Şimdi Ara

Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parantez içinde yazılan download hızları upload olacaktı sanırım

quote:

Orijinalden alıntı: ring

merhaba,

Arkadaşlar Superonline nın doğalgaz hatları ile ilgisi ne derece var bilmiyorum ancak doğalgaz hattı olmasa da oncelikli olarak siteler başta olmak üzere hat çalışması yapıyorlar.
    Ben Narlıdere / İzmir de oturuyorum. Şuan benim bölgeme hat döşemesi başladı.Bu arada şunu söyleyeyim benim bölgemde termal olduğu için doğalgaz kullanılmıyor ve doğalgaz hatları yok.Superonline temsilcisi apartmanımızı ziyaret ederek Superonline hizmetlerınden yararlanmak isteyip istemediğimizi sordu.( Ben apt. yoneticisiyim).
    Size bazı bilgiler vereyim:
    Apartmanda kimse kullanmasa bile yönetim isterse apartmanın içine kadar hat döşüyorlar. Sadece yöneticinin izni yeterli oluyor.
    Apartmanın içine kadar döşenen hat fiberoptik. Bu nedenle de hiç bir sinyal kaybı yok.(TTNET bildiğiniz gibi sadece ana güzergahta fiber kullanıyor apt. bağlantıları bakır kablo)
    Sistem sadece internet getirmiyor. Sabit telefon hizmeti, Televizyon yayınları da hizmet içersinde.
    İzmir de şuan yeni başlayan semtlerden Narbel tamamlanmış sırada Narlıdere, Balçova var.
    Daha çok sitelere ve çok daireli apartmanların olduğu bölgeler seçiliyor.Bana bir örnek verdi temsilci arkadaş. Şuan Urla yolu üzerinde 250 villalık bir siteye hizmet götüremiyorlarmış nedeni de bağlanacak santralların pahalı olması ve ancak çok kullanıcılı yerlerde maliyeti çıkarması (Dediklerine göre apt. bağlanacak santral 3.000 - 5.000 USD )

Size hizmet fiyatları ile ilgili de yaklaşık bilgi vereyim:
    Inrenet bağlantısı 10 Mbps (dowload hızı 1 Mbs) kotalı 29 TL , limitsiz 49 TL / 20 Mbps (download hızı 5 Mbps) kotalı 39 TL, limitsiz 69 TL / 100 Mbps (Download hızı 5 Mbps) kotalı 69 TL kotasız 129 TL

TV yayınları tahmini olarak aylık 5 TL - 15 TL arasında değişecek. Belgesel kanallar dahil Digiturk un verdiği kanallar olacak.(temsilci 300 kanal dedi ama fazla inandırıcı gelmedi)
    Eğer LİG TV isterseniz toplamda 29 TL ödeyecekmişiniz.
    Telfon da ise aynı mobil telefonlarda olduğu gibi sabit hattınızın numarası değişmeden telefonunuzu superonline gecirebiliyorsunuz.Tarifesi nedir bilgim yok ancak sabit hat parası ödemeyip sadece ödemeleriniz ücretlendirilecemiş.Ayrıca superonline fiberoptik müşterisi olan herkezle konuşmalarınız ücretsizmiş.
    Bakalım bana Ocak 2010 sonu gibi hatları döşeriz Şubat başı gibi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz dediler.

Kolay gelsin

• merhaba,

Haklısınız onlar upload hızlarıdır.
    quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Parantez içinde yazılan download hızları upload olacaktı sanırım

quote:

Orijinalden alıntı: ring

merhaba,

Arkadaşlar Superonline nın doğalgaz hatları ile ilgisi ne derece var bilmiyorum ancak doğalgaz hattı olmasa da oncelikli olarak siteler başta olmak üzere hat çalışması yapıyorlar.
    Ben Narlıdere / İzmir de oturuyorum. Şuan benim bölgeme hat döşemesi başladı.Bu arada şunu söyleyeyim benim bölgemde termal olduğu için doğalgaz kullanılmıyor ve doğalgaz hatları yok.Superonline temsilcisi apartmanımızı ziyaret ederek Superonline hizmetlerınden yararlanmak isteyip istemediğimizi sordu.( Ben apt. yoneticisiyim).
    Size bazı bilgiler vereyim:
    Apartmanda kimse kullanmasa bile yönetim isterse apartmanın içine kadar hat döşüyorlar. Sadece yöneticinin izni yeterli oluyor.
    Apartmanın içine kadar döşenen hat fiberoptik. Bu nedenle de hiç bir sinyal kaybı yok.(TTNET bildiğiniz gibi sadece ana güzergahta fiber kullanıyor apt. bağlantıları bakır kablo)
    Sistem sadece internet getirmiyor. Sabit telefon hizmeti, Televizyon yayınları da hizmet içersinde.
    İzmir de şuan yeni başlayan semtlerden Narbel tamamlanmış sırada Narlıdere, Balçova var.
    Daha çok sitelere ve çok daireli apartmanların olduğu bölgeler seçiliyor.Bana bir örnek verdi temsilci arkadaş. Şuan Urla yolu üzerinde 250 villalık bir siteye hizmet götüremiyorlarmış nedeni de bağlanacak santralların pahalı olması ve ancak çok kullanıcılı yerlerde maliyeti çıkarması (Dediklerine göre apt. bağlanacak santral 3.000 - 5.000 USD )

Size hizmet fiyatları ile ilgili de yaklaşık bilgi vereyim:
    Inrenet bağlantısı 10 Mbps (dowload hızı 1 Mbs) kotalı 29 TL , limitsiz 49 TL / 20 Mbps (download hızı 5 Mbps) kotalı 39 TL, limitsiz 69 TL / 100 Mbps (Download hızı 5 Mbps) kotalı 69 TL kotasız 129 TL

TV yayınları tahmini olarak aylık 5 TL - 15 TL arasında değişecek. Belgesel kanallar dahil Digiturk un verdiği kanallar olacak.(temsilci 300 kanal dedi ama fazla inandırıcı gelmedi)
    Eğer LİG TV isterseniz toplamda 29 TL ödeyecekmişiniz.
    Telfon da ise aynı mobil telefonlarda olduğu gibi sabit hattınızın numarası değişmeden telefonunuzu superonline gecirebiliyorsunuz.Tarifesi nedir bilgim yok ancak sabit hat parası ödemeyip sadece ödemeleriniz ücretlendirilecemiş.Ayrıca superonline fiberoptik müşterisi olan herkezle konuşmalarınız ücretsizmiş.
    Bakalım bana Ocak 2010 sonu gibi hatları döşeriz Şubat başı gibi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz dediler.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 6 Ocak 2010; 16:54:41 >

• Arkadaşlar bundan 4-5 sene önce bulunduğumuz yere (İST/B.Çekmece) doğalgaz altyapısı döşendi. Önceki mesajlarda da arkadaşımız verdiği haritaya bakarsak, hat bizim bölgeden de geçiyor. Şimdi sormak istediğim, oturduğumuz apartmana fiber internetin sağlanıp, sağlanamayacağını nasıl öğrenebiliriz? SuperOnline'a mail atsam bir sonuç çıkar mı?
  • Aksaray derken Ankara'nın altındaki aksaray mı? Allah razı olsun senden Allah tuttuğunu altın etsin bu benim için süper oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £se®

Arkadaşlar bundan 4-5 sene önce bulunduğumuz yere (İST/B.Çekmece) doğalgaz altyapısı döşendi. Önceki mesajlarda da arkadaşımız verdiği haritaya bakarsak, hat bizim bölgeden de geçiyor. Şimdi sormak istediğim, oturduğumuz apartmana fiber internetin sağlanıp, sağlanamayacağını nasıl öğrenebiliriz? SuperOnline'a mail atsam bir sonuç çıkar mı?

Ben daha yeni attım bakalım cevap ne olarak gelecek merakla bekliyrum.
  • yaklaşık 5-6 ay önce bizim evin olduğu caddede( İst/Beykoz/Çubuklu) kazı çalışması yapılmış işçilerden birine sorduğumda " kablo döşüyoruz " demişti..İnşallah fiber optik kablodur ki, 200 metre ilerdeki sitede Quicknet var ve çıldırmak üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

quote:

Arkadaşlar bundan 4-5 sene önce bulunduğumuz yere (İST/B.Çekmece) doğalgaz altyapısı döşendi. Önceki mesajlarda da arkadaşımız verdiği haritaya bakarsak, hat bizim bölgeden de geçiyor. Şimdi sormak istediğim, oturduğumuz apartmana fiber internetin sağlanıp, sağlanamayacağını nasıl öğrenebiliriz? SuperOnline'a mail atsam bir sonuç çıkar mı?

Hocam sonuç alırsan bizede haber verirsen iyi olur.
  • zaten sağlayıcıların hizmet verebilecekleri semtler sitelerinde yazıyor. mail atmaya gerek yok. ben de attım quicknete ama cevap bile gelmedi. ankara kızılay cıvarında oturuyorum.
  • ben sordum ESGAZ'a O nasıl oluyor ya dediler. Yok öyle YALAN dediler , klasik türk cevabı.. KEDİDİR KEDİİİİİİ:... montaj abim o
  • inanmam
  • sizi gazlamışlar dediler
  • quote:

quote:

quote:

Hocam sonuç alırsan bizede haber verirsen iyi olur.

Süperonline'e attım ama fazla umutlanmayalım cevap geleceğini sanmıyorum çünkü Turkcell ihaleyi yeni aldı ve hatlara ne yapılacağı kesin olarak kararlaştırılmamıştır, kararlaştırılsa bile hatların düzenlenmesi vb. birsürü ıvır zıvır var.6-7 ay sonra netleşir gibime geliyor.

• bizde bi 5 sene sonra anca faydalanırız. :)
  • Bence böyle bi şey mümkün değil
  • 2 sene önce bizim buraya Doğal gaz hattı döşediler yanındada ince bir kablo falan koymuşlardı.. Fiber kablo ne kadar kalınlıkta olur acaba ?
  • Süperonline dan cevap geldi ancak yuvarlak cümlelerle çalışmalar devam etmekte felan demişler ve sadece sitelere döşendiğini söylemişler.
  • şehri bırak bizim evde yıllardır doğalgaz var ama fiber int yok
  • ciddi ciddi sokak ve caddeler aralarina bence bi 5 yıl sürer.
    1 yıl filan diyoruz ama hiç sanmiyorum sadece örnek verirsek istanbulda cogu siteye ulaşirlar gibi geliyor. 1 yıl içinde.
    herkes bu konuda bilinclenip süperonline'a geçse inanin telekom kaybettiklerini geri kazanmak için oda çabaliycak. ben bu yüzden süperonline'ın daha da cok abone kazanmasini istiyorum
  • insanlar artık şu ttnetden vazgeçmeye başlasa neler neler olcak
  • quote:

Süperonline dan cevap geldi ancak yuvarlak cümlelerle çalışmalar devam etmekte felan demişler ve sadece sitelere döşendiğini söylemişler.

bende sormustum sanırım ıkımızede aynı cevabı yollamıslar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.