Şimdi Ara

Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanlız size bir şey söyliyecem TURKCELL bu aralar çok aktif yaa bu fiber kablo konusunda. TTNET sana ne oluyor yaaa

• fiber konusunda da tek el olursa vay halimize
  • Arkadaşlar,

Bu F/O kablolar şehir içi dağıtım değil, doğazgal ana dağıtım hatlarının geçtiği yerlere döşenmiş durumda... Bunu da o hatlarda bi arıza vs olduğu durumlarda merkezi sistemden kontrol edebilmek gerektiğinde arızaya gidermek veye hattı kapatmak için kullanıyorlar.. Bu hattın %20-25'i kullanıyordı şimdi tamamının kullanmanın önü açılmış oldu...
    Yani evinizde doğalgaz olması F/O kablonun orada olduğu anlamına gelmiyor.. Belki ilçe dağıtım merkezinde bu sistem olabilir ama evlere kadar yok.. Evinizde kaçak vs bi arıza olduğunda sizin bildirmenizi istiyorlar. öyle olsa bunu direkt kendileri çözerlerdi...
  • doğrumu bu? kesin bir şey söyleyin varmı yani bizim evde
  • umarım bunca yıldır bu altyapıyı kullanmayıp ülkeye internetin ortaçağını yaşatan ttnet'in sonunun resmi olur şimdiden,ayrıca şehirlerarası ana hatlara döşenmiş olabilir söz konusu kablolar ancak bu zaten işin zor kısmı,önemli olan bu.şehir içlerine yayılması hiç problem değil her türlü hallolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interrupt -- 24 Aralık 2009; 22:31:41 >
  • Biraz eskice bir haber ama bilgilendirici olacağını düşünüyorum....

Kamu kurumları fiberi keşfetti

Levent Uyanıker

Kablo deyip geçmeyin. Hem televizyon, hem internet, hem de telefon görüşmesi yapmaya olanak veren fiber optik kablo Türkiye’nin dört bir yanını çevreliyor. Fiber üzerinden verilecek hizmetlerden elde edilecek katma değer milyarlarca dolara ulaşıyor. Sadece internet üzerinden verilen televizyon yayınlarından (IPTV) elde edilen gelirlerin operatörlerin kasasına 2006 yılında 1.5 milyar dolar bıraktıkları, 2010 yılında bu rakamın 9.3 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Ancak bütün bunlar için altyapı yatırımlarının tamamlanması gerekiyor. Potansiyelinin farkında olmayan Türkiye’nin, fiber optik konusunda genel bir stratejisi yok ama kamu kurumları birer birer gelir kaynağı yaratacak olan fiber optik madenini keşfettiler.

Televizyon, internet ve telefon hizmetlerini taşıyan fiber optik kablolar, telekomünikasyon pazarına rekabeti taşımaya devam ediyorlar. Türk Telekom dışında fiber optik kablo altyapısına sahip kamu kurumları birer birer ihaleye çıkıyorlar. Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) hemen ardından Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) fiber optik kablo ihalesine çıkarken, Bayındırlık Bakanlığı otoyol ağına fiber optik altyapı tesisi için kolları sıvadı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ise raylara fiber kablo çekilmesi için “geçiş hakkı” ihalesi açmaya hazırlanıyor. Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından yürürlükte olan Geçiş Hakkı Yönetmeliği’ne göre operatörler, kablo çekecekleri güzergahta yer alan arsalara kira ödemek durumunda. Parça parça arsa kiralamanın maliyetini dikkate alan yatırımcılar, güzergah üzerinde hizmet veren diğer kamu kurumlarının olanaklarından yararlanmak istiyor. Yatırımcıların gözü Demiryolları, Elektrik İdaresi, Karayolları ve boru hatlarında. TCDD, Ankara-İstanbul arasında hızlı tren iletişimini sağlamak için ihaleye çıkarken, TEİAŞ elinde atıl duran fiber optik kablo ihalesini gerçekleştirdi.

Karayolları fiber optik ihaleye çıktı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, “Otoyol Ağına Fiber Optik Altyapı Tesisi ve Kullanımı İşi’nde görevlendirmeye katılacak şirketleri belirlemek için önseçim yapacak. Başvurular 13 Ağustos tarihine kadar Karayolları Genel Müdürlüğü Otoyolları Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Önseçime, Telekomünikasyon Kurumu’ndan “Altyapı İşletmeciliği Hizmeti Lisansı” almış, Türkiye’de kurulmuş sermaye şirketi veya kurulması taahhüt edilen anonim şirketler başvurabilecekler. Şirketler, önseçim şartnamesini bedelsiz olarak alabilecekler. Önseçim sonucunda yeterli görülen şirketler, teklif vermek için ihale evrakını bin YTL karşılığında alabilecekler.
    Üzerinde fiber optik kablo haberleşme altyapısı oluşturulması için önseçim yapılacak otoyol ağı Kapıkule (Sınır Kapısı) - Edirne Batı Kavşağı - Edirne Gişeleri - Mahmutbey Gişeleri - 2. Çevreyolu - Çamlıca Gişeleri - Akıncı Gişeleri - Ankara Çevreyolu, İzmir Çevreyolu-Aydın Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Niğde-Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu, Tarsus-Adana-Gaziantep- Şanlıurfa Otoyolu, Toprakkale-İskenderun Otoyolu, Bursa Çevreyolu ve bunlara ilişkin İdarenin sorumluluğunda bulunan bağlantı yolları olarak belirlendi.

TEİAŞ ihalesi Tellcom’un

Telekom operatörü Tellcom, TEİAŞ'ın kiralık fiber optik kablolarının kullanımı için açtığı ihaleyi kazanarak, İstanbul - Ankara arasında alt yapı işletmeciliğini hayata geçirmek üzere adım attı. A Tipi arama hizmetlerini Türkiye'de ilk defa başlatan Tellcom, bu ihaleyle Türk Telekom'a alternatif altyapı işletmecisi olarak adını duyurdu. Alternatif telekom hizmetleri operatörü Tellcom İletişim Hizmetleri, TEİAŞ'ın 25 Ocak 2007 tarihinde yapılan ihalesine katılarak, İstanbul-Ankara arasındaki fiber optik kablo işletmeciliğinin hakkını 18,102,285 avro bedelle 10 yıl için kazandı.

NOT: Türk telekom harici yukardakı kamu kurumlarının neredeyse hepsi 81 ilin merkezine kadar hiçte yabana atılmayacak fiber optik altyapıları var... TEİAŞ, TCDD, TCK, BOTAŞ

Hangi operatörler altyapı işinde

• Vodafone
    • Tellcom
    • Netone
    • Omnitek
    • Turbonet
    • Memorex
    • Mediterranean
    • Nautilus
    • Fibertel
    • Grid Telekom
    • Koç.net
    • Global İletişim
    • Eskişehir Bilişim

eski mesajın linki:http://forum.donanimhaber.com/m_35011384/mpage_1/fromTicket_/key_botas//tm.htm#35017036

• Doğrudur. Ben canlı örneğim

Hem doğalgaz hem fiber internet mevcut.
  • Turkcell bu ihaleyi son kullanıcı için almadı, sadece kendi 3G altyapısını ve iletişim alanında sağlam omurga kurmak için kiralamıştır.
  • Başka bir foruma yazmıştım, doğal gaz hattı - fiber internet arasındaki ilişkiyi konusunda bazı bilgiler;

SUPERONLINE, BOTAS BORU HATLARIYLA FIBER ALTYAPISINI 2,5 KATINA ÇIKARIYOR

Bir Turkcell grup sirketi olan Superonline, 20 milyon 900 bin
    Avro'luk ihale bedeliyle BOTAS'in "Fiber Optik Altyapisi"nin kiraya
    verilmesi ihalesini kazandi. Böylelikle fiber optik ag altyapisini
    2,5 kat artirip 26 bin kilometreye ulasmayi planlayan Superonline,
    yurdun dört bir yanini fiber aglarla örerek Türkiye'yi global iletisim
    aginin kavsak noktasi yapmayi ve "Ipek Yolu"nu "Fiber Yolu" haline
    getirmeyi hedefliyor.

Superonline, BOTAS'in fiber optik altyapisinin kiraya verilmesi
    için açtigi ihaleyi 20 milyon 900 bin Avro'luk teklifiyle kazandi. 2
    ayri etap seklinde düzenlenen ihaleye katilan Superonline, kapali
    zarf açik artirma usulüyle verdigi teklif karsiliginda BOTAS'in
    güzergâhini 15 yil süreyle kiraladi. Konuya iliskin sözlesme 24 Aralik
    2009 tarihinde Ankara'da BOTAS yetkilileri ile Superonline Genel
    Müdürü Murat Erkan arasinda imzalandi.

Murat Erkan: "Ipek Yolu, Fiber Yolu olacak"

Ankara'da düzenlenen imza töreninin ardindan konuyla ilgili bir
    açiklama yapan Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin
    cografi konumu geregi telekomünikasyonda stratejik öneme sahip bir
    bölgede bulundugunu belirtti. Erkan, "Superonline olarak yurdun dört
    bir yanini fiber aglarla örerek Türkiye'yi global iletisim aginin bir
    kavsak noktasi yapmayi planliyoruz. Bu yatirimimizla Türkiye'nin en
    büyük fiber optik altyapisina sahip alternatif telekom operatörü
    olarak yüzyillardir üzerinde bulundugumuz "Ipek Yolu'nu "Fiber Yolu"
    haline getirmek için yatirimlarimiza hiz kesmeden devam edecegiz"
    dedi.

Superonline'in kazandigi ihale ile ilgili görüslerini açiklayan
    Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell grup olarak Superonline
    ile Türkiye'nin sabit genisbant internet altyapisina yatirim
    yapmaktan gurur duyduklarini ifade etti. Ciliv, "Grup sirketimiz
    Superonline'in kazandigi BOTAS ihalesini, ülkemizin sabit genisbant
    altyapisini gelistirmesi ve hizlandirmasi açisindan önemli bir adim
    olarak görüyoruz. Grup sinerjisini artirmak amaciyla Superonline'in
    sabit genisbant internet altyapisina yatirim yapmaya devam edecegiz"
    dedi.

• Sokağımıza geçen yaz döşendi doğalgaz hattı. Daha doğalgaz kullanan bile yok sokakta.
    Hiç dikkat etmedim döşenirken kablo döşüyolar mı ne yapıyorlar diye.
    Sokağımızda fiberoptik altyapının olup olmadığını nereden öğreneceğiz. Sormak içint telefon edebileceğimiz bi numara yokmu?
  • Turkcell fiber optik işine iyice sardı. ne zaman yaygınlaşır bilinmez ama buna yatırım yapılması bile iyi.
  • Arkadaşlar bu sevindirici bir haber ama dikkat etmediğiniz bir konu var botaş türkiyedeki ana dağıtıcıdır.Şehirler arası ana hatları döşer.Sonra ilinizdeki yerel dağıtıcılar bu gazı dağıtır.igdaş esgaz vs.Yani bu hatlar şehirde her doğal gaz olan yerde yok.Ama şehirler arası bir ağa sahip olmak turkcell için büyük avantaj telekomun alt yapısını kullanmadan baz istasyonlarına ve büyük sitelerin olduğu yerlere rahat erişebilecek .Ayrıca bu fiber hatları şehir içinde döşemiş olan kurumlarda var.Örneğin eskişehir tramvay hattından fiber geçiyor.Bu hatlarda atıl kalmayacak kiralanacaktır.
  • Yahu biraz mantıklı olun,azıcık düşünerek yazın.Adam Botaş'ın doğalgaz iletim hatlarındaki fiber şebekeden bahsediyor,siz bizim eve de geliyor mu diye soruyorsunuz
    Senin evine doğalgazı 1.5 metre çaplı boruyla Botaş mı getiriyor?
    Elektriği de direkt barajdan alıyorsun herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Yahu biraz mantıklı olun,azıcık düşünerek yazın.Adam Botaş'ın doğalgaz iletim hatlarındaki fiber şebekeden bahsediyor,siz bizim eve de geliyor mu diye soruyorsunuz

sadece doğalgaz ana hatlarına çekilmemiş fiberler
    şehiriçine hat döşeyen bazı firmalarda fiberleri devam ettirmişler
    bizim buraya 10sene önce gelmişti doğalgaz ilk yaptıklarında kablo yoktu
    sonra tekrar açıp kabloda koymuşlardı iyi hatırlıyorum
    yani illa 1.5mtre boruya gerek yok

SUPERONLINE'ın yeni aldığı fiber haritası
     Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var!

2010da çok güzel şeyler olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATlH -- 26 Aralık 2009; 22:39:05 >

• En ıyı ıhtımalle bıze 2011 de yansır daha oncesınde bırsey beklememek lazım.
  • şişli halideedip Adıvar mahallesinde oturuyoruz. Doğalgaz olmasına karşın FİBER yok bizde
  • Biz sitede oturuyoruz.İzmir mavişehir de sitemiz.Şimdi inşaatı daha yeni bitti sitemizde doğalgaz var.Fiberoptik te o kadar yakınımızda varki pcm,, fiber optik ile bağlanan modemi kablosuz olarak çekebiliyor.

İnşallah en yakın sürede gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATlH

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Yahu biraz mantıklı olun,azıcık düşünerek yazın.Adam Botaş'ın doğalgaz iletim hatlarındaki fiber şebekeden bahsediyor,siz bizim eve de geliyor mu diye soruyorsunuz

sadece doğalgaz ana hatlarına çekilmemiş fiberler
    şehiriçine hat döşeyen bazı firmalarda fiberleri devam ettirmişler
    bizim buraya 10sene önce gelmişti doğalgaz ilk yaptıklarında kablo yoktu
    sonra tekrar açıp kabloda koymuşlardı iyi hatırlıyorum
    yani illa 1.5mtre boruya gerek yok

SUPERONLINE'ın yeni aldığı fiber haritası
     Doğalgaz olan yerlerde Fiber İnternet Var!

2010da çok güzel şeyler olacak

Yorum yapmadan önce bilgi sahibi olmak gerekir.Botaş'ın ana görevi yurtiçinde ana dağıtım hatlarını oluşturmak ve bunlar üzerinden ulusal gaz talebini karşılamak için gereken altyapıyı kurmaktır.Senin evine doğalgaz getirmek Botaş'ın görevi değildir.
    4646 Sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu
    Madde 9) Mevcut, planlanan ve yapımı devam etmekte olan ulusal iletim şebekesi BOTAŞ'a ait olur. İletim şirketlerince mevcut hatlarla bağlantılı sistem oluşturacak şekilde inşa edilecek iletim amaçlı yeni boru hatları mülkiyeti kendilerine ait olmak üzere yatırım yapan diğer iletim şirketlerince işletilir. İletim şirketlerinin diğer hak ve yükümlülükleri çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenir.

Senin sokağındaki hattı kuran müteahhit firma herhangi bir nedenle fiber döşemiş olabilir, bunun ihalesi yapılan ve Superonline tarafından kazanılan Botaş'a ait fiber altyapısıyla alakası yok.

• superonline botaş ihalesiyle 38 yeni ile fiber götürebilecek, ayrıca bu fiber kablolar yeni döşenecek kablolar yani superonline doğalgaz hatlarının geçtiği fiberi de götürecek. bu işlem toplam 3 yıl sürecek ve 1000 kişi fiber kablo döşemesinde çalışacak. superonline, bu proje ve yapacağı diğer yatırımlarla birlikte fiber optik altyapısını 26 bin kilometreye çıkartacak. yani konu budur kısaca...
  • Yani İstanbulda kapımızın önündeki doğal gaz hattında fiber optik varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.