat döşüyorlar. Sadece yöneticinin izni yeterli oluyor.
    Apartmanın içine kadar döşenen hat fiberoptik. Bu nedenle de hiç bir sinyal kaybı yok.(TTNET bildiğiniz gibi sadece ana güzergahta fiber kullanıyor apt. bağlantıları bakır kablo)
    Sistem sadece internet getirmiyor. Sabit telefon hizmeti, Televizyon yayınları da hizmet içersinde.
    İzmir de şuan yeni başlayan semtlerden Narbel tamamlanmış sırada Narlıdere, Balçova var.
    Daha çok sitelere ve çok daireli apartmanların olduğu bölgeler seçiliyor.Bana bir örnek verdi temsilci arkadaş. Şuan Urla yolu üzerinde 250 villalık bir siteye hizmet götüremiyorlarmış nedeni de bağlanacak santralların pahalı olması ve ancak çok kullanıcılı yerlerde maliyeti çıkarması (Dediklerine göre apt. bağlanacak santral 3.000 - 5.000 USD )

Size hizmet fiyatları ile ilgili de yaklaşık bilgi vereyim:
    Inrenet bağlantısı 10 Mbps (dowload hızı 1 Mbs) kotalı 29 TL , limitsiz 49 TL / 20 Mbps (download hızı 5 Mbps) kotalı 39 TL, limitsiz 69 TL / 100 Mbps (Download hızı 5 Mbps) kotalı 69 TL kotasız 129 TL

TV yayınları tahmini olarak aylık 5 TL - 15 TL arasında değişecek. Belgesel kanallar dahil Digiturk un verdiği kanallar olacak.(temsilci 300 kanal dedi ama fazla inandırıcı gelmedi)
    Eğer LİG TV isterseniz toplamda 29 TL ödeyecekmişiniz.
    Telfon da ise aynı mobil telefonlarda olduğu gibi sabit hattınızın numarası değişmeden telefonunuzu superonline gecirebiliyorsunuz.Tarifesi nedir bilgim yok ancak sabit hat parası ödemeyip sadece ödemeleriniz ücretlendirilecemiş.Ayrıca superonline fiberoptik müşterisi olan herkezle konuşmalarınız ücretsizmiş.
    Bakalım bana Ocak 2010 sonu gibi hatları döşeriz Şubat başı gibi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz dediler.

Kolay gelsin

• telefon numarası değişmeme olayı benim bildiğim biraz farklı yani numaranız sabit fkat alan kodunuz değişiyor yani ist. için 216 yerine mesela 217 kullanıyorsun.
  • Numara değişmeden taşınabilecek aynı cep telefonlarında olduğu gibi ama eğer sabit numaranız yoksa veya yeni bir numara almak isterseniz sizinde dediğiniz gibi alan kodu 216 değilde 217 gibi bir numara verebilecek superonline ve diğer lisansı olan firmalar.

Sabit numara taşıma için Superonline her türlü alt yapı çalışmasını tamamlamış ama Turktelekomu beklediklerini belirtiyor.

Şuan açtırmak isterseniz size özel bir numara yine veriliyor bu numarayı sadece diğer fiber aboneleri ve turkcell aboneleri arayabiliyor, fibeler arası görüşme 31 aralık 2009 a kadar ücretsizdi. Belki süre uzatılmış olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: RH1611

telefon numarası değişmeme olayı benim bildiğim biraz farklı yani numaranız sabit fkat alan kodunuz değişiyor yani ist. için 216 yerine mesela 217 kullanıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.